Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούλιος-Αύγουστος 2013-τ.394                              

Pharma & Health Conference 2013


Πάνω από 500 συμμετέχοντες, στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς, εκπρόσωποι φορέων και της Πολιτείας, παρακολούθησαν το συνέδριοΜε τίτλο «Καινοτομία στην Υγεία - Αξιολόγηση της Ιατρικής Τεχνολογίας», το μεγάλο φαρμακευτικό συνέδριο είχε ως στόχο, εν μέσω της επώδυνης περιόδου μετάβασης που διανύει το ελληνικό σύστημα υγείας, να φέρει έναν παραγωγικό διάλογο στον χώρο της υγείας.
Το συνέδριο άνοιξε ο νέος υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος με τη σύντομη παρέμβασή του, τόνισε τον στόχο που έχει θέσει η νέα ηγεσία του υπουργείου: να βελτιώσει το υπάρχον σύστημα υγείας. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπουργός: «επιθυμώ μέσα στις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει μια συνεργασία, ένας εκτενής διάλογος μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και όλων των εμπλεκομένων φορέων με την υγεία. Με ειλικρίνεια και ανοιχτά χαρτιά. Όπου θα βάλουμε κάτω όλη την πολιτική την οποία ασκούμε, ένα-ένα όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει και όλες τις δράσεις που είναι να έρθουν, ώστε αφενός να δομηθεί σωστά η πολιτική μας και αφετέρου να ξέρετε τι ισχύει και τι θα ισχύσει, προκειμένου να οργανωθούμε όλοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Ανάμεσα στις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου, όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, συγκαταλέγεται και η επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με το δελτίο τιμών φαρμάκων.


Γιώργος Πατούλης
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε, στην ομιλία του, τη σημασία της ιατροφαρμακευτικής καινοτομίας ως στοιχείο προστιθέμενης αξίας, που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση του επιπέδου προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής οικονομίας.
Ακόμη, κατέστησε σαφές το ότι «για να γίνει η δυνατότητα της ιατροφαρμακευτικής καινοτομίας πράξη, απαιτείται ένας εθνικός σχεδιασμός της επενδυτικής επιχειρηματικότητας στην υγεία, με γνώμονα την ποιότητα ζωής του αρρώστου, και πρόσθεσε πως «είναι σίγουρο ότι, με την εφαρμογή της κατάλληλης πολιτικής και των κατάλληλων τεχνολογιών στην υγεία, θα μπορούμε να πετύχουμε τη μέγιστη βιωσιμότητα στο σύστημα της υγειονομικής μας περίθαλψης, αλλά και μέσα από τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας με καινοτόμες διαδικασίες, θα μπορούμε να πετύχουμε τη μέγιστη βιωσιμότητα στον πληθυσμό μας».


Πασχάλης Αποστολίδης
Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Abbvie Pharmaceuticals S.A., και Αντιπρόεδρος & Αναπληρωτής Προέδρου του Δ.Σ. του ΣΦΕΕ, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, παρουσίασε τους τρεις στόχους που έχει θέσει ο ΣΦΕΕ: τη διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες και τα γενόσημα φάρμακα, τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων.


Ο κ. Αποστολίδης συμπλήρωσε: «ανάμεσα στις προτεραιότητες του ΣΦΕΕ είναι η φαρμακευτική δαπάνη, η οποία σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ πρέπει να είναι 2,2 - 2,3 δισ., ο υπολογισμός υπέρβασης φαρμακευτικής δαπάνης, η πρόσβαση σε νέες θεραπείες, η εξόφληση των εκκρεμών χρεών που ανέρχονται σε 1,5 δισ., η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ (η υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και η απουσία ελέγχου σε όλα τα κέντρα κόστους οδηγεί σε συσσώρευση χρεών) και τέλος ο Κώδικας Δεοντολογίας.


Παναγιώτης Τρόντζας
Ο Ρευματολόγος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας (ΕΡΕ), κ. Παναγιώτης Τρόντζας, αναφέρθηκε στο θεραπευτικό πρωτόκολλο το οποίο δημιούργησε η ΕΡΕ και αναμένεται να ενσωματωθεί στην ΗΔΙΚΑ. Ο κ. Τρόντζας τόνισε πως, με το πρωτόκολλο αυτό, αποφεύχθηκε ποσόστωση της τάξεως του 12% που ήθελε η Τρόικα να επιβάλλει στους βιολογικούς παράγοντες. Επόμενος στόχος είναι η δημιουργία ενός εθνικού registry για τους ρευματοπαθείς, υπηρεσία που υπάρχει ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.


