Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούλιος-Αύγουστος 2013-τ.394                              

ΑΓΟΡΕΣ: Η «ΦΟΥΣΚΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ» ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ


Μετά από ένα ιστορικό πρώτο εξάμηνο στα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια το ο 87% των αναλυτών αναμένει ένα κραχ !


 


Ιστορικά ρεκόρ, νέα υψηλά από το 2007, είδαν τα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια στο πρώτο εξάμηνο του έτους και κεφάλαια ύψους άνω των 2 τρις δολαρίων έχουν εισρεύσει στα διεθνή χρηματιστήρια από τις αρχές του 2013, καθώς οι κεντρικές τράπεζες ανά τον πλανήτη έχουν επιδοθεί σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα με στόχο τη σταθεροποίηση της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.
Ο Dow Jones πέτυχε την καλύτερη επίδοση εξαμήνου από το 1999 και ο S&P 500 από το 1998.
Αρκετοί αναλυτές κάνουν λόγο για «φούσκα».
Επί των ημερών του πρώην δημοφιλούς προέδρου της FED Αλαν Γκρίσπαν δημιουργήθηκαν δύο «φούσκες», στις μετοχές και στην στεγαστική πίστη. Ο σημερινός πρόεδρος της FED, Μπεν Μπερνάνκι, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με το «σκάσιμό» τους σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να δημιουργήσει μία ακόμη.
Όλα δείχνουν ότι η FED ετοιμάζεται για μία σταδιακή κατάργηση του QE (πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής)
Σύμφωνα με το περιοδικό Barron η FED αποφάσισε «να ξεφουσκώσει αφρό στις αγορές αξιών» ή ακόμη και να «στραγγαλίσει την ποσοτική χαλάρωση, έτσι να διασφαλίσει ότι αυτή η φούσκα δεν θα σκάσει εκκωφαντικά.
Σε μία πρόσφατη δημοσκόπηση του MarketWatch, το 87% των αναλυτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση εκφράζει φόβους για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και βλέπει «φούσκες» αλλά και αναμένει ένα κραχ μέχρι το τέλος του 2014.
Η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία περιγράφεται ως «φούσκα χωρίς όνομα»: Σύμφωνα με τους αναλυτές οι τρεις μεγάλες φούσκες της τελευταίας 30ετίας τροφοδοτήθηκαν από την πολιτική της Fed. Η  ασιατική στις αρχές του '90, η τεχνολογική (dot-com) στα τέλη του '90, και η χρηματοπιστωτική το 2008.
Πλέον, η πολιτική της Fed δημιουργεί και μια νέα φούσκα η οποία πιθανότατα θα σκάσει είτε στα ομόλογα είτε στις μετοχές. Κανείς ακόμη δεν το γνωρίζει, γι' αυτο και είναι "χωρίς όνομα" ακόμη.
Δεν είναι λίγοι που θεωρούν ότι η σταδιακή απόσυρση του προγράμματος νομισματικής χαλάρωσης της Fed θα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στις αγορές, με κίνδυνο ένα γενικευμένο κραχ.
Μπορεί η αμερικανική οικονομία να αναπτύσσεται, όμως ο ρυθμός συρρικνώνεται συνεχώς. Τι θα γίνει τους επόμενους που δεν θα υπάρχει στήριξη από την Κεντρική Τράπεζα, αναρωτιούνται οι αναλυτές.
Ο κύκλος της bull market στη Wall Street ολοκληρώνεται;
Ήδη μετράμε τον 5ο χρόνο μιας τυπικής 4ετούς bull market. Σύντομα θα γίνει αντιληπτό από την αγορά υποστηρίζουν οι «αρκούδες»
Ο «βασιλιάς των ομολόγων» Bill Gross της Pimco, της μεγαλύτερης διαχειρίστριας εταιρείας ομολόγων παγκοσμίως, προειδοποιεί: Το QE της Fed πρέπει να σταματήσει. Τρισεκατομμύρια φθηνού χρήματος έχουν οδηγήσει σε πλαστά επίπεδα τις τιμές των εμπορευμάτων. Η διόρθωση θα έρθει βίαια.
Σύμφωνα με το έγκυρο GoldSeek.com, υπάρχουν πολλές αναλύσεις που προειδοποιούν: απομένει πολύ λίγος χρόνος μέχρι να κλείσει το «παράθυρο εξόδου». Πλησιάζει η ώρα του κραχ στην αγορά των μετάλλων.
Δεν είναι λίγοι οι οικονομολόγοι που εκτιμούν ότι οι πολιτικές εξελίξεις «υπόσχονται» μία περίοδο υψηλής μεταβλητότητας: Οι επόμενοι μήνες, υποστηρίζουν, θα χαρακτηριστούν από πολιτικές εξελίξεις, εκλογές και διαμάχες στην εφαρμογή των οικονομικών πολιτικών. Με άλλα λόγια ένα περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας και νευρικότητας στις αγορές ξεκινά...
Τα υψηλά επίπεδα ανεργίας τόσο στις ΗΠΑ, όσο περισσότερο στην Ευρώπη, εκτός από τις κοινωνικές εκρήξεις  θέτουν σε κίνδυνο τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως και τα ομόλογα τους και τους τίτλους που εκδίδουν.


