Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Σεπτέμβριος 2013-τ.395                              

EMIRATES
Η ναυαρχίδα του στόλου της, το Airbus A380, στην Αθήνα


Η Emirates, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, έφερε τη ναυαρχίδα του στόλου της, το αεροσκάφος Airbus A380 στην Αθήνα για μία και μοναδική πτήση στις 15 Σεπτεμβρίου 2013.
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη προγραμματισμένη πτήση του Α380 προς την Αθήνα, και τονίζοντας περαιτέρω τη δέσμευσή της προς την ελληνική αγορά, η πτήση με αεροσκάφος Α380 πραγματοποιήθηκε με στόχο να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση του δρομολογίου Ντουμπάι-Αθήνα.
Η Emirates διατηρεί μακροχρόνιους δεσμούς με την Ελλάδα, αποτελώντας μια σημαντική αγορά για την αεροπορική εταιρεία. Στα 17 χρόνια παρουσίας της στη χώρα, η Emirates έχει συμβάλει στην ενίσχυση του εισερχόμενου κι εξερχόμενου τουρισμού, μέσω του εκτεταμένου παγκόσμιου δικτύου προορισμών της.
Στους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, η Emirates μετέφερε περισσότερους από 120.000 επιβάτες στο δρομολόγιο Αθήνα-Ντουμπάι. Ιδιαίτερα τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, η Αθήνα, ως προορισμός, παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση επιβατικής κίνησης, σημειώνοντας άνοδο κατά 25% και 64%, αντίστοιχα.
Το Μάιο, πραγματοποιήθηκε αναβάθμιση του αεροσκάφους στο δρομολόγιο Αθήνα-Ντουμπάι, με την ένταξη του αεροσκάφους Boeing 777, αυξάνοντας τη χωρητικότητα κατά 60%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Με την αύξηση χωρητικότητας του αεροσκάφους και την πληρότητα των προγραμματισμένων πτήσεων της Emirates για τους επόμενους μήνες να αγγίζει το 90%, το αισιόδοξο σενάριο για τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα το 2013 επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά.ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
16 ελληνικές επιχειρήσεις σε Διεθνή Έκθεση Μόδας στη Μόσχα


Δυναμική ήταν και φέτος η παρουσία της χώρας μας στη Διεθνή Έκθεση Μόδας Collection Première Moscow (CPM 2013), που πραγματοποιήθηκε από 4 έως 7 Σεπτεμβρίου στη Μόσχα. Τη συμμετοχή της Ελλάδας υποστήριξε ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών ενώ στην έκθεση παρουσίασαν τις δημιουργίες τους 16 ελληνικές επιχειρήσεις και συγκεκριμένα οι "Art Fur", BlueGreen, BSB SA, FGL By Figalos, Forel S.A., Frangos Nicolas, Intermoda A.E. (Crocodilino), Lola S.A., Mat Fashion – G. Monedas & Sia E.E., Mikael, Pinelopi, Rax Sportswear LTD., Rococo, Rouge, S&M Maratsinos LTD και Zic Zac AVEE.
Την CPM επισκέφθηκαν 19.300 ενδιαφερόμενοι του κλάδου για να δουν από κοντά 1.600 brands, από 35 χώρες για τη σαιζόν «Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014» και να πραγματοποιήσουν επαφές με καταξιωμένους εκθέτες απ’ όλο τον κόσμο.
Η εκθεσιακή πλατφόρμα της CPM αποδείχθηκε φέτος περισσότερο σημαντική από κάθε άλλη χρονιά, καθότι οι συμμετέχοντες στην έκθεση κάλυψαν τις ανάγκες τους για πληροφόρηση στον τομέα του εμπορίου, ενώ αναζήτησαν εφικτές λύσεις με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχει στο επιχειρείν η οικονομική κρίση.
 Η CPM κάλυψε 58.400 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας, πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Expocentre, στη Μόσχα και, πέραν των προαναφερόμενων, προσέφερε ένα πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων, σεμιναρίων και παράλληλων εκδηλώσεων, προβάλλοντας τη διεθνή μόδα. 
 Η επόμενη CPM - Collection Première Moscow θα διεξαχθεί 25 με 28 Φεβρουαρίου 2014 για τη σαιζόν «Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014/2015» και τις επίκαιρες τάσεις στους τομείς: Γυναικείο, Ανδρικό και Παιδικό Ένδυμα, Lingerie, Πλεκτά και Δερμάτινα, Υψηλή Ραπτική και Νυφικά.
Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, επίσημος αντιπρόσωπος της έκθεσης στην Ελλάδα, καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της έκθεσης
www.cpm-moscow.com, προκειμένου να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα.EUROBANK PROPERTIES
Αλλαγές στη διοικητική δομή


