Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάιος 2013-τ.392                              

25+1 ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ


Ενώ οι τραπεζικές μετοχές έκλεβαν την παράσταση στις πρώτες εβδομάδες κάνοντας «πάρτι», πολλές μετοχές της υψηλής αλλά και της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης δεν ακολούθησαν το… bull market, αν και παρουσιάζουν ελκυστικά p/e.
Όπως παρατηρούν χρηματιστηριακοί αναλυτές, εάν διατηρηθεί το ισχυρό ανοδικό momentum η άνοδος μπορεί να διαχυθεί και σε αυτές τις μετοχές.
Οι μετοχές που παραμένουν με ελκυστικές αποτιμήσεις  είναι από την υψηλή κεφαλαιοποίηση οι τίτλοι του ΟΠΑΠ< του ΟΤΕ, της ΜΕΤΚΑ, της Folli Follie, της Motor Oil και του ΟΛΘ, ενώ από  την μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Σαράντης, Ευρωπαϊκής Πίστης, Εκτέρ, Καραμολέγκος, F.G. Europe, Ιντεάλ, Ντρουφάρμπεν, ΕΛΤΟΝ Χημικά, Πλαστικά Κρήτης, Πλαστικά Θράκης,  Πλαίσιο, ΕΛΒΑΛ, Autohellas, Κυριακούλης, Centric, Mevaco, ΚΡΙ ΚΡΙ και Καρατζή.
Όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αγορά κρατά ακόμη χαμηλά τον πήχη για τα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών. Η επιδεινούμενη ύφεση και τα πλήγματα που εξακολουθούν να δέχονται από αυτή κλάδοι όπως το λιανεμπόριο και η οικοδομή, καθώς και η υψηλή φορολογία, αποτελούν τους κύριους κατασταλτικούς παράγοντες.
Η επανεμφάνιση της κερδοφορίας και η αύξηση των εσόδων στις χρήσεις εκτιμάται ότι θα επέλθει από το φθινόπωρο και έπειτα, σύμφωνα με χρηματιστηριακούς κύκλους, αφότου οι τράπεζες θα έχουν ανακεφαλοποιηθεί και το σύστημα θα έχει ανοίξει τις «στρόφιγγες», προκειμένου να τροφοδοτήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις με ρευστό, ενώ πολλά θα παιχθούν και στα αποτελέσματα της προσπάθειας για αύξηση των εξαγωγών, οι οποίες θα καλύψουν τις αδυναμίες στις εσωτερικό.
Όσο η ύφεση της εγχώριας αγοράς διατηρείται, το άνοιγμα ή η ενίσχυση της παρουσίας σε ξένες αγορές θεωρείται η μοναδική διέξοδος για τις εισηγμένες προκειμένου να αναπληρώνουν τον χαμένο τζίρο και να λειτουργούν σε ένα σχετικά ικανοποιητικό επίπεδο δυναμικότητας.
Το 2012 παρέμεινε από πολύ έως πάρα πολύ δύσκολο για όσες εταιρείες έχουν υψηλή εξάρτηση από την εγχώρια αγορά καθώς η διέξοδος στο εξωτερικό δεν σημαίνει κατά ανάγκην και μεγαλύτερη κερδοφορία.
Το μεταφορικό κόστος, ο ανταγωνισμός και η δυσκολία εύρεσης κεφαλαίου κίνησης από ξένες ή ελληνικές τράπεζες κατέστησαν το 2012 τη δυσκολότερη χρονιά ακόμα και για όσες εταιρίες ήταν παραδοσιακά εξωστρεφείς.
Στο δίλημμα διατήρηση πωλήσεων ή χαμηλότερα περιθώρια οι εισηγμένες προτίμησαν την πρώτη επιλογή, καθώς στην παρούσα φάση η κερδοφορία φαίνεται να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.
Πιθανόν να έχει παίξει ρόλο και το γεγονός ότι η απώλεια κάποιων μεριδίων αγοράς να έχει υψηλότερο κόστος επανάκτησης, άρα οι διοικήσεις προσανατολίζονται στο να πωλούν με μικρότερο ή και καθόλου κέρδος μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Όσο το κόστος δανεισμού παραμείνει υψηλό είναι δύσκολο να αλλάξει η εικόνα της οικονομίας καθώς οι επενδύσεις θα απαιτούν πολύ υψηλό βαθμό εσωτερικής απόδοσης ή πολύ υψηλό ποσοστό ιδίων κεφαλαίων.
Είναι βασικό ζητούμενο η μείωση του κόστους δανεισμού για να αλλάξει η εικόνα της οικονομίας. Και από ό,τι φαίνεται, κάτι τέτοιο δεν θα υλοποιηθεί αν δεν ολοκληρωθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών.
Το ευχάριστο για την ελληνική οικονομία είναι ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις για τον τουρισμό φέτος, παράμετρος η οποία μπορεί να μετριάσει κάπως την επίπτωση της μείωσης στην εσωτερική ζήτηση το τρίτο τρίμηνο. Επίσης, διαφαίνεται κάποια επίσπευση στο θέμα της έναρξης των κατασκευαστικών έργων που αφορούν παραχωρήσεις του Δημοσίου, το οποίο θα δώσει μεγάλη ώθηση σε έναν κομβικό κλάδο.
Όλα τα παραπάνω αν και είναι εν δυνάμει ευκαιρίες εμπεριέχουν ένα ρίσκο υλοποίησης ή νέων καθυστερήσεων, που στην περίπτωση της Ελλάδας δεν είναι αμελητέο.Τα μυστικά της «γοητείας» των warrants


Γιατί οι ξένοι επενδυτές έχουν «τρελαθεί» για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές


«Μια κίνηση 50% στην τιμή της μετοχής θα οδηγήσει σε αύξηση 400% στα warrants», δηλώνει χαρακτηριστικά ένας διαχειριστής hedge funds, γεγονός που «δικαιολογεί» την «τρέλα» των ξένων για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές.
Οι ξένοι επενδυτές θεωρούν ότι το απόλυτο κερδοσκοπικό παιχνίδι θα παιχτεί στα warrants που θα δοθούν δωρεάν και θα είναι διαπραγματεύσιμα στην αγορά. Τα warrants, κατά μια έννοια, είναι ένα παράγωγο προϊόν.
Είναι τίτλοι που δίνουν στον κάτοχό τους το δικαίωμα να πληρώσει την τιμή εξάσκησης για να αποκτήσει μετοχές σε συγκεκριμένες ημερομηνίες στο μέλλον.
Οπότε η αξία τους συνδέεται με την πιθανότητα η μετοχή να είναι πάνω από την τιμή εξάσκησης στις ημερομηνίες αυτές.
Όσο πιο μεγάλη είναι η πιθανότητα αυτή τόσο περισσότερο είναι κάποιος διατεθειμένος να πληρώσει για τα warrants, άρα τόσο πιο μεγάλη είναι η αξία τους.
 Έχοντας μια μετοχή της τράπεζας Χ, αποκτά κανείς 9 warrants, που το καθένα δίνει στον κάτοχό του το δικαίωμα να αγοράσει τη μετοχή της τράπεζας Χ στην τιμή της αύξησης (έστω 50 cents, το οποίο ονομάζεται τιμή εξάσκησης όσον αφορά στο warrant) σε συγκεκριμένες ημερομηνίες στο μέλλον.
 Τα warrants δίνουν το δικαίωμα στον κάτοχό τους να αγοράσει τη μετοχή σε συγκεκριμένη τιμή για κάποιες ημερομηνίες στο μέλλον. Θεωρητικά, αυτό το δικαίωμα θα έχει πάντα αξία, έτσι είναι πάντα καλύτερα να έχει κανείς το warrant παρά τη μετοχή.
 Δεν τα εξασκούμε ποτέ πριν το τέλος τους (τη λήξη). Αν πιστεύουμε ότι η μετοχή θα πέσει, απλά πουλάμε τα warrants. Πρακτικά, αυτό προϋποθέτει ότι θα υπάρχει αρκετή ρευστότητα ώστε να πωληθούν τα warrants κοντά στις ημερομηνίες εξάσκησης, ώστε να μπορέσουμε νε εφαρμόσουμε τη θεωρητικά σωστή στρατηγική.
 Θεωρητικά, επίσης, το warrant έχει τη δυνατότητα να μηδενίσει ή να βρεθεί κοντά στο μηδέν.
Φαίνεται ότι η στρατηγική των ξένων είναι, αν υποχωρήσουν τα warrants, να τα «σκουπίσουν» από την αγορά.
Η τιμή του warrant με την τιμή μιας τραπεζικής μετοχής συσχετίζεται με τον κλασικό μηχανισμό του arbitrage.
Ωστόσο, λόγω της νέας τους εφαρμογής, δεν είναι βέβαιο πως θα αντιδράσουν αρχικά τα warrants, δεν είναι σαφές δηλαδή αν οι κάτοχοί τους αρχίσουν να πουλάνε πιέζοντας τις τιμές.


Η ελκυστικότητα των warrants


Την ελκυστικότητα των warrants εξηγεί με συγκεκριμένα παραδείγματα η Alpha Bank, διαπιστώνοντας ότι μπορεί ο επενδυτής να επιτύχει ακόμη και τον δεκαπλασιασμό της απόδοσης της μίας μετοχής του. Άλλωστε, μέσω των warrants δίνεται η δυνατότητα στον μέτοχο να αποκτήσει υπεραξία που αντιστοιχεί σε 10 μετοχές, έχοντας όμως επενδύσει μόνο σε μία. Η αξία των warrants, που αντιστοιχούν σε 9 μετοχές του ΤΧΣ, υπολογίζεται σε σχεδόν μία φορά την τιμή διάθεσης μιας νέας μετοχής.
Καθώς τα warrants θα εισαχθούν στο Χ.Α. άμεσα προς διαπραγμάτευση, οι επενδυτές θα μπορούν να εισπράξουν την αξία τους με μια απλή χρηματιστηριακή πώληση. Εάν διατηρήσουν τα warrants, θα έχουν τη δυνατότητα να καρπωθούν το σύνολο του οφέλους με την εξάσκησή τους, πολλαπλασιάζοντας την αξία της αρχικής επένδυσης, σύμφωνα με τους αναλυτές της Alpha Bank.
Με την παραδοχή ότι η τιμή διάθεσης είναι 1 ευρώ ανά μετοχή, ο μέτοχος που συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, έχει κόστος επένδυσης 1 ευρώ και βρίσκεται να κατέχει μία μετοχή και επιπλέον ένα warrant με το οποίο μπορεί να αγοράσει 9 μετοχές από το ΤΧΣ στο 1 ευρώ (αυτό το κόστος προσαυξάνεται για κάθε έτος που διακρατείται το warrant). Όταν εξασκήσει το warrant, καρπώνεται τη διαφορά της τιμής στην οποία διαπραγματεύεται η μετοχή τότε και της τιμής διάθεσης περίπου.
Δηλαδή, αν η τιμή είναι 1,1 ευρώ, το κέρδος διαμορφώνεται σε 0,1 ευρώ και για τις εννέα μετοχές του warrant, συν τη μία νέα μετοχή που προέκυψε από την αύξηση σε 1 ευρώ (10 x 0,1 ευρώ). Έναντι, λοιπόν, της αρχικής του επένδυσης του 1 ευρώ σε μία μετοχή, η απόδοσή του είναι αυτή των δέκα μετοχών, δηλαδή 100%. Το αποτέλεσμα του μηχανισμού είναι ο σχεδόν δεκαπλασιασμός της απόδοσης της μίας μετοχής.


