Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Φεβρουάριος 2013-τ.389                              

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ


«ΤΑΥΡΟΙ» VS «ΑΡΚΟΥΔΩΝ» ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ


Αισιόδοξες για τις μετοχές είναι οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες, σε αντίθεση με τους διάσημους μεγαλοεπενδυτές, όπως οι Jim Rogers και Marc Faber


Jim Rogers: «Φούσκα» η ευφορία των αγορών


Marc Faber: Σύντομα οι αγορές θα τιμωρήσουν τις κεντρικές τράπεζες για το συνεχές τύπωμα χρήματος


Οι insiders αποχωρούν από τις μετοχές, ενώ οι μικροεπενδυτές αγοράζουν σε αυτά τα επίπεδα


Τον Ιανουάριο, τον πρώτο του μήνα του 2013, οι διεθνείς αγορές ανήλθαν σε υψηλά πολλών ετών, τα γερμανικά και τα αμερικανικά ομόλογα υποχώρησαν σε μεγάλο βαθμό, ενώ το ευρώ σκαρφάλωσε πάνω από το επίπεδο του 1,35 δολ., καταγράφοντας υψηλά 14 μηνών έναντι του αμερικανικού δολαρίου.
Για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2007 το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης βρέθηκε πάνω από το ψυχολογικό όριο των 14.000 μονάδων, αλλά αυτή η ταχεία αύξηση της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογημένη;
Πολλοί δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την αισιοδοξία των αγορών.
Στην Ευρωζώνη παραμένει διάχυτη η ανησυχία για τη χαμηλή ανάπτυξη και την αδυναμία των τραπεζών να παράσχουν χορηγήσεις. Στις ΗΠΑ, το δημοσιονομικό πρόβλημα δεν έχει ακόμη επιλυθεί. Τα ανά τον κόσμο εταιρικά αποτελέσματα μπορεί να εμφανίζονται καλύτερα των εκτιμήσεων της αγοράς, αλλά αν τα παρατηρήσει κάποιος πιο προσεκτικά, θα αντιληφθεί ότι είναι απλά μετριοπαθή.
Οι μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες δίνουν ισχυρή «ψήφο εμπιστοσύνης» στις μετοχές και για το 2013. Όμως υπάρχουν αντίθετες φωνές που περιμένουν ακόμη και κραχ τους επόμενους μήνες!
«Φούσκα» χαρακτηρίζει την υπερβολική αισιοδοξία των διεθνών αγορών στην τρέχουσα συγκυρία ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής, Jim Rogers.
Από την πλευρά του ο διάσημος επενδυτής Marc Faber προειδοποιεί ότι οι μετοχές δεν είναι πια φθηνές. Μετά από 4 χρόνια, από τα χαμηλά του 2009, μπορεί να δούμε στην αγορά κάποιο ατύχημα που να συμπαρασύρει τις μετοχές σε μια «βουτιά».


ΟΙ INSIDERS ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ


Οι insiders αποχωρούν από τις μετοχές πολύ γρηγορότερα από τους μικροεπενδυτές που αγοράζουν σε αυτά τα επίπεδα.
Με τον Dow Jones να βρίσκεται στις 14.000 μονάδες, οι πωλήσεις ανώτερων και ανώτατων στελεχών αμερικανικών εταιρειών έχουν εκτοξευθεί. Οι πωλήσεις από insiders προηγούνται, συνήθως, από μεγάλες πτώσεις της αγοράς.
Σύμφωνα με δηλώσεις εξειδικευμένων αναλυτών, την ώρα που ο αμερικανικός δείκτης κινείται απειλητικά γύρω από τα ιστορικά του υψηλά, η εμπιστοσύνη των insiders προς τις ίδιες τους τις εταιρείες βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2012. Με απλά λόγια, οι insiders έχουν ήδη «σηκώσει» την προειδοποιητική κίτρινη σημαία.
Η αναλογία αγοραστών/πωλητών είναι ένας αγοραστής για κάθε 9 πωλητές, και την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, λίγο καιρό μετά ο S&P 500 σημείωσε απώλειες λίγο μεγαλύτερες από 10%.


GOLDMAN SACHS: ΟΙ 4 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ


Τις 4 κορυφαίες επενδυτικές κινήσεις για το 2013 αναλύει η Goldman Sachs:
- Εμπορεύματα, με αιχμή το πετρέλαιο: Ο οίκος συστήνει long τοποθετήσεις με έναρξη στα 100 δολ., στόχο τα 112 δολ. και παύση στα επίπεδα κάτω των 94 δολ. το βαρέλι.
- Κρατικά ομόλογα: Long τοποθετήσεις στα 5ετή ισπανικά κρατικά ομόλογα, με εκκίνηση σε επίπεδα απόδοσης 4,29%, στόχο 3,50% και παύση πάνω από 5,50%.
- Μετοχές: Long τοποθετήσεις στις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες.
- Νομίσματα: Short τοποθετήσεις στο δολάριο Αυστραλίας.


