Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάιος 2014-τ. 402                              

INTERAMERICAN

Με την Αθηναϊκή Mediclinic στην Τήνο, για την υγεία των Γυναικών


Η συνεργασία της INTERAMERICAN με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Τήνου, εκτός του πλαισίου της παροχής υπηρεσιών άμεσης ιατρικής βοήθειας και ειδικότερα αεροδιακομιδών στους κατοίκους του νησιού, διευρύνεται με πρόσθετες παροχές ενημέρωσης για την υγεία και κλινικών εξετάσεων από την Αθηναϊκή Mediclinic, γενική κλινική του Ομίλου.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στη Τήνο, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, ημερίδα υπό την αιγίδα του Δήμου και της Ένωσης Γυναικών Τήνου, κατά την οποία 80 γυναίκες ενημερώθηκαν για την σύγχρονη στρατηγική πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του καρκίνου του μαστού. Τα θέματα ανέπτυξαν οι ιατροί συνεργάτες της κλινικής Σπύρος Βλάχος, γυναικολόγος και Γιώργος Παπάζογλου, χειρουργός μαστού. Ο Βαγγέλης Θωμόπουλος, διευθύνων σύμβουλος και η Νικολέτα Θωμοπούλου, διευθύντρια νοσηλευτικών υπηρεσιών παρουσίασαν τις σύγχρονες υπηρεσίες των 14 τμημάτων της κλινικής και ειδικότερα του γυναικολογικού τομέα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς, ο οποίος εξήρε την κοινωνική σημασία της συνεργασίας με την INTERAMERICAN και την Αθηναϊκή Mediclinic, με απτά ήδη τα οφέλη για τους κατοίκους της Τήνου. Σημαντική ήταν η υποστήριξη στην οργάνωση της εκδήλωσης του Αλέκου Μέγκουλα, τοπικού συνεργάτη της εταιρείας.

Οι δύο γιατροί της κλινικής παρείχαν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους επί  δύο ημέρες στο Κέντρο Υγείας Τήνου, για εξετάσεις γυναικολογικής, μαστού και pap test. Εξετάστηκαν δωρεάν συνολικά 120 γυναίκες με χορηγία της INTERAMERICAN, η οποία στο πλαίσιο του σχεδίου κοινωνικής υπευθυνότητας “Πράξεις Ζωής” εστιάζει στη φροντίδα της υγείας με έμφαση στην πρόληψη.


RANDSTAD

Παρουσίαση της
flexibility@work 2014


Η Randstad παρουσιάζει την έκθεση της flexibility@work 2014, η οποία περιλαμβάνει μία νέα μελέτη σχετικά με την παραοικονομία, από το Πανεπιστήμιο του Sheffield και την Regioplan Policy Research.

Η έκθεση αποκαλύπτει το σημαντικό ρόλο που μπορούν διαδραματίσουν οι ορθά πλαισιωμένες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, σε ότι αφορά την καταπολέμηση της παραοικονομίας. Η αδήλωτη εργασία αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα για τις οικονομίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Από τον παγκόσμιο εργασιακό πληθυσμό των περίπου 3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, σχεδόν τα 2/3 (περίπου 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι) εργάζονται στην παραοικονομία. Είναι ευρέως γνωστό ότι η αδήλωτη οικονομία υποβαθμίζει την ποιότητα της εργασίας και τις εργασιακές συνθήκες, υπονομεύει μέσω του αθέμιτου ανταγωνισμού το επιχειρηματικό περιβάλλον και θέτει την οικονομική βιωσιμότητα των συστημάτων κοινωνικής προστασίας σε κίνδυνο.