Τι είναι και πώς λειτουργούν


Τα warrants αποτελούν κινητές αξίες, με εκδότη το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), οι οποίες θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών και επομένως θα είναι διαπραγματεύσιμες και θα μεταβιβάζονται ελεύθερα. Δίνουν, ουσιαστικά, το δικαίωμα - αλλά όχι την υποχρέωση - του κατόχου τους να αγοράσει τις υποκείμενες μετοχές της τράπεζας σε καθορισμένη, εκ των προτέρων, τιμή μέχρι ένα προκαθορισμένο μελλοντικό χρονικό σημείο. Δηλαδή, αποτελούν ένα κίνητρο που δίνει το ΤΧΣ προς τους ιδιώτες επενδυτές που θα συμμετέχουν στην ΑΜΚ και εφόσον πιαστεί ο στόχος του 10%, να αποκτήσουν σε προκαθορισμένη από τώρα τιμή και άλλες μετοχές της τράπεζας σε βάθος πενταετίας. Πρόκειται δηλαδή για warrants αγοράς.
Το ποσοστό των warrants που θα πάρουν οι επενδυτές που θα συμμετέχουν σε αύξηση μεγαλύτερη του 10%, είναι ένα κλάσμα με αριθμητή το 100% μείον το ποσοστό συμμετοχής των επενδυτών στα αντλούμενα κεφάλαια και παρανομαστή το ποσοστό συμμετοχής στα αντλούμενα κεφάλαια. Για παράδειγμα, αν οι επενδυτές συμμετέχουν κατά 10%, τότε θα λάβουν (100% - 10%)/10% = 9 warrants. Aν οι επενδυτές συμμετάσχουν κατά 12%, θα λάβουν (100% - 12%)/12% = 7,3333 warrants. Τα warrants παραδίδονται στους δικαιούχους ταυτόχρονα με την έκδοση των νέων μετοχών από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η διαπραγμάτευσή τους θα ξεκινήσει σε ημερομηνίες που θα προκύπτουν στο ενημερωτικό δελτίο για την κάθε τράπεζα που θα εγκρίνει η επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Ο δικαιούχος μπορεί να τα διακρατήσει και να τα ασκήσει ή να τα πουλήσει στο Χ.Α. Τα δικαιώματα, ουσιαστικά, όταν ασκηθούν, «μεταβιβάζουν» στους ιδιώτες μετοχές της τράπεζας που ανήκουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.


Η τιμή


Η τιμή άσκησης του δικαιώματος αγοράς για κάθε τίτλο ισούται με την τιμή διάθεσης στο Ταμείο (ΤΧΣ) των νέων μετοχών, τοκιζόμενη επί δεδουλευμένης βάσης, με ετήσιο επιτόκιο 3% πλέον περιθωρίου 1% για το πρώτο έτος, 2% για το δεύτερο, 3% για το τρίτο, 4% για το τέταρτο και 5% για το εναπομείναν διάστημα επί του αριθμού των κοινών μετοχών που δικαιούται να αποκτήσει ο κάτοχος του τίτλου κατά την άσκηση του δικαιώματός του.
Το Ταμείο δεν μπορεί να μεταβιβάσει τις υποκείμενες στα δικαιώματα αγοράς μετοχές, για περίοδο 36 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης των τίτλων. Άρα, ύστερα από τρία χρόνια, όσοι ασκούν το warrant θα μπορούν να πάρουν τις επιπλέον μετοχές.
Μετά τη λήξη της περιόδου αυτής, και έως την τελική ημερομηνία άσκησης των δικαιωμάτων αγοράς, το Ταμείο (ΤΧΣ) μπορεί να μεταβιβάσει τις υποκείμενες στα warrants μετοχές, εφόσον έχει γνωστοποιήσει τη σχετική του πρόθεση μαζί με τον αριθμό των μετοχών που επιθυμεί να μεταβιβάσει και έχει καλέσει τους κατόχους των τίτλων, ύστερα από προηγούμενη σχετική ειδοποίηση τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών.
Τότε οι μέτοχοι θα αποφασίσουν αν θέλουν να αποκτήσουν τις μετοχές από το Tαμείο ή να πουλήσουν τα δικαιώματα στο χρηματιστήριο.


Παράμετροι που επηρεάζουν την αποτίμηση του warrant


Χρηματιστηριακή τιμή της υποκείμενης μετοχής: Με δεδομένες όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους σταθερές, η τιμή του warrant αυξάνει με την αύξηση της τιμής της μετοχής και, αντίστοιχα, μειώνεται με την πτώση της τιμής της μετοχής.


Τιμή εξάσκησης: Παρά το γεγονός ότι η τιμή εξάσκησης είναι γνωστή κατά την έκδοση του warrant και δεν αλλάζει (παρά μόνο τοκιζόμενη με γνωστό εκ των προτέρων επιτόκιο ή στην περίπτωση εταιρικών πράξεων), όσο πιο χαμηλή είναι η τιμή εξάσκησης σε σχέση με τη χρηματιστηριακή τιμή της υποκείμενης μετοχής τόσο πιο υψηλή είναι η αξία του warrant.


Χρόνος μέχρι τη λήξη: Τα warrants ενσωματώνουν στην αποτίμησή τους χρονική αξία (time value) η οποία απομειώνεται με ντετερμινιστικό ρυθμό με την πάροδο του χρόνου. Ο ρυθμός αυτός αυξάνεται όσο το warrant πλησιάζει προς τη λήξη.


