Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Φεβρουάριος 2014-τ.399                              

ΘΕΤΙΚΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Ένας στους δύο Έλληνες (53%) φαντάζεται τον εαυτό του ως επιχειρηματία –

Η οικονομική κρίση και ο «φόβος της αποτυχίας» ανασταλτικοί παράγοντες για την ελληνική επιχειρηματικότητα

Σε εκδήλωση που οργάνωσε η Amway Hellas, και πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία των HΠΑ, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας για την επιχειρηματικότητα (Amway Global Entrepreneurship Report 2013) που πραγματοποίησε η GFK SE. Η έρευνα διεξήχθη μέσα στο 2013 και περιέχει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία για τη στάση των ατόμων απέναντι στην επιχειρηματικότητα, τα κίνητρα, αλλά και τα εμπόδια για την ανάπτυξή της ανά τον κόσμο και την Ελλάδα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Bryan Larson, Counselor for Commercial Affairs of the Embassy of the United States of America.

Την έρευνα παρουσίασε ο Δρ Σπυρίδων Τρύφωνας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της GFK Hellas. Μερικά από τα κύρια ευρήματα της έρευνας είναι:•    Περισσότεροι από 2 στους 3 Έλληνες (69%) διατηρούν θετική στάση απέναντι στην επιχειρηματικότητα, ποσοστό που παραμένει στα ίδια επίπεδα με τον παγκόσμιο μέσο όρο του 70%, παρά την ελαφριά υποχώρηση εν μέσω κρίσης, από το προηγούμενο έτος.

•    Η «απειλή της οικονομικής κρίσης» συνδέεται με τον φόβο της αποτυχίας, σύμφωνα με το 54% των ερωτηθέντων Ελλήνων.

•    Η πλειοψηφία των Ελλήνων (85%) θεωρούν ως εμπόδιο για την έναρξη μιας επιχείρησης τον φόβο της αποτυχίας.Οι κ.κ. Παναγιώτης Πετράκης, Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Ε.Κ.Π.Α. και Ευάγγελος Αχιλλόπουλος, Επικεφαλής της Επιτροπής Θεσμικών Παρεμβάσεων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε.), στις ομιλίες τους «Επιχειρηματικότητα και η κρίση» και «Καινοτομία στην ελληνική οικονομία», αντίστοιχα, τόνισαν τα ευεργετικά αποτελέσματα της λήψης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και της αύξησης της αυτοαπασχόλησης για την οικονομία της χώρας μας.

Τέλος, στη διάρκεια της ομιλίας του «Πώς επηρεάζουν οι απευθείας πωλήσεις την επιχειρηματικότητα», ο κ. Γιώργος Αποστολόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Amway Hellas, αναφέρθηκε στο επιχειρηματικό μοντέλο των απευθείας πωλήσεων και στο πώς μπορεί αυτό να συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Χαρακτηριστικά είπε: «Σε ένα περιβάλλον που, όπως μας δείχνουν τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα της έρευνας, συνυπάρχει η ανασφάλεια και ο φόβος της αποτυχίας με τη διάθεση για επιχειρηματικότητα, το μοντέλο των απευθείας πωλήσεων αποτελεί μια ιδανική πρόταση: Είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη επιχειρηματική ευκαιρία χαμηλού ρίσκου και επένδυσης για όλους, ενώ προσφέρει επαγγελματική ανεξαρτησία, που την καθιστά ιδανική για τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, δεδομένου του ότι προωθεί την ανάγκη για καινοτομία και ανάπτυξη. Εμείς, στην Amway, χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη θετική στάση των Ελλήνων απέναντι στην αυτοαπασχόληση. Συνεχίζοντας τη δραστηριότητά μας στην Ελλάδα σκοπεύουμε να στηρίξουμε τους Έλληνες που αναζητούν μια εναλλακτική λύση στη συμβατική απασχόληση».Ταυτότητα της έρευναςΠερίοδος διεξαγωγής: 8 Μαρτίου – 19 Μαΐου 2013Δείγμα/κοινό-στόχος: 26,009 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 14+ ετών. Αντιπροσωπευτική κατανομή δείγματος με βάση τα δημογραφικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της εκάστοτε χώρας.Μέθοδος συλλογής: Προσωπικές/τηλεφωνικές συνεντεύξεις (διαφορετική μεθοδολογική προσέγγιση σε κάθε χώρα)Χώρες διεξαγωγής: 24 χώρες (Αυστραλία, Αυστρία, Κολομβία, Τσεχία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Ισπανία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής)Οργανισμός - εταιρεία: Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία GfK SE, σε συνεργασία με το School of Management του Technical University of Munich, στο Μόναχο, για λογαριασμό της Amway Europe.Amway Global Entrepreneurship Report 2013 – Κυριότερα ευρήματαΚατά μέσο όρο, περισσότερα από 2 στα 3 ερωτηθέντα άτομα (70%) σε 24 χώρες έχουν θετική στάση απέναντι στην αυτοαπασχόληση. Ο αριθμός αυτός αποδεικνύει ότι η επιχειρηματικότητα παραμένει δημοφιλής (69%: 2012). Οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά είναι οι: Δανία (89%), Φινλανδία (87%), Αυστραλία (84%), ενώ στην Αυστρία (40%), την Ουγγαρία(40%), την Πορτογαλία(37%) και τη Γερμανία(34%) παρατηρήθηκαν τα μικρότερα ποσοστά.

Το ίδιο ισχύει και για την πιθανότητα αυτοαπασχόλησης: 39% των ερωτηθέντων μπορούν να φανταστούν τον εαυτό του ως επιχειρηματίες. Παρόλα αυτά, πολλά άτομα δεν υλοποιούν τα σχέδιά τους. Ένα σημαντικό εμπόδιο για την ανάληψη επιχειρηματικής πρωτοβουλίας είναι ο φόβος της αποτυχίας: 70% των ερωτηθέντων νιώθουν να απειλούνται από αυτόν. Από την άλλη μεριά, μέτρα όπως η κρατική επιχορήγηση, δάνεια σε νέες επιχειρήσεις και εκπαίδευση γύρω από την επιχειρηματικότητα ενθαρρύνουν τα άτομα για τη λήψη της απόφασης.  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2014
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΧΡΗΜΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
EXPORTS MONEY CONFERENCE 2013
EXPORTS ECOSYSTEM AWARDS 2013
GREEK AGRIBUSINESS FORUM 2013
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site