Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάιος 2013-τ.392                              

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ EPSILON NET


ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Τα σχέδιά του για τη στρατηγική ανάπτυξης της Epsilon Net, ώστε να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό, αποκαλύπτει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιάννης Μίχος. Αναλύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των προϊόντων και των υπηρεσιών της σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά και πώς αυτά τη βοηθούν ώστε να δημιουργεί σταθερές σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους πελάτες της. Επίσης μοιράζεται μαζί μας την άποψή του για το πώς θα μπορέσει να μετεξελιχθεί ο ελληνικός κλάδος πληροφορικής σε βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.


ΧΡΗΜΑ_Το 2012 ήταν μια χρονιά όπου η εγχώρια κρίση οδήγησε τις περισσότερες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά σε οριακό σημείο. Ποιες ήταν οι οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας σας την περασμένη χρονιά και ποιες ήταν οι κινήσεις σας για να μετριάσετε τις επιπτώσεις της κρίσης στα αποτελέσματά σας;


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ_Είναι γεγονός ότι η κρίση δημιούργησε προβλήματα σε πλήθος επιχειρήσεων. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε τουλάχιστον σε αυτό. Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και η κατάσταση αυτή επιτείνεται από την αρνητική, διεθνώς, συγκυρία. Η μόνη διέξοδος για τη χώρα, αλλά και για τις επιχειρήσεις, είναι η ανάπτυξη. Στην κατεύθυνση αυτήν, και προκειμένου να αποφύγουμε τις εύκολες γενικεύσεις και την καταστροφολογία, κατά την άποψή μου, πρέπει σε κάθε κλάδο οικονομικής δραστηριότητας να μελετήσουμε προσεκτικά τις νέες αυτές συνθήκες και τις τάσεις της αγοράς, προκειμένου να σχεδιάσουμε εκείνες τις δράσεις που θα βοηθήσουν αφενός στον περιορισμό των αρνητικών συνεπειών, αλλά, και κυρίως αυτό, τις ενέργειες που θα μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία. Επιτρέψτε μου, σαν άνθρωπος της αγοράς, να γίνω πιο συγκεκριμένος, αναφερόμενος στην πληροφορική, τον βασικό κλάδο δραστηριοποίησης της εταιρείας μας. Τα τελευταία λοιπόν τρία χρόνια παρατηρούμε μιαν αύξηση της ανάγκης των επιχειρήσεων για καλύτερη οργάνωση, με τελικό στόχο τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους. Αυτό πρακτικά σημαίνει αύξηση του ειδικού βάρους της πληροφορικής, γιατί γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι η καλύτερη οργάνωση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βελτίωση της λειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων της επιχείρησης. Το δεύτερο χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου είναι ότι οι επιχειρήσεις, ολοένα και περισσότερο, αναζητούν την καλύτερη σχέση κόστους-οφέλους με τα προϊόντα και τις λύσεις που επιλέγουν, συνεπώς αναζητούν ολοένα και περισσότερο την καλύτερη δυνατή ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών στην καλύτερη δυνατή τιμή.
Τέλος, ένα τρίτο σημαντικό στοιχείο των τελευταίων ετών είναι ο βομβαρδισμός των αλλαγών σε νομοθετικό επίπεδο, τόσο στη φορολογία όσο και στην εργατική νομοθεσία.