ΟΙ ΤΙΜΕΣ-ΣΤΟΧΟΙ


Η Credit Suisse δίνει τιμές-στόχους τις 1.550 μονάδες για τον S&P 500, τις 2.750 μονάδες για τον Eurostoxx 50 και τις 6.600 μονάδες για τον FTSE 100.
Η τιμή-στόχος της Morgan Stanley για τον S&P 500 στο τέλος του επόμενου έτους είναι οι 1.434 μονάδες, ενώ για τον δείκτη MSCI Europe βρίσκεται στις 1258 μονάδες (περιθώρια ανόδου 13%).
Η BofA - Merrill Lynch δίνει τιμή-στόχο για τον S&P 500 τις 1.600 μονάδες, για τον Eurostoxx - 50 τις 3.000 μονάδες, για τον DAX στη Φραγκφούρτη τις 8.400 μονάδες (που συνιστά νέο ιστορικό υψηλό) και για τον λονδρέζικο FTSE τις 6.400 μονάδες.
Σύμφωνα με τη Citigroup, η βελτίωση των πιστωτικών συνθηκών δικαιολογεί την άνοδο του S&P 500 στις 1.615 μονάδες στο τέλος του 2013.
Προτίμηση στις μετοχές δηλώνει η HSBC, θεωρώντας ότι παρότι ο μακροοικονομικός ορίζοντας για το 2013 είναι θολός, οι μετοχές μπορούν να δώσουν κέρδη 10 - 15% διεθνώς.


 ΤΙΤΛΟΣ
ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Ο «ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ»


ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ
Η Ιαπωνία άλλαξε τους όρους του παιχνιδιού


Στο 1,40 δολ. «βλέπουν» το ευρώ, θα αντιδράσει η ΕΚΤ;Η ισοτιμία του ευρώ ξεπέρασε το 1,3500 δολ. και βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από το τέλος του 2011.
Τον Ιούλιο του 2008 είχε φτάσει το 1,6 δολ., ενώ την άνοιξη του 2011 είχε πλησιάσει το 1,5 δολ. για να υποχωρήσει έως το επίπεδο του 1,20 δολ. Από το καλοκαίρι του 2012, όμως, παρατηρείται μια σταθερή άνοδος: 10% σε σχέση με το δολάριο, 25% σε σχέση με το γεν.
Οι αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ενίσχυσης του ευρώ στο 1,40 δολ.
Η υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική που ακολουθούν μεγάλες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη προκαλούν φόβους για έναν παγκόσμιο νομισματικό πόλεμο.
Η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ, η Ελβετία, αλλά και η Βρετανία χρησιμοποιούν τη νομισματική πολιτική για να υποτιμήσουν το νόμισμά τους, για να μπορέσουν να στηρίξουν την ανάπτυξή τους. Οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες τυπώνουν χρήμα για να ενισχύσουν την εθνική τους οικονομία.
Όμως η Ιαπωνία «προκαλεί», καθώς αποφάσισε την αθρόα «εκτύπωση» χρήματος, ώστε να ανακτήσει έδαφος στην κούρσα της ανταγωνιστικότητας στη σκακιέρα του παγκόσμιου εμπορίου.
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) δεσμεύτηκε για απεριόριστες αγορές ομολόγων, ενώ ανακοίνωσε πως διπλασιάζει τον στόχο της για τον πληθωρισμό στο 2%.
Στο τελευταίο δίμηνο το γεν υποτιμήθηκε κατά 20% έναντι του ευρώ και κατά 10% έναντι του δολαρίου. Η ΕΚΤ κατηγόρησε άμεσα την ιαπωνική κυβέρνηση για πολιτικές υποτίμησης του γεν, ενώ πιο λάβρος ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Γενς Βάιντμαν, προειδοποίησε την Τράπεζα της Ιαπωνίας ότι θα οδηγήσει τον κόσμο σε έναν ολέθριο γύρο ανταγωνιστικών υποτιμήσεων.
Βέβαια, οι ιαπωνικές εξαγωγές, όπως και οι εξαγωγές αρκετών ακόμη χωρών στον κόσμο, υποφέρουν εδώ και χρόνια εξαιτίας του υποτιμημένου γουάν, του νομίσματος της Κίνας. Κανείς, όμως, ούτε η κυβέρνηση των ΗΠΑ ούτε η Γερμανία ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ούτε και η Ιαπωνία, τόλμησαν να μιλήσουν τα τελευταία 10 χρόνια για κίνδυνο νομισματικού πολέμου εξαιτίας της πολιτικής του υποτιμημένου γουάν που ακολούθησε η κεντρική τράπεζα της Κίνας.
Οι αναλυτές διερωτώνται πώς θα αντιδράσει η ΕΚΤ σε ένα ενδεχόμενο ράλι προς το 1,40 δολ.
Η Goldman Sachs εκτιμά ότι ακόμη κι αν η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, αναρριχηθεί στο 1,40 δολ., η ΕΚΤ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ δυναμική ψήφο εμπιστοσύνης στο ευρώ εντός του 2013 έδωσε και ο Jim
O' Neill, ένας από τους κορυφαίους αναλυτές της Goldman Sachs. «Αμέσως μόλις η Ευρώπη αφήσει πίσω της τις γερμανικές εκλογές, οι επενδυτές θα στηρίξουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό την πορεία του ενιαίου νομίσματος, δημιουργώντας τα εχέγγυα για μια πραγματική bull market», εξηγεί χαρακτηριστικά. 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Χ.Α.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ - ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΗΣ 2012
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ
GAMING MONEY CONFERENCE 2012
CLINICAL RESEARCH CONFERENCE 2012
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site