Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Νοέμβριος 2013 τ.397                              

ΣELLAS LIFE SCIENCES GROUP
ΣΥΜΦΩΝΙΑ 400 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΜΕ TH FOCHON PHARMA


Η Σellas αποκτά τα παγκόσμια δικαιώματα δύο μορίων για την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για τον διαβήτη τύπου ΙΙ και τον καρκίνο του πνεύμοναΣτην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την κινεζική εταιρεία Fochon Pharma, μέλος της κινεζικής Fosun Pharma, προχώρησε πρόσφατα η Σellas Life Sciences Group, εταιρεία με έδρα στην Ελβετία και διεθνή δραστηριότητα στην ανάπτυξη φαρμάκων και ιατρικών μηχανημάτων, αλλά και στη διενέργεια κλινικών ερευνών.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που καταδεικνύει τη δυναμική επιχειρήσεων όπως η Σellas και τη δυνατότητά τους να αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο στην κλινική έρευνα και την ανάληψη έργων με έντονα ερευνητικό, επιστημονικό και καινοτομικό χαρακτήρα.
Ειδικότερα, η συνεργασία της Σellas Life Sciences Group με τη Fochon Pharma, μέλος της Fosun Pharma, αφορά στην ανάπτυξη δύο καινοτόμων θεραπειών για τον διαβήτη τύπου ΙΙ και τον καρκίνο του πνεύμονα, που έχει ανακαλύψει η Fochon Pharma, και των οποίων τα παγκόσμια δικαιώματα εξασφάλισε η Σellas Life Sciences Group και πρόκειται να αναπτύξει, διεξάγοντας κλινικές μελέτες διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα.
Η Fochon Pharma, με τη συμφωνία αυτή, εκχωρεί στη Σellas τα παγκόσμια - πλην της Κίνας - δικαιώματα για την ανάπτυξη, εμπορική διάθεση, πώληση και διανομή των δύο καινοτόμων μορίων για τον διαβήτη τύπου ΙΙ και τον καρκίνο του πνεύμονα.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Σellas υλοποιεί μια σημαντική επένδυση ύψους έως και 400 εκατ. ευρώ, για την κλινική ανάπτυξη των δύο αυτών μορίων, με στόχο τη βελτιστοποίηση του θεραπευτικού αποτελέσματος στην αντιμετώπιση των συγκεκριμένων παθήσεων.
Να σημειωθεί ότι το κόστος των ασθενειών αυτών για τους πάσχοντες, τις οικογένειές τους και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης ξεπερνά τα 50 δισ. ευρώ ετησίως. Τα νέα αυτά μόρια θα εξασφαλίσουν πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες στους ασθενείς που θα λάβουν μέρος στις κλινικές έρευνες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Εκτιμάται ότι, εφόσον τα αποτελέσματα των μελετών είναι θετικά, οι θεραπείες αυτές θα είναι διαθέσιμες σε ορίζοντα πενταετίας διεθνώς.
Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών επισφραγίστηκε με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας, παρουσία της Αυτού Εξοχότητος του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Du Qiwen, του Προέδρου της Fosun Pharma, κ. Chen Qiyu, του CEO της Fochon Pharma, Dr Weibo Wang - ενός από τους κορυφαίους επιστήμονες διεθνώς - και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Σellas, Δρος Άγγελου Στεργίου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος χαιρέτισε τη συνεργασία.
Η Αυτού Εξοχότης του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Du Qiwen, τόνισε πως η συμφωνία αυτή χαίρει της απολύτου στήριξης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση των διακρατικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας.