Επιτόκιο χωρίς κίνδυνο: Αφορά το ισχύον επιτόκιο για επενδύσεις χωρίς κίνδυνο για την περίοδο μέχρι τη λήξη του warrant. Αύξηση του επιτoκίου χωρίς κίνδυνο ενισχύει την αξία του warrant.


Μερισματική απόδοση: Αφορά την ετησιοποιημένη μερισματική απόδοση που εκτιμάται ότι θα πληρώσει η υποκείμενη μετοχή κατά τη διάρκεια ζωής του warrant. Η αύξηση της μερισματικής απόδοσης έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αξία του warrant, καθώς, ουσιαστικά, μειώνει την αξία της μετοχής.


Μεταβλητότητα: Η ετησιοποιημένη εκτιμώμενη μεταβλητότητα αποδόσεων της υποκείμενης μετοχής για το διάστημα μέχρι τη λήξη του warrant είναι η σημαντικότερη παράμετρος στην αποτίμηση ενός warrant. Όσο μεγαλύτερη είναι η εκτιμώμενη μεταβλητότητα τόσο πιο υψηλή είναι η τιμή του warrant.


OΤΕ: Με ισχυρό cash flow


Το cash flow του ΟΤΕ υπερβαίνει τα δύο δισ. ευρώ, κάτι που λίγες εταιρείες, όχι βέβαια στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη, διαθέτουν. Σημαντική βοήθεια σε αυτό έδωσε και η πώληση της Globul. Πολλές θετικές εκπλήξεις περιείχε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ΟΤΕ. Αφενός η πορεία των κερδών που ήταν καλύτερα του αναμενόμενου και αφετέρου η σημαντική πτώση που παρουσίασε ο δανεισμός της εταιρείας. Κάτι που δεν φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, αλλά με μια ιδιαίτερη ανάγνωση, μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει, είναι η τεράστια ρευστότητα που διαθέτει ο Οργανισμός.
 Μεγαλύτερα των αναμενόμενων κέρδη ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο, χάρη και σε μειωμένη φορολογία, αλλά και στον περιορισμό του κόστους, κυρίως με τη μείωση προσωπικού στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας μέσω των αποτελεσματικών προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης.
Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 167,5 εκατ., έναντι 308,1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Οι πωλήσεις, ωστόσο, μειώθηκαν κατά 11%, στα 1,045 δισ. ευρώ, με ελαφρώς ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο, λόγω των χαμηλότερων χρεώσεων για κλήσεις κινητής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα με την εταιρεία, εξαιρουμένων των κεφαλαιακών κερδών, τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 5%.
Η ενίσχυση των ταμειακών ροών οδήγησε στην περαιτέρω μείωση του δανεισμού. Η συμφωνία για την πώληση της Globul εξασφαλίζει τη μείωση του δανεισμού και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ομίλου.
Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής από τις αρχές του 2011, θα έχει καταφέρει να μειώσει τον καθαρό δανεισμό μας περισσότερο από το μισό ή κατά 2,3 δισ. ευρώ.300


ΟΠΑΠ: Η αποκρατικοποίηση αποφέρει έσοδα 6,3 δισ. σε βάθος δεκαετίας


Ο ΟΠΑΠ, έπειτα από 55 χρόνια υπό κρατικό έλεγχο, αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
 Στην Emma Delta πέρασε το 33% του ΟΠΑΠ, έναντι 652 εκατ. ευρώ, με την κυβέρνηση να εκφράζει την ικανοποίησή της από την πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση, μετά από 3 χρόνια από την έναρξη του προγράμματος, με άμεσα οφέλη για το κράτος.
Τα 622 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν εφάπαξ εντός τριμήνου, ενώ τα υπόλοιπα 30 εκατ. ευρώ θα μπουν στα κρατικά ταμεία, με δόσεις των 3 εκατ. ανά έτος.
Νέος ιδιοκτήτης είναι η Emma Delta Ltd, ένα επενδυτικό κεφάλαιο το οποίο διαχειρίζεται η Emma Delta Management Ltd, με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc και Γ. Μελισσανίδη. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο fund συμμετέχουν επίσης η ιταλική Lottomatica, καθώς και σημαντικής οικονομικής επιφάνειας Ρώσοι και Τσέχοι επενδυτές.
 Το τίμημα που δόθηκε για το 33% του ΟΠΑΠ είναι εξαιρετικό, σύμφωνα με τους αναλυτές, για τη συγκυρία, αλλά και γενικότερα, και βεβαίως αν ληφθεί υπόψη τι θα ισχύει από εδώ και στο εξής σε σχέση με το καθεστώς στη φορολόγηση της κερδοφορίας του ΟΠΑΠ. Το ελληνικό δημόσιο τα επόμενα 10 χρόνια θα λάβει συνολικά 6,3 δισ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ (περίπου 630 εκατ. ευρώ ετησίως) από τη φορολόγηση κερδών και από όλα τα άλλα, ποσό ιδιαίτερα μεγάλο.
 Η κυβέρνηση φρόντισε εγκαίρως – ενόψει της ιδιωτικοποίησης – να εισάγει τον νόμο για τη φορολόγηση του 30% των κερδών του ΟΠΑΠ, γι’ αυτό και το τίμημα που δόθηκε είναι πολύ καλό.
Βεβαίως, εάν δεν είχε ληφθεί η απόφαση και ο νόμος για τη φορολόγηση του 30% των κερδών, όντως το τίμημα θα ήταν μικρό. Τώρα όμως, με το νέο καθεστώς, κάθε άλλο παρά μικρό είναι, αν συνυπολογίσει κανείς τη σημειολογία που δίνει στις αγορές και το όφελος που θα υπάρξει από την καλύτερη και πιο ορθολογική λειτουργία του ΟΠΑΠ, κάτω από ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.


