Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούλιος-Αύγουστος 2014-τ.404                              

Τράπεζες: Και τρίτη ανακεφαλαιοποίηση;


Προς νέες αυξήσεις κεφαλαίων από 2 δισ. (καλό σενάριο) έως και 6 δισ. (κακό σενάριο)


Η «απειλή» της... ωρολογιακής βόμβας των μη εξυπηρετούμενων δανείων
Έρχονται νέες αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών;

Μια μερίδα χρηματιστών δηλώνουν στο «Χ» με σιγουριά ότι θα υπάρξει και τρίτη ανακεφαλαιοποίηση τους.

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια 6 δισ. ευρώ. Αυτό αποτελεί το πιο απαισιόδοξο σενάριο. Το καλό σενάριο είναι να προκύψουν γύρω στα 2-2,5 δισ. ευρώ από τα stress test της ΕΚΤ.

Οι ξένοι επενδυτές επένδυσαν πάνω από 7 δισ. ευρώ στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών και τώρα βλέπουν ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν και νέα κεφάλαια.


Βαριά ονόματα


Οι ελληνικές τράπεζες το προηγούμενο διάστημα προσέλκυσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον μεγάλων διεθνώς επενδυτικών ονομάτων.

Και ο Τζορτζ Σόρος και ο Τζον Πόλσον και η Pimco (ο μεγαλύτερος διαχειριστής ομολόγων παγκοσμίως) πόνταραν στις ελληνικές τράπεζες.

Είχαμε τοποθετήσεις μεγάλων διεθνών funds και ισχυρών κερδοσκόπων παγκοσμίως, όπως ο Τζορτζ Σόρος στην Εθνική ή ο Τζον Πόλσον στην Alpha και την Πειραιώς, η Blackrock και η Blackstone, αλλά και η Pimco στην Εθνική και τη Eurobank.

Στην Εθνική τοποθετήθηκε η αφρόκρεμα ξένων επενδυτών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ανάμεσα στους ξένους επενδυτές που τοποθετήθηκαν στην ΑΜΚ περιλαμβάνονται η Pimco, ο Τζορτζ Σόρος, το κράτος του Άμπου Ντάμπι, η Norges Bank, το Och-Ziff Capital Management, το York Capital, η Blackrock, το Fidelity και η JP Morgan.

H Pimco, το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων του κόσμου, μπήκε και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank. Απέκτησε περίπου το 1% του μετοχικού της κεφαλαίου της Eurobank και αποτελεί πλέον έναν από τους πέντε κορυφαίους μετόχους της τελευταίας, μετά την κοινοπραξία των επενδυτών υπό την καναδική Fairfax του Prem Watsa.

Είναι σίγουρα ασυνήθιστο να βλέπουμε την Pimco να αποκτά μια εξέχουσα θέση σε μια σχετικά υψηλού ρίσκου αύξηση κεφαλαίου, καθώς από τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια του 1,94 τρισ. δολ. που διαθέτει, μόλις τα 9 δισ. δολ. είναι επενδεδυμένα σε μετοχές, αφού είναι γνωστή η προτίμησή της στα ομόλογα.


Νέα βάρη


Οι ελληνικές τράπεζες με περίπου 80 δισ. ευρώ προβληματικά δάνεια (Ελλάδα και εξωτερικό), δηλαδή ποσό που αντιστοιχεί στο 40% των δανείων στην Ελλάδα ίσως χρειαστεί να σηκώσουν και το βάρος μέρους των επιχειρηματικών δανείων, που ανέρχονται στα 42 δισ. ευρώ.

Ο νέος διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας, με υπόδειξη της Τρόικας, ζητά από τις τράπεζες, εμμέσως πλην σαφώς, να «τραβήξουν την πρίζα στις μη βιώσιμες επιχειρήσεις».

Η φιλολογία για πιθανό «κούρεμα» μέρους των επιχειρηματικών δανείων, σε συνδυασμό με την αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία αναδιάρθρωσης βιώσιμων επιχειρήσεων, δημιούργησε κλίμα αβεβαιότητας για τις τράπεζες, που θα κληθούν οριστικά να απεμπολήσουν κάποιου ύψους απαιτήσεις τους, ενόψει μάλιστα των νέων stress test του φθινοπώρου.

Από την αρχή του έτους, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες άντλησαν μέσω ΑΜΚ 8,31δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η Eurobank χρειάστηκε 2,86 δισ., η Εθνική 2,5 δισ., ακολουθούμενες από την Πειραιώς με 1,75 δισ. και την Alpha με 1,2 δισ.

