Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Δεκέμβριος 2013/Ιανουάριος 2014-τ.398                              

STANDARDS MONEY CONFERENCE 2013
SUCCESS THROUGH OPERATIONAL EXCELLENCE


Τη χρήση ειδικής κάρτας για όλες τις επιχειρήσεις, η οποία θα καταγράφει τις εμπορικές συναλλαγές, και μέσω της οποίας το κράτος θα εισπράττει αυτόματα τον ΦΠΑ, πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, κ. Αντώνης Μακρής, στο «Standards Money Conference 2013: Success through Operational Excellence», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής.


Με τη συγκεκριμένη κάρτα, κάθε συναλλαγή θα κοινοποιείται ηλεκτρονικά σε μια κεντρική οικονομική υπηρεσία και, ταυτόχρονα, θα εισπράττεται ο ΦΠΑ της συναλλαγής 19%, αντί του 23% που θα ισχύει για τις υπόλοιπες αγοραπωλησίες.
Στη συνέχεια, όταν ο έμπορος θα πουλάει το προϊόν στον καταναλωτή θα λαμβάνει από το κράτος την επιστροφή του ΦΠΑ, που αναλογεί στη διαφορά της τελικής τιμής του προϊόντος, από την τιμή στην οποία το αγόρασε ο ίδιος από τον προμηθευτή.
Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τον κ. Μακρή (ΦΩΤΟ 8302-8313), κερδίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη συναλλαγή. Το κράτος παίρνει τον ΦΠΑ από την «πηγή», δηλαδή όταν ο έμπορος το αγοράζει από τον προμηθευτή, ο έμπορος πληρώνει χαμηλότερο ΦΠΑ, στο 19% και όχι 23%, και ταυτόχρονα ο καταναλωτής αγοράζει φθηνότερα λόγω του μειωμένου ΦΠΑ.
Από την πλευρά της, η κα Μαρία Κόντου (ΦΩΤΟ 7725), Πρόεδρος του GS1 Association Greece, αναφέρθηκε στην ανάγκη διαχείρισης διεθνώς αποδεκτών κωδικών και χρήσης μίας κοινής γλώσσας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης μίλησε για τον ρόλο του GS1, που δραστηριοποιείται ήδη 40 χρόνια στην αγορά και αριθμεί 2,5 εκατ. επιχειρήσεις - μέλη.
Για τη μεταφορά των αρχών της τυποποίησης στην ελληνική οικονομία μίλησε ο κ. Άγγελος Τόλκας (ΦΩΤΟ 7924-7930), Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του νεοσύστατου φορέα ΕΣΥΠ. Όπως δήλωσε: «Τα πρότυπα συμβάλλουν στην προστασία των ανθρώπων, της ιδιοκτησίας και του περιβάλλοντος απέναντι σε κινδύνους κάθε είδους. Εξασφαλίζουν κινητικότητα και διαλειτουργικότητα. Διευκολύνουν την επικοινωνία μέσω της κοινής ορολογίας και, πάνω απ’ όλα, αποτελούν τη βάση για επίτευξη, αξιολόγηση και απόδειξη της ποιότητας».
Τα τελευταία διεθνή πρότυπα και τη σημασία της τυποποίησης και του ελέγχου των σχετικών με τα προϊόντα πληροφοριών που μπορεί να δει ο χρήστης μέσα από τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου, ανέλυσε ο κ. Malcolm Bowden (ΦΩΤΟ 7777-7780), Πρόεδρος Global Solutions του GS1. Η τυποποίηση οδηγεί στην ταχύτερη κυκλοφορία των προϊόντων και στον έλεγχο σχετικών με αυτά στοιχείων από την επιχείρηση, στην παροχή χρήσιμων πληροφοριών προς τον καταναλωτή και στη βελτίωση της ποιότητας και του χρόνου των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.
 Εν συνεχεία, ο κ. Φώτης Γερ. Δαούσης (ΦΩΤΟ 8006-8020), Αντιπρόεδρος Οικονομικού στην Ελληνική Εταιρεία Logistics, EMEA Εμπορικός Διευθυντής της Globe Williams International, ανέφερε πως η πρόκληση σήμερα για τις επιχειρήσεις βρίσκεται στις πρωτοπόρες εφαρμογές και στις καινοτόμες λύσεις, που θα εξασφαλίσουν την ποιότητα στην εσωτερική λειτουργία τους και στις συναλλαγές τους.
Την ενίσχυση της πιστότητας των πελατών τους μπορούν να επιτύχουν οι εταιρείες μέσω των social media και του gamification, σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Βεϊνόγλου, Business Development & Sales Director στην Icon Platforms. Ειδικότερα, μέσα από το gamification, δίνεται η δυνατότητα στην εταιρεία, χωρίς κόστος, να μετατρέψει τον παθητικό θεατή σε ενεργό μεταδότη του προωθητικού μηνύματος.
 Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην υγεία των πολιτών και στα οικονομικά της Υγείας θα μπορούσε να έχει η βελτίωση της εφαρμογής προτύπων, όπως τόνισε, από βήματος, ο Erik Larsen (ΦΩΤΟ 8069), Associate Principal McKinsey & Co.
Ειδικότερα, 25.000 χιλιάδες ανθρώπινες ζωές μπορούν να σωθούν και 700 χιλιάδες αναπηρίες να αποφευχθούν, διεθνώς, ενώ η εξοικονόμηση πόρων μπορεί να κυμανθεί από 40 έως 100 δισ. δολ. Εν τω μεταξύ, σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των συνέδρων, αναδείχθηκε η συμβολή των προτύπων στoυς κλάδους λιανικού εμπορίου, υγείας, στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στις τηλεπικοινωνίες και τις μεταφορές.
Η κα Αγάθη Γαλάνη (8169), Country Manager της EMC για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα τόνισε πως βασικός στόχος των τεχνολογικών επενδύσεων είναι η βελτίωση της παραγωγικότητας, η προστασία του corporate data και τα βελτιωμένα SLA. Σύμφωνα με έρευνα τo 37% παγκοσμίως πιστεύει ότι θα κρατήσει τα δεδομένα μέσα στις επιχειρήσεις του και το 71% των IT που αποφασίζουν έχουν αναγνωρίσει την αξία της επεξεργασίας των Big data.


