Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάιος 2013-τ.392                              

ΟΤΕ
ΣΤΑ 167,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΤΡΙΜΗΝΟΥ


Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα (εξαιρουμένων αποσβέσεων και προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης) ήταν μειωμένα κατά 10,6%, χάρη στη μείωση κόστους μισθοδοσίας στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας.


Καθαρά κέρδη 167,5 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΟΤΕ για το α’ τρίμηνο του 2013. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του, εξαιρουμένων των κεφαλαιακών κερδών, τα κέρδη του α’ τριμήνου κατέγραψαν αύξηση κατά 5%. Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι επηρεάστηκαν θετικά από το έκτακτο, μετά από φόρους, κεφαλαιακό κέρδος της τάξεως των 65,7 εκατ. από την πώληση της Hellas Sat, ενώ σημειώνεται πως το α’ τρίμηνο του 2012 ο ΟΤΕ είχε καταγράψει ένα, μετά από φόρους κεφαλαιακό κέρδος ύψους 211,3 εκατ. ευρώ από την πώληση της συμμετοχής του στην Telekom Serbia.
Σε αυτό το πλαίσιο, σε σχέση με το α’ τρίμηνο της περσινής χρονιάς, τα κέρδη του εξεταζόμενου διαστήματος παρουσιάζουν πτώση 45,6%. Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, αυτά διαμορφώθηκαν στο α’ τρίμηνο της φετινής χρονιάς σε 1,045 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 11,4% σε σχέση με τα έσοδα 1,18 δισ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού διαστήματος. Οι προσαρμοσμένες καθαρές λειτουργικές ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν σε 261 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 7%. Παράλληλα, καταγράφηκε περαιτέρω μείωση του καθαρού δανεισμού σε 1,7 φορές το ΕΒΙTDA του τελευταίου δωδεκαμήνου. Το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας EBITDA παρέμεινε σταθερό στο 35,4%. Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα (εξαιρουμένων αποσβέσεων και προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης) ήταν μειωμένα κατά 10,6%, χάρη στη μείωση κόστους μισθοδοσίας στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας.


Μ. ΤΣΑΜΑΖ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ


Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε τα εξής: «Καταφέραμε να διατηρήσουμε την κερδοφορία μας χάρη στα μέτρα μείωσης κόστους που εφαρμόσαμε τα τελευταία χρόνια και κυρίως στη μείωση προσωπικού στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας μέσω των αποτελεσματικών προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης. Όπως περιμέναμε, τα έσοδά μας για το τρίμηνο αντανακλούν τη μείωση των τελών τερματισμού στην κινητή τηλεφωνία, τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες και τον έντονο ανταγωνισμό. Αντιμετωπίσαμε με αποφασιστικότητα όλους αυτούς τους δυσμενείς παράγοντες και υπερασπιστήκαμε τη θέση μας στην αγορά, εστιάζοντας στους τομείς που μπορούμε να επηρεάσουμε. Τα καινοτόμα προϊόντα και οι επιτυχημένες εμπορικές μας κινήσεις μας βοήθησαν να συγκρατήσουμε την απώλεια των εσόδων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, μάλιστα, οι επιδόσεις μας συνεχίζουν να υπερισχύουν του ανταγωνισμού, ενώ είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη μεταστροφή στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, που γίνεται όλο και πιο εμφανής κάθε τρίμηνο». Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Η ενίσχυση των ταμειακών ροών οδήγησε στην περαιτέρω μείωση του δανεισμού. Η συμφωνία για την πώληση της Globul, που ανακοινώσαμε στο τέλος Απριλίου, βελτιώνει την αξία του ΟΤΕ προς όφελος των μετόχων, εξασφαλίζει τη μείωση του δανεισμού του ομίλου και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του, ανεξάρτητα από το μακροοικονομικό περιβάλλον. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής και από τις αρχές του 2011, θα έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τον καθαρό δανεισμό μας περισσότερο από το μισό ή κατά 2,3 δισ. ευρώ. Στα προσεχή τρίμηνα, δεν αναμένουμε σημαντική βελτίωση του λειτουργικού περιβάλλοντος, θα συνεχίσουμε ωστόσο να λαμβάνουμε τις αποφάσεις που απαιτούνται, ώστε να ενισχύσουμε τη θέση μας στην αγορά, να βελτιώσουμε την χρηματοοικονομική μας δομή και να διατηρήσουμε την κερδοφορία μας».


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ
ΚΛΑΔΟΣ FACTORING
ΑΓΟΡΑ TAXYMETAΦΟΡΩΝ – LOGISTICS
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΧΑΛΚΟΡ
ΤΡΟΪΚΑ-ΚΛΑΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΟΤΕ
LAMDA DEVELOPMENT
ΕΛΒΑΛ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site