Πάρις Μποσκόπουλος


Ο κ. Πάρις Μποσκόπουλος, Φαρμακοποιός και Σύμβουλος Επιχειρήσεων, αναφέρθηκε στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και στο πώς εμπλέκεται το φάρμακο σε αυτά, καθώς και στα κίνητρα που χρειάζονται για την καινοτομία. Όπως ανέφερε, η διάρκεια του διπλώματος ευρεσιτεχνίας είναι 20 χρόνια, ωστόσο στη φαρμακοβιομηχανία, στην ουσία, μειώνεται, καθώς παρεμβάλλεται και ο χρόνος έγκρισης από τις αρχές. Έχει μάλιστα υπάρξει και φάρμακο το οποίο κυκλοφόρησε μετά τη λήξη της πατέντας του.


Χάρης Μυλωνάς


Ο κ. Χάρης Μυλωνάς, Επιστημονικός Συνεργάτης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), στο πλαίσιο παρουσίασης με θέμα: «Μελέτη Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας για τα ΜΗΣΥΦΑ», ανέφερε ότι από τις 23 χώρες που συμμετείχαν σε έρευνα για τα ΜΗΣΥΦΑ, οι 21 έχουν ελεύθερο σύστημα τιμολόγησης και μόνο σε δύο, στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, υπάρχουν παρεμβάσεις. Επίσης πολλά φάρμακα που στην Ελλάδα πωλούνται κατόπιν συνταγής γιατρού, σε άλλες χώρες είναι μη συνταγογραφούμενα.Κωνσταντίνος Κοφινάς


Ο κ. Κωνσταντίνος Κοφινάς, Γενικός Διευθυντής της IMS Hellas, σε ομιλία του με θέμα: «Αγορά των ΜΗΣΥΦΑ στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Τάσεις και προοπτικές», είπε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης των ΜΗΣΥΦΑ στην Ελλάδα, ενώ παγκοσμίως αναπτύσσονται πιο γρήγορα από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Επίσης, τόνισε ότι ενώ στο σύνολο της παγκόσμιας φαρμακευτικής αγοράς τα ΜΗΣΥΦΑ αποτελούν το 11%, στην Ελλάδα αφορούν μόνο το 4% της συνολικής αγοράς φαρμάκου.Γιώργος Φράγκος, Manpower Professional Director


Από την πλευρά του, ο κ. Γιώργος Φράγκος, Manpower Professional Director στη ManpowerGroup, πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο «Accelerating sales performance through people», στην οποία παρουσίασε το εξειδικευμένο μοντέλο το οποίο έχει αναπτύξει η Manpower, που στηρίζεται στην αξιολόγηση των ρόλων σε κάθε εταιρεία, την καλύτερη δόμησή της, την ανάπτυξη του δυναμικού της και τη μέτρηση των αποτελεσμάτων από τις κινήσεις αυτές.


Μιχάλης Στάγκος


Ο κ. Μιχάλης Στάγκος, CEO, Μscomm & ID-GC Founder, υπογράμμισε στην ομιλία του ότι: «Σε ένα περιβάλλον όπου η ανεργία καλπάζει, το ΑΕΠ υποχωρεί και η νεανική ανεργία αυξάνεται, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα που θα ενισχύσει τη νεανική επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια της χώρας», δήλωσε ο Μιχάλης Στάγκος. «Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως εν μέσω αυτής της κρίσιμης περιόδου, δημιουργείται μια νέα γενιά στελεχών και νέων επιχειρηματιών, που μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες στον κλάδο της υγείας».


Karim Mikhail
Όπως ανέφερε ο κ. Karim Mikhail, Vice President and Managing Director της MSD σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, «πρέπει να υπάρξει σωστή ενημέρωση πολιτών και φορέων για τη συμβολή της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα. Οι φαρμακευτικές εταιρείες δημιουργούν 132.000 θέσεις εργασίας άμεσα ή έμμεσα, συμβάλλοντας σημαντικά στην απασχόληση της χώρας και ενισχύουν την παραγωγικότητα και την εκπαίδευση, καθώς οι υγιείς πολίτες είναι πιο παραγωγικοί και έχουν τη διάθεση να επενδύσουν στην εκπαίδευσή τους».


