Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάιος 2014-τ. 402                              

ΚΟΡΡΕΣ

Συνεργασία με την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων


Αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας «Κορρές» με την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων/Santowines, το νέο αφρόλουτρο και το γαλάκτωμα σώματος με την ονομασία «Αμπέλι Σαντορίνης», βασίζονται στη μοναδική ποικιλία σταφυλιού «Ασύρτικο Σαντορίνης». Πρόκειται για άλλο ένα παράδειγμα της συνεπούς και εντατικής προσπάθειας της εταιρείας για την ανάδειξη της πλούσιας ελληνικής φύσης, στηρίζοντας, παράλληλα, την τοπική οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, το «Ασύρτικο Σαντορίνης» αξιοποιείται για πρώτη φορά σε καταναλωτικό προϊόν εκτός των, διεθνούς απήχησης, οίνων ΠΟΠ Σαντορίνη, μεταφέροντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας, αλλά και τις εικόνες και τα αρώματα του δημοφιλούς προορισμού στη νέα σειρά περιποίησης σώματος «Κορρές».

Τα ελληνικά φυτά και βότανα αποτελούν βασικό κεφάλαιο για την εταιρεία «Κορρές», έναν τομέα στον οποίο επενδύει από την αρχή της πορείας της. Η επιστημονική μελέτη των ιδιοτήτων των φυσικών συστατικών, το διαρκώς διευρυνόμενο δίκτυο ηθικών συνεργασιών, βασισμένο στις αρχές της συμβολαιακής γεωργίας, με Έλληνες μικροκαλλιεργητές, αγροτικούς συνεταιρισμούς, εκπαιδευτικά και κοινωνικά ιδρύματα, αλλά και η δημιουργία μιας πρότυπης Μονάδας Εκχυλίσεως των πρώτων υλών που προέρχονται από αυτές τις συνεργασίες, βρίσκονται στο επίκεντρο της προσπάθειας.

Πρόκειται για ενέργειες με έντονα περιβαλλοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα, που αποσκοπούν στην ουσιαστική υποστήριξη τοπικών κοινωνιών, στη διατηρησιμότητα φυτικών πληθυσμών και στην τελική παραγωγή ελληνικών φυτικών εκχυλισμάτων εγγυημένης ποιότητας.

Το ταξίδι των νέων προϊόντων στις διεθνείς αγορές –μεταξύ των οποίων η Αμερική, η Ρωσία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Φινλανδία, η Σιγκαπούρη, η Ιαπωνία και η Αυστραλία– θα συμβάλει για άλλη μια φορά στη διάδοση της μοναδικότητας της ελληνικής φύσης, και ειδικότερα της Σαντορίνης, με όχημα τα φυσικά, ποιοτικά, με κλινικά ελεγμένη αποτελεσματικότητα και χαρακτηριστικό design, προϊόντα «Κορρές».


SPACE HELLAS

Ολοκλήρωση του Data Center της Mediterranean Nautilus


Η Space Hellas ανέλαβε την επέκταση του Data Center στις εγκαταστάσεις της Mediterranean Nautilus, στη Μεταμόρφωση. Το έργο ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το πρότυπο TIA-942 για τα Data Centers και περιλαμβάνει την πλήρη διαμόρφωση του χώρου, όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό σύμφωνα με τη μελέτη του έργου και τις ειδικές απαιτήσεις του πελάτη, καθώς και την υποχρέωση υποστήριξης ενός έτους.

 Συγκεκριμένα, η Space Hellas υλοποίησε όλες τις απαραίτητες εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου, τη στέγαση, τη στήριξη και τη διασύνδεση του εξοπλισμού. H εταιρεία προμήθευσε και εγκατέστησε όλο τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό για τη διανομή μέσης και χαμηλής τάσης (ηλεκτρολογικούς πίνακες, ΗΖ, καλωδιώσεις), τα UPS, τα συστήματα ασφάλειας και προστασίας, όπως CCTV, Access Control, συστήματα πυρανίχνευσης, κατάσβεσης και υγρανίχνευσης. Επίσης, προμήθευσε, εγκατέστησε και έθεσε σε λειτουργία το σύστημα κλιματισμού Close Control, καθώς και τα Συστήματα Διαχείρισης Κτηρίου (BMS).

 Να σημειωθεί ότι το νέο Data Center έχει εμβαδόν 370 m² περίπου, ο δε προϋπολογισμός του έργου άγγιξε τα 1.350.000 ευρώ πλέον τον ΦΠΑ.