350


Alpha Bank: Επιστροφή στην κερδοφορία το 2015


Την εκτίμηση για επιστροφή στην κερδοφορία το 2015 για την Alpha Bank, αναφέρει η Merrill Lynch- Bank of America. Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, τα προσαρμοσμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το πρώτο τρίμηνο ήταν αναμενόμενα, λόγω των αδύναμων τάσεων σε ό,τι αφορά τα έσοδα, τη συνεχιζόμενη επικέντρωση της διοίκησης στην περικοπή κόστους, καθώς και τις υψηλές προβλέψεις. Η Bank of America Merrill Lynch εκτιμά πως παρόμοιες αδύναμες τάσεις θα επικρατήσουν καθ' όλη τη διάρκεια του 2013. Η ανάκαμψη των εσόδων αποτελεί το «κλειδί» για τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία της Alpha Bank, αναφέρει η Bank of America Merrill Lynch.
Όπως επισημαίνει, το outlook της κερδοφορίας της Alpha Bank παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο και, ενώ η ποιότητα των assets πιθανότατα θα αποτελέσει έναν βασικό παράγοντα βραχυπρόθεσμα, ωστόσο πιο μακροπρόθεσμα η κερδοφορία της τράπεζας θα εξαρτηθεί από την ικανότητά της να αποκαταστήσει τα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια.
 Ο ισολογισμός της εμφανίζεται ανθεκτικός, αλλά η βελτίωση των εσόδων θα χρειαστεί χρόνο, τονίζει η Citi και διατηρεί σύσταση «neutral» για τη μετοχή, ενώ δεν δίνει τιμή-στόχο.
Παράλληλα, τονίζει ότι τα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια της τράπεζας συνέχισαν την πτωτική τους τροχιά, στο 1,8% από 2% στο δ' τρίμηνο του 2012, λόγω περαιτέρω υποχώρησης στα περιθώρια των επιτοκίων καταθέσεων. Η τάση αυτή ενδέχεται να αντιστραφεί τους επόμενους μήνες, εκτίμησε η Citi.
Ζημίες 228 εκατ. για την Alpha Bank καταγράφηκαν στο α’ τρίμηνο ή κέρδη 2,87 δισ. μετά την ενοποίηση με την Emporiki Bank. Στα 2,876 δισ. διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο του 2013, κυρίως λόγω της θετικής συνεισφοράς των 2,6 δισ., που προκύπτει από την αρχική θετική επίπτωση από την ενοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας, από ζημίες 313,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012. Ωστόσο, εξαιρώντας την Εμπορική, προκύπτουν ζημίες 228,4 εκατ. ευρώ σε προ φόρων βάση. Στα 505,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι προβλέψεις, ενώ στα τέλη Μαρτίου 2013, τα κύρια βασικά ίδια κεφάλαια της Alpha Bank ανήλθαν σε 7,8 δισ. και ο Δείκτης Κυρίων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων σε 13,9%, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κεφαλαιακή ενίσχυση από την εξαγορά της Εμπορικής και το σχέδιο κεφαλαιακής ενισχύσεως, δημιουργώντας μια ισχυρή θέση για την ενίσχυση του ισολογισμού και τοποθετώντας την Alpha Bank ανάμεσα στις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες τράπεζες στην Ελλάδα.


290


Coca Cola HBC: Στήριγμα από τις αναδυόμενες αγορές


Σταθερά, στα 1,43 δισ., παρέμειναν τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις του ομίλου της Coca Cola HBC στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Σταθερός ήταν και ο όγκος πωλήσεων, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 426 εκατ. κιβώτια. Την ίδια ώρα, οι συγκρίσιμες καθαρές ζημιές υποχώρησαν στα 15,9 εκατ. ευρώ από 19,1 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2012, ενώ και οι συγκρίσιμες λειτουργικές ζημιές περιορίστηκαν στο 1 εκατ. ευρώ, από 1,1 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στην πορεία του όγκου πωλήσεων στην Ελλάδα, σημείωσε υψηλή διψήφια μείωση, λόγω της πίεσης που συνεχίζει να δέχεται το διαθέσιμο εισόδημα, αλλά και των υψηλών ποσοστών ανεργίας.
Στο πρώτο τρίμηνο του έτους καταγράφηκε και πάλι ισχυρή αύξηση του όγκου πωλήσεων στις αναδυόμενες αγορές, ενώ στις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές η εταιρεία συνέχισε να επιδεικνύει ανθεκτικότητα, παρά τις συνεχιζόμενες δυσμενείς εμπορικές συνθήκες και το ασυνήθιστο ψύχος που επικράτησε στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης τον Μάρτιο. «Σε αυτό το περιβάλλον», όπως είπε, «πετύχαμε αύξηση των πωλήσεων σε όλες τις βασικές κατηγορίες, με την εξαίρεση των εμφιαλωμένων νερών και μιας οριακής πτώσης στις πωλήσεις χυμών. Επιπλέον, η έμφασή μας στη βελτίωση των εσόδων οδήγησε σε αύξηση για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο των καθαρών εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση».
Για το υπόλοιπο του 2013, η διοίκηση αναμένει τη συνέχιση των δυσμενών οικονομικών και εμπορικών συνθηκών, ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες αγορές, προσθέτοντας ωστόσο ότι περιμένει περαιτέρω πρόοδο στην αύξηση της λειτουργικής αποδοτικότητας. Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην τήρηση των στρατηγικών της δεσμεύσεων, που μεταξύ άλλων αφορούν στη βελτίωση των καθαρών εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο και στη συγκράτηση του λειτουργικού κόστους, ενώ έκλεισε λέγοντας ότι η παρουσία της εταιρείας στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου θα ενισχύσει τη ρευστότητα της μετοχής και θα διευκολύνει την πρόσβασή της στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.