Δρ Χρήστος Καζάσης


Ο Δρ Χρήστος Καζάσης, Εμβιομηχανικός – Εμπειρογνώμων Διαχείρισης Ιατρικής Τεχνολογίας, αναφέρθηκε στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από το ΕΣΥ. Η ζήτηση των ιατρικών μηχανημάτων, τόνισε, είναι αποτέλεσμα προκλητής και επιβεβλημένης ανάγκης, που οφείλεται στην επιδείνωση ή στη διάγνωση της κατάστασης της υγείας του τελικού καταναλωτή.
Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, αποτελεί αγαθό το οποίο ενώ άλλος προδιαγράφει, άλλος διαλέγει, άλλος χρησιμοποιεί ή καταναλώνει, τελικά πληρώνεται από έναν άλλο.Γεώργιος Μπέζος


Ο κ. Γεώργιος Μπέζος, Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, μίλησε για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι στρατηγικός στόχος της διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας αποτέλεσε, από την πρώτη στιγμή, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση της μοναδικής χρηματοδοτικής ευκαιρίας των κοινοτικών κονδυλίων για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας που αυτό και οι δομές ευθύνης του προσφέρουν.


Πάνελ I


«Καινοτομία και αξιολόγηση της ιατρικής τεχνολογίας»


 


Στο πρώτο πάνελ, με θέμα «Καινοτομία και αξιολόγηση της ιατρικής τεχνολογίας», συντονιστής ήταν ο κ. Αιμίλιος Νεγκής, δημοσιογράφος στο περιοδικό Pharma & Health Business, και ομιλητές οι κ.κ. Πασχάλης Αποστολίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑbbVie Pharmaceuticals SA και Αντιπρόεδρος & Αναπληρωτής Προέδρου του Δ.Σ. του ΣΦΕΕ, Χριστίνα Παπανικολάου, Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Ιατρός, Βιοπαθολόγος, και Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Η κα Παπανικολάου είπε ότι η αξιολόγηση της ιατρικής τεχνολογίας γίνεται από εξειδικευμένο φορέα, ο οποίος βασίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια και επιστημονικά δεδομένα και βγάζει γνωμοδότηση με απόλυτη διαφάνεια. Η γνωμοδότηση αυτή χρησιμοποιείται για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής και την ασφάλεια των υπηρεσιών προς τον καταναλωτή. Σήμερα τα πράγματα, σύμφωνα με την κα Παπανικολάου, έχουν γίνει πιο περίπλοκα, λόγω της οικονομικής πίεσης στα νοσοκομεία και της γρήγορης εξέλιξης των τεχνολογιών.
Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι ζούμε σε μια ειδική περίοδο οικονομικής δυσπραγίας και όλα θα πρέπει να ελέγχονται και να προσαρμόζονται στον μέσο όρο του Ευρωπαίου πολίτη. «Η αξία του καινοτόμου φαρμάκου έχει να κάνει με το πόσο προσιτό είναι στον Έλληνα πολίτη», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Αποστολίδης ανέφερε, από την πλευρά του, ότι εδώ και 2,5 χρόνια υπάρχουν «ορφανά» φάρμακα που στερείται ο καταναλωτής. Επίσης συμπλήρωσε ότι η κατά κεφαλήν δαπάνη σε φάρμακα είναι πολύ μικρότερη για τον Έλληνα από τον μέσο Ευρωπαίο.


 Πάνελ II


Στη συζήτηση συμμετείχαν οι κ.κ. Ιωάννης Βλόντζος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Merck A.E., Κατερίνα Κουτσογιάννη, Πρόεδρος του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης (ΣΡΚ), Κυριάκος Σουλιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου & Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας, ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Τρόντζας, Ρευματολόγος, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας (ΕΡΕ), ενώ συντονιστής ήταν ο κ. Αιμίλιος Νεγκής, δημοσιογράφος.
Αναφερόμενος στο πρωτόκολλλο που έχει δημιουργήσει η ΕΡΕ, ο κ. Σουλιώτης τόνισε ότι πρόκειται για την ωρίμανση του συστήματος. Σχετικά με τους βιολογικούς παράγοντες εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να περάσουμε σε ένα μοντέλο με κρατικά νοσοκομεία, τα οποία έχουν και ένα διαχειριστικό κέρδος. Ο κ. Βλόντζος είπε πως «στο σύστημα υγείας έχουν γίνει ήδη σωστά βήματα όπως τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Ωστόσο, πρέπει σε ό,τι γίνεται να λαμβάνουμε υπόψη μας την πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα και θεραπείες.
Η κα Κουτσογιάννη, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Ρευματοπαθών Κρήτης, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση στις θεραπείες.


