Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούνιος 2014-τ.403                              

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


«Έχουμε δύο κυβερνήσεις σε μία. Ή έχουμε μία νέα κυβέρνηση με δύο πρόσωπα». Αυτή είναι η εκτίμηση παραγόντων της αγοράς για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.


Ο Α. Σαμαράς προσπάθησε να συνδυάσει τόσο την ανάγκη συνέχισης μεταρρυθμίσεων όσο και την ανάγκη για στροφή σε ηπιότερη πολιτική, με το βλέμμα βεβαίως στραμμένο στις εκλογές.

Στη νέα κυβέρνηση υπάρχει και η «λαϊκή δεξιά» και το «όλο ΠΑΣΟΚ», αλλά το ευτύχημα είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο Γκίκας Χαρδούβελης, επιλογή που εξασφαλίζει μια ομαλή συνέχεια στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία, συνδυαζόμενη με τις απόψεις του για την ανάπτυξη, δίνει ελπίδες στον αγώνα εξόδου της χώρας από την ύφεση. Ο τελευταίος είναι ένας καλός γνώστης των προβλημάτων και φυσικά ένας σοβαρός συνομιλητής για την Τρόικα και τους δανειστές.

Χαρδούβελης και Στουρνάρας θα σηκώσουν το βάρος της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για το ελληνικό χρέος.

 Η «χημεία» του με τον νέο υπουργό των Οικονομικών είναι αποδεδειγμένη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η τοποθέτηση του Γκίκα Χαρδούβελη στη θέση του υπουργού Οικονομικών σηματοδοτεί την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να διατηρήσει τη δύσκολη μεταρρυθμιστική πορεία που ζητούν οι δανειστές της.

 Ο κ. Χαρδούβελης θεωρείται ότι έχει ομοιότητες με τον προκάτοχό του Γιάννη Στουρνάρα, επίσης οικονομολόγο και τεχνοκράτη. Ο καθηγητής είναι θερμός υποστηρικτής των μεταρρυθμίσεων όσον αφορά στη λειτουργία του κράτους…

 Πιστεύει ότι η λιτότητα είναι λάθος συνταγή και πρέπει άμεσα να υπάρξει μείωση φόρων, κυρίως στις επιχειρήσεις.

 Ως επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank, να σημειωθεί ότι έκανε απόλυτα πετυχημένες αναλύσεις, οι οποίες μάλιστα διέψευσαν στην πράξη τα όσα οι ξένοι αναλυτές υποστήριζαν για την ελληνική οικονομία.

 Εξαιρετική χαρακτηρίζουν και οι άνθρωποι της αγοράς την επιλογή του κ. Γκίκα Χαρδούβελη ως νέου υπουργού Οικονομικών, καθώς έχει γνώση των θεμάτων, αφού διετέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, είχε εμπλοκή στη διαδικασία του PSI και έχει παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τις συζητήσεις για το χρέος, στις οποίες θα κληθεί να λάβει πλέον ενεργό ρόλο.

Πρόκειται για εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος με σαφή μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό, που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του τεχνοκράτη και τυγχάνει της αποδοχής της Τρόικας και των Βρυξελλών.

 Ο νέος υπουργός Οικονομικών θεωρείται υπέρμαχος της ελεύθερης οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων, ενώ έχει ταχθεί υπέρ της στροφής του οικονομικού μοντέλου από την κατανάλωση στις εξαγωγές και τις επενδύσεις, χωρίς όμως να μειώνεται το απόλυτο μέγεθος της κατανάλωσης. Ο Γκίκας Χαρδούβελης λέει «ναι» στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και «όχι» στις οριζόντιες περικοπές.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ASSETS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
«ΠΕΤΑΕΙ» ΣΕ ΝΕΑ ΥΨΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2014
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΤΕΠΗ ΤΖΙΜΕΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Κ. ΚΑΛΕΝΤΗΣ
OUTSOURCING CONFERENCE 2014
ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ VIVECHROM
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site