Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Φεβρουάριος 2014-τ.399                              

ATTICA VENTURES

Συμπλήρωσε 10 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας


Τα 10 χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε η Attica Ventures, μέλος του Ομίλου Attica Bank και πρωτοπόρος εταιρεία στον χώρο του venture capital, σε πρόσφατη εκδήλωση. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστής Χατζηδάκης. Παρόντες ήταν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Δρ Χρήστος Βασιλάκος, ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή και Βιομηχανίας, κ. Γιώργος Στεργίου, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), κ. Χρήστος Σκλαβούνης, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, ο πρόεδρος του Invest in Greece, κ. Αριστομένης Συγγρός, οι αντιπρόεδροι Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κα Βασιλική Λαζαράκου και κ. Ξενοφών Αυλωνίτης, καθώς επίσης βουλευτές, εκπρόσωποι πρεσβειών και πολυάριθμα μέλη της τραπεζικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Ο πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος του Ομίλου Attica Bank, κ. Ιωάννης Γαμβρίλης, αναφερόμενος στον ρόλο της Attica Ventures, σημείωσε «…η Attica Ventures έχει γράψει τη δική της ιστορία στην οικονομική ζωή του τόπου και έχει σταθεί στο πλευρό πολλών μικρομεσαίων, καινοτόμων επιχειρήσεων, παρέχοντας κεφαλαιακή, αλλά και συμβουλευτική υποστήριξη. Οι επιχειρήσεις αυτές, όχι μόνο άντεξαν στην καταιγίδα της κρίσης, αλλά έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις». Επιπλέον, για τις εξελίξεις στην οικονομία επεσήμανε: «Η εμπειρία της Attica Ventures αποδεικνύει ότι η ελληνική οικονομία έχει τις δυνατότητες να αφήσει πίσω της τον εφιάλτη της ύφεσης, να επιστρέψει οριστικά στην ανάπτυξη και να περάσει σε μια νέα περίοδο ευημερίας. Μπορεί να το κάνει, αν στηριχθεί στην υγιή επιχειρηματικότητα, αν στραφεί στην καινοτομία και αν εμπιστευτεί το αστείρευτο ταλέντο που διαθέτουν οι νέοι της πατρίδας μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures, κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, κατά την ομιλία του, τόνισε: «Στα δέκα αυτά χρόνια, ολοκληρώσαμε 12 επενδύσεις σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επιλέξαμε να επενδύσουμε σε ξεχωριστά παραδείγματα ελληνικών επιχειρήσεων, σε διαφορετικούς κλάδους και αγορές, και διαφορετικά επίπεδα ανάπτυξης, με ξεκάθαρη στρατηγική, διοχετεύοντας περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ. Και τους ευχαριστούμε όλους, γιατί η όποια επιτυχία μας στηρίχθηκε στη δική τους προσπάθεια και αξιοπιστία. Με τα κεφάλαια αυτά, οι εταιρείες αυτές υλοποίησαν και υλοποιούν επιχειρηματικά σχέδια συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 170 εκατ. ευρώ. Αξιοσημείωτο ποιοτικό στοιχείο αξίας και επιλογών αποτελεί το γεγονός, ότι σε 7 από τις επενδύσεις μας, επιδιώξαμε και πετύχαμε τη συνεπένδυση και τρίτων επενδυτών, ιδιωτών και θεσμικών, Ελλήνων και ξένων, οι οποίοι και συμμετείχαν με επιπλέον κεφάλαια, που ξεπερνούν τα 12 εκατ.».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών διακρίσεων στους αρχικούς επενδυτές της Attica Ventures, ως ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής τους στη δραστηριότητα και την ανάπτυξη της εταιρείας. Εκ μέρους του Ομίλου Attica Bank, την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο κ. Ιωάννης Γαμβρίλης, ενώ εκ μέρους του ΤΑΝΕΟ την παρέλαβε ο κ. Ανδρέας Ζομπανάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.


SAXO BANK

Αδύναμος επενδυτικός κρίκος η Ασία


Η αναδυόμενη Ασία θα αποτελέσει τον «αδύναμο κρίκο» της παγκόσμιας οικονομίας για το 2014, όμως βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της κρίσης.