 Και τώρα ίσως χρειαστούν και πρόσθετα κεφάλαια, ενώ από τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η επάρκεια των σχεδόν 10 δισ. ευρώ που άντλησαν οι ελληνικές τράπεζες μέσω των αυξήσεων κεφαλαίου και των ομολογιακών εκδόσεων.


Το «καμπανάκι» του ΔΝΤ


Τον «κώδωνα του κινδύνου» για την «απειλή» της... ωρολογιακής βόμβας των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) έκρουσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προτρέποντας τις ελληνικές τράπεζες να λάβουν επιπρόσθετες προβλέψεις.

Στη αποκάλυψη ότι τα «κόκκινα δάνεια» στην Ελλάδα ανέρχονται σε 77 δισ. ευρώ προχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανήλθαν στο 33,5% στα τέλη του πρώτου τριμήνου 2014, από 32% στα τέλη του 2013. Ο νέος διοικητής προσδιόρισε τα «κόκκινα δάνεια» στα 77 δισ., εκ των οποίων τα 42 δισ. αφορούν σε μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, τα 25 δισ. είναι στεγαστικά δάνεια και τα 10 δισ. είναι καταναλωτικά δάνεια.

Οι ζημίες που εμφάνισαν οι ελληνικές τράπεζες στο πρώτο τρίμηνο του 2014 φθάνουν στα 600 εκατ. ευρώ και προκλήθηκαν κυρίως από το ύψος των «κόκκινων δανείων».

 Το ΔΝΤ κάνει λόγο για επιπρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες έως και 6 δισ. στο ακραία δυσμενές σενάριο και τοποθετεί συνολικά τα NPLs και τα αναδιαρθρωμένα δάνεια στο 40% του συνόλου των δανείων στο τέλος του 2013, ήτοι στα 86,7 δισ.


S&P: Στην υψηλότερη ομάδα ρίσκου οι ελληνικές τράπεζες


Κόντρα στις καλές εκθέσεις των ξένων οίκων για τις ελληνικές τράπεζες, η Standard & Poor’s τοποθετεί τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο στην υψηλότερη κατηγορία ρίσκου, στην ομάδα «10», στο πλαίσιο της αξιολόγησης για τον κίνδυνο του τραπεζικού συστήματος (BICRA).

Ο οίκος χρησιμοποιεί ένα σύστημα από το 1 μέχρι το 10, με το 1 να αντιπροσωπεύει το χαμηλότερο ρίσκο. Άλλες χώρες στην ομάδα 10 είναι η Αίγυπτος και η Λευκορωσία, σημειώνει στην ανάλυσή του ο οίκος.

Ο οίκος σημειώνει ότι αν και η ελληνική οικονομία αρχίζει να σταθεροποιείται, η Ελλάδα συνεχίζει να αντιμετωπίζει αδύναμες οικονομικές προοπτικές. Εκτιμά ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί ελαφρώς το 2014, ενώ τα επόμενα λίγα χρόνια η χώρα θα βιώνει αδύναμη οικονομική ανάπτυξη και αποπληθωριστικές πιέσεις.

Ο οίκος σημειώνει ότι η παρατεταμένη οικονομική ύφεση και οι πιστωτικές πιέσεις θα μεγεθύνουν τον πιθανό αντίκτυπο των συσσωρευμένων ανισορροπιών στο τραπεζικό σύστημα. Κατά την άποψη του οίκου, ο κίνδυνος υλοποιείται με τη μορφή πολύ υψηλών πιστωτικών ζημιών στα εγχώρια χαρτοφυλάκια των τραπεζών. Όπως σημειώνει, οι ζημιές αυτές είναι σημαντικά υψηλότερες από εκείνες που καταγράφηκαν σε άλλες χώρες με παρόμοιο βαθμό μόχλευσης στον ιδιωτικό τομέα.

 Επισημαίνει επίσης ότι αν και οι εγχώριες καταθέσεις έχουν αρχίσει πρόσφατα να δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης και ορισμένες τράπεζες απέκτησαν πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, «δεν περιμένουμε οι ελληνικές τράπεζες να καταφέρουν να εξομαλύνουν αυτές τις ανισορροπίες επιτυχώς σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο».


Το «σωσίβιο» της ΕΚΤ


Τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ως εγγύηση δάνεια ύψους 139 δισ. για να λάβουν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φθηνή χρηματοδότηση ύψους 21 δισ. ευρώ θα έχουν οι ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με ανάλυση της Goldman Sachs.