 
ΠΑΝΕΛ Ι


Τη σημασία της ταυτοποίησης και της υιοθέτησης διεθνών προτύπων στο λιανικό εμπόριο σε θέματα όπως είναι οι κλοπές, το παραεμπόριο και η ασφάλεια τροφίμων, ανέλυσαν οι κ.κ. Στέφανος Κομνηνός, Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Αντώνης Μακρής, Πρόεδρος στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), Μιχάλης Φανδρίδης, Γενικός Γραμματέας στο Δ.Σ. της ECR Hellas, Χριστόφορος Γκόκας, Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας Καταστημάτων ΜΕΤΡΟ και Ελένη Παπαθανασοπούλου, Customer Services Manager στη Mondelez Hellas S.A. Τονίστηκε ότι συστήματα κωδικοποίησης, όπως είναι το GS1, βοηθούν στην ταυτοποίηση εκατομμυρίων προϊόντων διεθνώς και μπορούν να δώσουν πληροφορίες σε ό,τι αφορά στην προέλευσή τους, τις προδιαγραφές τους, τη χρήση τους, την ημερομηνία λήξης κ.ά.


ΠΑΝΕΛ ΙΙ


Την αυξανόμενη ανάγκη για υιοθέτηση standards από τον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό τομέα ανάδειξαν οι κ.κ. Δημήτρης Βεργίνης, Προϊστάμενος του Τμήματος Στατιστικών & Οικονομετρικών Εφαρμογών της Διεύθυνσης Πληροφορικής της Τράπεζας της Ελλάδος, Malcolm Bowden, Πρόεδρος του GS1 Global Solutions, Espen Tranoy, Managing Director της First Data Hellas και Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο της Visa Europe.
Όπως τονίστηκε, η Ελλάδα, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, περνάει σε φάση ωρίμανσης και κατανόησης των νέων δεδομένων ασφαλείας και των καινούριων κωδικών που εδώ και χρόνια υπήρχαν σε άλλους κλάδους όπως το λιανεμπόριο και η βιομηχανία.


