Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Απρίλιος 2013-τ.391                              

ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
Ανάληψη έργου προϋπολογισμού 36,8 εκατ. δολ. στο Ιράκ


Το έργο κατασκευής κρατικής νοσοκομειακής μονάδας συνολικού προϋπολογισμού 36,8 εκατ. δολ. στο Ιράκ ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ Α.Ε., 100% θυγατρική του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Το έργο αφορά στον σχεδιασμό και την κατασκευή νοσοκομειακής μονάδας στη Βασόρα, δυναμικότητας 100 κλινών, που θα περιλαμβάνει, επίσης, 22 αίθουσες με χρήση χειρουργείων και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Η συνολική επιφάνεια του έργου είναι 18.000 τ.μ., εκ των οποίων 2.000 τ.μ. αφορούν κατοικίες που θα κατασκευαστούν για τη φιλοξενία του προσωπικού του νοσοκομείου. Στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνονται το σύνολο των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ο ιατρικός εξοπλισμός, οι βοηθητικές εγκαταστάσεις, η επίπλωση, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και των χώρων στάθμευσης και η περίφραξη του νοσοκομείου. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί τον Ιανουάριο του 2015. Το συγκεκριμένο έργο σηματοδοτεί την είσοδο της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. σε μία ακόμα αγορά της Μέσης Ανατολής. Υπενθυμίζεται ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων της ΤΕΡΝΑ ανέρχεται πλέον σε 3,1 δισ. ευρώ.ΣΕΛΟΝΤΑ-ΔΙΑΣ
Δημιουργούν τον μεγαλύτερο όμιλο στη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια


Τα διοικητικά συμβούλια της Σελόντα Α.Ε. και της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ ανακοινώνουν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών. Η συγχώνευση θα δημιουργήσει τον μεγαλύτερο παραγωγικό όμιλο τσιπούρας και λαυρακιού σε παγκόσμιο επίπεδο. Το νέο σχήμα, με την εταιρική επωνυμία Σελόντα, που οι ενοποιημένες του πωλήσεις θα ξεπερνούν τα 230 εκατ. ευρώ, θα κατέχει περίπου το 15% της παγκόσμιας αγοράς τσιπούρας και λαβρακιού, που έχουν καθιερωθεί ως τα πλέον δημοφιλή μεσογειακά ψάρια, παγκοσμίως, και έχουν αναδειχθεί ως το πρώτο ελληνικό προϊόν σε αξία εξαγωγών.
Οι συνολικές πωλήσεις ψαριού του συγχωνευμένου σχήματος θα ξεπεράσουν τους 40.000 τόνους, που αντιστοιχούν στο 35% της εγχώριας παραγωγής. Οι εξαγωγές σε περισσότερες από 20 χώρες, αναμένεται να φτάσουν τους 35.000 τόνους (87%) φρέσκων ελληνικών ψαριών. Η παραγωγή του νέου ομίλου θα πραγματοποιείται σε 72 θαλάσσιες μονάδες εκτροφής και 7 ιχθυογεννητικούς σταθμούς. Ο νέος όμιλος διαθέτει 14 συσκευαστήρια και 2 κέντρα διανομής και μεταποίησης.
Στο πλαίσιο του ομίλου θα λειτουργούν πλέον 12 εταιρείες, που θα απασχολούν περίπου 1.500 εργαζομένους. Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα αποτελείται από 7 μέλη, ενώ η διοικητική ομάδα της νέας εταιρείας θα συγκροτηθεί από τους: Γιάννη Στεφανή – εκτελεστικό πρόεδρο, Στέφανο Μανέλλη – διευθύνοντα σύμβουλο, Γιάννη Ανδριανόπουλο – γενικό διευθυντή, Θανάση Πραχάλη – οικονομικό διευθυντή.