Η Saxo Bank, ο ειδικός στις διαδικτυακές επενδύσεις, παρουσιάζει τις οικονομικές προβλέψεις της για το α’ τρίμηνο του 2014, εξετάζοντας το μακροοικονομικό περιβάλλον, αλλά και τις διάφορες κατηγορίες χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Με την παγκόσμια ανάπτυξη να διατηρείται σε αποδεκτά επίπεδα κατά τη διάρκεια της παρούσας κρίσης, οι αναδυόμενες χώρες της Ασίας θα αποτελέσουν τον «αδύναμο κρίκο» για το 2014. Με τις επενδύσεις να έχουν αγγίξει το εντυπωσιακό 43% ως ποσοστό του ΑΕΠ, την ίδια ώρα που η ανάπτυξη έχει μειωθεί στο 6% περίπου, το «εύκολο» κομμάτι της ανάπτυξης έχει πλέον τελειώσει και κάποιες από τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών επιδιώκουν πλέον την επιβράδυνση της οικονομίας. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό για την Ασία, η οποία θα πρέπει να επανεξετάσει το αναπτυξιακό της μοντέλο. Ωστόσο, η Ευρώπη θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα, καθώς θα περιοριστούν οι αγορές στις οποίες απευθύνονται οι εξαγωγές της.

Η Saxo Bank αναμένει επίσης ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα αυξηθεί από 2% το 2013 σε 2,8% το 2014. Αυτή η άνοδος αποδίδεται στην οικονομία των ΗΠΑ, όπου η κατανάλωση και οι επενδύσεις θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο, οδηγώντας την ανάπτυξη της χώρας στο 3%. Η μείωση της ποσοτικής χαλάρωσης (tapering) θα συνεχιστεί, καθώς η οικονομία ενισχύεται, με ενδείξεις για πλήρη διακοπή του προγράμματος στο δεύτερο μισό του 2014.

Η Ευρωζώνη ανακάμπτει και είναι πολύ πιθανό η ανάπτυξη να αγγίξει το 0,8% για το 2014. Ωστόσο, οι προβλέψεις για τη Γερμανία και κυρίως για τη Γαλλία, παραμένουν ασθενείς, με τη δεύτερη να μην καταφέρνει να εμφανίσει ανάπτυξη, πέρα από την αύξηση στις δημόσιες δαπάνες. Η διετής πτώση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη είναι δύσκολο να αντιστραφεί και το επιχείρημα υπέρ της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ είναι δυνατό, κυρίως μέσω ενός νέου προγράμματος παροχής επιπρόσθετης μακροπρόθεσμης ρευστότητας (LTRO).

O Steen Jakobsen, επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank, σχολιάζει: «Έχει περάσει αρκετό διάστημα από τότε που οι μακροοικονομικοί δείκτες συγκλίνουν τόσο πολύ. Ποια είναι τα καλά νέα; Βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της κρίσης. Κατά την περίοδο 2014-2015 θα δούμε μια μετάβαση από την ποσοτική χαλάρωση και το φθηνό χρήμα, προς μια ποιοτικότερη ανάπτυξη και ίσως μια πραγματική αλλαγή. Στην παγκόσμια οικονομία έχουν αλλάξει οι ισορροπίες σε τέτοιο βαθμό, που από αυτό το σημείο μόνο βελτίωση υπάρχει».


COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ

Στηρίζει έμπρακτα την Ελλάδα


Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, διατηρώντας ισχυρή τη δέσμευσή της για σταθερή και ουσιαστική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, προχωρά στην ενίσχυση δύο πολύ σημαντικών πρωτοβουλιών για τη χώρα μας, την οικονομική συνεισφορά στον Οργανισμό «Greece Debt Free» (GDF), ο οποίος στοχεύει στην αγορά ελληνικών ομολόγων και τη διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους, και την υποστήριξη της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον προσφέρει σημαντική οικονομική συνεισφορά στην πρωτοβουλία του Οργανισμού «Greece Debt Free», ο οποίος στοχεύει στη μείωση του ελληνικού χρέους. Το «Greece Debt Free» (
www.greecedebtfree.org) αποτελεί έναν μη πολιτικό, μη κυβερνητικό και μη κερδοσκοπικό Οργανισμό, που δέχεται δωρεές με στόχο την αγορά και την ακύρωση ελληνικών κρατικών ομολόγων, συμβάλλοντας στη μείωση του χρέους.

