Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2013-τ.390                              

PHILIP MORRIS INTERNATIONAL
Τριετές σύμφωνο αγοράς ελληνικού καπνού


Η Philip Morris International και η θυγατρική της Παπαστράτος ΑΒΕΣ, ανακοίνωσαν πρόσφατα συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση που αφορά στην αγορά ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου για τα επόμενα τρία χρόνια. Η συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, και τον Chief Operating Officer της Philip Morris International, κ. Ανδρέα Καλαντζόπουλο, παρουσία του πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά.
«Η συμφωνία αυτή ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας μας στην Ελλάδα και ενισχύει τη μακρόχρονη παρουσία μας στη χώρα. Καθορίζει ένα τριετές πλαίσιο για τις αγορές ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου από τη Philip Morris International και παρέχει ένα πολύ πιο προβλέψιμο οικονομικό περιβάλλον για τους 25.000 καπνοκαλλιεργητές και εργάτες του κλάδου στη χώρα», δήλωσε ο κ. Καλαντζόπουλος.
Για την τριετία 2013-2015, η συμφωνία προβλέπει αύξηση κατά 20% των ποσοτήτων των ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου που θα αγοράσει η Philip Morris International σε σχέση με την προηγούμενη τριετία.
«Η Philip Morris International έχει επενδύσει στην Ελλάδα περίπου 600 εκατ. ευρώ από το 2003. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και, παρά την άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα, όχι μόνο παραμένουμε προσηλωμένοι στη στήριξη της “Παπαστράτος”, των συνεργατών μας και της οικονομίας της χώρας, αλλά επιπλέον διευρύνουμε τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες», πρόσθεσε ο κ. Καλαντζόπουλος.
Ο κ. Νικήτας Θεοφιλόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Παπαστράτος», ο οποίος ήταν παρών στην τελετή υπογραφής, δήλωσε: «η υπογραφή της σημερινής συμφωνίας αποτελεί ακόμα μία έμπρακτη απόδειξη της συνεπούς συμβολής της “Παπαστράτος” για περισσότερα από 80 χρόνια στη χώρα μας και της δέσμευσής μας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την παρουσία μας στην Ελλάδα. Το 2012, μόνο, αναλάβαμε αρκετές πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων η μάχη κατά του παράνομου εμπορίου τσιγάρων, η επένδυση σε νέα γραμμή παραγωγής λεπτοκομμένου καπνού για «στριφτά» τσιγάρα και η ενίσχυση του προγράμματος κοινωνικής δράσης μας για να στηρίξουμε περισσότερο εκείνους που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, σε μια περίοδο όπου πολλές επιχειρήσεις προχωρούν σε περικοπές, εμείς διατηρούμε τις δεσμεύσεις μας προς τους εργαζόμενούς μας χωρίς περικοπές μισθών και προσωπικού, αλλά αντιθέτως με bonus απόδοσης για τη μεγάλη τους πλειονότητα».BREAKTHROUGH GREECE
Μια πρωτοβουλία για την Ελλάδα με θετικό πρόσημο


Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Γιάννος Γραμματίδης, και οι συνεργάτες του, παρουσίασαν μια σημαντική πρωτοβουλία παγκόσμιας προβολής της Ελλάδας, το Breakthrough Greece. Πρόκειται για μια προσπάθεια να προβληθεί η Ελλάδα που παράγει, αναπτύσσεται, δίνει θέσεις εργασίας, εξάγει, δηλαδή μια Ελλάδα με θετικό πρόσημο. Το Breakthrough Greece είναι μια πρωτοβουλία του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, που αναδεικνύει την ελληνική καινοτομία και δυναμική επιχειρηματικότητα, προβάλλοντας υγιείς, εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες με όραμα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Breakthrough Greece είναι ένας ιστότοπος που επιχειρεί να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας μια Ελλάδα που ολοένα και πιο δυναμικά καινοτομεί, επιχειρεί, παράγει, αναπτύσσεται, δίνει θέσεις εργασίας και κυρίως εξάγει. Στόχος του είναι να προωθήσει τις βέλτιστες πρακτικές, να προβάλλει την αναδυόμενη κουλτούρα της εφαρμοσμένης καινοτομίας στην ελληνική οικονομία και να ενισχύσει την εικόνα της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας. Παράλληλα, η διαδικτυακή αυτή πύλη λειτουργεί ως εργαλείο B2B για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην εξεύρεση επιχειρηματικών εταίρων, αλλά και πόρων σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Γιάννος Γραμματίδης επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουμε να προσφέρουμε ουσιαστικές υπηρεσίες στην οικονομία, συμβάλλοντας στην υπόθεση της ανάπτυξης με συγκεκριμένα και αποτελεσματικά εργαλεία, ενισχύοντας παράλληλα την επιχειρηματικότητα. Η ανάπτυξη δεν είναι απλά ένας όρος, είναι καθημερινή πράξη και αγώνας για να ξαναζωντανέψουμε την παραγωγή και το εμπόριο με ρεαλισμό και μέθοδο.


HELLASTAT
Περαιτέρω απώλειες στον κλάδο χρωμάτων


Ο εγχώριος κλάδος των χρωμάτων εξετάζεται σε πρόσφατη μελέτη της Hellastat Α.Ε. (www.hellastat.com). Η σημαντική υποχώρηση της οικοδομικής δραστηριότητας, λόγω της οικονομικής κρίσης και του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, επηρέασε δυσμενώς τη ζήτηση για χρώματα και βερνίκια το 2011.
Ειδικότερα, το 2011 ο δείκτης παραγωγής οικοδομικών έργων υποχώρησε κατά 42%, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2012 η κάμψη διαμορφώνεται σε
-26% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2011. Η μειωμένη ζήτηση συνοδεύεται από κάμψη της παραγωγικής δραστηριότητας του κλάδου: το 2011 – βάσει του σχετικού δείκτη της ΕΛΣΤΑΤ - σημειώθηκε υποχώρηση 6,6%, ενώ την περίοδο 2005-2011 η παραγωγή δείχνει διαχρονική κάμψη, με μέση ετήσια μείωση 4,6%. Επιπλέον, τους πρώτους 9 μήνες του 2012 ο δείκτης παραγωγής σημείωσε περαιτέρω πτώση 23% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2011.
Οι επιχειρήσεις έχουν επικεντρωθεί σε προσφορές, με συνέπεια τη συρρίκνωση των περιθωρίων κερδοφορίας τους. Επίσης, οι απαιτήσεις σε κεφάλαιο κίνησης είναι υψηλές, καθώς παρατηρούνται καθυστερήσεις στην είσπραξη των απαιτήσεων, λόγω της έλλειψης ρευστότητας των πελατών-εργολάβων.
Τέλος, ο τομέας των μελανιών εκτυπώσεων έχει πληγεί σημαντικά, αφού οι εκτυπωτικές επιχειρήσεις έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τις δυσμενείς εξελίξεις στο χώρο των έντυπων μέσων (πτώση κυκλοφορίας εφημερίδων και περιοδικών κ.ά.).