Η Μediterranean Nautilus, με τη νέα επέκταση στο Data Center της στη Μεταμόρφωση –ενός έργου αναφοράς για τη χώρα μας– επεκτείνει την εμπορική της δραστηριότητα προσφέροντας κορυφαίες υπηρεσίες Cloud Based Services και είναι έτοιμη να υποδεχτεί και να εξυπηρετήσει τόσο τους υφιστάμενους όσο και νέους πελάτες της, με τρόπο ευέλικτο, αποτελεσματικό και ασφαλή.

Η Space Hellas, με πολυετή εμπειρία σε σύνθετα έργα, έχοντας συνεργασίες με τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς οίκους και με πιστοποιημένο προσωπικό, εγγυάται τη μελέτη, την κατασκευή και την υποστήριξη υπερσύγχρονων Data Centers.


PROFILE

Συνεργασία με την ελβετική εταιρεία ΑiM Services


Η Profile, βραβευμένη εταιρεία χρηματοοικονομικού λογισμικού, ανακοινώνει τη συνεργασία της με την καταξιωμένη ελβετική εταιρεία AiM Services για την κάλυψη των χρηματοοικονομικών της απαιτήσεων στην περιοχή της γαλλόφωνης Ελβετίας (Suisse Romande).

Η εταιρεία AiM Services είναι πιστοποιημένη από τη FINMA, την ελβετική Αρχή που εποπτεύει τον χρηματοπιστωτικό χώρο και διαθέτει σημαντική παρουσία στην ελβετική αγορά από το 2004, με σημαντικές εγκαταστάσεις σε μεγάλες διεθνείς τράπεζες. Πρόκειται για μία από τις 10 κορυφαίες εταιρείες για Banking IT Services της Ελβετίας, που προσφέρει μεγάλο εύρος λύσεων όπως hosting, υλοποίηση εφαρμογών και συμβουλευτικές υπηρεσίες για επιχειρησιακά και τεχνολογικά θέματα.

Στο πλαίσιο του νέου επιχειρηματικού της πλάνου, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σύναψη διεθνών συνεργασιών για την αντιπροσώπευση των προϊόντων του, ο όμιλος Profile συνεργάζεται πλέον με την AiM Services για τη βέλτιστη προώθηση και υλοποίηση των λύσεών του στη χώρα, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και το πελατολόγιο μιας καταξιωμένης τοπικής εταιρείας.

«Η προσήλωση της Profile στις νέες τεχνολογίες για τον χρηματοοικονομικό τομέα, σε συνδυασμό με την κάλυψη που οι λύσεις της προσφέρουν στις απαιτήσεις της ελβετικής αγοράς, μας καθιστούν βέβαιους ότι η συνεργασία μας θα είναι επιτυχημένη. Η συνεργασία με την Profile μάς επιτρέπει να ενισχύσουμε τις λύσεις μας με εύκολη παραμετροποίηση και ταχεία υλοποίηση για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών», δήλωσε ο κ. Thierry Papilloud, CEO της AiM Services.


ΚΡΙ ΚΡΙ

Επίσημος υποστηρικτής της ελληνικής προεδρίας


Η ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, υποστηρίζει ενεργά την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως Επίσημος Υποστηρικτής των συναντήσεων και των παράλληλων εκδηλώσεων οι οποίες πραγματοποιηθήκαν και θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας.

 Στο πλαίσιο αυτό η Κρι Κρι –ως αποκλειστικός χορηγός για την παροχή γαλακτοκομικών προϊόντων– προσφέρει δροσερά παγωτά και παραδοσιακά γιαούρτια από 100% ελληνικό γάλα, τα οποία παράγονται εξολοκλήρου στην Ελλάδα, σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της Κρι Κρι, Δημήτρης Χατζηγιάννης, δήλωσε σχετικά: «Στηρίζουμε τον τόπο μας και τις προσπάθειες για ανάδειξή του με κάθε ευκαιρία. Είμαστε εθνικά περήφανοι που οι Ευρωπαίοι εκπρόσωποι γνωρίζουν τα προϊόντα μας και που στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική προεδρία. Πολιτικοί, διπλωμάτες και δημοσιογράφοι από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απολαμβάνουν αγνά και αυθεντικά προϊόντα από μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που εξάγει διεθνώς την παράδοση με επιτυχία».


ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

Σημείωσε κέρδη στο τρίμηνο


Το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα αποτυπώθηκε στα σημαντικά κέρδη που κατέγραψαν μετοχές και ομόλογα στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της Ελλάδας, με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και την αναμενόμενη επιστροφή στην ανάπτυξη, συνέβαλε στην ανάκτηση της ικανότητας των συστημικών τραπεζών να αντλούν μετοχικά και δανειακά κεφάλαια, καθώς και στην επιτυχή έκδοση νέου κρατικού ομολόγου.

