Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Σεπτέμβριος 2014-τ.405                              

Πατώσαμε και ως… εραστές!
Τα ληξιπρόθεσμα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, τις τράπεζες και τα Ταμεία είναι συνολικού ύψους 160 δισ. ή 87% του ΑΕΠ.

Υπάρχουν 2,8 εκατ. πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, και πάνω από 350.000 με ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, που αντιμετωπίζουν το φάσμα των κατασχέσεων των λογαριασμών τους, των ποινικών διώξεων και των πλειστηριασμών των περιουσιών τους.

Συνολικά, μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να καταβληθούν περίπου 10 δισ. σε φόρους εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρο πολυτελούς διαβίωσης, Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, αλλά και για τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.

Το κραχ στα έσοδα δεν αργεί…
Η άκρα δεξιά και η αριστερά καλούν την κυβέρνηση να μην υπακούσει στις αποφάσεις της ΕΕ για το εμπάργκο. Όλοι αυτοί δεν ξέρουν ότι:

• Το 2013, οι ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία ήταν μόλις 406 εκατ., από τα 20 δισ. των ελληνικών εξαγωγών (!), ενώ οι εισαγωγές από τη Ρωσία στα 6 δισ., και ότι τα 10 δισ. από τα περίπου 20 δισ. των ελληνικών εξαγωγών πηγαίνουν στις αγορές της Ε.Ε.

• Το 2013, από τα 17 εκατ. τουρίστες που επισκέφτηκαν τη χώρα μας οι ρώσοι τουρίστες δεν ξεπέρασαν το 1 εκατ., όταν οι γερμανοί τουρίστες έφθασαν τα 2,1 εκατ. και οι βρετανοί το 1,9 εκατ.
Για να καταλάβουν κάποιοι ανεύθυνοι στην Ελλάδα που εύχονται «να είμαστε καλύτερα Αργεντινή»: στο 45% ανέρχεται ο πληθωρισμός μετά τη νέα χρεοκοπία στην Αργεντινή και η κυβέρνηση αυξάνει αλματωδώς τους μισθούς (αυξήσεις που καταπίνει αμάσητες το τέρας του πληθωρισμού).

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι μισθοί έχουν αυξηθεί κατά 1.700%!
Το Βερολίνο πιέζει την Ελλάδα για την επιβολή λιτότητας, αλλά η Γερμανία κινδυνεύει να χάσει τον δημοσιονομικό στόχο του 2014 (!) σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος ο Σόιμπλε. Πώς γίνεται το Βερολίνο να αξιώνει κάτι από την Ελλάδα που ούτε το ίδιο δεν μπορεί να υιοθετήσει;
Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η ρήση του Εθνάρχη ότι «Είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο». Ο Βενιζέλος άκουσε τα εξ αμάξης από τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, που τον κατηγορούν ότι ευθύνεται για τη φτωχοποίηση των Ελλήνων, ενώ υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μας έδεσε με τα μνημόνια (άσχετα από το ότι δεν μπορούσε ίσως να κάνει κάτι διαφορετικό).
Νέα οδηγία της ΕΕ θα φέρει τα πάνω-κάτω στον υπολογισμό του ΑΕΠ. Θα συμπεριλαμβάνονται κλάδοι της οικονομίας όπως η πορνεία και οι επενδύσεις στην ανάπτυξη. Υπολογίζεται ότι το δημόσιο χρέος θα συμπιεστεί κατά 2,3%.

Η Ελλάδα το 2006 προσπάθησε να αυξήσει κατά 25% το ΑΕΠ με το να υπολογίσει και την παραοικονομία. Η ΕΕ το απέρριψε και τελικά η αναθεώρηση του ΑΕΠ δεν ξεπέρασε το 9,6%. Μόνο και μόνο αυτό αρκεί για να αντιληφθεί κανείς πόσο καίριας σημασίας είναι η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού.

 Όλοι λοιπόν στα… studio για να αυξήσουμε το ΑΕΠ!
Με λιγότερο από έναν εργαζόμενο καλούνται να επιβιώσουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, μόλις 0,9 είναι ο μέσος όρος εργαζομένων ανά νοικοκυριό. Και αυτά συνέβαιναν το 2011, όταν η κρίση βρισκόταν στο μέσο της και η ανεργία στο 21%.
Λεφτά υπάρχουν!

63χρονη έκρυβε στο στρώμα της μια περιουσία 250 χιλ. ευρώ.

Όμως, τον «θησαυρό» τον βρήκε ο νεαρός που τη βοηθούσε στις δουλειές του σπιτιού. Αλλά και αυτόν τον βρήκε η αστυνομία.


 


Πατώσαμε και ως… εραστές!


Στο πλαίσιο της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο OnePoll.com και τη βρετανική Telegraph, πρώτοι στη λίστα με τους χειρότερους εραστές έρχονται οι Γερμανοί γιατί «μυρίζουν», ενώ οι δεύτεροι χειρότεροι είναι οι Άγγλοι γιατί «βαριούνται». Όσο για τους Έλληνες, εκείνοι έρχονται στην 6η θέση των χειρότερων εραστών, γιατί τους χαρακτηρίζουν πολύ «χαδιάρηδες».

Στον αντίποδα, καλύτεροι εραστές ψηφίστηκαν οι Ισπανοί, ενώ ακολουθούν οι Βραζιλιάνοι και οι Ιταλοί.
  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
ΣΧΟΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΚΑΡΑΝΤΖΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ
ASSET MANAGEMENT-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΑΡΘΡΟ-Ν. ΣΚΟΥΡΙΑΣ
79Η ΔΕΘ
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site