Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Σεπτέμβριος 2013-τ.395                              

78Η ΔΕΘ
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ- ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ


 


Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του άνοιξε ο ενδυναμωμένος και ενιαίος πλέον Εθνικός Εκθεσιακός Φορέας ΔΕΘ - HELEXPO A.E. και παρά τη δύσκολη περίοδο για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία, με την τεχνογνωσία και τη δυναμική του σηματοδότησε  το «θετικό ξεκίνημά» του με την διοργάνωση της 78ης ΔΕΘ.Η Θεσσαλονίκη επέστρεψε στη ΔΕΘ. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν τα απολογιστικά στοιχεία για την 78η διοργάνωση, που έκλεισε τις πύλες της στις 15 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε στους 181.050, καταγράφοντας την εντυπωσιακή αύξηση του 72,4% έναντι της περσινής διοργάνωσης.
Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που δείχνει πως ο απλός κόσμος αγκάλιασε τη φετινή Έκθεση είναι η αύξηση των εισιτηρίων κατά 93%. Μάλιστα ενδεικτικό της δυναμικής της διοργάνωσης, που κάποιες ημέρες δεν είχε σύμμαχο τον καιρό, ήταν ότι την τελευταία ημέρα ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τις 39.618, σημειώνοντας αύξηση κατά 63% έναντι της αντίστοιχης περσινής ημέρας. Εντυπωσιακό στοιχείο ήταν επίσης πως η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών ήταν νέοι μεταξύ 16 και 35 ετών, γεγονός που δείχνει ότι η νέα γενιά δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη ΔΕΘ.
Ο συνδυασμός του εμπορικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα της Έκθεσης με την πλούσια «βεντάλια» ψυχαγωγικών εκδηλώσεων που σχεδίασε η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία και με φορείς της πόλης, συνέβαλε στην επίτευξη του βασικού στόχου της εταιρείας για τη φετινή διοργάνωση, που δεν ήταν άλλος από την επιστροφή της Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ, τη σύσφιξη των δεσμών του κόσμου με έναν θεσμό σύμβολο για την πόλη. Η 78η ΔΕΘ έγινε τελικά… μόδα και είχε, πέρα από τα στοιχεία της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, τον χαρακτήρα μιας μεγάλης γιορτής στην οποία συμμετείχε όλη η πόλη και όχι μόνο. 


Με τη λήξη της 78ης ΔΕΘ η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo απένειμε επαίνους σε όλους τους εκθέτες για τη συμμετοχή τους, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Μάλιστα, ήδη μεγάλος αριθμός εκθετών υπέγραψε δηλώσεις συμμετοχής για την 79η ΔΕΘ.


Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΔΕΘ-Helexpo θέλουν να ευχαριστήσουν τους εκθέτες, αλλά κυρίως τους επισκέπτες για την ανταπόκρισή τους και να δηλώσουν ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για την επιτυχία και της επόμενης διοργάνωσης. Η εταιρεία άλλωστε έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό της 79ης ΔΕΘ, φιλοδοξώντας να είναι ακόμα μεγαλύτερη και πιο ελκυστική.
Η φετινή διοργάνωση δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη συμβολή των χορηγών. Μέγας χορηγός της 78ης ΔΕΘ ήταν ο ΟΠΑΠ, στις συναυλίες ο Μασούτης,  στα εισιτήρια η Domotel,  στις παράλληλες εκδηλώσεις το ενεργειακό ποτό Jaguar, που ήταν και μεγάλος χορηγός στο Beach Volley, στο e-gaming οι Red Bull, Samsung, Alienware, XBOX, GNET και Razer, στο Beach Volley οι Mega Security, Edenred, Sport 2000, Πρωτοπόροι και Underarmour, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή της MLS Πληροφορική που «έντυσε» την Πύλη του Συντριβανίου.
Η φετινή έκθεση είχε βασικούς άξονες την «καινοτομία, την τεχνολογία, την ανάπτυξη, και την εξωστρέφεια» αλλά και την αναγέννηση του θεσμού της ΔΕΘ, ο οποίος εξακολουθεί να έχει τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και να αποτελεί σημείο αναφοράς, τόσο για τους συμμετέχοντες, όσο και για τους χιλιάδες των επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 Η 78η ΔΕΘ εμπλουτίστηκε με νέους και ξεχωριστούς τομείς όπως «επιχειρηματικότητα και καινοτομία», «τεχνολογία, Hi-Tech, i-Gaming», «δομές απασχόλησης – εκπαίδευσης – εργασίας» και «βιβλίο»
Επίσης, συνεχίστηκαν τα επιτυχημένα αλλά ανανεωμένα αφιερώματα για την «Ελλάδα και την Επιχειρηματικότητα» με τη συμμετοχή επιχειρήσεων μέσω Επιμελητηρίων ή Περιφερειών, την «Ευρεσιτεχνία & Ρομποτική» την «Ενέργεια & τη Δόμηση», το «Αυτοκίνητο» τον «Αγροτικό Τομέα» τον «Αθλητισμό» το «Έπιπλο – Διακόσμηση» και τις «Διεθνείς Συμμετοχές»
 Η διεθνής εμπορική ακτινοβολία και αποτελεσματικότητα της έκθεσης έγινε το συγκριτικό πλεονέκτημα, στον ιστορικά και γεωγραφικά ενιαίο, οικονομικό χώρο των Βαλκανίων, της Παρευξείνιας Ζώνης και της Ανατολικής Μεσογείου.
 Παράλληλα, η ΔΕΘ - HELEXPO ΑΕ, στο πλαίσιο της 78ης Δ.Ε.Θ. ανέπτυξε μία σειρά από δράσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα τόσο εντός όσο και εκτός του Εκθεσιακού της Κέντρου με στόχο την προβολή της αλλά και την ενημέρωση των επισκεπτών τηςΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Περισσότερες από 20 διεθνείς συμμετοχές μέτρησε φέτος η 78η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Φέτος ο διεθνής χαρακτήρας της διοργάνωσης ήταν ουσιαστικός, καθώς κράτη από όλο τον κόσμο έδωσαν δυναμικό «παρών» στο πλαίσιο του θεματικού αφιερώματος Κosmos, που συγκεντρώνει όλες τις ξένες συμμετοχές. Κύπρος, Αυστραλία, Βραζιλία, Νότιος Αφρική, Νιγηρία, Σλοβακία, Ιράκ, Ιράν, Ινδονησία, Πολωνία, Ρουμανία, ΗΠΑ, Αλβανία, Λιβύη και Βιετνάμ θα φιλοξενηθούν στο περίπτερο 15. Επίσης συμμετέχουν ομαδικά επιχειρήσεις από το Κοσσυφοπέδιο και την Ταϊβάν. Η ξένη παρουσία θα είναι έντονη και στο περίπτερο 5 των λιανικών πωλήσεων μέσω της Ινδίας, του Πακιστάν, της Αιγύπτου, του Νεπάλ και της Βουλγαρίας. Συνολικά οι εθνικές συμμετοχές ήταν οκτώ, ενώ οι υπόλοιπες αποτελούσαν οργανωμένες ομαδικές συμμετοχές μέσω Επιμελητηρίων ή ιδιωτικών εκθεσιακών οργανισμών. Μάλιστα στην περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών, η ομαδική συμμετοχή οργανώθηκε από ομογενειακό εκθεσιακό οργανισμό, παράλληλα με επιχειρηματική αποστολή.
Στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συμμετείχε και το Ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (HACCI), το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Αυστραλίας, το Ελληνοαφρικανικό Επιμελητήριο, αλλά και το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, που παρουσίασε την ιταλική γαστρονομία στο περίπτερο 7.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η φετινή ΔΕΘ-Helexpo απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στις διεθνείς συμμετοχές, αφού συνιστούν απόδειξη εμπιστοσύνης στη χώρα μας σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Αλλαγή σελίδας με προσανατολισμό ανάπτυξης