Η Eurobank Properties ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι μετά από 5 και πλέον έτη επιτυχούς συνεργασίας με την Εταιρεία, ο κ. Στυλιανός Προμπονάς γνωστοποίησε την επιθυμία του να αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους από την θέση του Οικονομικού Διευθυντή με ημερομηνία ισχύος την 31.8.2013.
Την θέση του Οικονομικού Διευθυντή της Εταιρείας αναλαμβάνει ο κος Παναγιώτης- Αριστείδης Βάρφης με ημν/ια ισχύος την 02/9/2013. Ο κος Βάρφης κατέχει επί του παρόντος τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή στην Eurobank Equities A.E.Π.Ε.Υ. Στο παρελθόν, ο κος Βάρφης διετέλεσε Διοικητικός Οικονομικός Διευθυντής New Europe της Eurobank Equities A.E.Π.Ε.Υ., Οικονομικός Διευθυντής της Eurobank EFG Telesis Finance A.E., Ανώτερο Οικονομικό Στέλεχος της Novonordisk A/S καθώς και Επίκουρος Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής. Ο κος Βάρφης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στην Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεταπτυχιακού Τίτλου του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Βρυξελλών με εξειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Η εταιρεία ευχαριστεί τον κο Προμπονά για τη πολύχρονη συνεισφορά του και εύχεται αντιστοίχως στον κο Βάρφη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.INTERAMERICAN
«Γκολ στη Φτώχεια» από την ομάδα Αστέγων,


Η INTERAMERICAN υποστήριξε χορηγικά για έβδομη φορά την αντιπροσωπευτική για την Ελλάδα ποδοσφαιρική ομάδα Αστέγων κατά τη συμμετοχή της στο 11ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, που διεξήχθη από τις 10 εως τις 18 Αυγούστου στο Πόζναν της Πολωνίας. Το τουρνουά streetsoccer αποτέλεσε και φέτος «όχημα» μηνυμάτων κατά του ρατσισμού και κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού. Η ελληνική συμμετοχή συνέβαλε, σε σύνολο συμμετοχών από 64 χώρες, στην ανάδειξη του βασικού σκοπού αυτής της παγκόσμιας εκδήλωσης, που είναι η κοινωνική ένταξη και αξιοπρεπής διαβίωση των αστέγων, απόρων και μεταναστών. Όπως έχει διαπιστωθεί η συμμετοχή στη διοργάνωση, με την παροχή κινήτρων και ηθικής ενίσχυσης, έχει ως αποτέλεσμα να αλλάζει η ζωή των περισσοτέρων συμμετεχόντων.
Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια», η INTERAMERICAN παρέσχε στα μέλη της ελληνικής αποστολής δωρεάν ομαδική ταξιδιωτική ασφάλιση με καλύψεις ζωής και διαρκούς ανικανότητας από ατύχημα, ιατροφαρμακευτικών δαπανών θεραπείας από ατύχημα, καθώς επίσης καλύψεις έναντι ομαδικού ατυχήματος. Παράλληλα, η εταιρεία υποστηρίζει την έκδοση του περιοδικού των Αστέγων «Σχεδία», με τα κεντρικά γραφεία και ορισμένα από τα εταιρικά γραφεία πωλήσεων στην Αθήνα να αποτελούν σταθερά σημεία προώθησης του εντύπου. Με την οργανωμένη πώληση της «Σχεδίας», οι Άστεγοι εισάγονται ουσιαστικά σε μια επαγγελματική δραστηριότητα με στοιχειώδες ατομικό κέρδος, που κεφαλαιοποιείται για την αγορά νέων αντιτύπων προς πώληση. «Η INTERAMERICAN είναι με ασφαλιστικές παροχές στο πλευρό της ομάδας Αστέγων από την πρώτη συμμετοχή της στο 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κοπεγχάγης, επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία και υπευθυνότητα και ενθαρρύνοντας με πολλούς τρόπους, ηθικά και πρακτικά, τη  δύσκολη προσπάθειά μας» τόνισε ο Χρήστος Αλεφάντης, συντονιστής της ομάδας Αστέγων και της πρωτοβουλίας «Γκολ στη Φτώχεια».


