Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Δεκέμβριος 2013/Ιανουάριος 2014-τ.398                              

OMIΛΟΣ DIONIC:
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΟ πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Θωμάς Ρούμπας, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μετά την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 4 εκατ. ευρώ θα ακολουθήσει συμφωνία με πιστώτριες τράπεζες για αναδιάρθρωση των δανείων.


Τα επιχειρηματικά πλάνα της Dionic και το νέο πρόγραμμα επενδύσεων παρουσίασε η διοίκηση του ομίλου. Συγκεκριμένα ο κ. Ρούμπας σημείωσε ότι η διοίκηση έχει δημιουργήσει ένα δομημένο σχέδιο ανασυγκρότησης, μέσα από ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) πιστοποιημένο από την Grant Thornton και ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης (restructuring plan) επεξεργασμένο από την Deloitte.
Υπενθυμίζεται ότι η Β' επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της 22/7/2013 αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 3.999.726 ευρώ, με την έκδοση 13.332.420 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστης, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 1,70 νέες κοινές ονομαστικές για κάθε μία παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ανέρχεται σε 0,30 ευρώ ανά μετοχή.
Ο σχεδιασμός της εταιρείας προβλέπει νέους επιχειρησιακούς στόχους, καθώς και συγκεκριμένο πλάνο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου έως του ποσού των 4 εκατ. ευρώ, καθώς και τη σύναψη συμφωνίας με τις τράπεζες για αναδιάρθρωση δανεισμού (από βραχυπρόθεσμα σε μακροπρόθεσμα). Η επανατοποθέτηση της Dionic σε νέες δραστηριότητες, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Βατικιώτη, επικεντρώνεται σε δύο κύριους άξονες: στο εξαγωγικό εμπόριο τροφίμων και στον εισαγόμενο τουρισμού με στόχο η δραστηριοποίηση του ομίλου, εφόσον ολοκληρωθεί το σχέδιο ανασυγκρότησης, να επεκτείνεται τουλάχιστον σε τρεις Ηπείρους: την Ευρώπη, την Ασία και την Υποσαχάρια Αφρική.
Σημαντικό κομμάτι του σχεδιασμού έχει να κάνει και με το e-commerce και την ενίσχυση του shop 365.gr, ενώ αναμένεται να αναδιαταχθεί ο τομέας της ενέργειας και η δραστηριότητα της Dionic Energy. Επίσης αναμένεται να υλοποιηθεί το αιολικό πάρκο ισχύος 42MW για το οποίο η αδειοδοτική διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο έγκρισης. Ο Δήμος Βατικιώτης αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες ανάπτυξης του ομίλου. Όπως είπε, η Dionic ενισχύει τις τεχνολογικές της δραστηριότητες και τις προοπτικές τους και μετασχηματίζει υφιστάμενες δραστηριότητες, αξιοποιώντας την τεχνολογία.
Όσον αφορά στα περιουσιακά της στοιχεία, η διοίκηση, σύμφωνα με τον κ. Βατικιώτη, δεν έχει σκοπό να τα πουλήσει αλλά είναι ανοικτή σε συζητήσεις για στρατηγικές συνεργασίες. Κληθείς, πάντως, να σχολιάσει πιθανή μελλοντική είσοδο στρατηγικού επενδυτή στη Dionic, υπογράμμισε ότι η διασπορά των δραστηριοτήτων της εταιρείας λειτουργεί αρνητικά σε ένα τέτοιο γεγονός.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ «ΧΡΗΜΑ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΗΣ»
ΑΡΘΡΟ Κ. Χ. ΖΙΑΒΡΑ
ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ-CO BRANDED
ΦΑΚΕΛΟΣ DIONIC
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤΟΥ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
STANDARDS MONEY CONFERENCE 2013
ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΡΙ ΚΡΙ
ΕΚΘΕΣΗ ALLIANZ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΛΟΥΤΟ
ΦΑΚΕΛΟΣ FOURLIS
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site