Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2013-τ.390                              

FRUITLOGISTICA 2013
ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ 58.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 130 ΧΩΡΕΣ


Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου, στο πλαίσιο του έργου του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, διοργάνωσε, για ακόμα μία χρονιά, τη συμμετοχή επιχειρήσεων του κλάδου νωπών φρούτων και λαχανικών, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, στη διεθνή έκθεση Fruitlogistica 2013.
Οι επαγγελματίες που επισκέφθηκαν την έκθεση γνώρισαν το υψηλό δυναμικό της ελληνικής παραγωγής μέσα από τα προϊόντα των εταιρειών Balanakakis Bros S.A. – Olympicfruit, Bioidea Ltd., «Gefra» G.N. Frangistas S.A., E.A.P. Anifi S.A. – Mitrosilis, Kechagia S.A. – Mushrooms, Menelaos Import-Export Ltd., Opporello S.A., Patikas-Chatsios Ltd., Protofanousi Fruits και Taktikos S.A.
Επίσης, η εταιρεία NGP Plastics παρουσίασε τις προτάσεις της σε υλικά συσκευασίας, ενώ η εταιρεία Olimpias S.A. παρουσίασε μηχανήματα συσκευασίας και διαλογής νωπών φρούτων και λαχανικών.
Η Fruitlogistica, που πραγματοποιείται ετησίως στον εκθεσιακό χώρο Messe Berlin στο Βερολίνο της Γερμανίας, έχει καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός του κλάδου νωπών φρούτων και λαχανικών, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον επαγγελματιών και καταναλωτών από όλο τον κόσμο.
Η 21η Fruitlogistica, που έλαβε χώρα από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2013, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, αλλά και εκθετών, στην ιστορία της διοργάνωσης. Πάνω από 58.000 επισκέπτες από 130 χώρες συναντήθηκαν με περίπου 2.500 εκθέτες από 78 χώρες και ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής, τυποποίησης, συσκευασίας και εμπορίας νωπών φρούτων και λαχανικών.
Το κύρος της έκθεσης Fruitlogistica αποτελεί, για τους Έλληνες εξαγωγείς του κλάδου των νωπών κηπευτικών και φρούτων, σημείο αναφοράς για την ενίσχυση της παρουσίας τους στις αγορές του εξωτερικού και για την εδραίωση νέων συνεργασιών.
Ο ΟΠΕ, στοχεύοντας πάντοτε στην ενδυνάμωση της εικόνας των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών, δίνει ένα ηχηρό «παρών» σε μεγάλες παγκόσμιες εκθέσεις όλων των εμπορικών κλάδων. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκθέσεων του 2013 διατίθενται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού
www.hepo.gr.


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΧΩΡΟΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


Από το Σάββατο 9 έως και την Παρασκευή 22 Μαρτίου, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδρομους της Αθήνας, στην οδό Ερμού, αρ.56, η αγαπημένη Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη διαμορφώνει και προσφέρει στο κοινό έναν χώρο έμπνευσης, δημιουργικότητας και αισιοδοξίας: τον «Πολυχώρο Υγείας Παυλίδη».
Δημιουργικές δραστηριότητες και ξεχωριστοί πρωταγωνιστές δίνουν τη δική τους γεύση στον «Πολυχώρο» της Ερμού και η Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη σάς προσκαλεί να απολαύσετε μια σειρά από δράσεις: Σύγχρονη έκθεση φωτογραφίας από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας με στιγμές που μένουν, ταχυδρομικές κάρτες με προπληρωμένο τέλος για την αποστολή των πιο γλυκών μηνυμάτων σε αγαπημένα πρόσωπα σε όλη την Ελλάδα, καθημερινό πρόγραμμα με δράσεις για μικρούς και μεγάλους και… φυσικά την αγαπημένη σας Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη!
Παράλληλα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ιστορία του Σπυρίδωνα Παυλίδη, ενός μεγάλου οραματιστή και εμπνευσμένου ανθρώπου, καθώς και να προτείνει πρόσωπα που το εμπνέουν μέσω της εφαρμογής της σελίδας της Σοκολάτας Υγείας Παυλίδη στο facebook (facebook.com/Ygeias), αναδεικνύοντας καθημερινούς «πρωταγωνιστές».
Μια πολύ σημαντική δράση στον «Πολυχώρο» της Ερμού 56 είναι η ανταλλακτική βιβλιοθήκη που θα λειτουργεί. Για κάθε βιβλίο που προσφέρει ή ανταλλάσει το κοινό, η Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη στηρίζει οικονομικά με 1 ευρώ το «Παιδικό Χωριό SOS» Θράκης.
Στο τέλος, όλα τα βιβλία που έχουν συγκεντρωθεί, θα προσφερθούν στη βιβλιοθήκη του χωριού, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν μέσα από τις σελίδες τους.


