Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούλιος-Αύγουστος 2013-τ.394                              

Τα προβλήματα της Ευρωζώνης εγκυμονούν κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία


Η στήριξη που έχουν δώσει και δίνουν κατά καιρούς με δηλώσεις τους σημαντικοί αμερικανοί αξιωματούχοι στην Ελλάδα έχει να κάνει με την ανησυχία τους ότι η περαιτέρω αποσταθεροποίηση της Ευρώζώνης θα δημιουργήσει αναταράξεις στην αμρικανική και κατ’ επέκταση στην παγκόσμια οικονομία. 
Κι αυτό γιατί διεθνείς αναλυτές, σε διαδοχικές εκθέσεις τους επισημαίνουν ότι  η οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη συνεχίζει να αποτελεί «εν δυνάμει κίνδυνο» για την αμερικανική και παγκόσμια οικονομία και γι’ αυτό οι αμερικανοί διαφωνούν με τα μέτρα λιτότητας.
 «Η οικονομική αστάθεια στην Ευρώπη εξακολουθεί να απειλεί την ανάκαμψη της οικονομίας μας και τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές», είχε δηλώσει Αμερικανός αξιωματούχος, στο περιθώριο της επίσκεψης του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζέικομπ Λου, σε ευρωπαϊκές χώρες, τον περασμένο Απρίλιο.
Ο πρόεδρος Ομπάμα, κατά την ομιλία του στην Πύλη του Βραδεμβούργου, τον περασμένο μήνα, τόνισε την ανάγκη «να χτίσουμε κλίμακες ευκαιρίας για όλους», προσθέτοντας: «Να συνεργαστούμε ώστε οι νέοι στο Σικάγο, το Βερολίνο, την Αθήνα και τη Μαδρίτη να μπορούν να απολαύσουν τους καρπούς της εργασίας».
Πολλές φορές και με ηχηρές παρεμβάσεις στην Ε.Ε., μεσούσης της κρίσης της ελληνικής οικονομίας, η αμερικανική κυβέρνηση έχει στηρίξει την Ελλάδα, απαιτώντας από τους Ευρωπαίους να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ και να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία να βγει από το «τούνελ».
Η «αμερικανική βοήθεια» προς την Ελλάδα παρέχεται με δύο τρόπους: Με τον «εκβιασμό» του ΔΝΤ προς τη Γερμανία να προχωρήσει σε επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, αλλά κυρίως να «κουρέψει» το χρέος του επίσημου τομέα, καθώς και με την ενεργή παρουσία των δύο μεγάλων αμερικανικών επενδυτικών οίκων, Goldman Sachs, Morgan Stanley και Bank of America-Merrill Lynch στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και στην αγορά ελληνικών ομολόγων.
Μετά την εκλογή της κυβέρνησης Σαμαρά, «αμερικανική βοήθεια» παρέχεται μέσω των αμερικανικών επενδυτικών οίκων της Goldman Sachs και της Morgan Stanley, διαμέσου τόσο των θετικών εκθέσεων για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας όσο και της ενεργού συμμετοχής τους στο «ράλι» της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς (Goldman Sachs), και στην ελληνική αγορά ομολόγων (Morgan Stanley).
Μάλιστα η Goldman Sachs, ο άλλοτε ισχυρός επιθετικός κερδοσκόπος κατά της Ελλάδας (!), όταν ακόμη δεν είχε ακόμη απομακρυνθεί ο κίνδυνος ενός Grexit, πριν τις δηλώσεις στήριξης της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, με έκθεσή της έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ σε εκθέσεις της τόνιζε τα επιτεύγματα της ελληνικής προσπάθειας, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα των περισσότερων «έγκυρων» αναλύσεων, που έκαναν λόγο για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ - ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ
ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ
INSURANCE MONEY CONFERENCE 2013
ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
PHARMA & HEALTH CONFERENCE 2013
ΕΣΠΑ-ΥΓΕΙΑ
ΒΙΑΝΕΞ- LILLY
ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ ΑΒΕΕ
ΖΤΕ - IDEAL ELECTRONICS
ΦΑΚΕΛΟΣ ΟΤΕ
ΦΑΚΕΛΟΣ MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site