Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάιος 2014-τ. 402                              

SARGIA PARTNERS


 


Ο τρόπος που ηγείστε κρίνεται από τη συμμετοχή της ομάδας σας, όχι από την εξυπνάδα σας!


 

Τι είναι το Team Alignment... αυτό το φευγαλέο συναίσθημα διάρκειας 15 λεπτών που νιώθουμε ακούγοντας απαλή μουσική σε στιγμές απόλυτης χαλάρωσης αλλά και  εκείνη η έξαρση αδρεναλίνης, τη διάρκεια που έχουμε μια στρατηγική συνάντηση και βρίσκουμε τον βασικό εκείνο παράγοντα που μας βγάζει μπροστά από τον ανταγωνισμό για τα επόμενα τρίμηνα. Ή μήπως καλύτερα το συναίσθημα μας, μετά από έναν εταιρικό ανασχηματισμό, που κοιτάμε γύρω μας και βλέπουμε ότι έχουμε τους ανθρώπους που πραγματικά θέλουμε να έχουμε;

Η διαδικασία του Team Alignment συχνά φέρνει εικόνες απογοήτευσης σε πολλούς Ηγέτες, κυρίως επειδή φαίνεται σαν κάτι μη υλοποιήσιμο ή σαν μια εμπειρία εφήμερης διάρκειας που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι. Ίσως οι αντιδράσεις αυτές προκύπτουν καθώς η έννοια του Alignment δεν είναι σαφώς καθορισμένη και συνήθως αναφέρεται ως το «τι είναι αυτό που λείπει ή τι χρειάζεται όταν τα πράγματα πάνε στραβά».

Θα ήταν λοιπόν χρήσιμο να ξεκινήσουμε από το τι είναι το “Team Alignment” πώς συντελείται σε ένα εταιρικό σχήμα και φυσικά πώς διατηρείται!

Τι είναι το “Team Alignment”

Ο John Maxwell λέει: «αν νομίζεις ότι ηγείσαι αλλά κανείς δεν σε ακολουθεί, τότε απλά κάνεις περίπατο». Η ποιότητα της Ηγεσίας σας εξαρτάται από το πόσο καλά εναρμονίζετε τους ανθρώπους γύρω σας. Για την ακρίβεια, η συμμετοχή της ομάδας σας αποτελεί ένα σημαντικό βαρόμετρο για τη ποιότητα της ηγεσίας σας.

Γνωρίζω πως όλοι θα επιθυμούσαμε η ποιότητα της ηγεσίας μας να μετριέται από την ικανότητα μας να έχουμε όραμα, ή από το πόσο γρήγορα  βρίσκουμε τις λύσεις που χρειαζόμαστε ή ακόμα από το πόσο γοητευτικά διατυπώνουμε τις προτάσεις μας. Πολλοί άνθρωποι παίρνουν επιτελικές θέσεις σε μια εταιρία εξαιτίας κάποιου ταλέντου που έχουν. Αλλά η επιτυχία της Ηγεσίας δεν καθορίζεται από κάποιο χάρισμα που μπορεί να έχεις. Καθορίζεται κυρίως από την ενεργή συμμετοχή της ομάδας σου.

Πολλοί έχουν στο μυαλό τους το Team Alignment σαν μια διαδικασία σύνταξης ενός συμφωνητικού αγοραπωλησίας ή τη συναίνεση μια ομάδας ανθρώπων που μοιράζονται ένα κοινό όραμα. Ακόμα και αυτοί οι δύο πυλώνες, η συμφωνία και η συναίνεση, αν και είναι πολύ σημαντικοί, δεν μεταφράζουν στην ολότητα του το τι είναι Team Alignment.

Αυτό που αναζητούμε στο Team Alignment ξεπερνά τα όρια μιας θεωρητικής συμφωνίας ή της συναίνεσης με ένα απλό κούνημα του κεφαλιού. Είναι η κατάσταση που επιτυγχάνεται καθώς μεταβαίνουμε από τη συμφωνία σε στοχευμένη δραστηριότητα. Σκεφτείτε έναν αγώνα κωπηλασίας:

Το Team Alignment  έχει επιτευχθεί μόνο όταν:

• Όλοι συμφωνούμε στη βάρκα την οποία θα κωπηλατήσουμε

• Όλοι συμφωνούμε σε ποια κατεύθυνση θα πάμε

• Είμαστε όλοι πάνω στη βάρκα

• Όλοι κωπηλατούμε

Το Team Alignment έχει επιτευχθεί μόνο όταν έχουμε ΟΛΑ τα παραπάνω ΚΑΙ κωπηλατούμε ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ!

Πώς η συμμετοχή μας επιδρά στο Team Alignment

Άρα, αν το Team Alignment αποκαλύπτεται με την ερώτηση «πώς συμμετέχουμε», τι χρειάζεται αλήθεια για να το πετύχουμε;

Κάποιοι ηγέτες πιστεύουν πώς όταν κάποια μέλη της ομάδας βελτιώνουν τις δεξιότητες τους, με κάποιον αυτόματο τρόπο θα συγχρονιστούν και με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Ο συγχρονισμός όμως επιτυγχάνεται μέσα από μια πολύ βαθύτερη διαδικασία και χρειάζεται πολλά περισσότερα από μια απλή αντιστοίχηση ανθρώπων σε επίπεδο δεξιοτήτων. Το Team Alignment απαιτεί από το κάθε μέλος της ομάδας να κατανοήσει σε βάθος γιατί βρίσκεται με τους υπόλοιπους και για ποιο σκοπό. Το Alignment ξεπερνά το επίπεδο των δεξιοτήτων και βρίσκει ουσία μέσα από το ερώτημα «γιατί είμαστε μαζί;».

