Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2013-τ.390                              

ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝΤο τελευταίο διάστημα έχουν κυκλοφορήσει φήμες στην αγορά ότι πολλά από τα funds που έχουν παρουσία στην Ελλάδα, όπως το Fairfax ή η Fidelity επιθυμούν να μπουν στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών και να συνδράμουν στην ανακεφαλαιοποίησή τους, αρκεί να βελτιωθούν οι όροι και να δίνουν τη δυνατότητα μακροπρόθεσμα να κερδίσουν κάτι. Αληθινό ενδιαφέρον η προσπάθεια «ωραιοποίησης» των τιμών των τραπεζικών μετοχών, ενόψει των ΑΜΚ;Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε μετοχική συμμετοχή του στον ΔΟΛ, προχωρά με σχετική ανακοίνωση ο όμιλος Πάνου Γερμανού, είτε μέσω του μετόχου είτε μέσω των εταιρειών του, και τονίζει ότι δεν προτίθεται να προβεί σε καμία σχετική κίνηση στο μέλλον, όχι μόνο στον ΔΟΛ, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο όμιλο μέσων μαζικής ενημέρωσης.Το 2011 οι τράπεζες εμφάνισαν ζημίες 28,22 δισ. ευρώ - οι 4 μεγαλύτερες - ενώ για το 2012 εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν ζημίες άνω των  7 δισ. Δηλαδή σε δύο χρόνια παρουσίασαν σωρευτικές απώλειες γύρω στα 35 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, και το 2013 θα εμφανίσουν ζημίες, ενώ τα πρώτα ουσιαστικά κέρδη θα έλθουν το 2015.Δεν προτίθεται να μεταφέρει την έδρα του στο εξωτερικό, ανακοίνωσε ο όμιλος ΤΙΤΑΝ σε μια λιτή, δίγραμμη, ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι με συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag», ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «είμαστε μια εταιρεία με ιστορία 110 ετών εδώ στην Ελλάδα. Η παράδοση αυτή δημιουργεί και μεγάλη ευθύνη. Όμως κανείς δεν γνωρίζει εάν η κατάσταση μακροπρόθεσμα θα σταθεροποιηθεί ή εάν η κρίση έχει όντως περάσει. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε εναλλακτική».


Έρευνα για την υπόθεση δανειοδότησης του τηλεοπτικού σταθμού MEGA θα διενεργήσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς. Το θέμα ξεκίνησε με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η «Τηλέτυπος Α.Ε.», όπου προανήγγειλε τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου, το οποίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν ύψους 98 εκατ.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., λίγες ημέρες μετά, έθετε θέμα ευνοϊκής μεταχείρισης του σταθμού σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις. Ακολούθως, το κανάλι «απάντησε» ότι το ποσό του δανείου που έλαβε δεν ήταν 98 αλλά 10 εκατ., μέσω πέντε τραπεζών, για την έγκριση των οποίων υποθηκεύθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του.


ΤΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ «ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ»Ο «καναδός Γουόρεν Μπάφετ» και το… τέλος του Στουρνάρα!


Οριστικό τέλος έβαλε ο ΥΠ.ΟΙΚ. σε μία ακόμη προσπάθεια για αλλαγή των όρων ανακεφαλαιοποίησης που επιχειρούν οι διοικήσεις των τραπεζών. Ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή, την ώρα που τραπεζικές πηγές διέρρεαν ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ξένο mega-fund για συμμετοχή στην επερχόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ.
Την πληροφορία επιβεβαιώνουν στελέχη της Εθνικής, υπό την προϋπόθεση να διατηρήσει την ανωνυμία του, αλλά ταυτόχρονα διευκρίνισε ότι προϋπόθεση για αυτήν τη συμμετοχή είναι η αλλαγή του νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση.
Στο σχήμα Εθνική – Eurobank, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει αποφασίσει να εισέλθει το fund Fairfax Financial Holding με ενεργητικό 37 δισ δολ., του αποκαλούμενου «Καναδού Γουόρεν Μπάφετ», Prem Watsa. Ήδη η εταιρεία συμμετοχών έχει καταθέσει επιστολή πρόθεσης για συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής 1,5 δισ.
 Το «φλερτ» του Watsa με την Εθνική είχε εκδηλωθεί προ μηνός περίπου, όταν, μαζί με τον άλλο μεγάλο επενδυτή στον χώρο των τραπεζών, Wilbur Ross, είχαν έλθει στην Αθήνα για επαφές με διοικήσεις μεγάλων εισηγμένων εταιρειών, αλλά και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.


Στην Αθήνα M.S. και BlackRock
Επενδύσεις στην Ελλάδα φέρεται να αναζητά η Μorgan Stanley, αντιπροσωπεία της οποίας είχε επαφές με τον Α. Σαμαρά, τον Γ. Στουρνάρα, ενώ είδε τραπεζίτες, στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και της ΕΧΑΕ.
 Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο οίκος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη δημιουργία ειδικού επενδυτικού fund, εισηγμένου στο ελληνικό χρηματιστήριο.
 Στην Αθήνα βρέθηκαν και δύο fund managers της BlackRock, που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μια σειρά από εισηγμένες(ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛ.ΠΕ., Motor Oil, Ελλάκτωρ και Folli Follie).