Το παράδοξο, λοιπόν, και με βάση τις τρεις αυτές βασικές επισημάνσεις, είναι ότι παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια μιαν αύξηση της ζήτησης από την πλευρά των επιχειρήσεων, όχι γενικά και αόριστα των μηχανογραφικών συστημάτων, αλλά συγκεκριμένα των συστημάτων εκείνων που παρουσιάζουν υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας με ταυτόχρονα χαμηλό κόστος απόκτησης. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, αυξήθηκε η ζήτηση τυποποιημένων εφαρμογών, λογισμικού πακέτου, δηλαδή, που θα παρουσιάζει αυτήν την ιδεατή σχέση τιμής-ποιότητας και, ταυτόχρονα, θα δίνει στον τελικό χρήστη την ασφάλεια της συνεχούς εναρμόνισης με βάση τις ραγδαίες νομοθετικές αλλαγές που προανέφερα. Αυτό ακριβώς είναι το πεδίο δράσης και η στρατηγική τοποθέτηση της Epsilon Net στην αγορά. Τυποποιημένο λογισμικό υψηλής λειτουργικότητας, λογισμικό με αυτόματες άμεσες ενημερώσεις μέσω internet για όλες τις αλλαγές της νομοθεσίας, λογισμικό που βελτιώνεται συνεχώς μέσα από την αθροιστική εμπειρία και τις συνεχείς προτάσεις των χιλιάδων χρηστών, λογισμικό που εκσυγχρονίζει τις διαδικασίες και την πληροφόρηση στις επιχειρήσεις-πελάτες, ενώ ταυτόχρονα εκπέμπει σιγουριά και ασφάλεια στον χρήστη για την εναρμόνισή του, κάθε φορά, με βάση τις διατάξεις. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι όλοι εμείς στην Epsilon, στην πράξη και όχι με γενικόλογες τοποθετήσεις, καταφέραμε και καταφέρνουμε καθημερινά να μετατρέπουμε την κρίση σε επιχειρηματική ευκαιρία. Η κρίση μάς οδηγεί στην ανάπτυξη. Η Epsilon Net κλείνει τη χρήση του 2012 με θετικό πρόσημο στον κύκλο εργασιών της, αλλά και σε όλους τους δείκτες οικονομικής δραστηριότητας. Αύξηση μεριδίου αγοράς πάνω από 15%, αύξηση 3,04% στον τζίρο της εταιρείας, 1,93% στον τζίρο του ομίλου, αύξηση της ρευστότητας, σημαντική μείωση του δανεισμού και όλοι καταλαβαίνουμε, σε αυτές τις εποχές, πόσο μεγάλη σημασία έχουν αυτοί οι δείκτες.


Χ_Περιγράψτε μας, με λίγα λόγια, τις δραστηριότητές σας, τα προϊόντα σας και τα πλεονεκτήματα που η χρήση τους δίνει στους πελάτες σας. Γιατί μια επιχείρηση να επιλέξει εσάς έναντι άλλων ανταγωνιστών της αγοράς;
Γ.Μ._Η Epsilon Net είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος όμιλος εταιρειών, ο οποίος δραστηριοποιείται από το 1999 στους τομείς της πληροφορικής, της δημιουργίας ψηφιακού περιεχομένου και βάσεων νομοθετικού υλικού στο internet, της παροχής ολοκληρωμένης ενημέρωσης και κατάρτισης κυρίως σε θέματα που άπτονται της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας. Απασχολεί σήμερα περίπου 200 εργαζομένους και από το 2008 είναι εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Τα προϊόντα του ομίλου εταιρειών Epsilon Net εμπιστεύονται σήμερα περισσότεροι από 20.000 πελάτες (επιχειρήσεις και οργανωμένα λογιστικά γραφεία). Για να γίνει περισσότερο κατανοητό το επιχειρηματικό οικοδόμημα, επιτρέψτε μου να αναφέρω δύο λόγια για τους 3 επιχειρηματικούς μας κλάδους:
Το software δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων εφαρμογών λογισμικού προς επιχειρήσεις και προς λογιστικά γραφεία. Παράγουμε 19 διαφορετικά προϊόντα χωρισμένα σε τρεις μεγάλες σειρές παραγωγής: Τις εφαρμογές μισθοδοσίας, τις εφαρμογές για λογιστικά γραφεία και τις εμπορικολογιστικές εφαρμογές για επιχειρήσεις.
Οι εφαρμογές μισθοδοσίας «Pylon HRM» «Business Μισθοδοσία» «Extra μισθοδοσία» έχουν αποσπάσει ήδη ένα πολύ σημαντικό μερίδιο αγοράς και συνεχίζουν μια πραγματικά αλματώδη πορεία. Να σας πω χαρακτηριστικά ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, πάνω από 1.000.000 εργαζόμενοι αμείβονται με τη χρήση των εφαρμογών μας από τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας. Το σημαντικότερο όμως για εμάς είναι ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι μεγάλοι όμιλοι θεωρούν σήμερα ότι η σουίτα Pylon HRM είναι η πιο ολοκληρωμένη λύση μισθοδοσίας και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στον ελληνικό χώρο.