230


Μυτιληναίος: Ισχυρή επίδοση, σε δυσμενές περιβάλλον


Ιδιαίτερα βελτιωμένα αποτελέσματα, σε όρους EBITDA και καθαρών κερδών, εμφάνισε ο Μυτιληναίος, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και τα υψηλά κόστη χρηματοδότησης, ενώ υπάρχει ίση κατανομή των εσόδων από τη μεταλλουργία, τα έργα EPC (µεγάλα ενεργειακά και περιβαλλοντικά έργα) και την ενέργεια, με τον τελευταίο κλάδο να εμφανίζει ισχυρή ανάπτυξη στο τρίμηνο.
Στο α' τρίμηνο του 2013, ο όμιλος καταγράφει σταθερά ισχυρή επίδοση από τον τομέα έργων EPC (µεγάλα ενεργειακά και περιβαλλοντικά έργα), αυξημένη συνεισφορά από τον τομέα της ενέργειας και επαναφορά σε κερδοφορία του τομέα μεταλλουργίας. Η στρατηγική διαφοροποίησης της δραστηριοποίησης του ομίλου και ο περιορισμός της έκθεσης στο εγχώριο περιβάλλον αποτελέσαν τον μοχλό επίτευξης βελτιωμένης κερδοφορίας στο ξεκίνημα του 2013.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το α' τρίμηνο του 2013 για τον όμιλο διαμορφώθηκε στα 356,5 εκατ., έναντι 358,6 εκατ. το 2012. Τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε 10,4 εκατ., έναντι 10,0 εκατ.
Όσον αφορά στη ΜΕΤΚΑ, το 86% των εσόδων της προήλθαν από διεθνείς δραστηριότητες, έναντι ποσοστού 82,4% πριν από έναν χρόνο.
Τα λειτουργικά κέρδη, προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), το α' τρίμηνο του 2013 ανήλθαν σε 50,2 εκατ., από 40,9 εκατ. το 2012, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 23%. Καταγράφεται επίσης, αύξηση του λειτουργικού περιθωρίου (σε 14,1% το α’ τρίμηνο του 2013 έναντι 11,4% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012), που προκύπτει κυρίως από τη μείωση κόστους του τομέα μεταλλουργίας.


330


Τιτάν: Οι ελπίδες στις ΗΠΑ


Ζημιές, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ύψους 27 εκατ. παρουσίασε κατά το α' τρίμηνο του 2013 σε σχέση με τις ζημιές των 19 εκατ. του πρώτου τριμήνου του περσινού έτους.
Η επιδείνωση των αποτελεσμάτων οφείλεται κυρίως στην καθίζηση της ζήτησης τσιμέντου στην Ελλάδα, ενώ αντίθετα υπήρξε σαφής ανάκαμψη στις ΗΠΑ, ανθεκτικότητα στην Αίγυπτο, αναιμική ζήτηση αλλά σταθερότητα στη ΝΑ Ευρώπη και περαιτέρω ανάπτυξη στην Τουρκία.
Ο κύκλος εργασιών του ομίλου Τιτάν διαμορφώθηκε στα 243 εκατ., αυξημένος κατά 8%. O καθαρός δανεισμός του ομίλου στο τέλος του πρώτου τριμήνου διαμορφώθηκε στα 630 εκατ., υψηλότερος κατά 35 εκατ. σε σύγκριση με το τέλος του 2012, αλλά χαμηλότερος κατά 158 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 
Στα 15,7 από 15,3 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο η Goldman Sachs και διατηρεί σύσταση «neutral».
 Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι μετά τα αποτελέσματα του α' τριμήνου, αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις για τα EBITDA του 2013 και του 2014 κατά 5% και 6% αντίστοιχα.
Η Goldman Sachs σημειώνει στην έκθεση ότι δεδομένης της πτώσης στην Ελλάδα χρησιμοποίησε το α' τρίμηνο τις εξαγωγές για να στηρίξει την κάλυψη του σταθερού κόστους.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι αρχίζει να ανακάμπτει στις ΗΠΑ, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί ουσιαστική ανάκαμψη στην κερδοφορία.
Σύμφωνα με τη Citi, οι προοπτικές παραμένουν δύσκολες. Όπως επισημαίνει, οι αδύναμες τάσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην Ελλάδα (τουλάχιστον για το α’ εξάμηνο) και τη ΝΑ Ευρώπη. Στην Αίγυπτο η σημαντική αύξηση του κόστους παραγωγής και η αποδυνάμωση του τοπικού νομίσματος, σε συνδυασμό με την αστάθεια στην προμήθεια αερίου, είναι πιθανό να επηρεάσουν αρνητικά τις επιδόσεις της επιχείρησης. Αντιθέτως, οι θετικές τάσεις στις ΗΠΑ και την Τουρκία αναμένεται να συνεχιστούν.
Ο διεθνής οίκος διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 12 ευρώ και τη σύσταση «πώληση», ενώ, όπως σχολιάζει, «πασχίζει» να δει αξία βραχυπρόθεσμα, δεδομένης της έκθεσής της στις αδύναμες αγορές της Ελλάδας και της ΝΑ Ευρώπης.
Μεσοπρόθεσμα, η μετοχή θα μπορούσε να δει βελτίωση της κερδοφορίας λόγω της ανάκαμψης στις ΗΠΑ και την Αίγυπτο.


Από τον τραπεζικό… τρόμο στην ευφορία!