Βάσει της μεθοδολογίας της ΕΚΤ, οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να δώσουν ως εγγυήσεις στην ΕΚΤ δάνεια που αντιστοιχούν στο 34,5% του ενεργητικού τους, ήτοι δάνεια ύψους 139 δισ. ευρώ.

Η ανάκαμψη του ελληνικού τραπεζικού τομέα έχει ισχυρά θεμέλια, υποστηρίζει η Goldman Sachs και υποστηρίζει πως οι τέσσερις συστημικές τράπεζες είναι πολύ καλύτερα κεφαλαιοποιημένες μετά τον πρόσφατο γύρο ανακεφαλαιοποίησης και αναμένεται να επωφεληθούν σημαντικά από την τρέχουσα οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, αλλά και τις βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές.

Η Goldman Sachs ξεκαθαρίζει πως η ανάκαμψη της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να πάρει χρόνο, αλλά τελικά οι τράπεζες θα μπορούν να προσφέρουν κορυφαίες αποδόσεις σε σχέση με άλλες τράπεζες της ζώνης του ευρώ. Στο σημείο αυτό σημειώνει πως τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών υποστηρίζουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους σε μεσοπρόθεσμη βάση.

 Σε μακροπρόθεσμη βάση η Goldman Sachs χαρακτηρίζει την κεφαλαιακή κάλυψη των ελληνικών τραπεζών καλή σε σχέση με τους ευρωπαίους ανταγωνιστές τους, ωστόσο σημειώνει πως βραχυπρόθεσμα η κεφαλαιοποίησή τους πιθανό να μειωθεί, γεγονός που σχετίζεται με την εξόφληση των προνομιούχων μετοχών και την πλήρη εναρμόνιση με τη Βασιλεία III.

Έτσι, εκτιμά πως ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (CET1) των ελληνικών τραπεζών θα διαμορφωθεί μεταξύ 8 και 12%.


Η Morgan Stanley


Η αγορά υποτιμά την προοπτική που έχει για τις ελληνικές τράπεζες η ανατιμολόγηση των καταθέσεων, ως έμμεσο αποτέλεσμα των ενεργειών της ΕΚΤ, εκτιμά η Morgan Stanley.

Προβλέπει ότι η ανάκαμψη των καθαρών εσόδων από τόκους και των προμηθειών για τις τράπεζες θα οδηγήσει σε αύξηση της απόδοσης των εμπράγματων ιδίων κεφαλαίων κατά 11-14% ετησίως έως το 2017.

Σύμφωνα με τον οίκο, τα κόστη χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών είναι μακράν τα υψηλότερα στην ευρωπεριφέρεια, και ως εκ τούτου οι ελληνικές τράπεζες είναι εμμέσως οι βασικοί ωφελούμενοι από το πακέτο που ανακοίνωσε τον Ιούνιο η ΕΚΤ, καθώς μειώνει το κόστος των εγχώριων καταθέσεων. Η Morgan Stanley εκτιμά πως η αγορά υποτιμά το εύρος και την ταχύτητα αυτής της εξομάλυνσης, σημειώνοντας πως η εκτίμησή της για τα καθαρά έσοδα από επιτόκια για το 2014 είναι 12-16% υψηλότερη από αυτήν της αγοράς.

Πάντως, ο οίκος σημειώνει πως η θέση του βασίζεται στην υπόθεση της μακροοικονομικής ανάκαμψης, η οποία βρίσκεται ακόμα σε πρώιμη φάση και είναι ενδεχομένως εύθραυστη. Παράλληλα, η πολιτική κατάσταση παραμένει περίπλοκη, ενώ θα πρέπει να δοθεί προσοχή στην επερχόμενη εξέταση της ποιότητας των assets των τραπεζών (AQR).

 Με την Ελλάδα να βρίσκεται τώρα στους δείκτες των αναδυόμενων αγορών, η Morgan Stanley θεωρεί ότι οι επενδυτές των παγκόσμιων αναδυόμενων αγορών θα πρέπει να αγοράσουν ελληνικές τραπεζικές μετοχές. Εκτιμά πως οι ενισχυμένοι ισολογισμοί και η ισχυροποίηση του τομέα μετά τη συγκέντρωσή του περιορίζουν το διαρθρωτικό πτωτικό ρίσκο.


