Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούνιος 2014-τ.403                              

PROFILE

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία στο α’ τρίμηνο του 2014


Με ενισχυμένα τα βασικά μεγέθη του έκλεισε το α’ τρίμηνο του 2014 ο όμιλος Profile, ως συνέπεια της εξωστρεφούς πολιτικής του, της ανάπτυξης νέων λύσεων και της ενίσχυσης της επενδυτικής του στρατηγικής. Ο όμιλος εμφανίζει αισθητά βελτιωμένο EBITDA, σημαντικά διαθέσιμα και αυξημένα κέρδη, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Σε ενοποιημένο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών του ομίλου παρουσίασε μικρή άνοδο και διαμορφώθηκε στα 2,08 εκατ. ευρώ από 2,03 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2013. Τα κέρδη προ αποσβέσεων, τόκων και φόρων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 665 χιλ. ευρώ από 551 χιλ. ευρώ το α’ τρίμηνο πέρσι, εμφανίζοντας αύξηση της τάξεως του 20,6%. Το περιθώριο EBITDA ανήλθε σε 32%, έναντι 27% το α’ τρίμηνο πέρσι και 30% για το σύνολο του 2013. Η θετική αυτή εξέλιξη οφείλεται στη διατήρηση του περιθωρίου μικτού κέρδους σε ποσοστό άνω του 40% και στη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 151 χιλ. ευρώ, από 96 χιλ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2013 (αύξηση 58%) και τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στις 134 χιλ. ευρώ από 106 χιλ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2013 (αύξηση 27%).

O όμιλος εμφανίζει ισχυρές ταμειακές ροές και διατηρεί υψηλά διαθέσιμα, ενώ μείωσε περαιτέρω τον δανεισμό σε σχέση με τις 31/12/2013. Επιπροσθέτως, τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν σε 15,19 εκατ. ευρώ, έναντι 15,07 εκατ. ευρώ στις 31/12/2013 και 14,56 εκατ. ευρώ στις 31/3/2013. Συνεπώς, ο δείκτης ξένων προς ίδια κεφάλαια εμφάνισε αξιοσημείωτη κάμψη σε 0,72x, έναντι 0,87x το αντίστοιχο διάστημα του 2013, ενώ ο δείκτης γενικής ρευστότητας ξεπέρασε το 1,53x, αναδεικνύοντας την οικονομική ευρωστία του ομίλου.

 Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 2,04 εκατ. ευρώ, ενώ το EBITDA διαμορφώθηκε στα 798 χιλ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους σε 279 χιλ. ευρώ για το α’ τρίμηνο του 2014.

Στα μεγέθη του τριμήνου αποτυπώνεται η αποτελεσματικότητα των επενδύσεων του ομίλου σε νέα προϊόντα και εφαρμογές που προσφέρουν υψηλή προστιθέμενη αξία (όπως η νέα έκδοση του IMSplus, η εξελιγμένη πλατφόρμα του FMS.next, το Mobius Wealth κ.ά.), καθώς και η αυξημένη πρόσκτηση νέων πελατών στον τομέα του χρηματοοικονομικού λογισμικού.

Ο όμιλος ενδυναμώνει περαιτέρω την παρουσία του στις χώρες του εξωτερικού (μεταξύ άλλων στη Μ. Βρετανία, την Ελβετία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σιγκαπούρη), ενισχύοντας τις εργασίες του με εξειδικευμένο προσωπικό, υποστηρικτικές δράσεις προώθησης των λύσεών του και νέες συνεργασίες αντιπροσώπευσης.


KORRES

Αναβαθμίζει τον διακομιστή Microsoft Exchange 2003


Η καινοτόμα ελληνική εταιρεία καλλυντικών Korres επέλεξε την έκδοση cloud του Microsoft Exchange Online για να αντικαταστήσει τον διακομιστή Microsoft Exchange 2003 τον οποίο χρησιμοποιούσε έως σήμερα. Η μετάβαση αυτή έγινε με γνώμονα την παροχή μεγαλύτερης ασφάλειας, βελτιωμένων επικοινωνιών και χαμηλότερου κόστους.