Στη συνεδρίαση της 8ης Απριλίου 2013 ο τραπεζικός δείκτης ενδοσυνεδριακά κατέγραφε ιστορικό χαμηλό, στις 85,08 μονάδες. Στις 17 Μαΐου, μέσα σε 25 συνεδριάσεις, ο τραπεζικός δείκτης εκτινάχθηκε στις 350,30 μονάδες! Μέσα σε 25 συνεδριάσεις κέρδισε 311%(!).
Η άνοδος αυτή συνοδεύθηκε από «τρελούς» όγκους συναλλαγών. Μέσα σε 26 συνεδριάσεις, όπως μέτρησε χρηματιστής, διακινήθηκαν 2 δισ. μετοχές των τραπεζών. Τις τελευταίες 26 μέρες έχουν διακινηθεί περίπου 2 δισ. μετοχές τραπεζών.
Με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής 15 Μαΐου, η Eurobank κέρδιζε από τα χαμηλά της 8ης Απριλίου περίπου 520%, η Πειραιώς 430%, η Εθνική 400% και η Alpha Bank κέρδιζε 255%!
Η άνοδος του τραπεζικού δείκτη έδωσε ώθηση και στον δείκτη Ftse Large Cap, ο οποίος στη συνεδρίαση της 15ης Μαΐου επέστρεψε στα επίπεδα των 400 μονάδων, στα επίπεδα του Αυγούστου του 2011 και τεχνικά άνοιξε ο δρόμος για άνοδο έως τα επίπεδα των 440-450 μονάδων.
Όσον αφορά τον Γενικό Δείκτη Τιμών, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, από τον Ιούνιο του 2012, ο Γενικός Δείκτης κινείται σε ανοδική τροχιά, αλλά από τον Οκτώβριο του 2012 σημειώνει έντονη παλινδρόμηση, με άξονα τιμών τις 950 μονάδες. Αν διατηρηθεί η παλινδρόμηση (που προς το παρόν αποτελεί το κυρίαρχο σενάριο), η υψηλότερη δυνατή τιμή στο κοντινό μέλλον προσδιορίζεται στις 1.165/1.180 μονάδες και κομβική περιοχή στήριξης είναι οι 900-875 μονάδες.
Αν όμως υπάρξει ανοδική εκτόνωση, θα διαφοροποιηθεί σημαντικά η τεχνική εικόνα και ο επόμενος μεσομακροπρόθεσμος στόχος θα προσδιορισθεί στην περιοχή των 1.350 μονάδων, με ενδιάμεση σημαντική αντίσταση στις 1.285 μονάδες.


220
Η «εισβολή» των hedge funds


Οι επενδυτές, όπως και οι χρηματιστές, δυσκολεύονται να κατανοήσουν το «ράλι» της ανόδου του Χ.Α. σε όλη τη διάστασή του. Είναι προφανές ότι στο «παιχνίδι» έχουν προσχωρήσει κερδοσκοπικά fund που «μυρίστηκαν» κέρδη στις τράπεζες.
Η συμμετοχή μεγάλου αριθμού hedge funds (Farallon Capital, York Capital Management, QVT Financial, Dromeus, τα πιο γνωστά και δυνατά) έδωσε το «καύσιμο» για την εντυπωσιακή άνοδο των τραπεζικών μετοχών.
O Έλληνας Αχιλλέα Ρίσβας, διευθύνων σύμβουλος της γνωστής, από συμμετοχές της σε εισηγμένες, Dromeus, μιλώντας στους «F.Τ.», αποκάλυψε ότι το ενδιαφέρον των ξένων χαρτοφυλακίων επικεντρώνεται στην… κερδοσκοπία επί των warrants.
Όπως δήλωσε, είναι δωρεάν μόχλευση με περιορισμένο μειονέκτημα. «Μια κίνηση 50% στην τιμή της μετοχής θα οδηγήσει σε αύξηση 400% στα warrants», είπε χαρακτηριστικά.
 Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, η κερδοσκοπία στις τράπεζες δεν έχει να κάνει με τις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά με τα warrants τα οποία θα δοθούν δωρεάν σε όσους συμμετέχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου.
Τα warrants, δηλαδή οι τίτλοι που θα δοθούν δωρεάν στους επενδυτές αν συμμετάσχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου, αποτελούν την απόλυτη κερδοσκοπία. Οι ξένοι, και ειδικά τα hedge funds, που επιθετικά τοποθετήθηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο, έχουν στήσει ένα ακραίο παιχνίδι.
Καθαροί αγοραστές, κατά 147,47 εκατ. ευρώ (εισροές - εκροές), ήταν οι ξένοι επενδυτές στο Χ.Α. κατά τον Απρίλιο. Από τα κεφάλαια αυτά, τα 139,49 εκατ. ευρώ προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και είναι hedge funds.


160
Επιστρέφουν και τα… σενάρια


Η επιστροφή των τραπεζικών μετοχών με τη φρενήρη άνοδο των τιμών και του όγκου των συναλλαγών προκαλεί σενάρια και φήμες για εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο. Η διακίνηση μετοχών ιστορικών διαστάσεων στην Πειραιώς (μέσα σε περίπου 20 συνεδριάσεις διακινήθηκε πάνω από το 60% του συνόλου των μετοχών της) έδωσε τροφή για σενάρια ότι αμερικανικό fund έχει συγκεντρώσει μεγάλο ποσοστό μετοχών της τράπεζας, το οποίο ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει στρατηγικό επενδυτή.
Η Τράπεζα Πειραιώς γνωστοποίησε ότι τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκε μεγάλος όγκος συναλλαγών επί της μετοχής της από πλήθος επενδυτών, μεταξύ των οποίων και μεγάλοι αλλοδαποί θεσμικοί, όμως από τα στοιχεία του μετοχολογίου (με εκκαθάριση συναλλαγών μέχρι  τις 14/5/2013) δεν προκύπτει η ύπαρξη στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.
Επίσης στην αγορά κυκλοφόρησαν φήμες για ενδιαφέρον της MIG για τη Eurobank όταν ιδιωτικοποιηθεί. Πρώτα όμως η Eurobank θα ενσωματώσει το «καλό» Τ.Τ. και τη νέα Proton Bank, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες», οι οποίες και «απογείωσαν» τη μετοχή της Eurobank.