ΟΜΙΛΟΣ VIVARTIA
Στρατηγική συμφωνία στη Λιβύη


Σε νέα στρατηγική συμφωνία προχώρησε ο Όμιλος Vivartia για την επέκταση του κλάδου εστίασης στην αγορά της Λιβύης. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Goody’s – Everest προχώρησε στην υπογραφή συμφώνου με την εταιρεία λιβυκών συμφερόντων Tasty Franchise Ltd, για την ανάπτυξη των αλυσίδων Goody’s και Flocafe στη Λιβύη. Η συμφωνία προβλέπει τη λειτουργία τουλάχιστον 10 εστιατορίων Goody’s και 10 καταστημάτων Flocafé σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, ενώ τα πρώτα καταστήματα και των δύο αλυσίδων αναμένεται να έχουν λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι. Ο διευθύνων σύμβουλος του κλάδου εστίασης, κ. Θανάσης Παπανικολάου, υπογράμμισε: «Η νέα αυτή συμφωνία για την παρουσία ελληνικών σημάτων στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της Λιβύης μάς κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και έρχεται να προστεθεί στην ήδη δυναμική παρουσία της Goody’s – Everest στο εξωτερικό. Είναι απόδειξη ότι η δοκιμαζόμενη ελληνική επιχειρηματικότητα διαθέτει αδιαφιλονίκητα τα εχέγγυα για να ανταγωνιστεί επιτυχώς σε διεθνές επίπεδο και να κερδίσει τις εντυπώσεις».
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Vivartia, κ. Γιάννης Αρτινός, προσέθεσε «Ο Όμιλος Vivartia συνεχίζει να επενδύει στην ελληνική επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία και στην ποιότητα. Μέσα από ένα πρόγραμμα δυναμικής εξωστρέφειας, τα τελευταία 2 έτη αναπτύσσουμε, με ταχείς και έντονους ρυθμούς, την παρουσία μας στο εξωτερικό, μέσα από εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών και μέσα από νέες παραγωγικές μονάδες – όπως αυτή που προκύπτει από τη συνεργασία μας με την Exeed Industries. Ο όμιλος εστίασης, μετά από τα νέα καταστήματα στις αγορές των Βαλκανίων και της Βορείου Ευρώπης, κάνει τώρα το πρώτο του βήμα και στην αναπτυσσόμενη αγορά της Βορείου Αφρικής. Η νέα συμφωνία με την Tasty Franchise Ltd για 20 νέα καταστήματα, προσθέτει άλλη μία χώρα στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου, στοχεύοντας σε 7 εκατ. νέους καταναλωτές που θα έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας».


ΟΛΠ
Συνάντηση εμπειρογνωμόνων στο πλαίσιο του Custom MED


Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Custom MED, στις 11 και 12 Απριλίου 2013. συνέρχονται στον ΟΛΠ A.E. οι εταίροι του έργου, προερχόμενοι από την Ιορδανία, το Λίβανο, την Ιταλία και την Ισπανία. Σκοπός της σύσκεψης είναι η συνεργασία και η ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ των εταίρων και των ελληνικών αρχών (ΟΛΠ και τελωνειακές αρχές) στις υφιστάμενες τελωνειακές και λιμενικές διαδικασίες, που διέπουν τη διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων (import, export, transshipment) με πλοίο, τρένο ή TIR. Επιπροσθέτως, θα αναπτυχθούν θέματα ασφάλειας στη διακίνηση, αλλά και πιθανές διαδικασίες, που στοχεύουν στη διευκόλυνση και επιτάχυνση της εμπορικής δραστηριότητας.
Ο ΟΛΠ Α.Ε., μέσω του European Neighbourhood and Partnership Instrument (ENPI)-Mediterranean Sea Basin Joint Operational Programme (EC Decision C (2008) 4242). συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο Custom MED, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της διακίνησης εμπορευμάτων και επιβατών μεταξύ των χωρών της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και της Ε.Ε., με τη δημιουργία δικτύων και την υιοθέτηση κοινών διαδικασιών και τεχνολογιών.
Το έργο υλοποιείται μέσω μιας διακρατικής συνεργασίας, που ενθαρρύνει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών.
Ο γενικός στόχος του έργου Custom MED είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας του διασυνοριακού εμπορίου με την ανάπτυξη του οδικού χάρτη (road map) μεταξύ του Λιβάνου και της Ιορδανίας και την υιοθέτηση και εφαρμογή κοινών τελωνειακών και διαλιμενικών διαδικασιών μεταξύ Λιβάνου-λιμένα της Βηρυτού και των χωρών της Μεσογείου και συγκεκριμένα της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Ισπανίας. Το έργο αυτό είναι ένα εκ των 16 ευρωπαϊκών προγραμμάτων για λιμάνια στα οποία συμμετέχει ο ΟΛΠ Α.Ε.CRETA FARMS
Εγκαινιάζει εκστρατεία για «καθαρό κρέας»


