Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Νοέμβριος 2013 τ.397                              

JUMBO
ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ 5,8% ΣΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ


Ενίσχυση των πωλήσεών του κατά 5,8%, περίπου, σημείωσε ο Όμιλος Jumbo στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, δηλαδή σημαντικά πάνω από τις προβλέψεις, οι οποίες έκαναν λόγο για ενίσχυση μεταξύ 2 και 4%.Οι δραστηριότητες και τα οικονομικά μεγέθη της Jumbo, όπως επίσης οι στόχοι και οι προοπτικές της, παρουσιάστηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Απ. Βακάκη, στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Οι πωλήσεις για τη χρήση Ιούλιος 2012-Ιούνιος 2013 ανήλθαν σε 502,2 εκατ. ευρώ έναντι 494,3 εκατ. ευρώ κατά την περσινή χρήση, σημειώνοντας αύξηση +1,60%.
Τα καθαρά κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 73,96 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του -23,99%, επηρεαζόμενα από τη ζημία της τάξης των 23,58 εκατ. ευρώ, περίπου, που αφορά την απομείωση τραπεζικών καταθέσεων της θυγατρικής εταιρείας στην Τράπεζα Κύπρου.
Αν δεν συμπεριληφθεί το έκτακτο αυτό γεγονός, τότε τα κέρδη θα ανέρχονταν σε 96,64 εκατ. ευρώ περίπου, παρουσιάζοντας μικρή μείωση,
 -0,68%.
 Ωστόσο, η νέα οικονομική χρήση ξεκίνησε με αισιόδοξα μηνύματα. Κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 131,19 εκατ. ευρώ, έναντι 123,97 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση +5,82%. Στην Ελλάδα, η σταθεροποίηση των πωλήσεων του ήδη υπάρχοντος δικτύου, καθώς και το άνοιγμα των δύο νέων καταστημάτων, ενός στις Σέρρες (9.000 τ.μ.) και του άλλου στον Άγιο Ελευθέριο (11.000 τ.μ.) οδήγησαν σε αύξηση των πωλήσεων κατά περίπου 3%.
Τα καταστήματα της Κύπρου παρουσίασαν αύξηση κατά 12% περίπου. Σε αυτό βοήθησε και η απόφαση των αρχών για τη λειτουργία των καταστημάτων για επτά ημέρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τέλος, τα καταστήματα στη Βουλγαρία συνεχίζουν να παρουσιάσουν διψήφια αύξηση πωλήσεων, καθώς η εταιρεία ενδυναμώνει την παρουσία της στη συγκεκριμένη αγορά μέσω της διαφήμισης.
Σήμερα το δίκτυο καταστημάτων Jumbo αριθμεί 63 καταστήματα, εκ των οποίων 52 βρίσκονται στην Ελλάδα, 3 στην Κύπρο και 8 στη Βουλγαρία, αλλά διαθέτει επίσης και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-jumbo.
Η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε τους επενδυτές ότι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τα δύο πρώτα καταστήματα του ομίλου στη Ρουμανία. Το ένα στην Τιμισοάρα (13.000 τ.μ.) και το άλλο στο Βουκουρέστι (14.000 τ.μ.). Στόχος είναι μέσα στην επόμενη πενταετία να δημιουργηθεί ένα δίκτυο 12 με 18 Jumbo καταστήματα στη χώρα.
Επίσης, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013, αναμένεται η έναρξη του νέου μισθωμένου καταστήματος Jumbo στην Πάφο της Κύπρου (10.000 τ.μ.). Κατά το δεύτερο μισό της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμα ιδιόκτητο κατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα (9.000 τ.μ.).
Η διοίκηση της εταιρείας θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 6.11.2013, τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση που έληξε τον Ιούνιο του 2013, καθώς πρόθεσή της είναι η πλήρης αποπληρωμή του ομολογιακού δανείου, ύψους 145 εκατ. ευρώ, που λήγει τον Μάιο του 2014.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΦΑΚΕΛΟΣ JUMBO
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΙΜΕΝΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ "ΧΡΗΜΑ"
ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
ΣELLAS LIFE SCIENCES GROUP
CLICK DELIVERY
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΦΑΚΕΛΟΣ FRIGOGLASS
ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΕΛΟΝΤΑ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site