Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούνιος 2013-τ.393                              

ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ
ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 20% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣΣχεδιασμό για την επίτευξη εξαγωγικής δραστηριότητας της τάξης του 20% σε βάθος τριετίας, από 15% που είναι σήμερα, έχει πραγματοποιήσει η διοίκηση της «Μύθος Ζυθοποιία».Αυτήν τη στιγμή, η «Μύθος» εξάγεται σε 40 χώρες, με τη μεγαλύτερη δυναμική να εμφανίζει η Αγγλία και η Αυστραλία, ενώ καλή πορεία έχει και η Κύπρος. Όμως το μεγάλο «στοίχημα» σε ό,τι αφορά το εξαγωγικό άνοιγμα της «Μύθος» είναι η διείσδυση στην αγορά της Κίνας, για την οποία η διοίκηση της εταιρείας ετοιμάζει άμεσα, μέσα στο τρέχον έτος, σχέδιο επέκτασης.
Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά στοιχεία, η «Μύθος Ζυθοποιία» εμφανίζει οικονομική σταθερότητα και θετικούς οικονομικούς δείκτες.
Συγκεκριμένα, κατά τη χρήση του 2012, παρουσίασε σταθερό τζίρο, που ανήλθε σε 84.751 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας οριακή πτώση κατά 0,3% σε σχέση με το 2011.
Παράλληλα, τα κέρδη, προ φόρων, της «Μύθος Ζυθοποιία» το 2012 ανήλθαν σε 3,217 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας σχετική κάμψη σε σχέση με τη χρήση του 2011. Η πτώση στην κερδοφορία οφείλεται στις αποσβέσεις των αυξημένων επενδύσεων που πραγματοποιεί η εταιρεία, καθώς και στις σημαντικές προωθητικές ενέργειες και την πολιτική προσφορών που υλοποιεί προς τους καταναλωτές. Αποτέλεσμα των προσπαθειών της εταιρείας είναι η εκ νέου αύξηση του μεριδίου που κατέχει στην αγορά, που για το 2012 υπολογίζεται σε ποσοστό 16,8%. Παράλληλα, η «Μύθος Ζυθοποιία» εμφανίζει βελτίωση στην εικόνα των δεικτών ρευστότητας και χρηματοοικονομικής θέσης στη χρήση του 2012.
Θετικά επίσης εμφανίζονται τα αποτελέσματα του α’ τετραμήνου του 2013 για την «Μύθος Ζυθοποιία», καθώς επιτεύχθηκε διψήφια αύξηση όγκου πωλήσεων και κερδοφορίας, σε μια αγορά που κινείται πτωτικά με ποσοστό της τάξης του 4%.
Η υλοποίηση του στοχευμένου επιχειρηματικού σχεδιασμού και η ακολουθούμενη στρατηγική της «Μύθος Ζυθοποιία» έχει συμβάλει σε βάθος τετραετίας στη σταθεροποίηση σε επίπεδα κερδοφορίας για την εταιρεία και σε αύξηση του τζίρου της σε ποσοστό 31%.
Δυναμικά εξελίσσεται επίσης το πλάνο επενδύσεων, ύψους 50 εκατ. ευρώ, που έχει ανακοινώσει η «Μύθος Ζυθοποιία» έως το 2015. Ειδικότερα, η εταιρεία, με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, έχει ήδη ολοκληρώσει κατά 75-80% το επενδυτικό της πλάνο. Επίκεντρο των επενδύσεων αποτελούν ο εκσυγχρονισμός της παραγωγικής μονάδας, η ανάπτυξη καινοτομίας, φέρνοντας στην Ελλάδα την πρωτοποριακή τεχνολογία Draught Master και δημιουργώντας νέα δεδομένα για την εγχώρια αγορά μπύρας, η βελτιστοποίηση του σχεδιασμού marketing, η ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού και η ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού, σημειώνοντας αύξηση του αριθμού των παγίων στην αγορά κατά την τελευταία τετραετία. Σε αυτό το πλαίσιο, σημαντικές είναι οι επενδύσεις που προγραμματίζονται για το 2013, οι οποίες ανέρχονται σε 5 εκατ. ευρώ περίπου, δίνοντας έμφαση στα εμπορικά πάγια, τον εξοπλισμό εργοστασίου και την αναβάθμιση τεχνολογικού εξοπλισμού.
Σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού, το 2013 η «Μύθος Ζυθοποιία» στοχεύει σε αύξηση του μεριδίου αγοράς, ενίσχυση της κερδοφορίας και επίτευξη υψηλής ρευστότητας και επενδύσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, η στρατηγική της εταιρείας δίνει έμφαση: α) στην ισχυροποίηση του brand «Μύθος», β) τη διεύρυνση του portfolio και την ενδυνάμωση της κουλτούρας draught και γ) την περαιτέρω ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, που ανέρχεται σε 380 εργαζομένους.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Αλέξανδρος Καραφυλλίδης, δήλωσε: «Μέσα σε 4 έτη, η Μύθος Ζυθοποιία έχει επιτύχει οικονομική ενδυνάμωση και ανάπτυξη, ενώ ακολουθεί μια δυναμική πορεία. Τα θετικά αποτελέσματα του 2012, η σταθερή κερδοφορία μας, αλλά και τα πρώτα μηνύματα του 2013 μάς δίνουν το έναυσμα για να θέσουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα, κατακτώντας ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, καθώς σε μια πτωτική κατά 4% αγορά, κατακτούμε ήδη μερίδιο της τάξης του 17%. Με στόχο την κατάκτηση του 20% της αγοράς, εντοπίζουμε τις ευκαιρίες και με σύμμαχό μας τους εργαζομένους μας αναπτυσσόμαστε δημιουργώντας νέα δεδομένα».


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΟΣ ΛΟΥΛΗΣ
DIGITAL BANKING
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
MARKETING & SALES META-CONFERENCE
ΑΡΘΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΒΡΑΣ
155 ΔΙΣ. ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ
ZTE
ΟΛΠ - Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ
ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site