Φιλοσοφία της εταιρείας, που εγκαινιάζει εκστρατεία για «καθαρό κρέας», είναι η αφοσίωση στην ασφάλεια και στην ποιότητα των προϊόντων της.
Η ασφάλεια στη διατροφή αποτελεί δέσμευση ευθύνης για την Creta Farms, η οποία επιμένει στην προσφορά κορυφαίας ποιότητας προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία εγκαινιάζει εκστρατεία με θέμα «καθαρό κρέας», με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών, καθώς στη φιλοσοφία της συμπεριλαμβάνεται η αφοσίωση στην ασφάλεια και στην αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων της.
Η Creta Farms, αμιγώς ελληνική, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής χοιρινού κρέατος και η μεγαλύτερη εταιρεία αλλαντικών στην Ελλάδα. Στις υπερσύχρονες εγκαταστάσεις της κατέχει καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής χοιρινού κρέατος, στην οποία κάθε χρόνο πραγματοποιεί υψηλού κόστους επενδύσεις, διασφαλίζοντας στο καταναλωτικό κοινό την προσφορά προϊόντων σταθερά υψηλής ποιότητας και θρεπτικής ή διατροφικής αξίας. Μέσω της διεθνούς πατέντας Εν Ελλάδι, η Creta Farms κατόρθωσε να γίνει γνωστή πέρα από τα σύνορα της εγχώριας αγοράς, κατοχυρώνοντας διεθνώς την καινοτομία της σε περισσότερες από 40 χώρες.
Επιπροσθέτως, η Creta Farms παράγει 4 διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων (κρέας, αλλαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα και προϊόντα Food Service), παρέχοντας 100% σιγουριά και στα 200 προϊόντα που προσφέρει στους καταναλωτές, καθώς εφαρμόζονται τουλάχιστον 20 κατηγορίες αυστηρότατων ποιοτικών ελέγχων σε όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, από τις ζωοτροφές έως το τελικό προϊόν.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία εφαρμόζει ήδη ελέγχους ανίχνευσης DNA ζωικών ειδών (π.χ. ανίχνευση DNA αλόγου) με τις πλέον προηγμένες μεθόδους, όπως επίσης και μοριακή ανίχνευση για γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (GMO/Μεταλλαγμένα). Επιπλέον, η Creta Farms υλοποιεί εκτεταμένους χημικούς και μικροβιολογικούς ελέγχους.
«Στην Creta Farms αισθανόμαστε την ηθική υποχρέωση να μεταφέρουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους Έλληνες καταναλωτές, ότι με τα προϊόντα της Creta Farms μπορούν να αισθάνονται 100% σιγουριά, γιατί ξέρουμε από κρέας. Πιστοί στο όραμά μας, να κάνουμε τον κόσμο να τρέφεται καλύτερα, χρησιμοποιούμε άριστες πρώτες ύλες και εφαρμόζουμε τους πλέον αυστηρούς ελέγχους, συμπεριλαμβανομένου και τεστ DNA», αναφέρει ο πρόεδρος της Creta Farms, κ. Εμμανουήλ Δομαζάκης. 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
GREEK EXPORTS FORUM 2013
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ν. ΚΟΥΚΟΥΝΤΖΟΣ
ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΝΗΡΕΑΣ
ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site