ΟΕΣΥΝΕ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ


Το «Παγκόσμιο Συνέδριο για την Επιχειρηματικότητα 2013» (Global Entrepreneurship Congress) διεξάγεται για 5η χρονιά υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Kauffman, της Endeavor Βραζιλίας και της Global Entrepreneurship Week και πραγματοποιείται, για πρώτη χρονιά, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, από τις 18 έως την 21η Μαρτίου 2013.
Την ΟΕΣΥΝΕ (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών) θα εκπροσωπήσει ο Μιχάλης Στάγκος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΥΝΕ Αθηνών, διοργανωτής της «Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας 2012» και ιδρυτής της πρωτοβουλίας ID-GC (Industry Disruptors- Game Changers).
Το «Παγκόσμιο Συνέδριο για την Επιχειρηματικότητα» είναι ένα διεπιστημονικό συνέδριο επιτυχημένων start ups από όλο τον κόσμο, όπου επιχειρηματίες, επενδυτές, ερευνητές, άνθρωποι με πρωτοποριακή σκέψη, αλλά και άνθρωποι προερχόμενοι από τον χώρο της πολιτικής ενώνουν τη σκέψη τους και εργάζονται μαζί για τη δημιουργία ενός νέου οικοσυστήματος για το «επιχειρείν».


ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ


Από τις 20 Μαρτίου 2013 η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου εντάσσεται - όπως είχε προαναγγελθεί - στο δίκτυο της Διαλειτουργικότητας (GRITS), στο οποίο ανήκουν άλλα 4 συνεργαζόμενα οδικά δίκτυα της χώρας: Αττική Οδός, Ολυμπία Οδός (E.O. Ελευσίνας-Πάτρας), Μορέας (Ε.Ο. Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας), Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Ε.Ο. Αθήνας – Θεσσαλονίκης, Τμήμα Μαλιακός-Κλειδί).
Χάρη στη Διαλειτουργικότητα, μια υπηρεσία που προσφέρεται δωρεάν, οι οδηγοί μπορούν να ταξιδεύουν στα 5 αυτά οδικά δίκτυα και να περνούν από τις ηλεκτρονικές λωρίδες διοδίων χρησιμοποιώντας έναν και μόνο πομποδέκτη.
Οι συνδρομητές που διαθέτουν e-PASS (Αττικής Οδού), eWAY (Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου) Ολυμπία Pass (Ολυμπίας Οδού) και ΓΕΦΥΡΑ e-pass, μπορούν να κάνουν χρήση της Διαλειτουργικότητας στις μετακινήσεις τους στους συνεργαζόμενους αυτοκινητόδρομους χωρίς να είναι απαραίτητο να προβούν σε κάποια ενέργεια, καθώς η υπηρεσία έχει ενεργοποιηθεί αυτόματα από το τέλος του 2012, ενώ για τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου θα ενεργοποιηθεί από τις 20 Μαρτίου του 2013.
 Οι οδηγοί που ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση της νέας υπηρεσίας και δεν διαθέτουν πομποδέκτη, μπορούν να επιλέξουν αυτόν που τους εξυπηρετεί καλύτερα, με βάση τον τόπο διαμονής τους, το οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούν πιο συχνά κ.λπ. Μελλοντικά, η υπηρεσία ενδέχεται να επεκταθεί και στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους της χώρας.