Τα τρία σενάρια για την επόμενη μέρα των τραπεζών


Για «Ηράκλεια ανάκαμψη» κάνει λόγο η Citigroup, αναφερόμενη στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, προχωρώντας παράλληλα και σε αύξηση των προβλέψεών της για την κερδοφορία των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών.

H Citigroup θεωρεί ότι η υπερσυγκέντρωση της τραπεζικής αγοράς της Ελλάδας –κατέχουν το 98% της αγοράς– καθιστά ευκολότερο τον στόχο για τις τέσσερις τράπεζες να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Σύμφωνα με τη Citigroup, το μεγάλο πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών, τα NPLs, θα αποκλιμακωθούν όταν η ανεργία μειωθεί σημαντικά.

Οι μέχρι τώρα αναλύσεις άλλωστε έχουν καταδείξει ότι τα NPLs βρίσκονται σε άμεση σύνδεση με τα επίπεδα ανεργίας.

Αξίζει εδώ να υπενθυμιστεί ότι το ΔΝΤ έχει προβλέψει ότι η ανεργία στην Ελλάδα θα μειωθεί στο 14% μέχρι το 2019.

Έτσι, το βασικό σενάριο είναι πως το 2018 η κερδοφορία των τραπεζών θα φτάσει το 1,9% του ΑΕΠ και η κεφαλαιοποίηση το 17% του ΑΕΠ.

Η εξέλιξη αυτή θα τοποθετούσε την Ελλάδα τα ίδια επίπεδα αποτίμησης με εκείνα της Βραζιλίας και της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με το επόμενο σενάριο –το αισιόδοξο– η κερδοφορία των τραπεζών θα φτάσει το 2% του ΑΕΠ, ενώ το 40% της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης της αγοράς θα επιστραφεί στους μετόχους.

 Τέλος, στο απαισιόδοξο σενάριο η κερδοφορία θα ανέλθει στο 1,2% του ΑΕΠ, όπως και στην Τουρκία ή στη Ρωσία, με την κεφαλαιοποίηση να φτάνει στο 25% του ΑΕΠ, όπως αυτή της Αυστραλίας.


 


1 ΣΕΛΙΔΑ


Οι τράπεζες θα «τραβήξουν την πρίζα» στις υπερχρεωμένες εισηγμένες;


Έντονες ήταν οι διεργασίες στο πρώτο εξάμηνο σε επιχειρηματικό επίπεδο, και αυτό αποδεικνύεται από το μίνι μπαράζ από συμφωνίες μετοχικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα που ανακοινώθηκαν, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2014 οι εισηγμένες άντλησαν 8,5 δισ. ευρώ από την αγορά σε νέες εκδόσεις μετοχών.

Όμως, ο νέος διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας, τονίζει προς τους τραπεζίτες ότι οι χορηγήσεις νέων δανείων πρέπει να κατευθυνθούν μόνο σε βιώσιμες επιχειρήσεις. Και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστη θέση και μεγάλο αριθμό εισηγμένων εταιρειών.

Η Τρόικα, που είναι πλέον καλός γνώστης της ελληνικής τραπεζικής αγοράς, γνωρίζει ότι κάτω από το χαλί των τραπεζών «κρύβονται» περίπου 20 με 25 δισ. ευρώ που αφορούν σε ομολογιακά επιχειρηματικά δάνεια, μεταξύ των οποίων και αρκετών εισηγμένων ομίλων, που απλά αναχρηματοδοτούνται στο ελάχιστο, και πολλά δάνεια από αυτά καταλήγουν σε υπεράκτιες ή «κρυμμένες χορηγήσεις». Γι’ αυτό και το ΔNT τον περασμένο το Φεβρουάριο υπολόγιζε τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών σε 20 δισ. ευρώ!

Πλέον, τα «κόκκινα δάνεια» των επιχειρήσεων αφορούν το 54,5% του συνόλου των προβληματικών χορηγήσεων των τραπεζών.

Το κέντρο βάρους των τραπεζών πέφτει σε μια σειρά εταιρειών οι οποίες βρίσκονται σε κλοιό ζημιών, έχοντας παράλληλα και «κόκκινα δάνεια» άνω των 10 δισ. ευρώ. Δηλαδή, σχεδόν το ένα τρίτο από το σύνολο των επιχειρηματικών δανείων που είναι σε καθυστέρηση αποπληρωμής για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών.

Πέραν αυτών, υπάρχουν άλλα 25 δισ. «κόκκινα δάνεια» σε επιχειρήσεις, από τις οποίες όμως ένα σημαντικό κομμάτι μπορεί να επιβιώσει, υπό όρους και προϋποθέσεις.