Οι εφαρμογές για λογιστικά γραφεία «Extra» και «Hyper» έχουν σήμερα κατακτήσει πάνω από το 50% του μεριδίου της αγοράς, μέσα από μια σειρά μοναδικών πλεονεκτημάτων.
Τέλος οι εφαρμογές Εμπορολογιστικής Διαχείρισης «Business Value» και «Business Retail», τα δύο τελευταία χρόνια, επενδύοντας συνεχώς στην τεχνολογία, αυξάνουν συνεχώς τη διείσδυσή τους στις επιχειρήσεις.
Ο επιχειρηματικός κλάδος Epsilon Network αναφέρεται στην on-line δημιουργία επιστημονικά τεκμηριωμένου περιεχομένου, με νομοθετικό υλικό οικονομικής, φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας. Σημείο αναφοράς αυτών των υπηρεσιών αποτελεί το portal e-forologia.gr. Το e-forologia, ένας εξειδικευμένος δικτυακός τόπος με πάνω από 1.000.000 επισκέψεις κατά το α’ τρίμηνο του 2013 (google Analystics), αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την επιχείρηση, τον λογιστή, τον οικονομικό διευθυντή και τον διευθυντή μισθοδοσίας. Εκτός του e-forologia.gr, τα σημαντικότερα προϊόντα του Epsilon Network είναι η on-line τράπεζα φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας, ο κόμβος επιστημονικής τεκμηρίωσης πάνω σε φορολογικά και εργατικά ερωτήματα, όπως επίσης και το συνδρομητικό μηνιαίο περιοδικό Εpsilon7.
Ο επιχειρηματικός κλάδος Epsilon Training προσφέρει υψηλού επιπέδου επαγγελματική κατάρτιση και εξειδίκευση μέσα από ανοιχτά ή ενδοεπιχειρισιακά σεμινάρια και ημερίδες. Επιπλέον, παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα τους Τίτλους Διεθνούς Πιστοποίησης ΑΙΑ, (Association of International Accountants, ένας από τους 6 αναγνωρισμένους - πιστοποιημένους Οργανισμούς εποπτείας των ορκωτών ελεγκτών - λογιστών της Μ. Βρετανίας, με παρουσία σε πάνω από 85 χώρες διεθνώς).
Μετά την παραπάνω ανάλυση των προϊόντων και υπηρεσιών της Epsilon Net, θα έλεγα ότι το σημαντικότερο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι ότι είμαστε η μοναδική εταιρεία του χώρου που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας, μέσα από τους 3 επιχειρηματικούς κλάδους. Οι σχέσεις που αναπτύσσουμε με τους πελάτες μας είναι σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας και αυτό το επιτυγχάνουμε μέσα από τα τρία business units της εταιρείας: Epsilon Software, Epsilon Network, Epsilon Training.
Η στρατηγική μας διαφοροποίηση στην αγορά σε σχέση με αυτό ακριβώς που προανέφερα, τη δημιουργία δηλαδή σταθερών σχέσεων συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας, αποδεικνύεται εκτός από τη συνεχή αύξηση του μεριδίου αγοράς, και από τις έρευνες ικανοποίησης πελατών, που κάθε χρόνο εφαρμόζουμε. Στην τελευταία μας έρευνα, το 99% των ερωτηθέντων πελατών μας δηλώνει πρόθεση αγοράς και ότι αν σήμερα επέλεγε ξανά λογισμικό, θα επέλεγε τις εφαρμογές της Epsilon Net.