Πάνελ IIΙ


«H αγορά των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων: Προβλήματα, προκλήσεις & προοπτικές»


 


Στην τρίτη θεματική ενότητα με θέμα: «H αγορά των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων: Προβλήματα, προκλήσεις και προοπτικές», συντονιστής ήταν ο κ. Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού Pharma & Health Business και ομιλητές, ο κ. Δημήτριος Καραγεωργίου, Φαρμακοποιός, Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), ο κ. Κωνσταντίνος Κοφινάς, Γενικός Διευθυντής της IMS Hellas, και ο κ. Βασίλης Σερέτης, Φαρμακοποιός, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσεως (ΕΦΕΧ).
Ο κ. Σερέτης τόνισε ότι τα ΜΗΣΥΦΑ μπορούν να αποτελέσουν αναπτυξιακό πυλώνα για τη φαρμακευτική αγορά, την εθνική οικονομία και τον Έλληνα πολίτη. Τα ΜΗΣΥΦΑ υφίστανται όλους τους ελέγχους όπως τα υπόλοιπα φάρμακα, η μόνη διαφορά τους είναι ότι επιτρέπεται να διαφημίζονται. Ο τζίρος τους φτάνει τα 120 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, ενώ αν συμπεριληφθούν και τα υπόλοιπα σκευάσματα, όπως συμπληρώματα διατροφής κ.λπ., τότε η αξία τους στην αγορά φτάνει τα 270 εκατ. ευρώ. Ο κ. Κοφινάς, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στα φάρμακα που βρίσκονται στην αρνητική λίστα, τα οποία είναι, όπως χαρακτηριστικά είπε, εγκλωβισμένα.
«Τα φάρμακα της αρνητικής λίστας έχουν διπλάσιο ποσοστό πτώσης από τα ΜΗΣΥΦΑ» υπογράμμισε.
Ο κ. Καραγεωργίου σημείωσε ότι τα ΜΗΣΥΦΑ προσδιορίζονται από το πόσο «στενή» είναι η θετική λίστα φαρμάκων. Όσο η θετική λίστα στενεύει τόσο μεγαλώνει η αρνητική λίστα και τα ΜΗΣΥΦΑ. Επίσης αναφέρθηκε στην απελευθέρωση των τιμών, λέγοντας «είναι τραγική η κατάσταση να μην έχουμε φάρμακα, γιατί πολλές εταιρείες δεν έχουν κίνητρο να παράγουν».


Πάνελ IV


«Building the future of healthcare in Greece: The European perspective» 
Στην επόμενη ενότητα συμμετείχαν οι κ.κ. Roberto Greco, Vice President & Managing Director της GlaxoSmithKline, Jeroen Commissaris, President & Managing Director της Astrazeneca, Matyas Lakatos, General Manager της Amgen Hellas και Karim Mikhail, Vice-President and Managing Director της MSD Greece, Cyprus, Malta, με συντονιστή τον κ. Αιμίλιο Νεγκή, δημοσιογράφο.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στους λόγους για τους οποίους συμμετείχαν στο συνέδριο και τη συνάντησή τους με τον υπουργό. Ο κ. Greco δήλωσε ότι τα μηνύματα από την επικοινωνία που είχε με τον υπουργό ήταν θετικά. Στη συνέχεια τόνισε: «καθοριστικός παράγοντας για τις εξελίξεις είναι ο στόχος δαπανών για το 2014 και η διαπραγμάτευση του υπουργού Υγείας με την Τρόικα. Αν κατάλαβα καλά, ο υπουργός είναι διατεθειμένος να διαπραγματευτεί τον στόχο που θα τεθεί στην περίπτωση που αυτός δεν θα είναι εφικτός».
Ο κ. Karim είπε: «υπάρχει σαφήνεια προθέσεων και στόχων από την πλευρά του υπουργείου, τα vibes που έχω είναι θετικά». Εν συνεχεία ο κ. Lacatos αναφέρθηκε στην ομάδα εργασίας που θα συστήσει ο υπουργός για τη διαβούλευση, τονίζοντας ότι πρέπει πρώτα να καθοριστεί με ποιες βασικές αρχές θα λειτουργήσει. Τέλος, ο κ. Commisaris είπε πως «από τη συνάντηση με τον κ. Α. Γεωργιάδη συγκρατώ ότι ο υπουργός θέλει να λαμβάνει αποφάσεις με διαφανή τρόπο και θα τηρήσει τους κανόνες. Δεν θα αιφνιδιάσει και αυτό είναι σημαντικό».