Ο Δρ Άγγελος Στεργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Σellas Life Sciences, δήλωσε: «Η συνεργασία με τη Fochon Pharma και τη μητρική της Fosun αποτελεί ορόσημο. Σήμερα, οι δύο όμιλοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας, επισημοποιώντας μια συμφωνία συνεργασίας με έντονα ερευνητικό, επιστημονικό και καινοτομικό χαρακτήρα. Μια συμφωνία που τοποθετεί την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας ως δυναμικό παίκτη στον χώρο της υγείας, των επιστημονικών ανακαλύψεων και των ερευνητικών εξελίξεων. Η συνεργασία μας με τη Fochon Pharma αναμένεται να προωθήσει την ανταλλαγή εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης και καινοτόμου ερευνητικής δραστηριότητας μεταξύ των δύο χωρών και είναι τιμή μας που ένας φαρμακευτικός γίγαντας, όπως η Fosun Pharma, μας εμπιστεύτηκε να συνεργαστούμε σε αυτό το μεγάλο έργο. Η έμπειρη διοικητική ομάδα μας θα εργαστεί επιμελώς για να αναπτύξει και να προωθήσει αυτά τα μόρια στην αγορά, η οποία είναι πράγματι τεράστια και ξεπερνά τα 50 δισ. ευρώ ετησίως».
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Δρ Άγγελος Στεργίου: «Η συνεργασία με τη Fochon Pharma είναι μόνο η αρχή, συνιστά το εφαλτήριο, τη στέρεη βάση για μια δυναμική συνέχεια και αναμένεται να ακολουθήσουν νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Δεν θα σταματήσουμε εδώ. Για τη Σellas επόμενος στόχος είναι να συμβάλουμε ώστε οι κλινικές μελέτες να καταστούν και αναδειχθούν σημαντική και προσοδοφόρα δραστηριότητα για τα νοσοκομεία και στη χώρα μας, όπως συμβαίνει στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού».
«H Fochon αναγνώρισε την υψηλή τεχνογνωσία και εξειδίκευση της Σellas και την επέλεξε ως στρατηγικό συνεργάτη, μια κίνηση η οποία είναι ξεκάθαρη ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική βιοφαρμακευτική επιστήμη και τις κλινικές έρευνες, στην ελληνική καινοτομία και εξειδίκευση, καθώς και στις δυναμικές προοπτικές του κλάδου και την επιχειρηματικότητα στον τομέα της υγείας. Η συνεργασία μας με τη Σellas θα επιταχύνει την παγκόσμια ανάπτυξη αυτών των καινοτόμων μορίων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Σellas συμμερίζεται το όραμα και την αφοσίωσή μας στην εμπορική διάθεση των καινοτόμων αυτών θεραπειών για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου ΙΙ και του καρκίνου», ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Fochon, Dr Weibo Wang.
Τα τελευταία χρόνια η Fosun Pharma επικεντρώνεται στην παρασκευή φαρμάκων και αυξάνει συνεχώς την επένδυσή της σε έρευνα και ανάπτυξη. Επιπλέον, ενσωματώνει, ενεργά, διεθνείς πόρους και παρουσιάζει μια διεθνή αλυσίδα έρευνας και ανάπτυξης, μέσω της πλατφόρμας φαρμακευτικής καινοτομίας της.
Ο Πρόεδρος της Fosun Pharma, κ. Chen Qiyu, ανέφερε σχετικά: «Στη Fosun Pharma αναζητούμε πάντα νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Βλέπουμε στη Σellas και στην Ελλάδα μια προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξη. Καθόσον γνωρίζω, αυτή η συνεργασία είναι η πρώτη συνεργασία μεταξύ Κίνας - Ελλάδας στον φαρμακευτικό κλάδο. Ελπίζουμε ότι αυτό το πρόγραμμα θα συμβάλει στην ενίσχυση της συνεργασίας στον φαρμακευτικό τομέα ανάμεσα στην Κίνα και την Ελλάδα. Θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε αυτά τα φάρμακα στην αγορά, το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να περιορίσουμε τον πόνο των ασθενών και να σώσουμε περισσότερες ζωές».


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΦΑΚΕΛΟΣ JUMBO
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΙΜΕΝΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ "ΧΡΗΜΑ"
ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
ΣELLAS LIFE SCIENCES GROUP
CLICK DELIVERY
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΦΑΚΕΛΟΣ FRIGOGLASS
ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΕΛΟΝΤΑ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site