Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Φεβρουάριος 2013-τ.389                              


Η ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΚΑΙ Η «ΣΦΑΓΗ» ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΡΩΣΩΝ


Το γνωστό δόγμα πως στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται, εφαρμόζεται πλέον και στον χώρο της οικονομίας. Όλοι ρίχνουν βολές στον Γ. Στουρνάρα για το γεγονός της μεγάλης αύξησης στον φόρο του πετρελαίου θέρμανσης (αυξήθηκε από τα 60 ευρώ το 2010, στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο το 2012).
Από την αύξηση αυτή υπήρχε προσδοκία για ενίσχυση των δημόσιων εσόδων κατά 1 δισ. Όμως η κάθετη πτώση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης κατά 80% δεν μπορεί να ικανοποιήσει τον στόχο αυτό, ενώ η χρήση τζακιών δημιουργεί αιθαλομίχλη…
Όμως, ο βασικός στόχος, ο οποίος δεν λέγεται ανοιχτά, δεν είναι η αύξηση των εσόδων, αλλά η κατακόρυφη πτώση των εισαγωγών καυσίμων, με στόχο τη βελτίωση του ισοζυγίου συναλλαγών κατά τουλάχιστον 3 δισ.
Στην εποχή της δραχμής αυτό θα γινόταν με υποτίμησή της, που θα καθιστούσε ακριβότερα τα καύσιμα, άρα θα μείωνε την κατανάλωση και, κατά συνέπεια, και τις εισαγωγές.
Αυτό δεν το καταλαβαίνουν οι περισσότεροι βουλευτές μας (μεταξύ των οποίων και η Ντόρα Μπακογιάννη με το πλήθος των συμβούλων της) και προχωρούν σε βροχή ερωτήσεων στη Βουλή.


 


Στις ΗΠΑ πήγε ο Αλέξης και οι κακές γλώσσες στη χρηματιστηριακή αγορά λένε ότι το ταξίδι τού το «έκλεισε» η Goldman Sachs!
Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας δεν συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης της Goldman Sachs, Χάρη Ηλιάδη, που βρέθηκε στην Αθήνα στα μέσα Ιανουαρίου.


 


Την ενόχλησή του ΣΕΒ μετέφερε, εμμέσως, στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος για την επιμονή της κυβέρνησης στις επενδύσεις από ξένες επιχειρήσεις και κυρίως για την εύνοια που φέρεται να δείχνει προς αυτές.
Ας αλλάξει αυτή τη μεταχείριση, αν υπάρχει, πείθοντας τους έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, κάνοντας μάλιστα ο ίδιος την αρχή, με το να φέρει το 1 περίπου δισ. ευρώ που έχει στο Λουξεμβούργο και να επενδύσει στην Ελλάδα.


 


 Ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ως πρόεδρος του ΙΟΒΕ, ζητά δημόσια ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα και ζητά να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή.
Ως μέτοχος της S&B ετοιμάζεται να «μεταναστεύσει» από την Ελλάδα και το ελληνικό χρηματιστήριο, μεταξύ των άλλων, για να αποφύγει και τους φόρους.Ρώσοι και Αμερικανοί «σφάζονται» για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Οι Ρώσοι, μέσω της Gazprom και της Negusneft (Sintez Group), έχουν ανεβάσει το τίμημα. Η Negusneft δίνει 1,9 δισ. και για τις δύο εταιρείες, ενώ η Gazprom προσφέρει 900 εκατ. μόνο για τη ΔΕΠΑ.
Η κρατική εταιρεία αερίου του Αζερμπαϊτζάν, Socar, που ανήκει στη σφαίρα επιρροής των Αμερικανών, φαίνεται να προσφέρει 460 εκατ. μόνο για τη ΔΕΣΦΑ. Στην ίδια «κούρσα» τρέχουν η τσεχική PPF και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι οποίες υπέβαλαν από κοινού προσφορά για τη ΔΕΣΦΑ, αλλά και η ελληνική κοινοπραξία Μυτιληναίου-Motor Oil.Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Ομολογιούχων, με χρήση χημικών «υποδέχθηκε» ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου στην Κηφισιά.
Ο Σύλλογος Ομολογιούχων οργάνωσε πανελλαδική ενημερωτική ημερίδα στο δημαρχείο της Κηφισιάς, με παρουσία άνω των 2.000 ατόμων, τα οποία διαδήλωσαν ειρηνικά στους δρόμους της Κηφισιάς, με σκοπό να επιδώσουν μια επιστολή διαμαρτυρίας στην πρωθυπουργική κατοικία, αναφερόμενοι στην κωλυσιεργία της κυβέρνησης να δώσει ένα αίσιο και οριστικό τέλος στην υπόθεση των «κουρεμένων» ομολόγων των φυσικών προσώπων που αποταμίευσαν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής σε ομόλογα. Αλλά τους σταμάτησε η αστυνομία με χημικά…Κουΐζ:
Ποιος εισηγμένος μεγαλοεπιχειρηματίας ομίλου με κατασκευαστικές και ενεργειακές ιδιότητες, επιχείρησε να περάσει διάταξη στον αναπτυξιακό νόμο με την οποία θα επιδοτούνταν από το κράτος η αποκατάσταση του περιβάλλοντος από ρύπανση (ποινικό αδίκημα), αλλά τελικά δεν πέρασε με προσωπική παρέμβαση του Α. Σαμαρά;

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Χ.Α.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ - ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΗΣ 2012
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ
GAMING MONEY CONFERENCE 2012
CLINICAL RESEARCH CONFERENCE 2012
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site