Η ανησυχία για τις αναδυόμενες αγορές, η κρίση στην Κριμαία, αλλά και μια σειρά από αλλαγές σε επενδυτικούς δείκτες, προστέθηκαν στις διακυμάνσεις της περιόδου, ενώ το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας παρέμεινε σχεδόν πλήρως επενδεδυμένο σε ελληνικά αξιόγραφα.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2014 η Alpha Trust-Ανδρομέδα Α.Ε.Ε.Χ. σημείωσε κέρδη μετά από φόρους ύψους ευρώ 1,093 εκατ., έναντι ζημιών μετά από φόρους ύψους ευρώ 0,332 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν, συνολικά, σε 1,593 εκατ. ευρώ περίπου και προέρχονται κυρίως από κέρδη αποτίμησης χρεογράφων σε εύλογες αξίες, με βάση τα ΔΠΧΠ.

Η απόδοση της εταιρείας ήταν 9,74% από την αρχή του έτους, έναντι αποδόσεων 11,83% που παρουσίασε κατά το ίδιο διάστημα ο FTSE/Χ.Α. Large Cap, 11,17% ο FTSE/Χ.Α. MID CAP και 14,88% ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χ.Α.

Το ενεργητικό της Alpha Trust-Ανδρομέδα στο τέλος του τριμήνου ανήλθε σε ευρώ 12,31 εκατ., ενώ το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, σε τρέχουσες τιμές, ήταν επενδεδυμένο στο σύνολό του στην Ελλάδα κατά περίπου 90,85% σε μετοχές, κατά 5,02% σε ομόλογα και κατά 4,13% σε διαθέσιμα.

Η εσωτερική αξία της μετοχής της εταιρείας στο τέλος του τριμήνου ανήλθε σε 29,46 ευρώ και η χρηματιστηριακή τιμή της σε 22,90 ευρώ. Διαπραγματευόταν δηλαδή σε discount 22,27%.


CRETA FARMS

Διευρύνει την γκάμα των προϊόντων της


Η Creta Farms, η ελληνική εταιρεία αλλαντικών που διακρίνεται για τις υψηλές διατροφικές αξίες και την καινοτομία της, πρωτοπορεί ακόμα μία φορά και παρουσιάζει τη νέα «Εν Ελλάδι Gourmet Γαλοπούλα Βραστή».

Η εταιρεία συνεχίζει να διευρύνει σταθερά την γκάμα των προϊόντων της, ενισχύοντας την ήδη δυνατή κατηγορία αλλαντικών πολυτελείας «Εν Ελλάδι Gourmet», με κύριο στόχο την καλύτερη κάλυψη των γευστικών απαιτήσεων των Ελλήνων καταναλωτών.

 Με βάση το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και το εκλεκτό κρέας, το νέο προϊόν, η «Εν Ελλάδι Gourmet Γαλοπούλα Βραστή», ήρθε να εμπλουτίσει τον ευρύτερο κλάδο των premium αλλαντικών, προσφέροντας στους καταναλωτές ακόμα μεγαλύτερη διατροφική απόλαυση, χάρη στην ποιότητα, τη νοστιμιά και τη μοναδική υπογραφή της Creta Farms.

Πρόκειται για μια νέα εκλεπτυσμένη και ξεχωριστή γεύση, όπου το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο εισχωρεί στην καρδιά του ατόφιου φιλέτου γαλοπούλας, με αποτέλεσμα κάθε ίνα του να γίνεται ακαταμάχητα τρυφερή και ζουμερή. Έτσι, η νέα «Εν Ελλάδι Gourmet Βραστή Γαλοπούλα» αποτελεί την τέλεια επιλογή για ιδιαίτερες περιστάσεις, καθώς προσφέρει αυτήν την προσιτή πολυτέλεια που κάνει την καθημερινότητά μας πιο νόστιμη, πιο ξεχωριστή και διατροφικά ανώτερη.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ FACTORING
ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
FOCUS ON HUMAN RESOURCES
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ζ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ M. NARASCHEWSKI
ETHOS SUSTAINABILITY FORUM 2014
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 2013
ΑΡΘΡΟ SARGIA PARTNERS
ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΙΔΕΝΟΡ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ
ΦΑΚΕΛΟΣ F.G. EUROPE
ΦΑΚΕΛΟΣ ΟΠΑΠ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site