Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Σεπτέμβριος 2014-τ.405                              

79Η ΔΕΘ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΕΚΘΕΤΩΝ, ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο αριθμός των επισκεπτών της 79ης ΔΕΘ, που ανήλθε σε 255.536, αποδεικνύοντας πως η έκθεση-θεσμός για τη Θεσσαλονίκη, την ευρύτερη περιοχή και όλη τη χώρα επέστρεψε για τα καλά.


Το φετινό μέγεθος ήταν αυξημένο κατά 38,1%, έναντι των 185.000 επισκεπτών του 2013, και κατά 132,3% σε σχέση με τους 110.000 επισκέπτες της διοργάνωσης του 2012. Ο αρχικός στόχος που είχε θέσει η διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα για 200.000 επισκέπτες ξεπεράστηκε ήδη πριν από το τελευταίο σαββατοκύριακο της διοργάνωσης, γεγονός που αντανακλά την αγάπη του κόσμου για τη μεγάλη «γιορτή», που έλαβε χώρα από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ποσοστό που αγγίζει το 70% του συνόλου των επισκεπτών ήταν νέοι από 15 έως 38 ετών, στοιχείο ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για το μέλλον της διοργάνωσης, η οποία πέρα από τους παλαιούς γνώριμους, αρχίζει να καθιερώνεται και στη συνείδηση της νεολαίας.

Η Έκθεση του CERN, που μάγεψε τον κόσμο και θα παραμείνει στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης για ενάμιση μήνα ακόμα, το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, που έβλεπε καθημερινά ουρές, έφτασε στα όρια των δυνατοτήτων του στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών και θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 6 Μαρτίου, η Cheap Art, που έγινε σημείο συνάντησης του φιλότεχνου κοινού, το αφιέρωμα «Ορθοδόξων Τέχνη», που προκάλεσε τον θαυμασμό για τα σπάνια εκθέματά του, το Mad North Stage Festival με τους δημοφιλείς του καλλιτέχνες, αλλά και όλα τα θεματικά αφιερώματα της 79ης ΔΕΘ, συνέβαλαν στην εκτίναξη της προσέλευσης των επισκεπτών.

 Η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo αλλά και οι εργαζόμενοι θέλουν να ευχαριστήσουν τον κόσμο που αγκάλιασε την 79η ΔΕΘ και δεσμεύονται για μία ακόμα καλύτερη διοργάνωση την επόμενη χρονιά. Άλλωστε, το 2015 η 80ή ΔΕΘ θα έχει επετειακό χαρακτήρα και θα επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις στο κοινό. Ήδη μάλιστα οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν αρχίσει να εργάζονται για την προετοιμασία της επόμενης διοργάνωσης.


ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: (ΦΩΤΟ)

ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ


«Την αλλαγή κλίματος στην οικονομία τη βλέπουμε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης». Με τις φράσεις αυτές ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, εγκαινίασε την 79η ΔΕΘ στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», υπογραμμίζοντας τη σημαντική αύξηση των εκθετών της διοργάνωσης, εκ των οποίων, όπως σημείωσε, το 35% συμμετέχει για πρώτη φορά στην έκθεση. «Βρίσκει η Ελλάδα σιγά σιγά τον βηματισμό της και η Θεσσαλονίκη ανακτά τον ρόλο της» ανέφερε κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ.

