Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούλιος-Αύγουστος 2014-τ.404                              

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΣΔΙΤ


Ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του πρωτοποριακού έργου «ΣΔΙΤ Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου» έγινε πρόσφατα με την έκδοση από το ΥΠΕΚΑ της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.).

Προσωρινός Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ)  του έργου έχει ανακηρυχθεί από τις 12 Αυγούστου 2013 η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Μετά την έκδοση της Α.Ε.Π.Ο. αναμένεται η υπογραφή της Σύμβασης Σύμπραξης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου έως τον Αύγουστο του 2014 και η έναρξη κατασκευής του έργου ένα μήνα μετά.

Το έργο «ΣΔΙΤ Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου» έρχεται να δώσει λύση μακράς πνοής σε ένα τεράστιο περιβαλλοντικό, κοινωνικό κι οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου κι είναι το πρώτο έργο αυτού του είδους που προχωρά στην Ελλάδα.

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ  θα υλοποιήσει σημαντικό μέρος του εγκεκριμένου Περιφερειακού Σχεδιασμού  (ΠΕΣΔΑ) της Πελοποννήσου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη Μελέτης, Κατασκευής και Λειτουργίας τριών υπερσύγχρονων Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) και ισάριθμων Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) σε Μεσσηνία, Αρκαδία και Λακωνία, καθώς και δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) σε Κορινθία κι Αργολίδα, που λύνουν οριστικά και με τον πλέον ενδεδειγμένο περιβαλλοντικά, τεχνολογικά, οικονομικά και κοινωνικά τρόπο το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο για τα επόμενα 25 χρόνια τουλάχιστον.

Συγκεκριμένα:

- Επιλύεται άμεσα και με τεχνολογία αιχμής το πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

- Αναβαθμίζεται πλήρως και  προστατεύεται απόλυτα το φυσικό περιβάλλον

- Βελτιώνεται  η ποιότητα ζωής των κατοίκων και προστατεύεται απόλυτα η δημόσια υγεία

- Κινητοποιούνται κεφάλαια ύψους 160 εκατ. ευρώ, που προέρχονται από πόρους του ΕΣΠΑ, Ίδια Κεφάλαια του Αναδόχου και τραπεζικό δανεισμό

- Δημιουργούνται 600 θέσεις εργασίας στην περίοδο κατασκευής, 200 μόνιμες θέσεις εργασίας στην 25ετή περίοδο λειτουργίας, καθώς και μεγάλος αριθμός παράλληλων θέσεων εργασίας (μεταφορές, εμπορία και διαχείριση ανακυκλώσιμων κλπ.). 

- Ελαχιστοποιείται η οικονομική επιβάρυνση των πολιτών για τέλη καθαριότητας

- Το έργο δημιουργεί προφανή οφέλη στις τοπικές οικονομίες, τον  τουρισμό, τη νέα ποιοτική γεωργία και την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των νέων γενιών

- Μεγιστοποιείται η διαλογή απορριμμάτων στην πηγή, η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση

- Παράγεται πράσινη ενέργεια, που καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες των τριών ΜΕΑ

Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 24 μήνες, ενώ από τον 10ο μήνα από την υπογραφή της σύμβασης η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αναλαμβάνει την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων δίνοντας έτσι μια σύννομη πρώτη λύση σε ένα σημαντικό περιβαλλοντικό πρόβλημα της Περιφέρειας.


EUROBANK-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ

Ευεργετικές οι αποφάσεις της ΕΚΤ


Το 2013 ήταν χρονιά μεγάλης δοκιμασίας αλλά και θετικών εξελίξεων στην οικονομία. Για την Eurobank, υπήρξε έτος καμπής.

Στα μακροοικονομικά μεγέθη, η ύφεση παρατάθηκε για έκτη συνεχή χρονιά. Ωστόσο, επιβραδύνθηκε σημαντικά στο -3,9%, έναντι -7% το 2012. Οι εξελίξεις στο δημοσιονομικό επίπεδο υπήρξαν ιδιαίτερα θετικές. Πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ στο ισοζύγιο της Γενικής Κυβέρνησης μετά από 11 χρόνια, ενώ για πρώτη φορά ήταν πλεονασματικό και  το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (0,7% του ΑΕΠ). Και αυτό παρότι στην Ευρώπη, τον κύριο εμπορικό εταίρο της χώρας, η ανάπτυξη παρέμεινε ασθενής. Η θετική πορεία αναγνωρίστηκε τόσο από τους εταίρους μας όσο και από τις αγορές. Το σπρεντ των επιτοκίων των κρατικών ομολόγων έπεσε κατά 350 μονάδες βάσης μέσα στη χρονιά και η αποκλιμάκωση συνεχίστηκε και φέτος, ενώ το Δημόσιο τον περασμένο Απρίλιο επέστρεψε επιτυχώς στις αγορές.