Οι «ταύροι»


Όμως οι «ταύροι» εκτιμούν, πως η πλειονότητα των διεθνών δεικτών και κυρίως των ευρωπαϊκών, έχουν σημαντικά περιθώρια ανόδου στο επόμενο διάστημα. Ειδικά για τις αμερικανικές μετοχές αξίζει να σημειωθεί πως, ενώ ο Dow έχει υπερδιπλασιαστεί στα τέσσερα χρόνια από τα χαμηλά της bear market, η αποτίμησή του σε όρους p/e, παραμένει 19% χαμηλότερη λιγότερο από την προηγούμενη κορυφή του και 14% κάτω από τον 20ετή μέσο όρο του.
Οι «ταύροι» υποστηρίζουν ότι αυτό αποτελεί ένα σημαντικό σήμα πως οι μετοχές έχουν ακόμη πολύ περιθώριο για ράλι.


 


300+ γραφημα ευρω δολαριο εάν θελεις


ΕΥΡΩ: ΟΛΟΙ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ SHORT ΘΕΣΕΙΣ, ΕΚΤΟΣ G.S


Επενδυτές ετοιμαστείτε! Έρχεται πτώση του ευρώ στα επίπεδα των 1,10 δολαρίων. Η δόξα του αμερικανικού δολαρίου επιστρέφει!» σύμφωνα με την Deutsche Bank.
«SOS» στέλνει  και η Morgan Stanley για την τύχη του ευρώ, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε τελικά να βρεθεί σε απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο.
Εξαιρετικά δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την πορεία του ευρώ το αμέσως προσεχές διάστημα, αφού όχι ένας, ούτε δύο, αλλά συνολικά 8 ισχυροί διεθνείς επενδυτικοί οίκοι συστήνουν short τοποθετήσεις στο ενιαίο νόμισμα.
Στον αντίποδα, μόλις ένας οίκος, η Goldman Sachs, δηλώνει αισιοδοξία για την επόμενη μέρα του ευρώ, συστήνοντας long τοποθετήσεις στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου και βλέπει τα 1,35 δολάρια.
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι διαβεβαίωσε προσφάτως ότι δεν προτίθενται να ακολουθήσει το μονοπάτι που χάραξε ο Αμερικανός ομόλογός τους Μπεν Μπερνάνκι για βαθμιαία σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, αρχής γενομένης με την επιβράδυνση των ρυθμών εκτύπωσης χρήματος (tapering) τους επόμενους μήνες. Αντιμέτωπος με την κρίση στην Πορτογαλία και την άνοδο των επιτοκίων των ομολόγων στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο Ντράγκι κλήθηκε να βγάλει νέο λαγό από το καπέλο του, έναν περίπου χρόνο αφότου εκστόμισε την διάσημη πλέον φράση ότι «Η ΕΚΤ θα πράξει ό,τι χρειαστεί για να σώσει το ευρώ και πιστέψτε με, θα είναι αρκετό». Ο Ντράγκι υποσχέθηκε ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει τα επιτόκια του ευρώ στα τρέχοντα επίπεδα (0,5%) ή και σε ακόμα χαμηλότερα για «παρατεταμένη χρονική περίοδο». Μια δέσμευση που καθιστά τη στρατηγική της ΕΚΤ πιο προβλέψιμη για το ορατό μέλλον, κάτι που η Φραγκφούρτη ελπίζει ότι θα ενθαρρύνει τις τράπεζες να δανείσουν περισσότερο και τις επιχειρήσεις να επενδύσουν, τονώνοντας την πραγματική οικονομία. Σε πρώτη ανάγνωση, το μήνυμα του Ντράγκι ικανοποίησε τους επενδυτές, πυροδοτώντας ράλι στα χρηματιστήρια και στις τιμές των ομολόγων και (ευπρόσδεκτη) υποχώρηση του ευρώ, που παραμένει πολύ «σκληρό» για την βυθισμένη σε ύφεση οικονομία της Ευρωζώνης.340
ΧΡΥΣΟΣ: Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ;