«Η πόλη επέστρεψε, η Ελλάδα επιστρέφει, τα Βαλκάνια και ο κόσμος ανακαλύπτουν ξανά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας. Μετά την ενοποίηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα, τη λήψη της τελικής απόφασης για τις νέες εκθεσιακές και συνεδριακές υποδομές, αλλά και την αναβάθμιση της Γενικής Έκθεσης του Σεπτεμβρίου και των κλαδικών διοργανώσεων, ο επόμενος στόχος, σύμφωνα με τον κ. Τζήκα, είναι η διεθνοποίηση της εταιρείας. «Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διεθνή δικτύωση και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα είμαστε έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε έναν “οδικό χάρτη” για την είσοδό μας στη διεθνή αγορά και τα προτεινόμενα επιχειρησιακά μοντέλα» τόνισε. Χαρακτήρισε τέλος τη φετινή διοργάνωση πολυθέαμα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ελκυστικό για εκθέτες και επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην 79η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε την έκθεση του CERN στο περίπτερο 14, ενώ βρέθηκε και στα νέου τύπου ΚΕΠ, όπου εξέδωσε πιστοποιητικό γέννησης σε λίγα λεπτά. Αμέσως μετά επισκέφθηκε το περίπτερο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, όπου παρακολούθησε την ίδρυση επιχείρησης, μέσω της υπηρεσίας μιας στάσης.


ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (ΦΩΤΟ)

ΦΟΡΕΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Η ΔΕΘ


Τη στήριξή του στον ιστορικό και θεσμικό ρόλο του εθνικού εκθεσιακού φορέα και τη διαβεβαίωσή του πως θα ενισχύσει πολύπλευρα τη ΔΕΘ-Helexpo και την αναπτυξιακή προσπάθεια που καταβάλλει, έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.

«Η ΔΕΘ-Helexpo κινείται σε δύο επίπεδα. Είναι ένας σημαντικός φορέας της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής και την ίδια στιγμή ένας φορέας εθνικού επιπέδου» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος. Αναγνώρισε δε τη μεγάλη παράδοση του εθνικού εκθεσιακού φορέα στις κλαδικές εκθέσεις, βλέποντας σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξής τους.

 Μάλιστα, μιλώντας υπό την ιδιότητά του και ως υπουργού Εξωτερικών, κάλεσε τη ΔΕΘ-Helexpo να συνεργαστεί στενότερα με όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και τους φορείς που προωθούν την εξωστρέφεια της χώρας.


ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ (ΦΩΤΟ)

ΠΟΛΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


Την εκτίμηση ότι η ΔΕΘ μπορεί να γίνει πόλος εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας αλλά και βαλκανικής συνανάπτυξης διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo. Τόνισε δε πως της αξίζει μια ακόμα ευρύτερη απήχηση από αυτήν που μπορεί να έχει στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα, ένας ουσιαστικός ρόλος στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, σημειώνοντας πως το νέο μεγάλο στοίχημα θα είναι η διεθνοποίησή της.

Αναφερόμενος στην 79η ΔΕΘ υπογράμμισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι ο εθνικός εκθεσιακός φορέας κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών και μάλιστα σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον. Τόνισε επίσης πως η ΔΕΘ θα πρέπει να αποκτήσει επαφή και με τους δημιουργικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, τα ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας, που δεν είναι άλλα από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους νέους επιστήμονες και τους καλλιτέχνες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση και με το Σωματείο των Εργαζομένων της ΔΕΘ-Helexpo, ενώ στη συνέχεια περιηγήθηκε σε περίπτερα της 79ης ΔΕΘ, μεταξύ των οποίων στο 14 και το 15, όπου επισκέφθηκε την έκθεση του CERN, αλλά και στα περίπτερα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.


ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (ΦΩΤΟ)

ΓΙΟΡΤΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ


Χώρο γιορτής, εμπορίου, ανταλλαγής απόψεων και ιδεών και ανάπτυξης διαλόγου, χαρακτήρισε τη ΔΕΘ ο ιδρυτής και επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης, που συνοδευόταν από στελέχη του κόμματός του, είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO και κατά τη διάρκειά της τόνισε πως χρειάζεται να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο επισκέπτονται ο πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί την έκθεση και τη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Ακόμη, επεσήμανε πως θα καταθέσει σχετική πρόταση, την οποία θα γνωστοποιήσει στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και στους πρυτάνεις των δύο πανεπιστημίων της πόλης (Αριστοτέλειο και Μακεδονίας), προκειμένου η ΔΕΘ κάθε Σεπτέμβριο να αποτελεί κάτι πολύ σημαντικό για όλη τη χώρα, για τα Βαλκάνια και για την Ευρώπη.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO ενημέρωσε τον κ. Θεοδωράκη και τα στελέχη του κόμματός του για την επιτυχημένη ενοποίηση της ΔΕΘ και της HELEXPO, για την επανεκκίνηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα και για τα χαρακτηριστικά της 79ης ΔΕΘ.


Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ (ΦΩΤΟ)

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ


Τη διαπίστωση ότι το «οδοιπορικό» που είχε χαράξει η ΔΕΘ-Helexpo το έχει διανύσει με μεγάλη επιτυχία διατύπωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης, μετά την παρουσίαση από τη διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα των στόχων που επιτεύχθηκαν την τελευταία διετία.

Στη σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών στα γραφεία της ΔΕΘ-Helexpo, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του και για την αντιμετώπιση του θέματος του δυϊσμού της έκθεσης, που επιλύθηκε με την ενοποίηση. «Διαπιστώνουμε ότι η έκθεση ανοίγει τα φτερά της με σύγχρονους όρους» σημείωσε χαρακτηριστικά και συνεχάρη τη διοίκηση και τους εργαζομένους του εθνικού εκθεσιακού φορέα για τη συλλογική τους προσπάθεια.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, παρουσίασε αναλυτικά το περιεχόμενο της φετινής διοργάνωσης και εξήγησε στον κ. Κουβέλη το σκεπτικό της νέας μορφής που έχει λάβει η ΔΕΘ μέσα σε ένα περιβάλλον φθίνουσας πορείας των γενικών εκθέσεων διεθνώς. Η νέα αυτή μορφή που χαρακτηρίζει την 79η ΔΕΘ περιλαμβάνει πολλά θεματικά αφιερώματα και ανοίγει μια μεγάλη «βεντάλια» επιχειρηματικότητας, τεχνολογίας, επιστήμης, πολιτισμού και αναψυχής, ώστε να προσελκύσει τον κόσμο, όπως τόνισε.


Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ

ΟΡΑΤΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Την επιστροφή των πολιτών στη ΔΕΘ, η οποία είναι ορατή με τον συνωστισμό του κόσμου στα περίπτερα της έκθεσης, επεσήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τη διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα.  Ο κ. Καμμένος τόνισε πως το κόμμα του είναι διατεθειμένο να στηρίξει την αναπτυξιακή προσπάθεια της ΔΕΘ-HELEXPO, σημειώνοντας πως ο θεσμός της ΔΕΘ χρειάζεται να προστατευθεί και να αναβαθμισθεί.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι είναι σημαντική η παρουσία του πολιτισμού μέσα στην έκθεση, η οποία γίνεται πράξη με σχετικές δράσεις και εκδηλώσεις στην 79η ΔΕΘ.

 Η διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO από την πλευρά της ενημέρωσε τον κ. Καμμένο, καθώς και τους παριστάμενους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για την πορεία της διοργάνωσης αλλά και για το ευρύτερο σχέδιο ανάπτυξης του εθνικού εκθεσιακού φορέα.

 Μετά το πέρας της επίσκεψης του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία της διοίκησης της έκθεσης, ο κ. Καμμένος ξεναγήθηκε σε περίπτερα της 79ης ΔΕΘ.


ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ:

ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΕΘ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Τη σημαντική συμβολή της ΔΕΘ στην ανάπτυξη της αλληλοκατανόησης των λαών της περιοχής, ειδικά σε μια περίοδο διεθνούς αστάθειας, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo στα γραφεία της εταιρείας.

Ο ίδιος σημείωσε πως είναι πάντα τιμή και χαρά να επισκέπτεται τη ΔΕΘ, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για το κομμάτι των διεθνών συμμετοχών της 79ης διοργάνωσης όσο και για το θέμα των εκθεσιακών υποδομών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, παρουσίασε τους στόχους που πέτυχε ο εθνικός εκθεσιακός φορέας την τελευταία διετία (ενοποίηση, απόφαση για τις εκθεσιακές υποδομές και αναβάθμιση της εκθεσιακής ατζέντας), επεσήμανε την οικονομική ανάκαμψη της εταιρείας και αναφέρθηκε στην επόμενη μεγάλη προτεραιότητα, που δεν είναι άλλη από τη διεθνή δικτύωση της ΔΕΘ-Helexpo.