CRETA FARMS
Επιλέγει την Assertive και τις λύσεις SAP


Η εταιρεία Creta Farms επέλεξε την Assertive και τις λύσεις SAP για την υλοποίηση και ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακής Απόδοσης (Enterprise Performance Management).
Η Creta Farms αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο και πλέον εξειδικευμένο όμιλο επιχειρήσεων κρέατος και αλλαντικών στην Ελλάδα. Διατηρεί παρουσία σε 15 χώρες μέσω θυγατρικών εταιρειών και joint venture συνεργασιών, ενώ έχει κατοχυρώσει πατέντα ευρεσιτεχνίας για τα προϊόντα της σε 90 χώρες. Στόχος της Creta Farms είναι να πρωτοστατήσει στην παγκόσμια αγορά για ισορροπημένη διατροφή, παράγοντας προϊόντα καινοτομίας που φημίζονται για την ποιότητα και την διατροφική τους αξία.
Η Creta Farms επέλεξε τη λύση SAP Planning & Consolidation και SAP Business Objects Business Intelligence για την καλύτερη παρακολούθηση των οικονομικών της επιδόσεων και την περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης της ως κορυφαίας εταιρείας του κλάδου.
Την υλοποίηση του έργου ανέλαβε η εταιρεία Assertive A.E., θυγατρική εταιρεία της Real Consulting, πιστοποιημένος συνεργάτης υλοποίησης της SAP με εξειδίκευση στις λύσεις SAP για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Απόδοσης (Enterprise Performance Management).
Η εταιρεία Creta Farm αποφάσισε να προχωρήσει στην ανωτέρω συμφωνία και επένδυση πραγματοποιώντας μια στρατηγική, για τον όμιλο, κίνηση, η οποία θα της επιτρέψει να υποστηρίξει ολοκληρωμένα τις διαδικασίες υλοποίησης, παρακολούθησης και ελέγχου του προϋπολογισμού, τη δημιουργία διαφορετικών σεναρίων πρόβλεψης, την ενοποίηση των οικονομικών καταστάσεων βάσει των οργανωτικών προτύπων του ομίλου, με ταυτόχρονη κάλυψη των νομοθετικών και διοικητικών αναγκών του Οργανισμού και αυξημένη ευελιξία στη λήψη αποφάσεων.
Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έχει συμπεριλάβει παραδοτέα και στάδια ανάπτυξης βάσει προτεραιοτήτων της διοίκησης και είναι εστιασμένο στην απαραίτητη μεταφορά τεχνογνωσίας στα στελέχη της Creta Farms, για την καλύτερη αφομοίωση και παραγωγική λειτουργία της λύσης. Το έργο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών, χρησιμοποιώντας πόρους και ικανότητες της Assertive, αλλά και της ομάδας εργασίας της Creta Farms που θα είναι χρονικά δεσμευμένες κατά μήκος του έργου, με στόχο να αντιμετωπιστούν οι προδιαγραφές και οι ιδιαιτερότητες με τον πλέον βέλτιστο τρόπο.


ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ Α.Ε.
Συμμετοχή στην Prowein 2013


Η εταιρεία «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.», η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής οίνου στην Ελλάδα, θα συμμετάσχει για μία ακόμη φορά, στη μεγαλύτερη διεθνή εμπορική έκθεση για τη βιομηχανία οίνων και οινοπνευματωδών, που πραγματοποιείται από τις 24 έως τις 26 Μαρτίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
Η έκθεση Prowein αποτελεί τη μοναδική εκδήλωση, σε παγκόσμιο επίπεδο, που προσφέρει μια τέτοια συνολική επισκόπηση των διεθνών προσφορών οίνων και οινοπνευματωδών ποτών, για το εμπόριο και τα τρόφιμα υπηρεσιών. Παράλληλα, συγκεντρώνει κάθε χρόνο όλους τους Γερμανούς επαγγελματίες του κρασιού, από το εμπόριο και τον Τύπο.
Η «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.» προσφέρει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες, αλλά και στους καταναλωτές, να γευθούν από την πλούσια γκάμα της, μεταξύ άλλων, τους βραβευμένους οίνους των σειρών Ποικιλιακά Λουλούδια, Apelia, Καλλιγά, τις δημιουργίες οίνου του Άγγελου Ρούβαλη, Ασπρολίθι, Μικρός Βοριάς, IANOS, καθώς και τα premium αποστάγματα «Μπαμπατζίμ» του μύστη της απόσταξης Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου.
Για τους έλληνες οινοπαραγωγούς η διεθνής έκθεση Prowein έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου του ότι η Γερμανία απορροφά το 45% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών οίνων και αυτός είναι και ο λόγος της μεγάλης συμμετοχής των ελλήνων παραγωγών/εξαγωγέων στην έκθεση αυτή κάθε χρόνο.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
ΣΧΟΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΩΚΡΑΤΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ
ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
GENERICS CONFERENCE 2013
ΦΑΚΕΛΟΙ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site