"Η έκθεση αυτή παρουσιάζει με σαφήνεια την ανάγκη για ευρύτερες και συστηματικότερες πολιτικές προληπτικού χαρακτήρα σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας, προκειμένου να διορθωθούν όσες ρυθμίσεις εξακολουθούν αδικαιολόγητα να διέπουν το πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης’’, σχολιάζει ο Jacques van den Broek, Διευθύνων Σύμβουλος της Randstad. "Προκειμένου οι επιχειρήσεις και οι οικονομίες να παραμένουν καινοτόμες και ανταγωνιστικές στο σημερινό περιβάλλον, η ευελιξία καθίσταται επιτακτική ανάγκη. Η συζήτηση για το αν θέλουμε ή όχι να επιτρέψουμε τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης διεξάγεται πάνω σε μία λανθασμένη βάση. Στην πραγματικότητα, η συζήτηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στο πώς μπορεί να ρυθμιστεί καλύτερα το πλαίσιο που αφορά στην αγορά εργασίας, προκειμένου να δημιουργήσει όφελος τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τις επιχειρήσεις".

Παροχή καλύτερων εναλλακτικών λύσεων

Η έκθεση
flexibility@work δείχνει ότι στις προηγμένες οικονομίες το μέγεθος της παραοικονομίας εμφανίζει αρκετές διαφοροποιήσεις – είναι λιγότερο από 10% σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία και η Ολλανδία ενώ είναι έως και πάνω από 25% σε ορισμένες περιοχές της Νότιας και της Ανατολικής Ευρώπης. Οι χώρες με την μικρότερη παραοικονομία είναι, σύμφωνα με την έρευνα, εκείνες στις οποίες οι εταιρείες μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία να καταφύγουν σε υπηρεσίες προσωρινής απασχόλησης, προκειμένου να ανταποκριθούν στις εργασιακές τους ανάγκες. Την ίδια στιγμή, οι χώρες αυτές παρέχουν ένα επιπλέον δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας, με τη μορφή πολιτικής για την αγορά εργασίας, που προστατεύει και στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες εργαζομένων.


EUROCERT


Πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων


 Η EUROCERT αναλαμβάνει την ευθύνη ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα βιολογικά προϊόντα, προσφέροντας ταυτόχρονα  στους πελάτες της την προστιθέμενη αξία που μόνο η πιστοποίηση μπορεί να προσδώσει σε ένα προϊόν. Για την πιστοποίηση Βιολογικών Προϊόντων η EUROCERT έχει λάβει διαπίστευση από το Ε.Σ.Υ.Δ. και έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με κωδικό GR-BIO-17. Επεκτείνοντας τη δραστηριότητα της στην πιστοποίηση Βιολογικών Προϊόντων η EUROCERT παρέχει πλέον ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών πιστοποίησης σε παραγωγούς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων (GLOBALGAP IFA,AGRO 2, ISO22000,FSSC 22000,IFS κ.α.).

 


FOCACCINO

Η Αφροδίτη Σωτηρίου Γενική Διευθύντρια


Καθήκοντα Γενικής Διευθύντριας στην ελληνική αλυσίδα εστίασης Focaccino, ανέλαβε η Marketing Director της εταιρίας, Αφροδίτη Σωτηρίου. Η Αφροδίτη Σωτηρίου έχει πολυετή εμπειρία σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα καθώς έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος στην εταιρία User Hellas και Διευθύνουσα Σύμβουλος στην εταιρία Blink Integrated Communications ενώ έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις (επικοινωνίας και marketing) σε πολυεθνικές εταιρίες όπως οι Universal, BWIN International, Sephora, Alpha Copy/Nokia, Panasonic καθώς και σε εγχώρια Μέσα Μαζική Ενημέρωσης όπως στον Όμιλο Imako.

Η Αφροδίτη Σωτηρίου κατέχει Bachelor στην Επικοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών, Deree College, με εξειδίκευση στις Δημόσιες Σχέσεις και τη Διαφήμιση. Στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τον τομέα της δημοσιογραφίας τόσο στον έντυπο τύπο όσο και την τηλεόραση. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά ενώ κατέχει βασικές γνώσεις της Ιταλικής και Τουρκικής γλώσσας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ

Συνεχίζει αυτόνομα την πορεία της


Πιστή στις αρχές και το όραμα των ανθρώπων της, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία συνεχίζει, όπως από την πρώτη στιγμή έχει χαράξει, την αυτόνομη αναπτυξιακή της πορεία, στην ελληνική και διεθνή αγορά, ακολουθώντας με συνέπεια το επενδυτικό πλάνο που έχει ανακοινώσει.

