Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούλιος-Αύγουστος 2005                               Τεύχος 312

17 χρόνια επιτυχίας & αγώνα για την ελληνική κεφαλαιαγορά


Λες και ήταν χθες, αλλά πέρασαν 17 ολόκληρα χρόνια ζωής για το ΧΡΗΜΑ. 17 χρόνια προσπαθειών, κόπου, αλλά και αναγνώρισης από  το επενδυτικό κοινό. Ζήσαμε το «πέταγμα» του 1990, τη δύσκολη περίοδο που ακολούθησε μέχρι το 1996, την τρέλα του 1999, την καθίζηση των επόμενων τριών ετών και την πορεία δύο ταχυτήτων της τελευταίας διετίας. Καθ’ όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε έγκυρα και υπεύθυνα να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας, να πιέσουμε για την εξυγίανση του θεσμού, να αποτρέψουμε τις κινήσεις των κάθε λογής επιτήδειων.
Τα 17 αυτά χρόνια δεν ήταν εύκολα για τον κλάδο. Σήμερα το ΧΡΗΜΑ έχει παραμείνει – δυστυχώς - το μόνο εν ζωή χρηματιστηριακό περιοδικό και ένα από τα λίγα οικονομικά περιοδικά, μετά τη διακοπή αρκετών άλλων σχετικών εγχειρημάτων.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι κατά τα 17 αυτά χρόνια, προσπαθήσαμε να μεταδώσουμε τη μετοχική ιδέα και γι αυτό δεν μείναμε μόνο μέσα στα «στενά» όρια μιας – αξιόλογης κατά την άποψη πολλών – μηνιαίας έκδοσης:


Με στόχο την εγκαιρότερη ενημέρωση δημιουργήσαμε την ηλεκτρονική εφημερίδα ΧΡΗΜΑ Week, που αποστέλλεται δωρεάν σε 45.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Δημιουργήσαμε την ηλεκτρονική εφημερίδα ΧΡΗΜΑ Guarantee, (διανέμεται και αυτή δωρεάν) με στόχο να καλύψουμε το χώρο της αποταμίευσης, της ασφάλισης και των άλλων επενδυτικών προϊόντων μειωμένου κινδύνου.


Πρωτοστατήσαμε μέσω των «Επενδυτικών Ημερίδων ΧΡΗΜΑ» στην ενημέρωση των επενδυτών όλης της Ελλάδας (και στην Κύπρο πήγαμε ακόμη), «οργώνοντας» τα αστικά κέντρα της χώρας και δίνοντας την ευκαιρία στο τοπικό κοινό να ενημερωθεί για τις εισηγμένες εταιρίες από υψηλόβαθμα στελέχη τους.


Τον προηγούμενο μήνα, σε συνεργασία με το Euromoney, μεταφέραμε το εγχείρημα αυτό και στο Λονδίνο, διοργανώνοντας το συνέδριο «Επενδύστε στην Ελλάδα», εκδήλωση για την παρουσίαση ελληνικών εταιριών σε στελέχη θεσμικών επενδυτών του εξωτερικού. Παράλληλα, εδώ και δύο χρόνια συνδιοργανώνουμε το συνέδριο το συνέδριο του Euromoney Conference στην Ελλάδα.


Τα «Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ Γ. Ουζούνης» που απονέμονται κάθε χρόνο σε εισηγμένες εταιρίες αποτελούν πια θεσμό που αγκαλιάστηκε από τις εταιρίες, αλλά και από τους 1.500 επενδυτές που ψηφίζουν κάθε χρόνο για την επιλογή των βραβευθεισών εταιριών.


Εδώ και δύο χρόνια έχουμε αναλάβει την αντιπροσώπευση του διεθνούς οίκου Standard & Poors σε θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης, με στόχο την αναβάθμιση των ελληνικών ομίλων σε θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης.


Κάναμε πολλά πράγματα, πλην όμως τίποτε από αυτά δεν θα γινόταν χωρίς την εμπιστοσύνη και τη συμπαράσταση των αναγνωστών μας, τους οποίους ευχαριστούμε ειλικρινά και τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο.


Υ.Γ. 1: Θα ήθελα να ευχαριστήσω και το προσωπικό της εταιρίας – αλλά και παλαιότερους συνεργάτες μας – για την ενεργό συμμετοχή τους στο έργο που έχουμε επιτύχει.


Υ.Γ. 2: Έχει περάσει ένα έτος από το θάνατο του ιδρυτή του περιοδικού ΧΡΗΜΑ Γεωργίου Ουζούνη. Θέλω να πιστεύω ότι συνεχίζουμε με την ίδια πίστη και ενθουσιασμό, το έργο που εκείνος ξεκίνησε και ανάπτυξε.


Kων/νος Ουζούνης,
Εκδότης


 

  Περιεχόμενα
Editorial: Βρήκαμε παπά... να θάψουμε και τους ζωντανούς!
¶ρθρο: Η Αγορά ΄Εργων Τέχνης
RoadShow: ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
¶ρθρο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
Αφιέρωμα: Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΗΜΑΣΊΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Αφιέρωμα: Κυπριακή οικονομία: Κάτω το έλλειμμα, «τρέχει» το Α.Ε.Π.
Αφιέρωμα: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Αφιέρωμα: Η αγορά των τυχερών παιχνιδιών
Editorial: 17 χρόνια επιτυχίας & αγώνα για την ελληνική κεφαλαιαγορά
Αγορά Εμπρευμάτων: Διεθνείς Αγορές Εμπορευμάτων - Ανασκόπηση για το Μήνα Ιούνιο 2005
Προτάσεις Αγοράς: Σοφοκλέους: Με τις μετοχές που τρέχουν ή με αυτές που πρέπει;
Προτάσεις Αγοράς: Η ανοδική τάση των μετοχών βρίσκει «αντίκρισμα»
Επενδύσεις: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Παρουσιάσεις: ΤΣΑΚΙΡΗΣ
Συνέντευξη: ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΞΕΝΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

 Όροι και προϋποθέσεις του site