Επιπλέον, να αναφέρω ότι, και καθαρά σε επίπεδο χρηστικότητας και λειτουργίας των εφαρμογών μας, αυτή ακριβώς η δυνατότητα της Epsilon να συνδέει τη νομοθεσία με τα προγράμματα λογισμικού κάνει τα προϊόντα μας απολύτως μοναδικά. Κανένα άλλο προϊόν, αυτήν τη στιγμή, στην ελληνική αγορά δεν μπορεί τόσο ολοκληρωμένα να συνδέει τα πεδία και τις φόρμες συμπλήρωσης με τη νομοθεσία που αφορά αυτά τα πεδία. Φανταστείτε λοιπόν ότι την ώρα που ο χρήστης συμπληρώνει μέσα σε μια εφαρμογή ένα π.χ. πεδίο της φορολογικής δήλωσης ή της δήλωσης ΦΠΑ, να μπορεί ταυτόχρονα να δει on-line τη σχετική νομοθεσία που αφορά αυτό το πεδίο. Αντιλαμβάνεστε το επίπεδο εξυπηρέτησης και το μοναδικό πλεονέκτημα που προσφέρει σήμερα η Epsilon Net, σε μια περίοδο που η νομοθεσία αλλάζει καθημερινά. Ο πελάτης σήμερα απαιτεί ολοκληρωμένες υπηρεσίες από την εταιρεία που θα εμπιστευτεί και δεν μπορεί να συνεργάζεται με διαφορετικές εταιρείες πληρώνοντας το κόστος ενοποίησης των δεδομένων.
Τέλος, ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει σχέση με αυτήν τη διαφορετικότητα της εταιρείας είναι η δυνατότητά μας να παρέχουμε στον πελάτη μας όχι μόνο τεχνική, αλλά και φορολογική – εργατική υποστήριξη, που έχει να κάνει με τη χρήση των εφαρμογών. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο πελάτης μας υποστηρίζεται όχι μόνο στο τι πρέπει να συμπληρώσει στο κάθε πεδίο της εφαρμογής, αλλά κυρίως στο γιατί και με βάση ποια διάταξη, τόσο της φορολογικής όσο και της εργατικής νομοθεσίας, θα γίνει η σωστή συμπλήρωση.
Χ_Είναι γεγονός ότι το όνομα της εταιρείας σας ακούγεται ολοένα και περισσότερο στην αγορά, ενώ τα πρόσφατα δελτία Τύπου δείχνουν δυναμική διείσδυση στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους ομίλους εταιρειών, ιδιαίτερα στο κομμάτι της μισθοδοσίας και του HRM. Πώς κατέστη εφικτή η συγκεκριμένη δράση σας;


Γ.Μ._Στην Epsilon Net, όπως προανέφερα, ακούμε τις ανάγκες των πελατών μας. Με βάση λοιπόν αυτές τις ανάγκες, έτσι όπως αναπτύχθηκαν στις έρευνες που πραγματοποιήσαμε, αλλά και των τάσεων της αγοράς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σχεδιάσαμε ένα Ιδανικό Σύστημα Μισθοδοσίας και HRΜ σύμφωνα με τα «θέλω» των διευθυντών HR, των διευθυντών μισθοδοσίας των επιχειρήσεων και των οικονομικών διευθυντών. Στο ιδανικό σύστημα Pylon HR της Epsilon Net ενσωματώθηκαν όλες οι λειτουργίες ενός σύγχρονου τμήματος HR. Επιπλέον, η έκδοση μισθοδοσίας, που σήμερα είναι πιο περίπλοκη από ποτέ και αποτελεί το κρυφό χαρτί της εφαρμογής. Τέλος, η άμεση ανταπόκριση στις αλλαγές της νομοθεσίας, με αυτοματοποιημένες αναβαθμίσει, χωρίς κόστος παραμετροποιήσεων, που αποτελούν τα χαρακτηριστικά που πραγματικά εξηγούν την τόσο μεγάλη και συνεχή διείσδυση της πλατφόρμας Pylon HRM στις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις και ομίλους επιχειρήσεων.
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη διαχείριση ωρομέτρησης, την οικονομική πληροφόρηση, την ενσωμάτωση της νομοθεσίας σε κάθε πεδίο της εφαρμογής, και το υψηλό επίπεδο εργατικής και φορολογικής υποστήριξης που προαναφέραμε, ολοκληρώνουν το ιδανικό σύστημα που η αγορά αναγνώρισε και αγκάλιασε τα τελευταία χρόνια.
 Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι η Epsilon Net, αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες των πελατών της, λανσάρει συνεχώς νέα προϊόντα ή δυνατότητες με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και πιο απλοποιημένες λειτουργικότητες. Τελευταίο άφησα το πιο σημαντικό «εργαλείο» για την ολοκλήρωση της σουίτας Pylon HR. Τη δημιουργία του Employee Self Service. Ο εργαζόμενος, όχι απλά δεν χρειάζεται να επισκεφθεί ή να ρωτήσει μια πληροφορία στο τμήμα του HR ή να υποβάλει μια αίτηση αδείας, αλλά μπορεί μέσα από το ίδιο το σύστημα να εκτυπώσει π.χ. μια βεβαίωση. Το γεγονός ότι η εκτύπωση γίνεται απευθείας από τον εργαζόμενο, χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτεται το τμήμα HR, αποτελεί καινοτομία, αλλά και πραγματική ανάγκη των διευθυντών HR και αποτελεί επίσης ένα μοναδικό πλεονέκτημα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή της αγοράς.


Χ_Ποια είναι η στρατηγική σας για το άμεσο μέλλον σε ό,τι αφορά τις θυγατρικές εταιρείες; Σκοπεύετε να επεκταθείτε και σε άλλες χώρες ή η ύφεση επιβάλλει και εκεί μια πιο συντηρητική προσέγγιση;


Γ.Μ._Όπως είπα και στην αρχή, η εταιρεία βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης. Χαρακτηριστικά να αναφέρω έναν βασικό δείκτη, που κατά την άποψή μου το αποδεικνύει, τον δείκτη των νέων προσλήψεων. Η εταιρεία δημιούργησε 38 νέες θέσεις εργασίας από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, δηλαδή αύξησε το προσωπικό της πάνω από 30%. Αντιλαμβάνεστε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό και μάλιστα ιδιαίτερα σε αυτές τις εποχές. Ανάμεσά τους πολλά αξιόλογα στελέχη του χώρου της πληροφορικής με ιδιαίτερη εμπειρία και εξειδίκευση τόσο στην αγορά της Ελλάδας όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Πρόθεσή μας, λοιπόν, ιδιαίτερα με μια σειρά νέων εφαρμογών που σχεδιάζουμε ειδικά για αγορές του εξωτερικού, είναι να επεκταθούμε σε σημαντικές, λόγω μεγέθους, αγορές της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αγοράς.
Επίσης, ένα ακόμη σημαντικό αναπτυξιακό πλάνο αποτελεί η πρόθεσή μας να επενδύσουμε σε νέες εταιρείες (start ups) στον χώρο της τεχνολογίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Χ_Η εταιρεία σας έχει αποσπάσει στο παρελθόν πλήθος διακρίσεων σε ό,τι αφορά στα προϊόντα, τις υπηρεσίες, αλλά και τις επιδόσεις της στην καινοτομία. Εξακολουθείτε να δίνετε ιδιαίτερο βάρος στην έρευνα και την ανάπτυξη; Δώστε μας μια εικόνα των επενδύσεών σας τα τελευταία χρόνια και τι ποσοστό αυτών κατευθύνεται προς την καινοτομία;


Γ.Μ._Η Epsilon Net έχει διακριθεί τόσο στον ελληνικό χώρο όσο και σε διεθνές επίπεδο για την καινοτομία των προϊόντων, αλλά και των υπηρεσιών της.
Να αναφέρω, πρώτα από όλες, τη σημαντική για εμάς διάκριση σε σχέση με την έρευνα και ανάπτυξη. Είναι η ένταξή μας από το Ινστιτούτο «Economics of Industrial Research & Innovation» (IRI) ανάμεσα στις 1.000 καλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης στο R&D για τα έτη 2009, 2010, 2011 (1η εταιρεία software στην Ελλάδα).
Να αναφέρω, επίσης, το 1ο βραβείο «Ομάδα της χρονιάς 2012 Εξυπηρέτηση Πελατών Frontline» από το Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών, αλλά και τη διάκρισή μας ως 1η εταιρεία σε προϊόντα για λογιστές-φοροτεχνικούς στα Business IT Excellence Awards 2012.
Επίσης, την ανάδειξή μου σε «Καινοτόμο Επιχειρηματία της Χρονιάς» για το 2008 από τον διαγωνισμό «Entrepreneur of the Year» της Ernst & Young.