Ακολουθώντας συνειδητά, από την αρχή, τον δρόμο του υγιούς ελληνικού επιχειρείν, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία συνέβαλε, με την έναρξη της δραστηριοποίησής της το 2010, στο να αλλάξουν τα δεδομένα στην εγχώρια αγορά μπύρας.

Η εταιρεία με ισχυρό «σύμμαχο» τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, κατάφερε όχι μόνο να επανακυκλοφορήσει επιτυχώς το ιστορικότερο σήμα ελληνικής μπύρας, αλλά παράλληλα να αναδείξει τις διαχρονικές αξίες και τα υψηλά ποιοτικά του χαρακτηριστικά, καθιστώντας τη FIX Hellas ως το 1ο ελληνικό brand και ως το 3ο brand σε πωλήσεις στην ελληνική αγορά. Ταυτόχρονα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, διανύοντας μόλις τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της, παρουσίασε ήδη νέες, καινοτόμες προτάσεις στην ελληνική αγορά μπύρας, διευρύνοντας τη γκάμα των προϊόντων της, με τη μοναδική στην κατηγορία της FIX Dark, αλλά και πρόσφατα με τη γνήσια συνταγή Weiss της FIX Royale.

H φιλοσοφία εξωστρέφειας, που αντανακλάται από την έντονη εξαγωγική της δραστηριότητα σε 20 δυναμικές αγορές του εξωτερικού, παράλληλα με την πρόθεσή της να συνεχίσει και να ενισχύσει περαιτέρω το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, στηρίζοντας τοπικούς παραγωγούς και κατ’ επέκταση την εθνική οικονομία, αποδεικνύουν έμπρακτα το πώς αντιλαμβάνεται η Διοίκησή της την υγιή ελληνική επιχειρηματικότητα, τόσο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, όσο και στην επόμενη μέρα για την χώρα.

Έχοντας ως μοναδικό κριτήριο την περαιτέρω ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά μπύρας, προς όφελος των καταναλωτών, η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας δεσμεύονται να συνεχίσουν και να εντείνουν τις προσπάθειές τους προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της απασχόλησης αλλά και γενικότερα της ανάκαμψης της  ελληνικής οικονομίας.     


ΔΩΔΩΝΗ

Συνεργασία με Arthur Schuman Inc στις ΗΠΑ


Η ΔΩΔΩΝΗ ως ο μεγαλύτερος παραγωγός φέτας στην Ελλάδα, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία της με έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς τυροκομικών στις ΗΠΑ, την Arthur Schuman Inc, με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ.

Η συνεργασία, που είναι σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2014, αφορά την εισαγωγή και διανομή των προϊόντων της ΔΩΔΩΝΗ στην αγορά των ΗΠΑ, με έμφαση στη φέτα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), σε όλες τις κατηγορίες πελατών (λιανική, χονδρική, catering).

Η Arthur Schuman Inc είναι ηγέτης στην αγορά των γαλακτοκομικών στις ΗΠΑ, διαθέτοντας ιστορία 60 χρόνων και εκπροσωπώντας μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές γαλακτοβιομηχανίες και κορυφαίες εταιρίες στον κλάδο παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών όπως η Ιταλική Zanetti. Η συμφωνία εντάσσεται στη νέα στρατηγική εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας της ΔΩΔΩΝΗ, που ήδη σημειώνει σημαντικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε κ. Κων/νος Ιωακειμίδης δήλωσε για τη νέα συνεργασία: «Η συγκεκριμένη συμφωνία έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να αποφέρει σημαντικά οφέλη στη ΔΩΔΩΝΗ, καθώς διευρύνει τη διείσδυση μας στο οργανωμένο λιανεμπόριο και σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ».  


 


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ FACTORING
ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
FOCUS ON HUMAN RESOURCES
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ζ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ M. NARASCHEWSKI
ETHOS SUSTAINABILITY FORUM 2014
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 2013
ΑΡΘΡΟ SARGIA PARTNERS
ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΙΔΕΝΟΡ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ
ΦΑΚΕΛΟΣ F.G. EUROPE
ΦΑΚΕΛΟΣ ΟΠΑΠ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site