ΕΚΘΕΣΗ ERNST & YOUNG
ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ


Ανάκαμψη εντός του 2013 αναμένεται στην Ευρωζώνη, καθώς ο κίνδυνος μιας επικείμενης διάλυσής της, εξακολουθεί να μειώνεται. Ωστόσο, παρά τα σημάδια βελτίωσης της παγκόσμιας επιχειρηματικής εμπιστοσύνης από την αρχή του έτους, πολλά θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της ζώνης του ευρώ παραμένουν αδύναμα και απρόβλεπτα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Eurozone Forecast (EEF) Spring 2013 της Ernst & Young.
Η έκθεση προβλέπει αναστροφή της πορείας στη μέση του έτους. Παρά την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αναμένεται συνολική μείωση του ΑΕΠ, της τάξης του 0,5% για το 2013, μετά από μια αντίστοιχη μείωση το 2012.
Για το 2014 προβλέπεται μια υποτονική ανάπτυξη, της τάξης του 1,1%. Κατά τα επόμενα χρόνια ο ρυθμός ανάπτυξης θα παραμείνει χαμηλός, κατά μέσο όρο 1,4% ετησίως, κατά την περίοδο 2014 έως 2017, σχεδόν μια ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα κάτω από το μέσο όρο του 2,3% που πέτυχε η Ευρωζώνη κατά την προηγούμενη δεκαετία.
Η αντίθεση μεταξύ της περιορισμένης ανάπτυξης στις χώρες του πυρήνα της Ευρωζώνης και της συνεχιζόμενης ύφεσης στις χώρες της περιφέρειας θα παραμείνει έντονη το 2013, αν και η βελτίωση της παραγωγικότητας στις χώρες της περιφέρειας θα περιορίσει αυτό το χάσμα το 2014.
Η Ευρωζώνη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις οι οποίες ενδέχεται να υπονομεύσουν την ήδη «εύθραυστη» εμπιστοσύνη. Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία και οι πολιτικές προκλήσεις σε αρκετές ακόμη χώρες της Ευρωζώνης παραμένουν πηγές αβεβαιότητας, όπως τα συνεχιζόμενα υψηλά επίπεδα της ανεργίας, οι μειωμένες δαπάνες επιχειρήσεων και καταναλωτών καθώς και η δημοσιονομική λιτότητα.
Ωστόσο, το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και οι ασιατικές οικονομίες δίνουν μια αίσθηση πραγματικής δυναμικής και η εκτίμηση του συστημικού κινδύνου από την ΕΚΤ, που έχει μειωθεί σημαντικά, δημιουργούν την αίσθηση ότι τα χειρότερα έχουν τελειώσει.


AEGEAN-Δ.Α.Α.
ΚΟΙΝΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


Με κοινή στόχευση τη διαμόρφωση ενός ευνοϊκότερου πλαισίου στην αεροπορική αγορά της Αθήνας και την περαιτέρω ενίσχυση της αεροπορικής κίνησης, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Aegean παρουσίασαν τις πρωτοβουλίες τους για τη θερινή περίοδο 2013. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δ.Α.Α., σύμφωνα με τη φιλοσοφία του επιμερισμού του επιχειρηματικού ρίσκου, συνεχίζει και κατά τη θερινή περίοδο 2013 την πολιτική των στοχευμένων κινήτρων του.
Η Aegean, από την πλευρά της, συνεχίζοντας την πολιτική της εξωστρέφειας, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της Αθήνας, επεκτείνει τα δρομολόγιά της από τον Δ.Α.Α. με 8 νέους προορισμούς εξωτερικού. Πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση της εταιρείας να ανταποκριθεί στα κίνητρα που προσφέρει ο Δ.Α.Α. και να συνεχίσει να επενδύει στη χώρα, σε μια περίοδο που η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο τόσο για τον τουρισμό όσο και για την οικονομία γενικότερα.
Με αφορμή την ανακοίνωση των νέων οικονομικών κινήτρων του Δ.Α.Α., ο κ. Γιάννης Παράσχης, γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, δήλωσε: «οι αεροπορικές εταιρείες επιχειρούν σήμερα σε ένα περιβάλλον αβέβαιο και ευμετάβλητο. Επιδίωξή μας είναι να μοιραστούμε μαζί τους το επιχειρηματικό ρίσκο και να τις στηρίξουμε έμπρακτα».
Ο κύριος Ευτύχιος Βασιλάκης, αντιπρόεδρος της Aegean, δήλωσε σχετικά: «Παρά την κρίση και τα ζημιογόνα αποτελέσματα των τελευταίων ετών, καλούμαστε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού. Μόνο με εξωστρέφεια και οικονομίες κλίμακας μπορούμε να διεκδικήσουμε την έξοδο από την κρίση».


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
ΣΧΟΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΩΚΡΑΤΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ
ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
GENERICS CONFERENCE 2013
ΦΑΚΕΛΟΙ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site