Ένας ικανός ηγέτης μεριμνά για πολλά περισσότερα από την κατεύθυνση και ανάπτυξη της ομάδας. Πρέπει να είναι ικανός να δημιουργεί ένα πλαίσιο νοήματος και σκοπού που θα επιτρέπει στα μέλη της ομάδας όχι μόνο να καταλάβουν μια απλή διαδικασία αλλά να καταλάβει ο ένας τον άλλον.

Ένας σπουδαίος ηγέτης κινείται ακόμα πιο πέρα από τη λήψη πρωτοβουλιών σε ιδέες και δράσεις χτίζοντας πάνω σε αυτές τις ιδιότητες ώστε να οδηγήσει την ομάδα σε ένα επίπεδο πλήρους δέσμευσης. Αυτό το επίπεδο του Alignment επιτυγχάνεται όταν ο ηγέτης:

1. Μπορεί να δημιουργήσει ισχυρή αναγνώριση της μοναδικής αξίας που έχει το κάθε μέλος της ομάδας (Ποιός είναι εδώ;)

2. Μπορεί να υποστηρίξει την ομάδα στο να αντιληφθεί τη μοναδικότητα της στιγμής που βρίσκεται (Και γιατί ΤΩΡΑ είναι η στιγμή;)

3. Να διευκρινίσει την προσδοκία που έχει το κάθε μέλος ατομικά αλλά και η ομάδα συνολικά (Τι χρειάζεται;)

4. Δεσμεύεται δυναμικά απέναντι στην ομάδα του μέσω της δικής του παρουσίας (Γιατί βρίσκομαι εδώ;)

Η δέσμευση είναι ένα πολύ περίεργο φαινόμενο. Όταν εκδηλώνεται, δημιουργεί αυτόματα μια ανταποκρινόμενη δέσμευση. Οι ηγέτες συχνά ανακοινώνουν τις κατευθύνσεις που θέλουν να πάρουν ή τις αποφάσεις τους αλλά ξεχνούν να εκφράσουν τις δεσμεύσεις τους. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ηγέτες πιστεύουν πως η δέσμευση τους είναι προφανής αλλά συχνά χάνεται όταν η ομάδα είναι υπό πίεση και η δέσμευση του ηγέτη αμφισβητείται. Τις περισσότερες φορές, όταν το Alignment χάνεται, αυτομάτως δημιουργείται καχυποψία σχετικά με τη δέσμευση του Ηγέτη και συνδέεται με κατηγορίες όπως «αυτός έχει δεσμευτεί μόνο στα αφεντικά του».

Όταν το Alignment της ομάδας σας έχει κλονιστεί, το πιο πιθανό δεν είναι να έχει χαθεί η καθαρότητα των στόχων ή το πως θα τους πετύχετε. Αυτό που συνήθως χάνει η ομάδα είναι το «ΓΙΑΤΙ;».

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, πριν κάνετε χαρτογράφηση των ικανοτήτων, πριν αναδιαρθρώσετε ή απολύσετε, γνωρίστε την ομάδα σας, αναγνωρίστε τη στιγμή και διασαφηνίστε τη δική σας δέσμευση καλώντας την ομάδα να συνεργαστεί μαζί σας!


Leadership Team Alignment

Αναπτύξτε την ικανότητα σας ως διοικητική ομάδα για να δημιουργήσετε το μέλλον σας!

Ένα πρόγραμμα  που αφορά την προσωπική σας συνειδητοποίηση, το κοινό όραμα και την ανάπτυξη της συνεργασίας ώστε να ευθυγραμμίσετε τη δύναμη της ομάδας που ηγείστε για να δημιουργείστε το μέλλον του οργανισμού σας

Ποια είναι τα οφέλη του προγράμματος:

• Χτίζει ένα αληθινά κοινό όραμα και αξίες

• Ευθυγραμμίζει τις συμπεριφορές της ομάδας και των ατόμων πίσω από έναν εμπνευσμένο κοινό στόχο

• Χτίζει αφύπνιση και συνυπευθυνότητα

• Υποστηρίζει οργανωτικές πρωτοβουλίες αλλαγής

• Επιταχύνει την αποτελεσματικότητα της ομάδας, συμβάλλοντας σημαντικά στις απτές επιχειρηματικές ανάγκες

• Ενδυναμώνει την επικοινωνία, την εμπιστοσύνη, την ενσυναίσθηση, τη λήψη αποφάσεων καθώς και την ανθεκτικότητα της ομάδας


 


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ FACTORING
ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
FOCUS ON HUMAN RESOURCES
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ζ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ M. NARASCHEWSKI
ETHOS SUSTAINABILITY FORUM 2014
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 2013
ΑΡΘΡΟ SARGIA PARTNERS
ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΙΔΕΝΟΡ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ
ΦΑΚΕΛΟΣ F.G. EUROPE
ΦΑΚΕΛΟΣ ΟΠΑΠ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site