Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2013-τ.390                              

ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ!


Το έχει ήδη κάνει το ελληνικό κράτος


Η Ισλανδία κατάφερε να υπερβεί με επιτυχία την κρίση, επειδή την αντιμετώπισε με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ό,τι οι χώρες της Ευρωζώνης. «Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεωκοπήσουν», λέει o πρόεδρος Ολ. Γκρίμσον.
Ένα από τα πρώτα θύματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 ήταν η Ισλανδία. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η κατάστασή της τότε ήταν χειρότερη και από εκείνη της Ελλάδας. Σήμερα, όμως, η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Η οικονομία αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και η ανεργία μειώνεται.
Γιατί δεν κάναμε και εμείς το ίδιο στην Ελλάδα, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος;
Το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ισλανδίας το δημιούργησαν οι τράπεζες, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην Ελλάδα. Οι ελληνικές τράπεζες, παρά τα λάθη τους, πλήρωσαν τον ανίκανο και υπερτροφικό δημόσιο τομέα. Είναι μύθος ότι τα ιδιωτικά χρέη των Ελλήνων προς τις τράπεζες είναι υψηλά. Κάθε άλλο. είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη. Όμως οι ελληνικές τράπεζες έχασαν πολλά δις από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στη διατραπεζική αγορά αντλώντας φθηνή ρευστότητα, γιατί το ελληνικό κράτος είναι χρεωκοπημένο και εκτός αγορών.
Οι μετοχές των τραπεζών καταποντίζονται ως απόρροια της επικίνδυνης, απαράδεκτης και τραγικής στάσης του ελληνικού κράτους να τις χρεωκοπήσει και εν συνεχεία… να τις διασώσει!ΠΟΣΟ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ


Οι τράπεζες επιβεβαιώνουν το μόνιμα πτωτικό τους momentum πιάνοντας ή πλησιάζοντας στα ιστορικά χαμηλά τους. Ο τραπεζικός δείκτης έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1987!
Οι μετοχές των τραπεζών θα υποχωρήσουν ακόμη χαμηλότερα;
Περιθώριο υποχώρησης 10%-50% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών «βλέπει» για τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες η Nomura. Δίνει τιμή-στόχο 0,1 ευρώ για την Πειραιώς, με περιθώριο πτώσης 50% από την τρέχουσα τιμή του 0,2 ευρώ (κλείσιμο 7ης Μαρτίου). Δίνει τιμή-στόχο 0,7 ευρώ για την Εθνική, με περιθώριο πτώσης 10% από την τρέχουσα τιμή του 0,78 ευρώ. Δίνει τιμή-στόχο 0,2 ευρώ για τη Eurobank, με περιθώριο πτώσης 35% από την τρέχουσα τιμή του 0,31 ευρώ. Δίνει για την Alpha Bank τιμή-στόχο στο 0,6 ευρώ, που υποδηλώνει περιθώριο πτώσης 28% από την τρέχουσα τιμή, του 0,83 ευρώ.
Οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών θα γίνουν «βάρος» για το σύνολο της αγοράς, αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει την ολοκλήρωση των διαδικασιών μέχρι τα τέλη Απριλίου. Είναι προφανές ότι η εγχώρια αγορά δεν μπορεί να «σηκώσει» τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των συστημικών τραπεζών την ίδια χρονική στιγμή. Η αναγγελία και μόνο της διαδικασίας θα φέρει αντιμέτωπους τους επενδυτές με το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η αναζήτηση κεφαλαίων για τη συμμετοχή τους.
Το ελληνικό χρηματιστήριο θα υποστεί κεφαλαιακή αφαίμαξη, χωρίς ωστόσο να διασφαλίζεται ότι η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών θα φθάσει στο 10%, όπως προβλέπεται για να παραμείνουν οι τράπεζες σε ιδιωτικά χέρια.
Οι τράπεζες με αρνητικά ίδια κεφάλαια, όπως η Εθνική, είναι καταδικασμένες να κρατικοποιηθούν, ενώ μόνο η Alpha και η Πειραιώς θα παραμείνουν εν δυνάμει ιδιωτικές. Όταν οι ανάγκες για κεφάλαια φθάνουν τα 15,5 δισ. - μαζί με τις προνομιούχες που πρέπει να επιστραφούν στα 17,8 δισ. και χωρίς την πώληση της Finansbank - είναι προφανές ότι μόνο ένας δρόμος υπάρχει για την Εθνική: η κρατικοποίηση.
Οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες έχουν, συνολικά, αρνητική θέση περίπου 8 δισ., γεγονός που αποθαρρύνει τους επενδυτές από το να ρίξουν νέα κεφάλαια στις τράπεζες.
Με τους υπάρχοντες όρους της ανακεφαλαιοποίησης, το P/BV, δηλαδή η τιμή προς λογιστική αξία των τραπεζών, θα είναι από 1 έως 1,8, όταν οι «υγιείς» τράπεζες της Ευρώπης έχουν P/BV 0,65 με 0,7. Οι ελληνικές τράπεζες θα είναι πανάκριβες και αν ένας επενδυτής συμμετάσχει σε μια ΑΜΚ, θα υποστεί μεγάλη πτώση, λόγω του καθορισμού της τιμής της αύξησης κεφαλαίου, αλλά και της πτώσης που θα ακολουθήσει, γιατί απλά οι μετοχές των τραπεζών θα είναι υπερτιμημένες.
Το 2011 οι τράπεζες εμφάνισαν ζημίες 28,22 δισ. - οι 4 μεγαλύτερες - ενώ για το 2012 εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν ζημίες άνω των  7  δισ. Δηλαδή σε δύο χρόνια παρουσίασαν σωρευτικές απώλειες γύρω στα 35 δισ. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, και το 2013 θα εμφανίσουν ζημίες, ενώ τα πρώτα ουσιαστικά κέρδη θα έλθουν το 2015. 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
ΣΧΟΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΩΚΡΑΤΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ
ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
GENERICS CONFERENCE 2013
ΦΑΚΕΛΟΙ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site