ΠΑΝΕΛ ΙΙΙ


Τρόπους βελτιστοποίησης της ασφάλειας και της διαχείρισης των υπηρεσιών υγείας συζήτησαν οι κ.κ. Παναγιώτης Οπλοποιός, Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας σε θέματα Πληροφορικής & Τεχνολογίας, Γιώργος Παππούς, Πρόεδρος στο Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ), Βασίλης Κοντοζαμάνης, Διοικητής στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, Δρ Αλίκη Σταθοπούλου, Βιολόγος στη Διεύθυνση Διαπίστευσης Εργαστηρίων ΕΣΥΔ, Προϊσταμένη του Τμήματος Διαπίστευσης Εργαστηρίων Χημικών, Βιολογικών, Κλινικών και Συναφών Δοκιμών, Ηλίας Στενός, Supply Chain Leader στην GSK Glaxosmithkline και Γιώργος Δημητρακόπουλος, Τεχνικός Σύμβουλος της GS1 Association Greece. Ειδικότερα, συζητήθηκε η διαπίστευση των εργαστηρίων από τον ΕΣΥΔ, η ανάγκη εφαρμογής κοινής γλώσσας επικοινωνίας - κωδικοποίησης στα νοσοκομεία, που θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση πόρων, και οι σημαντικές ελλείψεις που εντοπίζονται στη μηχανογράφηση του συνόλου της φαρμακευτικής εφοδιαστικής αλυσίδας.


ΠΑΝΕΛ ΙV


Για τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας και την εξασφάλιση άριστης διαχείρισης σε μεταφορές, logistics και εξαγωγές, συζήτησαν οι κ.κ. Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Συνεργάτης του Γραφείου Υπουργού Οικονομικών, Συντονιστής ΥΟΕ Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης, Αν. Συντονιστής ΕΣΕ για τη διευκόλυνση του εξαγωγικού εμπορίου, Θανάσης Βλάσσης, Logistics & Warehousing Director, OTE GROUP, Φώτης Γερ. Δαούσης, Αντιπρόεδρος Οικονομικού της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, EMEA Εμπορικός Διευθυντής της Globe Williams International, Χρήστος Κολιός, Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, Αντιπρόεδρος της GS1 Association Greece, Παντελής Ιακωβίδης, Διευθυντής Οδικών Μεταφορών, Kuehne + Nagel ΑΕ και Δημήτρης Παπασωτηρίου, Πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Logistics, Σύμβουλος οργάνωσης εφοδιαστικής αλυσίδαςΤο συνέδριο διεξήχθη με την πολύτιμη υποστήριξη των:


FOUNDING SPONSOR: GS1 ASSOCIATION GREECE
BRONZE SPONSORS: EMC, ESET, ICON PLATFORMS, INNEWS
DISTINGUISHED PARTICIPATION: FIRST DATA, VISA
CORPORATE PARTICIPATION: MONDELEZ INTERNATIONAL
COMMUNICATION PARTNER: IKON PORTER NOVELLI


Υπό την αιγίδα των:


- Υπουργείο Υγείας
- Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ)
- Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ)
- Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ)
- Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ)
- Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ)
- Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL)
- ECR Hellas
- Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ)


Για περισσότερες πληροφορίες:


- Χαρά Γιώτη, Senior Account Manager, Ikon Porter Novelli, Τ: 210 6784 361, Ε: cyioti@ikon.bbdogroup.gr


- Αθηνά, Φραδέλου, Marketing & PR Manager, Ethos Media, T: 210 9984 905, Ε: fradelou.a@ethosmedia.eu


- Σοφία - Αφροδίτη Βουλγαράκη, Communication & PR Manager, Ethos Media, T: 210 9984 901, Ε: voulgaraki.s@ethosmedia.eu


  

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ «ΧΡΗΜΑ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΗΣ»
ΑΡΘΡΟ Κ. Χ. ΖΙΑΒΡΑ
ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ-CO BRANDED
ΦΑΚΕΛΟΣ DIONIC
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤΟΥ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
STANDARDS MONEY CONFERENCE 2013
ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΡΙ ΚΡΙ
ΕΚΘΕΣΗ ALLIANZ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΛΟΥΤΟ
ΦΑΚΕΛΟΣ FOURLIS
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site