 Ο ιδρυτής της εταιρείας, Γεώργιος Κορρές, βασίζει την ανάπτυξή της, από την ίδρυσή της το 1996, σε μια ισορροπία ποιότητας, τιμής, ασφάλειας και καλού σχεδιασμού. Η Korres εξάγει προϊόντα βασισμένα σε φυσικές πρώτες ύλες σε σχεδόν 30 χώρες, με πωλήσεις που αγγίζουν τα 50 εκατ. ευρώ.

Οι εκτεταμένες ανάγκες που προκύπτουν από τα παραπάνω καλύπτονταν από το 2004 από τον διακομιστή Microsoft Exchange 2003, o οποίος παρείχε κεντρική συντήρηση και έλεγχο των επικοινωνιών. Ωστόσο, με τους αρχικούς 130 χρήστες να αυξάνονται σε 250 το 2013, και με μια βάση δεδομένων μεγαλύτερη του 1TB, η υποστήριξη για ορισμένα στοιχεία του Exchange ήταν περιορισμένη, με αποτέλεσμα τη διαρκή αύξηση του κόστους που απαιτούσε η αποθήκευση. «Αυτό έθεσε ένα μεγάλο πρόβλημα συντήρησης» είπε ο Χάρης Σταυριανουδάκης, Chief Financial Officer της Korres. «Χρειαζόμασταν προοδευτικά ισχυρότερο hardware, το οποίο ήταν και πιο ακριβό». Ο τοπικός συνεργάτης της Microsoft, BinaryTree, που είχε προμηθεύσει τον διακομιστή Exchange 2003 προειδοποίησε την εταιρεία σχετικά με τους κινδύνους της τεράστιας βάσης δεδομένων της. «Ξέραμε ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της BinaryTree, Κώστας Οικονομάκης. «Ήταν σημαντική η μετάβαση σε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον».

 Οι επιλογές ήταν το Exchange 2013 ή το βασισμένο στο cloud Exchange Online. H Binary Tree συνέστησε το τελευταίο. «H Korres γίνεται όλο και πιο διεθνής» πρόσθεσε ο κ. Οικονομάκης. «Έχουν χιλιάδες πελάτες σε όλο τον κόσμο. Το cloud θα ήταν χρήσιμο για αυτούς».

Η εταιρεία δοκίμασε το Exchange Online. «Εντυπωσιαστήκαμε με τη διαθεσιμότητα, τομέα που αποτελούσε μεγάλη ανησυχία» δήλωσε ο κ. Σταυριανουδάκης. «Είχε επίσης το πλεόνασμα χώρου που έλειπε, γεγονός που αποτέλεσε βασικό σημείο της λήψης της απόφασης για μας. Η BinaryTree έλυσε τις όποιες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια στο cloud και ο διακομιστής συνεργάστηκε άψογα με τις ταμπλέτες Lenovo λειτουργικού Windows 8.1, που αγοράστηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα για να αντικαταστήσουν τα Windows7 Professional tablets του προσωπικού εμπορίου και πωλήσεων».


ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Κατασκευαστικό ανεκτέλεστο 3,76 δισ. ευρώ


Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της 31/03/2014, οι ενοποιημένες πωλήσεις της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαμορφώθηκαν στα 163,4 εκατ. ευρώ, έναντι 96,8 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2013, αυξημένες κατά 68%, κυρίως λόγω των υψηλότερων πωλήσεων στον τομέα των κατασκευών.

Η λειτουργική κερδοφορία προ αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανήλθε σε 21,9 εκατ. ευρώ, έναντι 21,4 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2013, αυξημένη κατά 2,3%, θετικά επηρεασμένη κυρίως από τον τομέα των κατασκευών. Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 18,2 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2013, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά την αφαίρεση των φόρων και των δικαιωμάτων μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε ζημίες 1,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 19 εκατ. ευρώ.

Οι συνολικές επενδύσεις του ομίλου το εν λόγω διάστημα ανήλθαν σε 20,1 εκατ. ευρώ και αφορούν κυρίως στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των κατασκευών.

 Ο συνολικός καθαρός τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται πλέον σε 428 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 28 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2013. Τα χρηματικά διαθέσιμα στο τέλος του α’ τριμήνου του 2014 ανέρχονταν σε 267 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός δανεισμός σε 695 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε 637,7 εκατ. ευρώ.

