Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Φεβρουάριος 2014-τ.399                              INTERAMERICAN

Ετήσιος απολογισμός άμεσης βοήθειας στο Δήμο Τήνου


Με το αίσθημα ευθύνης που χαρακτήρισε την πρωτοποριακή για την ελληνική πραγματικότητα συμφωνία συνεργασίας που συνήψαν ακριβώς πριν ένα έτος ο Δήμος Τήνου και η Interamerican, για παροχές υπηρεσιών Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας από την εταιρεία στην τοπική κοινωνία, τα δύο μέρη παρουσίασαν την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου σε εκδήλωση που οργανώθηκε στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στοιχεία από την εφαρμογή του προγράμματος κατά το 2013.

Πίσω από τους αριθμούς των περιστατικών, υπάρχουν άνθρωποι που βίωσαν μαζί με τους οικείους τους κρίσιμες καταστάσεις για την προσωπική τους υγεία, σε ορισμένες περιπτώσεις και για τη ζωή τους. Η προσωπική μαρτυρία ορισμένων από αυτούς, υπογράμμισε τη βεβαιότητα ότι αυτή η σύμπραξη της τοπικής αυτοδιοίκησης με την ασφαλιστική εταιρεία αποτέλεσε πρωτοβουλία μεγάλης αξίας για την κοινωνία της Τήνου.

Κατά την εκδήλωση, ο δήμαρχος του νησιού κ. Παναγιώτης Κροντηράς και ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican κ. Γιώργος Κώτσαλος εξέφρασαν την κοινή άποψη ότι η συνεργασία του ευρύτερου δημόσιου τομέα με τον ιδιωτικό μπορεί να δώσει στη σημερινή συγκυρία διέξοδο σε πολλά κοινωνικά προβλήματα, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, συμπληρώνοντας ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα. Όπως επεσήμαναν, αυτή η συνεργασία εκφράζει μια νέα αντίληψη για τις πολιτικές και την οικονομία της υγείας, αλλά και για την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών με πραγματικό όφελος για τους πολίτες, ιδιαίτερα σε περιοχές της νησιωτικής Ελλάδος.

Ειδικότερα από την Τήνο, η εταιρεία δέχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος 479 κλήσεις για τηλεφωνικές ιατρικές συμβουλές και πραγματοποίησε 12 διακομιδές εκ των οποίων τις 9 με ελικόπτερο και τις 3 με υγειονομικό αεροπλάνο - τις 10 στη βάση της συμφωνίας και τις 2 μετά από αίτημα του Δήμου. Ακόμη, από την κλινική της εταιρείας, την Αθηναϊκή Mediclinic, προσφέρθηκαν δωρεάν σε δημότες της Τήνου που επισκέφθηκαν τα εξωτερικά ιατρεία της 63 προληπτικοί έλεγχοι. Τα περισσότερα περιστατικά που υποστηρίχθηκαν με αερομεταφορά οδηγήθηκαν άμεσα σε χειρουργείο (11), ενώ διακομίστηκαν και παθόντες σε κρίσιμη κατάσταση από ατύχημα, καρδιολογικό επεισόδιο κ.λπ. παθολογικά αίτια.
NANA BEACH HOTEL

Ανάμεσα στα 25 κορυφαία ξενοδοχεία για οικογένειες


Το Nana Beach Hotel του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη, απέσπασε μία ακόμη διάκριση από τα διαδεδομένα βραβεία του Trip Advisor «Travellers’ Choice 2014», αυτή τη φορά στην κατηγορία “Οικογένειες”. Το ξενοδοχείο, συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στα 25 κορυφαία για οικογένειες σε όλη την Ελλάδα λαμβάνοντας τη 12η θέση, στο πλαίσιο πάντα των κριτικών των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για ακόμη μία βράβευση από τον ίδιο θεσμό, καθώς το 2013, κατέκτησε επίσης την 12η θέση ανάμεσα στα 25 καλύτερα all-inclusive θέρετρα της Ευρώπης. Κάθε διάκριση από το Trip Advisor έχει τεράστια βαρύτητα για το ξενοδοχείο καθώς βασίζεται στις κριτικές των επισκεπτών που καταγράφουν τις αληθινές τους εμπειρίες στο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό site στον κόσμο που ασκεί επιρροή καθοριστικής σημασίας στην τελική επιλογή των ταξιδιωτών. Το Nana Beach Hotel ανταμοίβεται μέσω αυτής της βράβευσης για τη συνεχή προσπάθεια του να προσφέρει την καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία σε οικογένειες μέσω της βέλτιστης εξυπηρέτησης και των κατάλληλων υποδομών που διαθέτει. Η πελατοκεντρική προσέγγιση και η αφοσίωση στην ποιότητα και την ασφάλεια είναι οι βασικοί γνώμονες λειτουργίας του ξενοδοχείου που το κατατάσσουν υψηλά στις προτιμήσεις των οικογενειών που το επισκέπτονται. Το ξενοδοχείο συνεχίζει όλα τα χρόνια λειτουργίας του να ανταποκρίνεται με προσήλωση και υπευθυνότητα στις υψηλές απαιτήσεις της οικογενειακής διαμονής. Η διάκριση από το «Travellers’ Choice 2014»  αυξάνει ακόμα περισσότερο την ευθύνη του Nana Beach Hotel να διατηρήσει αλλά και να εξελίξει το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει.


ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ 

Πανελλήνια «πρωτιά» σε πιστοποίηση ΕΚΕ


Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα και μεταξύ ελάχιστων στην Ευρώπη που βεβαιώθηκε ότι ακολουθεί το διεθνές πρότυπο ISO 26000 ως πλαίσιο ενσωμάτωσης των αρχών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη λειτουργία της. Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε από τον ανεξάρτητο διεθνή Φορέα Πιστοποίησης TÜV AUSTRIA HELLAS.

Η πρωτιά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας αποτελεί επιβεβαίωση της στρατηγικής για την εταιρική κοινωνική ευθύνη που ακολουθεί η εταιρία όλα αυτά τα χρόνια, και αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευσή της στις γενικές αρχές της εταιρικής υπευθυνότητας για ένα βιώσιμο και καλύτερο μέλλον.

Μέσα από τη διαδικασία επιθεώρησης βεβαιώθηκε ότι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα διεθνή πρότυπα λειτουργίας, ο διάλογος με τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς και η προσήλωση στη νομοθεσία, στις αρχές της διαφάνειας, της ηθικής συμπεριφοράς και της λογοδοσίας, καθοδηγούν τη διαμόρφωση της συνολικής στρατηγικής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της και ενσωματώνονται στη λειτουργία της.

Αναλυτικότερα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία βεβαιώθηκε ότι καλύπτει τις βασικές απαιτήσεις, στις εξής 7 σημαντικές θεματικές ενότητες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όπως ορίζονται στο Πρότυπο: Εταιρική Διακυβέρνηση και Οργάνωση της Εταιρίας, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Εργασιακές Πρακτικές, Προστασία Περιβάλλοντος, Δίκαιες Πρακτικές Λειτουργίας στην Αγορά, Θέματα Καταναλωτών, Συμμετοχή και Ανάπτυξη των Τοπικών Κοινωνιών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Ζωούλλης Μηνά, δήλωσε σχετικά: «Για όλους εμάς στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι μεγάλη επιβράβευση και πηγή χαράς, το γεγονός πως είμαστε η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που βεβαιώθηκε ότι ακολουθεί το διεθνές πρότυπο ISO 26000. Έχοντας συμπληρώσει 50 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, επενδύουμε σε προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας που εξασφαλίζουν όφελος και δημιουργούν προστιθέμενη αξία για όλους τους συμμετόχους μας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση και τα επόμενα χρόνια, με στόχο να παράγουμε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV AUSTRIA HELLAS, κ. Γιάννης Καλλιάς με αφορμή την επιθεώρηση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας βάσει του προτύπου ISO 26000, επισήμανε: «Θερμά Συγχαρητήρια στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία που ξεχωρίζει και πρωτοπορεί, ούσα η πρώτη εταιρία πανελλαδικά που επιθεωρήθηκε για την ορθή υιοθέτηση του διεθνούς οδηγού για την εταιρική κοινωνική ευθύνη ISO 26000. Συγχαρητήρια στην εταιρία και στους ανθρώπους της, που με το έργο τους αποδεικνύουν έμπρακτα τη δέσμευσή τους σε όλα τα επίπεδα για την αειφόρο ανάπτυξη και την κοινωνική υπευθυνότητα».