Για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το 2013 αποτέλεσε ένα έτος-σταθμό, με την ανάδειξη ενός σχήματος τεσσάρων συστημικών πυλώνων. Η συγκέντρωση και η πρώτη φάση της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών αποκρυστάλλωσαν τη νέα δομή του. Οι τέσσερις τράπεζες κατέχουν σήμερα συνολικά περί το 94% της ελληνικής τραπεζικής αγοράς.

Οι πρόσφατες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αναμένεται να έχουν ευεργετική επίδραση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Αυτό ισχύει κατεξοχήν για την απόφαση στοχευμένης παροχής ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρωζώνης, μέσω του προγράμματος των Στοχευμένων Μακροπρόθεσμων Αναχρηματοδούμενων Επιχειρήσεων (Targeted Long-Term Refinancing Operations - TLTROs). Οι συστημικές ελληνικές τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση του προγράμματος, καλύπτοντας σε σημαντικό βαθμό την περιορισμένη ρευστότητα, που δημιουργεί η στασιμότητα των καταθέσεων.
ΟΤΕ

Δίκτυα Νέας Γενιάς σε όλο και περισσότερες περιοχές


Συνεχίζεται δυναμικά η επέκταση των δικτύων Νέας Γενιάς του Ομίλου ΟΤΕ, με τις υπερυψηλές ταχύτητες VDSL και 4G να φτάνουν σταδιακά σε όλη τη χώρα.

Το δίκτυο VDSL του ΟΤΕ διατίθεται από τους πρώτους μήνες του 2014 σε ακόμη περισσότερες περιοχές. Ήδη 280 αστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και 2.250 υπαίθριες καμπίνες στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη και τις Σέρρες διαθέτουν ΟΤΕ VDSL.

Τον Ιούνιο οι ταχύτητες VDSL επεκτάθηκαν ακόμη περισσότερο στις περιοχές Χαλάνδρι και Ηλιούπολη, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς προγραμματίζονται επιπλέον 1.500 νέες υπαίθριες καμπίνες σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως Κηφισιά, Ν. Κηφισιά, Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Ηράκλειο, Χολαργός, Καλαμάκι, Ψυχικό, Αγία Παρασκευή, και Ωραιόκαστρο, Καλαμαριά και Θέρμη. Παράλληλα, από τον Ιούλιο και μέχρι το τέλος του έτους, 150 νέα αστικά κέντρα εκτός των περιοχών Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα δίνουν ταχύτητες VDSL.

Χάρη στο εκτεταμένο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου, το VDSL είναι σήμερα διαθέσιμο σε περίπου 1.200.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ στόχος είναι η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου να ανέλθει σε 30% μέσα στο 2014.

Παράλληλα, το δίκτυο 4G της COSMOTE αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Από την αρχή του χρόνου, υπηρεσίες 4ης γενιάς έχουν ενεργοποιηθεί στη Λαμία, την Άρτα, το Μεσολόγγι, την Ιεράπετρα, τα χωριά Αποκορώνου Χανίων, το Δυτικό Πήλιο, το Ωραιόκαστρο, αλλά και στην Κεφαλονιά, την Ιθάκη, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σαλαμίνα και την Τήλο. Εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου, η κάλυψη 4G επεκτάθηκε σε περιοχές της Κέρκυρας, της Σάμου, της Λέρου, της Δυτικής Ρόδου και της Χερσονήσου Χανίων, αλλά και στο Αγρίνιο, τα Γρεβενά, την Ηγουμενίτσα και την Αμαλιάδα.

Το δίκτυο 4G της COSMOTE προσφέρει τη μεγαλύτερη κάλυψη στην Ελλάδα, καθώς καλύπτει ήδη όλες τις πόλεις άνω των 50.000 κατοίκων, πολλές μικρότερες σε όλη τη χώρα, αλλά και όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, προσφέροντας υπερδιπλάσια κάλυψη από άλλα δίκτυα . Ήδη πάνω από το 60% του πληθυσμού της χώρας μπορεί να έχει πρόσβαση στο δίκτυο 4G της COSMOTE, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να παρέχει 70% πληθυσμιακή κάλυψη έως το τέλος του έτους.

