Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Οκτώβριος 2013-τ.396                              

ΚΡΙ ΚΡΙ
ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ 15,6% ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ


Σε επίπεδο ομίλου, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, που αντιστοιχούν στους ιδιοκτήτες της μητρικής, ανήλθαν σε 4.177 χιλ. ευρώ, έναντι των 4.154 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου.H βιομηχανία γάλακτος ΚΡΙ ΚΡΙ δημοσίευσε τις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου 2013. Σε εταιρικό επίπεδο, ο κύκλος εργασιών της ΚΡΙ ΚΡΙ ανήλθε σε 35.384 χιλ. ευρώ, έναντι 30.606 χιλ. ευρώ το εξάμηνο 2012 (αύξηση 15,6%).
Αντίστοιχα, τα μεγέθη της κερδοφορίας διαμορφώνονται ως εξής:
- Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 5.902 χιλ. ευρώ έναντι 6.128 χιλ. ευρώ το εξάμηνο 2012.
- Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 4.781 χιλ. ευρώ, έναντι 4.645 χιλ. ευρώ το εξάμηνο 2012.
- Τέλος, τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους, ανήλθαν σε 4.182 χιλ. ευρώ, έναντι 3.982 χιλ. ευρώ κατά την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο.


Σε επίπεδο ομίλου, τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους, που αντιστοιχούν στους ιδιοκτήτες της μητρικής, ανήλθαν σε 4.177 χιλ. ευρώ, έναντι των 4.154 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου.
Τα μεγέθη της κερδοφορίας επηρεάστηκαν αρνητικά από τις αυξήσεις στις τιμές των α’ υλών που παρουσιάστηκαν στο β’ τρίμηνο, και επέφεραν μείωση του μικτού περιθωρίου των γαλακτοκομικών κατά 2,5 μονάδες περίπου, καθώς και από τις αυξημένες δαπάνες προωθήσεων και διαφήμισης.
Στον τομέα του παγωτού, όπου οι πωλήσεις του ομίλου παρουσίασαν οριακή μείωση κατά 0,7%, προωθήθηκε ενεργά η επέκταση του δικτύου πωλήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα προχώρησε σε αναδιάρθρωση του δικτύου του στην ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία, μιας και πλέον οι πωλήσεις πραγματοποιούνται μέσω τοπικών αντιπροσώπων.
Παράλληλα, συνεχίστηκε η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας, μέσω τηλεοπτικών διαφημιστικών μηνυμάτων, αλλά και αξιοποιώντας την ελληνική προέλευση των προϊόντων.
Στο γιαούρτι, λόγω της άσχημης οικονομικής συγκυρίας, η εταιρεία συνεχίζει να ακολουθεί πολιτική ανταγωνιστικών τιμών, προωθώντας, παράλληλα, τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τα προϊόντα γιαουρτιού που παράγει για την ελληνική αγορά.
Η πρόσφατη διαφημιστική καμπάνια, επικεντρωμένη στη φρεσκάδα των γιαουρτιών, που παράγονται από γάλα που συλλέγεται, επεξεργάζεται και συσκευάζεται σε λιγότερο από 24 ώρες, βοήθησε σημαντικά στην ενίσχυση των μεριδίων αγοράς στην εσωτερική αγορά.
Ταυτόχρονα, καταβάλλονται συστηματικές προσπάθειες για την ενίσχυση των εξαγωγών σε χώρες της δυτικής Ευρώπης όπου ήδη υπάρχει δραστηριότητα, καθώς και για την είσοδο σε μεγάλες αγορές στις οποίες δεν διαθέτει παρουσία.
Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η είσοδος στην αγορά ελληνικού γιαουρτιού της Μ. Βρετανίας, με το ξεκίνημα της συνεργασίας με τη γνωστή αγγλική αλυσίδα super market Waitrose. Αποτέλεσμα των προσπαθειών ήταν να επιτευχθεί αύξηση στις πωλήσεις γαλακτοκομικών κατά 23,4%.
 Αναφορικά με την επενδυτική δραστηριότητα, συνεχίζεται η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος για το παγωτό, που έχει ενταχθεί στις διατάξεις του ν. 3299/04, για το οποίο έχει πιστοποιηθεί από τα αρμόδια ελεγκτικά κλιμάκια περισσότερο από το 50% του συνολικού προϋπολογισμού.
Επιπλέον, η ισχυρή ανάπτυξη που παρουσιάζει ο κλάδος των γαλακτοκομικών δημιουργεί άμεσα την ανάγκη ενίσχυσης της παραγωγικής δυναμικότητας στο εργοστάσιο γιαουρτιού.
Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζονται επενδύσεις 8 εκατ. ευρώ, έναντι των 5 εκατ. ευρώ που είχαν σχεδιαστεί αρχικά, με ορίζοντα υλοποίησης ως το καλοκαίρι του 2014.


 

  Περιεχόμενα
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΣΧΟΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
25 ΧΡΟΝΙΑ «ΧΡΗΜΑ»
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ
ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ
EUROMONEY CONFERENCE
ΕΡΕΥΝΑ SAXO BANK
ΦΑΚΕΛΟΣ ΑEGEAN
ΦΑΚΕΛΟΣ PROFILE
ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΡΙ ΚΡΙ
ΦΑΚΕΛΟΣ LAMDA DEVELOPMENT
ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site