Παράλληλα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, αντιλαμβανόμενη την εθνική σημασία της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. από την Ελλάδα, στηρίζει τη διοργάνωση με την παροχή εμφιαλωμένου φυσικού μεταλλικού νερού «Αύρα» για τις ανάγκες των συνεδριάσεων που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2014.

 O Νίκος Ιωάννου, διευθυντής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε: «Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέσα από τη συνεργασία της με τον Οργανισμό GDF και τη στήριξη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναδεικνύει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η επιχειρηματική κοινότητα στην εθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας. Η εταιρεία μας, στη μακρόχρονη πορεία της στην Ελλάδα, αποτελεί σταθερή δύναμη δημιουργίας, που βρίσκεται πάντα κοντά στην ελληνική κοινωνία».


ΟΤΕ

Τηλεπικοινωνιακός κόμβος η Ελλάδα μέσω της OTEGLOBE


Σε κυρίαρχο τηλεπικοινωνιακό κόμβο της Ευρώπης αναδεικνύεται η Ελλάδα, με τη συμμετοχή του Ομίλου ΟΤΕ, μέσω της θυγατρικής του OTEGLOBE, στην κατασκευή του νέου υποθαλάσσιου διεθνούς καλωδίου υπερυψηλών ταχυτήτων Asia Africa Europe – 1 (AAE-1). Η συγκεκριμένη επένδυση έρχεται να προστεθεί στις επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ του Ομίλου ΟΤΕ, τα επόμενα 4 χρόνια στην Ελλάδα, σημαντικό μέρος των οποίων αφορά σε δίκτυα νέας γενιάς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Το ΑΑΕ-1 θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα στον κόσμο, έκτασης περίπου 25.000 χλμ και θα είναι από τα ελάχιστα που θα διασυνδέουν το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη με τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη.

Η κατασκευή του νέου καλωδίου αναμένεται να προκαλέσει ραγδαία ανάπτυξη στις συμμετέχουσες εταιρείες και χώρες, παρέχοντας ασφαλή, αξιόπιστη και ταχύτατη διασύνδεση. Με την επένδυση αυτή ο Όμιλος ΟΤΕ, μέσω της OTEGLOBE, τοποθετεί την Ελλάδα στον τηλεπικοινωνιακό χάρτη της Μεσογείου, η οποία θα αποτελεί πλέον μία από τις τρεις βασικές πύλες εισόδου στην Ευρώπη, μαζί με την Ιταλία και τη Γαλλία.

Ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης, δήλωσε: «Αξιοποιώντας τη γεωγραφική θέση της χώρας μας και με το βλέμμα στραμμένο στις απαιτήσεις του μέλλοντος, καταφέραμε να φέρουμε στην Ελλάδα ένα από τα μεγαλύτερα καλωδιακά συστήματα του κόσμου, το ΑΑΕ-1, καθιερώνοντας έτσι την Ελλάδα ως τον νέο μεγάλο τηλεπικοινωνιακό κόμβο της Μεσογείου και της Ευρώπης γενικότερα. Το όφελος είναι μεγάλο για τη χώρα μας και τον Όμιλο ΟΤΕ, αλλά εξίσου μεγάλο είναι και για τους πελάτες μας, καθώς, με αυτήν μας τη νέα σημαντική επένδυση, εξασφαλίζουμε την κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων αναγκών τους για υψηλής ποιότητας παγκόσμια διασύνδεση».


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2014
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΧΡΗΜΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
EXPORTS MONEY CONFERENCE 2013
EXPORTS ECOSYSTEM AWARDS 2013
GREEK AGRIBUSINESS FORUM 2013
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site