Την αλλαγή σελίδας για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που αποτυπώνει, όπως τόνισε, το νέο αναπτυξιακό προσανατολισμό της χώρας, υπογράμμισε κατά τα σημερινά εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς. Επισήμανε μάλιστα την αναβάθμιση της φετινής διοργάνωσης με τις νέες συμμετοχές και το νέο διεθνές ενδιαφέρον που έχει προσελκύσει.
«Ικανοποιήσαμε ένα χρόνιο αίτημα της Θεσσαλονίκης και ενοποιήσαμε την ΔΕΘ με τη Helexpo. Λύσαμε τα μεταξύ τους προβλήματα κι έχουμε τώρα έναν δυναμικό φορέα για παρέμβαση στη διεθνή εκθεσιακή αγορά» σημείωσε.
Στους τρεις στόχους που ολοκλήρωσε ο εθνικός εκθεσιακός φορέας στο πρώτο εξάμηνο του έτους αναφέρθηκε με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo,  κ. Τάσος Τζήκας: το φιλόδοξο διετές πλάνο εξωστρέφειας, μέσα από το οποίο ελληνικές επιχειρήσεις ταξίδεψαν από τη Σμύρνη και τη Φιλιππούπολη μέχρι τη Μελβούρνη και το Σίδνεϋ, τη μελέτη-πρόταση για τις νέες εκθεσιακές και συνεδριακές υποδομές της πόλης που προκρίνει την λύση της ανάπλασης του υπάρχοντος εκθεσιακού κέντρου με την παράλληλη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου και τη συγχώνευση της ΔΕΘ και της Helexpo.
«Η ενιαία ΔΕΘ-Helexpo μέσα από οικονομίες κλίμακος και μια νέα στρατηγική διεθνοποίησης και αναβάθμισης των κλαδικών εκθέσεων και του Εκθεσιακού κέντρου της Αθήνας, θα μπορέσει να αναπτύξει τη δυναμική που της αξίζει» σημείωσε ο κ. Τζήκας, τονίζοντας πως αυτή τη δυναμική θέλει να αναδείξει ο εκθεσιακός φορέας στην 78η ΔΕΘ, με άξονες την τεχνολογία, την καινοτομία και την εξωστρέφεια.  Τα μηνύματα από τη φετινή διοργάνωση είναι αισιόδοξα, καθώς καταγράφεται 40% αύξηση στους στεγασμένους χώρους, 60% αύξηση στους εκθέτες και 110% αύξηση στις ξένες συμμετοχές.
«Τοποθετούμε τις Νέες Τεχνολογίες στην καρδιά της φετινής έκθεσης, καθιστώντας την τόπο συνάντησης για νέους και νέες και για κοινότητες προγραμματιστών από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Silicon Valley» τόνισε.
Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, περιηγήθηκε στα περίπτερα της 78ης ΔΕΘ,  κάνοντας, μεταξύ άλλων, στάσεις στη συμμετοχή της Αυστραλίας και της Κύπρου, στο περίπτερο του ΕΣΠΑ, στην Έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913» του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και στο περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος. 


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΕΘ


Η Έκθεση μπορεί να γίνει σημαντικός κόμβος στα Βαλκάνια και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δοθεί έμφαση τα επόμενα χρόνια, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.
«Πρέπει όλοι μαζί να συμβάλουμε για να ξαναγίνει η ΔΕΘ διεθνής, ακόμα και σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως η Έκθεση πρέπει να προσαρμοσθεί στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Ανέφερε μάλιστα πως είναι αναγκαία η στροφή στις τεχνολογίες και την καινοτομία, αλλά και η έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα, που αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα. Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός της συμμετοχής των φορέων της πόλης στο διοικητικό συμβούλιο του εθνικού εκθεσιακού φορέα, αλλά και το ότι διεκπεραιώθηκε η διαδικασία της συγχώνευσης των δύο εταιρειών, επιλύοντας λειτουργικά προβλήματα που εμπόδιζαν την πορεία του.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσίπρας στη συμμετοχή του κόσμου στη φετινή 78η ΔΕΘ, χαρακτηρίζοντας την σημαντικό παράγοντα για την Έκθεση, ενώ τόνισε πως είναι θετικό στοιχείο ότι η φετινή επισκεψιμότητα είναι αυξημένη.
Αναφερόμενος στις εκθεσιακές υποδομές, χαρακτήρισε λογική τη λύση της ανάπλασης του υφιστάμενου εκθεσιακού κέντρου, με δεδομένη την οικονομική συγκυρία, σημειώνοντας ότι η ιδέα της μετεγκατάστασης πρέπει να παραμείνει στο κάδρο, εφόσον οι οικονομικές συνθήκες μεταβληθούν.ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΔΕΘ-HELEXPO
Περιβάλλον μεγαλύτερης θεσμικής ασφάλειας στο οποίο τόσο η ΔΕΘ-Helexpo όσο και οι εργαζόμενοί της θα αποδώσουν καλύτερα δημιουργεί η πρόσφατη συγχώνευση των δύο εταιρειών σε ένα ενιαίο σχήμα, όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της του συνάντησης με τη διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα. Τον κ. Βενιζέλο συνόδευε αντιπροσωπεία υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Τόνισε μάλιστα πως η συγχώνευση ήταν αναγκαία, ενώ υπογράμμισε ότι η ταυτότητα της νέας Έκθεσης δεν μπορεί να είναι αποσυνδεδεμένη από την ταυτότητα της πόλης. Αναφερόμενος στις εκθεσιακές υποδομές επισήμανε πως η ανάπλαση του υφιστάμενου εκθεσιακού κέντρου είναι ζωτική ανάγκη για το κέντρο της Θεσσαλονίκης και πρέπει να γίνει ευκαιρία σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. «Η πόλη πρέπει να αγαπήσει το σχέδιο αυτό, το οποίο χρειάζεται τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση τόσο των φορέων όσο και της κοινωνίας των πολιτών» τόνισε.
 Όσον αφορά στην 78η ΔΕΘ σημείωσε πως η προσπάθεια της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo να την ξανακάνει έκθεση του ιδιωτικού τομέα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να έχει η ΔΕΘ κάθε χρόνο έναν συγκεκριμένο θεματικό άξονα.  


ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Η ΔΕΘ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Τη σημασία και την αναγκαιότητα του θεσμού της ΔΕΘ για όλη τη χώρα υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo. «Θέλουμε η Έκθεση να γίνει το μεγάλο εκθεσιακό γεγονός της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» σημείωσε ο κ. Κουβέλης, υπογραμμίζοντας πως οι προσπάθειες του εθνικού εκθεσιακού φορέα εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό.
 Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η ΔΕΘ μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις νέες τεχνολογίες και να υπηρετήσει την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια. Μάλιστα, τάχθηκε υπέρ της ανάπλασης των υφιστάμενων εκθεσιακών υποδομών, χαρακτηρίζοντας σωστή την επιλογή της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo, με δεδομένη την τρέχουσα οικονομική συγκυρία.
Ο κ. Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας στελεχών του ΚΚΕ, επισκέφτηκε την 78η ΔΕΘ και συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO, η οποία τον ενημέρωσε για τη στρατηγική του εθνικού εκθεσιακού φορέα, όπως και για τα μεγέθη της εν εξελίξει έκθεσης.
 Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, έδειξε ενδιαφέρον για τη φετινή αυξημένη συμμετοχή μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην έκθεση.ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ ΑΠΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ
 
Την παρουσία τους στην επόμενη ΔΕΘ με ένα κοινό περίπτερο θα επιδιώξουν Αυστραλία και ΗΠΑ, αποτιμώντας ως ιδιαίτερα σημαντικές τις φετινές τους συμμετοχές στην 78η διοργάνωση.
 Μάλιστα, όλα τα μέλη της αυστραλιανής αντιπροσωπείας, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Άνω Βουλής της Βικτώριας, Γερουσιαστής κ. Μπρους Άτκινσον, έχουν ήδη υπογράψει τις αιτήσεις συμμετοχής τους για την επόμενη 79η ΔΕΘ, αφού οι επαφές που έκαναν τις τελευταίες ημέρες στο πλαίσιο της διοργάνωσης ήταν ιδιαίτερα αποδοτικές.
 Σημειώνεται ότι στην 78η ΔΕΘ συμμετέχει το Ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βικτώριας (HACCI) και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Αυστραλίας (HABC), ενώ με την αφορμή της διοργάνωσης, την πόλη επισκέπτεται κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Πολιτείας της Βικτώριας. Οι συμμετοχές και οι επισκέψεις από την Αυστραλία είναι προϊόν της εξωστρεφούς προσπάθειας της ΔΕΘ-Helexpo, η οποία πέρυσι διοργάνωσε επιχειρηματική αποστολή στην μακρινή χώρα με σημαντικά αποτελέσματα.
 «Θα επιστρέψουμε του χρόνου. Η ΔΕΘ είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που ανοίγει πόρτες για το μέλλον. Αποτελεί ένα κομβικό γεγονός που ενισχύεται χρόνο με το χρόνο και προσφέρει ευκαιρίες στις επιχειρήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Άτκινσον.
 Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Βικτώριας, κ. Κεν Σμιθ, υπογράμμισε την παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως προσδίδει ειδικό βάρος στη διοργάνωση, ενώ επισήμανε πως ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην 78η ΔΕΘ παρουσιάζει για τους Αυστραλούς το κομμάτι που αφορά τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. «Η ΔΕΘ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Άλλωστε η Θεσσαλονίκη αποτελεί πύλη στα Βαλκάνια και επιφυλάσσει ευκαιρίες»» σημείωσε.
 Προσπάθεια ώστε να ενισχυθεί η εκθεσιακή συμμετοχή των ΗΠΑ στη ΔΕΘ και να επανέλθει σταδιακά η παρουσία τους στα επίπεδα του παρελθόντος, όταν διέθεταν αυτόνομο περίπτερο, θα καταβάλλει ο Πολιτειακός Γερουσιαστής του Rhode Island, κ. Λεωνίδας Ραπτάκης, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την αφορμή της 78ης ΔΕΘ. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα έχει επαφή με το εμπορικό τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα ώστε να ανακινήσει το θέμα αυτό.
 Όπως δε τόνισε ο ίδιος, αλλά και ο κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, επικεφαλής του εμπορικού τμήματος του Ελληνοαυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Βικτώριας, θα επιδιωχθεί συνεργασία Αυστραλίας και ΗΠΑ στην επόμενη ΔΕΘ.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ANDREY POPEL
ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
78Η ΔΕΘ
ΑΓΟΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
DIGITAL BANKING MONEY CONFERENCE 2013
ΟΙ ΤΟΠ 500 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ
ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site