«Λείψανο των βαρβάρων» χαρακτηρίζει τον χρυσό ο διάσημος οικονομολόγος, Nouriel Roubini και εκτιμά ότι θα υποχωρήσει κάτω από τα 1.000 δολ ανά ουγγιά, μέχρι το 2015.
Αντιθέτως, το μεγαλύτερο μέρος της διόρθωσης στις τιμές του χρυσού έχει ήδη πραγματοποιηθεί, εκτιμούν οι στρατηγικοί αναλυτές της Deutsche Bank.
Ο χρυσός, έχει υποχωρήσει περίπου 35% από το υψηλό των 1.900 δολαρίων/ουγγιά, στο οποίο έφτασε τον Σεπτέμβριο του 2011, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2013 κατέγραψε πτώση  26,93% και  έκλεισε στα 1.223,81 δολ./ουγγιά από 1.674,80 δολ/ουγγιά που ήταν στα τέλη του 2012.
«Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι παρά τις ακραίες απώλειες στον χρυσό, το εύρος σήμερα είναι μικρότερο, έναντι της περιόδου 1980-81», εξηγούν σε σχετική τους ανάλυση οι οικονομολόγοι της γερμανικής τράπεζας.
Ο χρυσός υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, σηματοδοτώντας μια εντυπωσιακή αντιστροφή στην ανοδική τάση των τελευταίων τεσσάρων ετών και πιθανόν το τέλος ενός bull market που κράτησε μία δεκαετία
Και ενώ οι απόψεις για την υποχώρηση του χρυσού διίστανται, δεν λείπουν και οι θεωρίες συνωμοσίας: Η πτώση στην τιμή του χρυσού οφείλεται σε μια προσπάθεια χειραγώγησης της αγοράς του χρυσού από τη Fed για να προστατέψει την ανταλλακτική αξία του δολαρίου.
Όπως υποστηρίζουν αναλυτές, την Παρασκευή 12 Απριλίου, η αγορά χτυπήθηκε με 500 τόνους ακάλυπτων πωλήσεων (naked short) και υποστηρίζουν τη θεωρία τους στον ισχυρισμό ότι μόνο η Fed μπορεί να επιφέρει ένα τόσο μεγάλο χτύπημα στην αγορά χρυσού.
Άλλοι, συνδέουν την κατάρρευση του πολύτιμου μετάλλου με τα σχέδια του Τέξας να χτίσει το δικό του θησαυροφυλάκιο ύψιστης ασφάλειας, όπου σκοπεύει να συσσωρεύσει μεγάλες ποσότητες χρυσού.
Η κίνηση προσελκύει μεγάλη δημοσιότητα στις ΗΠΑ, καθώς αποτελεί μία ένδειξη περιφρόνησης αλλά και αμφισβήτησης της FED από την πλευρά του Τέξας, μιας πολιτείας που δεν κρύβει ποτέ τις διαθέσεις ανεξαρτητοποίησής της. Ουσιαστικά, κάποιοι στο Τέξας ανησυχούν όχι μόνο για τη σταθερότητα του δολαρίου, αλλά και για την ασφάλεια των αποθεμάτων χρυσού τους που φυλάσσονται στη Fed.
Μήπως, λοιπόν, η κατάρρευση των τιμών του χρυσού ήταν ο τρόπος του Ben Bernanke να δείξει στο Τέξας ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο;


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ - ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ
ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ
INSURANCE MONEY CONFERENCE 2013
ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
PHARMA & HEALTH CONFERENCE 2013
ΕΣΠΑ-ΥΓΕΙΑ
ΒΙΑΝΕΞ- LILLY
ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ ΑΒΕΕ
ΖΤΕ - IDEAL ELECTRONICS
ΦΑΚΕΛΟΣ ΟΤΕ
ΦΑΚΕΛΟΣ MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site