Στις επιμέρους δραστηριότητες: το τρέχον κατασκευαστικό ανεκτέλεστο του ομίλου παραμένει στα υψηλά επίπεδα των 3,76 δισ. ευρώ, σηματοδοτώντας μια σημαντική περίοδο κερδοφορίας αλλά και δημιουργίας αυξημένων ταμειακών ροών για τον όμιλο. Σημειώνεται ότι η μέγιστη εντατικοποίηση της κατασκευής των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων αναμένεται στο β’ και γ’ τρίμηνο του 2014.

Ο κατασκευαστικός τζίρος για τρίτους διαμορφώθηκε σε 133 εκατ. ευρώ έναντι 66,9 εκατ. ευρώ το περσινό αντίστοιχο διάστημα, σημειώνοντας αύξηση κατά 98%,ενώ τα λειτουργικά αποτελέσματα προ αποσβέσεων (EBITDA-προσαρμοσμένα για μη ταμειακά έξοδα) του τομέα διαμορφώθηκαν σε 3,8 εκατ. ευρώ έναντι 1,2 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2013.


ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε.

Αύξηση σε τζίρο και κέρδη


Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε από τη διοίκηση της Καράτζη Α.Ε. παρουσίαση των δραστηριοτήτων του ομίλου και των οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης 2013. Συνοπτικά, κατά τη χρήση 2013 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 8,0%, τα μικτά κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν στη χρήση 2013 σε 16,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 4,5%. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου ανήλθαν σε 13,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 13,9%, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 107,8% και διαμορφώθηκαν στη χρήση 2013 σε 7,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου ανήλθαν σε 4,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 43,3%. Τέλος, ο όμιλος κατέγραψε εντός του 2013 σημαντικά αυξημένες ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες.

 Αναφορά έγινε και στα πρόσφατα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου του 2014, στα οποία αποτυπώνεται η συνέχεια των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης 2013. Έτσι για το α’ τρίμηνο 2014 σε επίπεδο ομίλου ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 7,01%, τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 4,42 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 19,75%. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 2,46 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 23,74%.

 Σημειώνεται επίσης ότι η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τον σχηματισμό ειδικού φορολογηθέντος αποθεματικού ποσού 3,27 εκατ. ευρώ από τα κέρδη εις νέον, για την κάλυψη μέρους της ίδιας συμμετοχής επενδυτικού σχεδίου ανέγερσης νέας ξενοδοχειακής μονάδας. Το εν λόγω επενδυτικό σχέδιο συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ έχει ενταχθεί ήδη στις διατάξεις του Α.Ν. 3908/2011 και αφορά την ανέγερση νέου ξενοδοχείου κατηγορίας 5 αστέρων και δυναμικότητας 240 κλινών περίπου, σε παράπλευρη του Nana Beach παραθαλάσσια έκταση 32 στρεμμάτων. Η νέα αυτή επένδυση αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον ξενοδοχειακό τομέα του ομίλου, αξιοποιώντας τις συνεχώς αυξανόμενες προοπτικές που υπάρχουν

στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα.

Επίσης, αποφασίστηκε αντί μερίσματος η διανομή στους μετόχους φορολογηθέντος αποθεματικού του άρθρου 72 του Ν. 4172/2013, συνολικού ποσού 767.436,10 ευρώ ή 0,0522784 ευρώ ανά μετοχή.

 Τέλος, και κλείνοντας τη Γενική Συνέλευση, έγινε αναφορά στις προοπτικές για την τρέχουσα χρήση, κατά την οποία εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί περαιτέρω ενίσχυση τόσο της ξενοδοχειακής όσο και της βιομηχανικής δραστηριότητας στη βάση του υλοποιούμενου στρατηγικού σχεδιασμού και επενδυτικού πλάνου του ομίλου.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ASSETS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
«ΠΕΤΑΕΙ» ΣΕ ΝΕΑ ΥΨΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2014
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΤΕΠΗ ΤΖΙΜΕΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Κ. ΚΑΛΕΝΤΗΣ
OUTSOURCING CONFERENCE 2014
ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ VIVECHROM
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site