180
Σε ισχυρά χέρια το σχέδιο της επιστροφής στις αγορές


Η Ελλάδα πρέπει να βγει στις αγορές. Τα δάνεια τελειώνουν τον Μάιο του 2014, τα σχέδια του ΟΔΔΗΧ είναι η Ελλάδα να βγει στις αγορές μέσω έκδοσης διετούς ή πενταετούς ομολόγου.
Η κυβέρνηση, με τη συνεργασία ξένων επενδυτικών οίκων (Goldman Sachs, Morgan Stanley, UBS και Μerrill Lynch/Bank of America), έχει αρχίσει να σχεδιάζει την επιστροφή στις αγορές και εκπρόσωποι των οίκων αυτών βρέθηκαν στην Αθήνα στα τέλη Απριλίου.
Οι τιμές των ομολόγων κατέγραψαν ισχυρό «ράλι» πάνω από 25%, μια απόδοση που είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο, καθώς υπήρξαν μαζικές αγορές από αμερικανικά και τα βρετανικά hedge funds.
Στα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2010 υποχώρησε η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου.
Είναι προφανές ότι η αγορά ομολόγων θα είναι καθοδηγούμενη, χειραγωγούμενη και υπό τη συνεχή επήρεια της κερδοσκοπίας, λόγω της ρηχότητάς της, ωστόσο, οι αγορές που καταγράφονται μπορεί να οδηγήσουν τα ελληνικά ομόλογα π.χ. στη δεκαετία έως τις 75 μονάδες βάσης. Το σχέδιο είναι το spread των δεκαετών ομολόγων να υποχωρήσει προς τα επίπεδα των 500 μονάδων (απόδοση 6%) για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει στις αγορές.


140
Οι ελληνικές εταιρείες επιστρέφουν δυναμικά στις αγορές ομολόγων


Οι ελληνικές εταιρείες επιστρέφουν σταδιακά στις αγορές ομολόγων, καθώς το κόστους δανεισμού συνεχίζει να μειώνεται και οι επενδυτές είναι πιο πρόθυμοι να πάρουν ριψοκίνδυνα στοιχήματα για να «φουσκώσουν» τις αποδόσεις τους. Είναι οι προπομποί της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές.
Στελέχη τραπεζών υποστηρίζουν ότι οι επιτυχημένες πωλήσεις από τον ΟΤΕ και τα ΕΛ.ΠΕ. μπορεί να ενθαρρύνουν και άλλες επιχειρήσεις να εκδώσουν ομόλογα.
Πολλοί εκτιμούν πως η ζήτηση για ελληνικά ομόλογα προέρχεται από πλούσιους Έλληνες επενδυτές, ιδιωτικές τράπεζες και hedge funds από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Την ίδια ώρα, εκτιμούν πως αυξάνεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών απέναντι στην Ελλάδα συνολικά.
«Λαμβάνουμε ένα σταθερό μήνυμα από επενδυτές ότι νιώθουν ολοένα και πιο ασφαλείς με την Ελλάδα», τονίζει ανώτατο στέλεχος της Citi στο Λονδίνο και σημειώνει ότι η Citi βρίσκεται σε συζητήσεις με ελληνικές επιχειρήσεις για την έκδοση νέων ομολόγων.


100
Εκτός χρέους τα 50 δισ. των τραπεζών;


Οι δανειστές μας φαίνεται ότι εξετάζουν να βγάλουν εκτός του χρέους τα 50 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Στην περίπτωση που συσταθεί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης, θα υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να γίνει αποδεκτό να περάσουν στον μηχανισμό στήριξης τα 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με παράλληλη μεταφορά των μετοχών.
Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ελλάδα θα «ξεφορτωθεί» ακόμη 50 δισ. από το χρέος της χωρίς καν να χρειαστεί «κούρεμα». Το χρέος, μαζί φυσικά και με τις μετοχές των τραπεζών που έκαναν χρήση των παραπάνω κεφαλαίων στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης, θα μεταφερθεί στον μηχανισμό διάσωσης, δηλαδή στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.94
Η Morgan Stanley προωθεί τις εισηγμένες


Ραντεβού στη Νέα Υόρκη, με διοργανωτή και τη Morgan Stanley, έδωσαν αρκετές εισηγμένες, σε ένα ιδιαιτέρως σημαντικό road show. Πάνω από 20 εισηγμένες επιχειρήσεις στο Χ.Α., που αποτελούν μέρος της επιχειρηματικής ελίτ του τόπου, αλλά και μη εισηγμένες εταιρείες, παρευρέθηκαν στο road show της ΕΧΑΕ, με θέμα: «Ελλάδα: Αρπάζοντας την ευκαιρία».
Από πλευράς εισηγμένων, συμμετείχαν οι Αlpha Bank, Attica Bank, Ελλάκτωρ, Eurobank Properties, Folli Follie Group, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, ΕΧΑΕ, ΕΛ.ΠΕ., Ιntralot, ΚΡΙ ΚΡΙ, Marfin Investment Group, ΜΕΤΚΑ, MLS, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Παπουτσάνης, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Πλαστικά Θράκη και Τιτάν.


 


 


 


 


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ
ΚΛΑΔΟΣ FACTORING
ΑΓΟΡΑ TAXYMETAΦΟΡΩΝ – LOGISTICS
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΧΑΛΚΟΡ
ΤΡΟΪΚΑ-ΚΛΑΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΟΤΕ
LAMDA DEVELOPMENT
ΕΛΒΑΛ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site