Και έκτακτο μέρισμα;
Ικανοποιητικά εξελίχθηκαν τα οικονομικά μεγέθη των ΕΛ.ΠΕ. το 2012 δεδομένης της συγκυρίας, με τα καθαρά κέρδη να μειώνονται κατά 26%, στα 84 εκατ. και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) να υποχωρούν κατά 11%, στα 298 εκατ.
Σε αξία οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12%, αλλά ο όγκος πωλήσεων των καυσίμων στην εσωτερική αγορά μειώθηκε κατά 14%, με το πετρέλαιο θέρμανσης το τέταρτο τρίμηνο να κάνει βουτιά 70%.
Η αύξηση των εξαγωγών, οι οποίες τον Δεκέμβριο ξεπέρασαν το 50% των συνολικών πωλήσεων, και η διεύρυνση των μεριδίων αγοράς, μαζί με τα βελτιωμένα περιθώρια διύλισης, συνέβαλαν αποφασιστικά στη διατήρηση της κερδοφορίας.
Πάντως στα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ο όμιλος παρουσιάζει αύξηση 70% - στα 232 εκατ. - καθώς δεν συνεκτιμώνται οι απώλειες από την αποτίμηση των αποθεμάτων λόγω της μείωσης των τιμών του αργού, καθώς και την επιβάρυνση στα αποτελέσματα της ΔΕΠΑ, εξαιτίας του διακανονισμού με τη ΔΕΗ. Το Δ.Σ. της εταιρείας πρότεινε μέρισμα 0,15 ευρώ/μετοχή, ενώ επιπλέον καταβολή, είτε με τη μορφή έκτακτου μερίσματος 2012 είτε προμερίσματος 2013, θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες.


 


«Νάρκες» στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ


Έναν μήνα πριν από την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους για την ιδιωτικοποίησή του, ο Οργανισμός φέρνει σε γενική συνέλευση νέα σύμβαση με την Intalrot για το νέο λειτουργικό σύστημα και την τεχνική υποστήριξή του.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ΤΑΙΠΕΔ, ως κάτοχος του 34% του ΟΠΑΠ, ποσοστού δηλαδή καταστατικής μειοψηφίας, αλλά και ως ο βασικότερος μέτοχος, θα είναι εκείνο που θα εγκρίνει ή θα απορρίψει την υπογραφή σύμβασης.
H νέα σύμβαση θα είναι τελικά πενταετής, ενώ άγνωστο παραμένει το τίμημα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΠΑΠ θα προσφέρει πάνω από 200 εκατ. ευρώ.
Η κίνηση αυτή της διοίκησης του ΟΠΑΠ έχει προκαλέσει σάλο, που συνοδεύεται πλέον από σκληρά εξώδικα, αλλά και από το ενδεχόμενο περαιτέρω νομικών ενεργειών εκ μέρους των άλλων διεκδικητών του 33% του Οργανισμού, χωρίς να λείπει και η πιθανότητα αποχωρήσεων από σημαντικά ονόματα που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον.
Κοινός τόπος των εξωδίκων είναι να μην υπογραφεί η σύμβαση με την Intralot, αλλά και να εξεταστεί η νομιμότητα της συμμετοχής της συγκεκριμένης εταιρείας στον διαγωνισμό, δεδομένου του τεχνολογικού «εναγκαλισμού» της με τον ΟΠΑΠ, που την καθιστά σχεδόν αποκλειστικό «προμηθευτή».
Οι αντιδράσεις δείχνουν να διευρύνονται πλέον και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς ο ΟΠΑΠ, για μία ακόμη φορά, ετοιμάζεται να κλείσει συμφωνία με την εταιρεία του κ. Κόκκαλη, προσφέροντάς της για τα επόμενα χρόνια ποσό που υπολογίζεται στην περιοχή άνω των 200 εκατ. συνολικά (μαζί με τη συντήρηση τερματικών), έστω και στο «παρά ένα» της ιδιωτικοποίησής του.


Alpha: Ανοίγει την «αυλαία» των ΑΜΚ


Η Alpha Bank ανοίγει την «αυλαία» των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου από ιδιώτες επενδυτές, με την πρόθεση άντλησης κεφαλαίων έως του ποσού των 500 εκατ. ευρώ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank έχει δώσει το «πράσινο φως» για την αύξηση κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, ανεξαρτήτως του αν θα υπάρξει ή όχι παράταση της διαδικασίας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εν λόγω αύξηση είναι εγγυημένη, τόσο με τη δεδηλωμένη στήριξη του Paramount Fund του Κατάρ για συμμετοχή πάνω από το υφιστάμενο ποσοστό του στην Alpha Bank όσο και των νέων επενδυτών που επιθυμούν να μπουν στην αύξηση, αλλά και των περισσοτέρων εκ των παλαιών μετόχων.
Σημειώνεται ότι οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες της Alpha Bank είναι 4,57 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 δισ. αφορούν ομολογιακό και 2,57 δισ. ευρώ αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.


ΔΕΗ: Διπλασιάζει την τιμή-στόχο


Στα 6,80 ευρώ ανά μετοχή, από 3,20 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη ΔΕΗ η JP Morgan, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση «neutral» (ουδετερότητα). Ο διεθνής οίκος αναφέρει πως η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ έχει υπερπενταπλασιαστεί από τα χαμηλά του Ιουνίου 2012, κυρίως λόγω της μείωσης του μακροοικονομικού ρίσκου της Ελλάδας.
Εν τω μεταξύ υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης της μελέτης και κατασκευής της Μονάδας V του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας, συμβατικής αξίας 1,4 δισ. περίπου, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα και η μεγαλύτερη από όλες τις ενεργειακές επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
ΣΧΟΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΩΚΡΑΤΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ
ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
GENERICS CONFERENCE 2013
ΦΑΚΕΛΟΙ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site