Επενδύοντας σταθερά στην αναβάθμιση και επέκταση του προηγμένου δικτύου της, η COSMOTE είναι σήμερα σε θέση να προσφέρει απίστευτα γρήγορο mobile internet, διαθέτοντας ένα από τα πιο γρήγορα και ποιοτικά δίκτυα στην Ευρώπη, σύμφωνα με μετρήσεις κοινού στο SpeedTest του ανεξάρτητου φορέα OOKLA, της πιο διαδεδομένης εφαρμογής μετρήσεων internet παγκοσμίως, και της διεθνώς αναγνωρισμένης εταιρείας μετρήσεων δικτύων, P3 Communications.


 


ΑΝΕΚ LINES

Ημερίδα του ευρωπαϊκού έργου Elina


Η πορεία υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου ELINA, στο οποίο συμμετέχει η ΑΝΕΚ LINES, παρουσιάστηκε σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρείας, στα Χανιά.

Το έργο ΕLINA, με τίτλο “Ολοκληρωμένη Πράσινη Διαχείριση Πετρελαιοειδών Αποβλήτων και Καταλοίπων με βάση τον Κύκλο Ζωής”, αφορά στη δημιουργία μιας περιβαλλοντικά υπεύθυνης μεθόδου διαχείρισης αυτών των  αποβλήτων που παράγονται σε πλοία και βιομηχανίες της Ελλάδας.

Το ELINA επιχορηγείται από τη Γενική Δ/νση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE+. Στο έργο συμμετέχουν, εκτός της ΑΝΕΚ LINES, η εταιρεία CYCLON ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.

Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES, κ. Γιώργος Κατσανεβάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “η ΑΝΕΚ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συμμετέχει σε μια σειρά ερευνητικών έργων, όπως το ELINA, τα οποία στοχεύουν στην ανάπτυξη συστημάτων που κάνουν την ναυσιπλοΐα φιλικότερη προς το περιβάλλον και τις θαλάσσιες μεταφορές ασφαλέστερες”.

H ANEK LINES στο πλαίσιο υλοποίησης του ELINA έχει προβεί, από το Μάρτιο του 2013, σε μηχανολογικές επεμβάσεις στα πλοία της, OLYMPIC CHAMPION και HELLENIC SPIRIT, προκειμένου να συλλέγει σε χωριστές δεξαμενές τα πετρελαιοειδή απόβλητα που δημιουργούνται στα μηχανοστάσια των 2 πλοίων. Στόχος είναι η εταιρεία να παραδίδει, ετησίως, τουλάχιστον 80 τόνους πετρελαιοειδών αποβλήτων, χωριστά από οποιοδήποτε άλλο ρεύμα αποβλήτων, στα λιμάνια υποδοχής των πλοίων της.

Εκ μέρους της CYCLON, o κ. Χριστόδουλος Καραβασίλης, Προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος, αναφέρθηκε στις πηγές, στις ποσότητες, στη χημική σύσταση και στις υφιστάμενες υποδομές διαχείρισης πετρελαιοειδών αποβλήτων & καταλοίπων στην Ελλάδα, καθώς και στην πιλοτική συλλογή αυτών των αποβλήτων στα πλαίσια του ELINA.

Σε δεύτερη εισήγησή του, ο κ. Χριστόδουλος Καραβασίλης παρουσίασε τη Μονάδα Thin Film Evaporator που κατασκευάζεται στο Διυλιστήριο της CYCLON για την ανάκτηση υλικών και την επαναχρησιμοποίηση των πετρελαιοειδών αποβλήτων και καταλοίπων. Η κατασκευή του Thin Film Evaporator συγχρηματοδοτείται από το έργο MARE στο πλαίσιο του Προγράμματος ECO-INNOVATION της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


 
  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
QUALCO
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ PHARMA & HEALTH CONFERENCE
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
INSURANCE CONFERENCE 2014
ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ & ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
ΦΑΚΕΛΟΣ LAMDA DEVELOPMENT
ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΩΔΩΝΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ BEIERSDORF HELLAS
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site