Τέλος, ο ταχύτατος ρυθμός ανάπτυξης που παρουσιάζει η Epsilon Net την κατέταξε για 4 χρόνια στον κατάλογο με τις 500 πλέον αναπτυσσόμενες και δυναμικές επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τη διεθνούς φήμης κατάταξη Europe’s Growth Plus Top 500.
Συνεπώς, η συνεχής επένδυση στην καινοτομία, στην έρευνα και την ανάπτυξη αποτελούν για εμάς μία από τις σημαντικότερες, στρατηγικής σημασίας, ενέργειες. Και μια που μιλάμε για τον χώρο της τεχνολογίας, καταλαβαίνετε ότι αυτός αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά «εργαλεία» για την πορεία μας προς το μέλλον. Οι τεχνολογίες cloud, ένας τομέας όπου διοχετεύονται πολύ σημαντικά ερευνητικά μας κονδύλια, αποτελεί για τη διεθνή πραγματικότητα μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον χώρο της τεχνολογίας για τα επόμενα χρόνια.
Χ_Πώς ξεκίνησε το 2013 για την E-Net; Θα μπορούσατε να διακινδυνεύσετε μια πρόβλεψη των οικονομικών σας επιδόσεων για το σύνολο του τρέχοντος έτους;
Γ.Μ._Ο αυξητικός μας ρυθμός, τόσο σε επίπεδο μεριδίου αγοράς όσο και σε απόλυτες τιμές, συνεχίζεται και για το πρώτο τετράμηνο του 2013 και πιστεύουμε βάσιμα ότι θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια του έτους. Δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ με απόλυτα νούμερα, αξίζει όμως να πω ότι τα αποτελέσματά μας θα αποτελέσουν και φέτος μιαν ευχάριστη έκπληξη και θα συνεχίσουν να δίνουν μια νότα γενικότερης αισιοδοξίας στην αγορά.
Χ_Πώς βλέπετε την πορεία του κλάδου όπου δραστηριοποιείστε γενικότερα, με δεδομένες τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας; Σε ποιες δραστηριότητες ή αγορές θα πρέπει να στραφεί, ώστε να «ατενίσει» το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία;
Γ.Μ._Κατά την άποψή μου, το σύνολο του κλάδου της πληροφορικής πρέπει να αντιμετωπίσει τη μετεξέλιξή του σαν μια αυθύπαρκτη βιομηχανία στην Ελλάδα και όχι κυρίως σαν υποστηρικτικός τομέας των άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων και του Δημοσίου. Με αυτήν την παραδοχή, και επενδύοντας στην εξωστρέφεια, ο κλάδος μπορεί να «ατενίσει» το μέλλον με αισιοδοξία. Η πληροφορική, ένας κλάδος που έχει την τύχη να διαθέτει εξαιρετικά μυαλά στην ελληνική αγορά, ένας κλάδος που για να αναπτυχθεί δεν χρειάζεται τεράστιες επενδύσεις πάγιου εξοπλισμού, ένας κλάδος που τα επιμέρους χαρακτηριστικά του, και κυρίως το ότι δεν έχει μεταβλητό κόστος ανά μονάδα προϊόντος, του δίνουν τη δυνατότητα αλματώδους πορείας, μπορεί και πρέπει, κατά την άποψή μου, να αποτελέσει έναν βασικό πυλώνα στρατηγικής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Εμείς, από την πλευρά μας, με αισιόδοξη διάθεση, με επενδύσεις, με ενίσχυση της εξωστρέφειάς μας και προπάντων βασιζόμενοι στους νέους ανθρώπους που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό καθημερινά, ταυτίζοντας τα προσωπικά τους όνειρα με τους στόχους και το εταιρικό όραμα, συνεχίζουμε στοχεύοντας ολοένα και πιο ψηλά.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ
ΚΛΑΔΟΣ FACTORING
ΑΓΟΡΑ TAXYMETAΦΟΡΩΝ – LOGISTICS
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΧΑΛΚΟΡ
ΤΡΟΪΚΑ-ΚΛΑΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΟΤΕ
LAMDA DEVELOPMENT
ΕΛΒΑΛ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site