TETRA PAK

Το «Προϊόν της χρονιάς» σε δική της συσκευασία


Η πρωτοποριακή συσκευασία Tetra Prisma® Aseptic 330ml με το καπάκι ασφαλείας DreamCap της Tetra Pak κρύβει μέσα της το "Προϊόν της Χρονιάς", καθώς οι χυμοί Amita και Amita Motion της Coca-Cola 3Ε διακρίθηκαν με το βραβείο καινοτομίας στη φετινή απονομή του διεθνούς θεσμού. Η νέα ασηπτική συσκευασία της Tetra Pak ξεχώρισε για το πρακτικό της μέγεθος, τις υψηλές προδιαγραφές υγιεινής και τα περιβαλλοντικά της πλεονεκτήματα. Ακολουθώντας τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς για νέες και καινοτόμες συσκευασίες, η χάρτινη συσκευασία Tetra Prisma Aseptic 330ml με καπάκι DreamCap εξασφαλίζει σημαντικά οφέλη, όπως:

Ασφάλεια: όπως όλες οι χάρτινες συσκευασίες ασηπτικής τεχνολογίας Tetra Pak, η Tetra Prisma Aseptic προστατεύει το περιεχόμενο από το φως, το οξυγόνο, την υγρασία και τους μικροοργανισμούς διατηρώντας αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά χωρίς την ανάγκη συντηρητικών.

Λειτουργικότητα: η εύκολη λαβή, ο συμπαγής σχεδιασμός και το πρακτικό καπάκι ασφαλείας DreamCap καθιστούν την Tetra Prisma Aseptic 330ml ιδανική για προϊόντα κατανάλωσης στο χέρι.

Σύγχρονη σχεδίαση: με μοναδικό σχήμα 8 όψεων, ενισχυμένο ανθεκτικό υλικό συσκευασίας και υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά εκτύπωσης, η συσκευασία Tetra Prisma Aseptic 330ml διαθέτει ποιοτική και ελκυστική εμφάνιση.

Σεβασμό προς το περιβάλλον: είναι η πρώτη χάρτινη συσκευασία υγρών τροφίμων  που παράγεται στην ελληνική αγορά με πιστοποίηση του οργανισμού Forest Stewardship Council® - FSC®, δηλαδή οι πρώτες ύλες της προέρχονται από δάση πιστοποιημένα κατά FSC® και άλλες ελεγχόμενες πηγές

Με αφορμή το βραβείο καινοτομίας «Προϊόν της Χρονιάς 2014» για τους χυμούς της Amita & Amita Motion, ο κος Βασίλης Τσανός, Διευθυντής Πωλήσεων της Tetra Pak Hellas S.A δήλωσε: «Εδώ και χρόνια, η Tetra Pak επενδύει στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συσκευασιών. Η διάκριση αυτή αναγνωρίζει όχι μόνο τον ηγετικό ρόλο της εταιρείας στον τομέα της συσκευασίας, αλλά και τη σταθερή της δέσμευση απέναντι σε πελάτες και καταναλωτές για προσφορά καινοτόμων προϊόντων. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Coca-Cola 3E εμπιστεύεται την Tetra Pak για τη συσκευασία των προϊόντων της και επιβραβεύεται με την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών».


SAMSUNG

Οι πρώτες κυρτές UHD τηλεοράσεις 


Η Samsung Electronics Co., Ltd παρουσίασε τις πρώτες εμπορικά διαθέσιμες κυρτές Ultra High Definition (UHD) τηλεοράσεις και ανακοίνωσε τη σειρά κυρτών και UHD τηλεοράσεων της για το 2014.  Το 2013 ήταν μία χρονιά-σταθμός για τη Samsung, μέσα στην οποία η εταιρεία κυκλοφόρησε τρεις UHD τηλεοράσεις, ενώ παρουσίασε και την πρώτη της κυρτή τηλεόραση. To 2014, η Samsung θα αποδείξει για μία ακόμα φορά τη δέσμευσή της να παρουσιάζει νέες τεχνολογίες και να επιταχύνει τη διάδοση και υιοθέτησή τους, με την κυκλοφορία ενός μεγάλου εύρους τηλεοράσεων UHD, μεταξύ αυτών και της μεγαλύτερης στον κόσμο στις 110 ίντσες, καθώς και συνολικά έξι κυρτών τηλεοράσεων, όπως και της πρώτης στον κόσμο και μεγαλύτερης κυρτής UHD τηλεόρασης στις 105 ίντσες.
  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2014
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΧΡΗΜΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
EXPORTS MONEY CONFERENCE 2013
EXPORTS ECOSYSTEM AWARDS 2013
GREEK AGRIBUSINESS FORUM 2013
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site