Με τη σειρά του ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας, Αλέξης Τσαξιρλής, αναφέρθηκε στη «γιορτή» της 79ης ΔΕΘ, περιγράφοντας το πλούσιο περιεχόμενό της, το οποίο αποτελείται, όπως είπε, από πολλές διαφορετικές θεματικές ενότητες που συνδυάζονται με το θέαμα και την ψυχαγωγία και μάλιστα με χαμηλό εισιτήριο. Υπογράμμισε δε τη σημαντική εκπροσώπηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην 79η ΔΕΘ.


ΣΥΝΑΥΛΙΑ Δ. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ (ΦΩΤΟ)

ΓΙΟΡΤΑΣΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ


Με μια μεγάλη συναυλία στη γενέθλια πόλη του, τη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος της 79ης ΔΕΘ, ο κορυφαίος τραγουδοποιός, Διονύσης Σαββόπουλος, γιόρτασε τα 50 χρόνια του στη μουσική σκηνή και τα 70 στη ζωή. Μαζί του οι φίλοι του Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μελίνα Κανά και Πάνος Μουζουράκης. Η συναυλία με τίτλο «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη» παρουσίασε σημαντικούς σταθμούς από τη μακρά πορεία του Διονύση Σαββόπουλου στο τραγούδι.

Στο πρόγραμμα περιλήφθηκαν όλα τα τραγούδια του που συγκίνησαν το πανελλήνιο και μίλησαν «της κάθε μιας γενιάς» («Η Συννεφούλα, «Ας κρατήσουν οι χοροί», «Μη μιλάς άλλο γι’ αγάπη», «Σαν τον Καραγκιόζη», «Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια», «Η Δημοσθένους Λέξη», «Εμείς του εξήντα οι εκδρομείς» κ.ά.). Ο Διονύσης Σαββόπουλος όμως, σε έναν χώρο φορτισμένο από τις παιδικές του μνήμες, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και με παρόντες μέσα στο πλήθος φίλους και συμμαθητές από τη γενιά των «εκδρομέων του ’60», είχε ετοιμάσει και ένα ειδικό «ένθετο» αφιέρωμα με τραγούδια στα οποία βρίσκει κανείς εικόνες της γενέτειράς του, όπως: «Ήλιος κόκκινος ζεστός», «Καλοκαίρι», «Η Θανάσιμη Μοναξιά του Αλέξη Ασλάνη», «Η Πρωτομαγιά», «Μια θάλασσα μικρή» και βέβαια το αυτοβιογραφικό του αριστούργημα «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη».

 Ο Διονύσης Σαββόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944 και μπήκε ως επαγγελματίας στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού το 1964, έναν χρόνο μετά την κάθοδό του στην Αθήνα με το «Φορτηγό».

 «Πενήντα χρόνια χάζευα τον κόσμο, τον πόθησα σαν αχόρταγο παιδί. Έγραφα τραγούδια, ηχογραφούσα, τραύλιζα τις ιδέες μου σε συνεντεύξεις και σχόλια και ο χρόνος κυλούσε δίχως να το αντιληφθώ κάτω από την άσφαλτο και κάτω από το γκαζόν» λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά για όλα αυτά χρόνια και προσθέτει: «Νομίζω ότι η γενιά μου δεν είπε την τελευταία λέξη, διότι και στα πάρτι της σημερινής πιτσιρικαρίας έχει την θέση της. Ξέρει, βλέπετε, αυτή, να κάνει καλό πρόγραμμα».


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
ΣΧΟΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΚΑΡΑΝΤΖΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ
ASSET MANAGEMENT-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΑΡΘΡΟ-Ν. ΣΚΟΥΡΙΑΣ
79Η ΔΕΘ
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site