Αναγκαστικά deals


Όπως επισημαίνουν χρηματιστηριακοί παράγοντες, είτε λόγω συνθηκών και αναγκών είτε λόγω αναπτυξιακών σχεδίων, προσεχώς θα υπάρξουν και άλλα deals στον ευρύτερο μεσαίο χώρο, ο οποίος ξεκινά από τις παρυφές του 25άρη και φθάνει έως τα πάνω στρώματα της small cap.

Κινήσεις, ζυμώσεις και deals, όπως σε Σελόντα, Forthnet, Πόρτο Καρράς, Lamda, Sarantis, Cyclon κ.λπ., κατέδειξαν πως οι διεργασίες δεν αφορούν μόνο τις τράπεζες και τη ΔΕΗ, αλλά υπάρχει ενδιαφέρον και σε άλλες βαθμίδες της επιχειρηματικής ζωής του τόπου. Επιπλέον, οι εξελίξεις αυτές έχουν άμεσο αντίκτυπο στις αποτιμήσεις των επιχειρήσεων, καθώς εν μέσω επενδυτικών προσφορών ή και κερδοσκοπικών επιδιώξεων, αποδεικνύουν πως υπάρχουν κρυμμένες αξίες ακόμη και προβληματικές επιχειρήσεις.

Με κλάδους όπως οι ιχθυοκαλλιέργειες, το real estate, ο τουρισμός, η βιομηχανία, οι υποδομές, τα telecoms, η ενέργεια, η ακτοπλοΐα, η υγεία, το εμπόριο κ.λπ. να ξεχωρίζουν στις τάξεις των υποψήφιων επενδυτών, στρατηγικών ή απλά κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε ότι κάποιες από τις κινήσεις και τις συμφωνίες που είτε κλείνουν είτε αποτελούν σχέδια επί χάρτου προωθούνται για λόγους επιβίωσης και ανάγκης. Δηλαδή, πολλές επιχειρήσεις, έχοντας βρεθεί σε δυσμενή θέση λόγω έλλειψης ρευστότητας και εμφάνισης υψηλού δανεισμού, υποχρεώνονται σε αναζήτηση εταίρου ή σε εξεύρεση λύσης υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» των τραπεζών.

Από την άλλη πλευρά πάντως, δεν είναι όλες οι κινήσεις στο πλαίσιο της επιβίωσης, αλλά γίνονται για σοβαρούς αναπτυξιακούς λόγους ή γιατί η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες.

Περιπτώσεις όμως όπως οι εν εξελίξει προσπάθειες συγκέντρωσης στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, με επίκεντρο τη Forthnet (και ο ΟΤΕ μπήκε στο παιχνίδι χτυπώντας τη Nova, με την εισηγμένη εταιρεία να αναδεικνύεται σε «πολύφερνη νύφη» τόσο για τη Wind και τη Vodafone όσο και για τον ΟΤΕ), ή οι συγχωνεύσεις που δρομολογούν οι τράπεζες στις ιχθυοκαλλιέργειες με άξονα τον Νηρέα και τη Σελόντα (ήδη η δεύτερη προωθεί έκδοση ομολογιακού 105 εκατ. ευρώ, ενώ θα μετοχοποιηθούν χρέη 50-60 εκατ. ευρώ, με ανάλογες εξελίξεις να αναμένονται και στην πρώτη), οι συζητήσεις που γίνονται αυτή την περίοδο για εξαγορές μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων –με ενδεικτική την προσέγγιση της Τεχνικής Ολυμπιακής με τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο Hines για την πώληση του Πόρτο Καρράς– οι δημόσιες προτάσεις της Motor Oil για τη Cyclon (στα 0,7 ευρώ) και της HIG Luxemburg και της «Μαΐλλης «(στα 0,015 ευρώ), τα μετοχικά placements σε Lamda και Eurobank Properties, η πρόσφατη συμφωνία MIG-Πειραιώς, αναθερμαίνουν ένα σημαντικό κομμάτι της χρηματιστηριακής αγοράς και ερμηνεύονται ως προάγγελος ευρύτερων επιχειρηματικών κινήσεων το επόμενο διάστημα.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
QUALCO
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ PHARMA & HEALTH CONFERENCE
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
INSURANCE CONFERENCE 2014
ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ & ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
ΦΑΚΕΛΟΣ LAMDA DEVELOPMENT
ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΩΔΩΝΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ BEIERSDORF HELLAS
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site