Πάνελ V


«Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από το ΕΣΥ»


 


Στο πέμπτο πάνελ, με θέμα «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από το ΕΣΥ», συντονιστής ήταν ο κ. Αιμίλιος Νεγκής, Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικό Pharma & Health Business, και ομιλητές ο Δρ Γεώργιος Ανδρικόπουλος, Καρδιολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝΑ «Ερρίκος Ντυνάν», ο Δρ Κωνσταντίνος Δεληγιάννης, Γενικός Διευθυντής της GE Healthcare Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο κ. Χρήστος Καζάσης, Εμβιομηχανικός – Εμπειρογνώμων Διαχείρισης Ιατρικής Τεχνολογίας, ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, Διοικητής στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Γιώργος Παππούς, Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ), και ο κ. Μανώλης Σιδηρουργός, Διευθύνων Σύμβουλος της Draeger Hellas A.E.
Ο κ. Καζάσης επεσήμανε το γεγονός της κακοδιαχείρισης και έλλειψης σχεδιασμού που παρατηρείται σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας μας τα οποία έχουν εξοπλισμό τον οποίο χρησιμοποιούν στο 10% της δυναμικότητάς του, ενώ παράλληλα υπάρχει έλλειψη σημαντικού εξοπλισμού σε κάποια άλλα νοσοκομεία.
Ο κ. Κοντοζαμάνης, από την πλευρά του, είπε ότι τη δεκαετία του 1990 γέμισαν τα νοσοκομεία με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος όμως τώρα είναι παρωχημένος και χρειάζεται αναβάθμιση.
Ο κ. Ανδρικόπουλος τόνισε ότι τρία είναι τα «θηρία» που απειλούν τον κλάδο της υγείας και αυτά είναι, όπως είπε, η ανικανότητα, η διαφθορά και η γραφειοκρατία, το χειρότερο των οποίων είναι η γραφειοκρατία.
Ο κ. Παππούς σημείωσε ότι το 42% του κόστους των προμηθειών των νοσοκομείων αφορά στις ιατρικές συσκευές και όχι στα φάρμακα. Επίσης είπε ότι έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, η προμήθεια εξοπλισμού ιατρικών μηχανημάτων γίνεται με μειοδοτικό διαγωνισμό, γεγονός που ελλοχεύει κινδύνους για την ποιότητα του εξοπλισμού στα ελληνικά νοσοκομεία.Για περισσότερες πληροφορίες:
Βερονίκη Ζέρβα
Tηλ. 210 7236217 (#210)
Ε-mail:
zerva@mscommgroup.com
Σοφία-Αφροδίτη Βουλγαράκη
Τηλ.: 210 998 4901
E-mail:
voulgaraki.s@ethosmedia.eu


Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη των:
SPONSORS:
GOLD SPONSOR: MSD
PANEL SPONSORS: AMGEN, GLAXOSMITHKLINE
SILVER SPONSORS: ΟΤΕ, PHARMATHEN, TNT
BRONZE SPONSORS: ABBVIE, ASTIR BEACH, BRISTOL MYERS SQUIBB, GENEPHARM, GILEAD, INNEWS, KYRIACOULIS, LEAP, MANPOWERGROUP, MENARINI, PFIZER, ROCHE
DISTINGUISHED PARTICIPATION: ASTRAZENECA, MERCK, NOVARTIS, SIEMENS
CORPORATE PARTICIPATIONS: ABBOTT, BAXTER, DEMO, DRAEGER, ELPEN, FARMEDIA, GENERAL ELECTRIC, GENESIS PHARMA, ID-GC, IMS HEALTH, KAINOTOMIA, NOVO NORDISK, SANOFI, ΣΕLLAS, TEVAUNDER THE AUSPICES OF:
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΦΕΕ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ (ΠΕΦ)
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΥΡΕΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ (ΕΦΕΧ)
EBEA - PHARMACEUTICAL FORUM TEAM (EPHFORT)
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (ΠΦΣ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


COMMUNICATION PARTNER:
MSCOMM
PRINT SPONSOR: Pressious Arvanitidis


COMMUNICATION SPONSORS:
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, ΚΕΡΔΟΣ, EURO2DAY, ΙΑΤΡΟNET, BIOMAGAZINE, PHARMA & HEALTH BUSINESS, XΡΗΜΑ, ΧΡΗΜΑ WEEK, HRIMA.GR,
INSURANCE WORLD, INSURANCEWORLD.GR, ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΑΙ, KERDOS.GR, PALO.GR, EPSILON 7, E-FOROLOGIA, AλIVE, VIRUS.COM.GR


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ - ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ
ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ
INSURANCE MONEY CONFERENCE 2013
ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
PHARMA & HEALTH CONFERENCE 2013
ΕΣΠΑ-ΥΓΕΙΑ
ΒΙΑΝΕΞ- LILLY
ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ ΑΒΕΕ
ΖΤΕ - IDEAL ELECTRONICS
ΦΑΚΕΛΟΣ ΟΤΕ
ΦΑΚΕΛΟΣ MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site