ΕUTELSAT
Συμμετοχή του KA-SAT σε πιλοτικό πρόγραμμα οικονομικού Internet


O δορυφόρος KA-SAT της Εutelsat συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα παροχής οικονομικού Internet υψηλών ταχυτήτων σε περιφέρεια της Γερμανίας
Η δοκιμή υπογραμμίζει το ρόλο του δορυφορικού Internet στην προσπάθεια γεφύρωσης του Ψηφιακού Χάσματος στην Ευρώπη
Ο High Throughput δορυφόρος KA-SAT της Eutelsat χρησιμοποιείται στο πρώτο Ευρωπαϊκό δοκιμαστικό πρόγραμμα για προσφορά οικονομικού Internet υψηλών ταχυτήτων σε περιφέρεια της Γερμανίας.
Η τεχνική λύση που συνδυάζει δορυφορική τεχνολογία τελευταίας γενιάς με την υφιστάμενη τηλεφωνική υποδομή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπόδειγμα από Ευρωπαϊκές περιφέρειες που αυτή τη στιγμή έχουν αργή ή καθόλου πρόσβαση στο Internet και στις οποίες η ανάπτυξη οπτικών ινών δεν είναι οικονομικά εφικτή.
H λύση, η οποία έχει αναπτυχθεί και υλοποιηθεί από το συνεργάτη της Εutelsat, ΕUSANET GmbH, συνδυάζει δορυφορικές και VDSL2 τεχνολογίες για την αναβάθμιση των υφιστάμενων τηλεφωνικών γραμμών και προσφέρει πρόσβαση στο Internet με ταχύτητες έως 30 Mbps download και 5 Mbps upload. H υπηρεσία παρέχει επίσης τηλεφωνία VoIP και τηλεόραση DTH.
Εφτά κοινότητες στην περιφέρεια Niederstetten της Νοτιοδυτικής Γερμανίας (Baden-Württemberg) παίρνουν μέρος στο πιλοτικό πρόγραμμα. Το δορυφορικό δίκτυο διασυνδέει την υπηρεσία στις υπάρχουσες τηλεφωνικές γραμμές χαλκού, παρέχοντας χωρητικότητα σε νέο εξωτερικό πολυπλέκτη ψηφιακών συνδρομητικών γραμμών DSL (DSLAM). Το μόνο που χρειάζονται οι τελικοί χρήστες είναι να συνδέσουν ένα απλό ADSL μόντεμ στην πρίζα του τηλεφώνου τους, για να αποκτήσουν πρόσβαση στις νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες με ταχύτητες έως 16 Mbps (αν χρησιμοποιούν τεχνολογία ADSL) ή έως 30 Mbps (εάν χρησιμοποιούν τεχνολογία VDSL2). Το κόστος της επένδυσης του πιλοτικού προγράμματος επιδοτείται σχεδόν κατά 50% από το Κρατίδιο Baden-Württemberg. 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ANDREY POPEL
ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
78Η ΔΕΘ
ΑΓΟΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
DIGITAL BANKING MONEY CONFERENCE 2013
ΟΙ ΤΟΠ 500 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ
ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site