Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Οκτώβριος 2014-τ.406                              

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΟΙΚΩΝ
Οι ξένοι διατυπώνουν θετικές εκθέσεις, κυρίως για τις τράπεζες, αλλά σχεδιάζουν και προχωρούν σε πωλήσεις

Αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες, οι ξένοι παραπλανούν με τις θετικές εκθέσεις τους –κυρίως για τις τράπεζες– ενώ σχεδιάζουν και προχωρούν σε πωλήσεις. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως μας επισημαίνει κορυφαίο στέλεχος μεγάλης χρηματιστηριακής, είναι αυτό που συνέβη στη συνεδρίαση της 7ης Οκτωβρίου (-2,26%).

Μέσω της Bank of America Merill Lynch, αμερικανικό fund πουλούσε με ένταση ελληνικές τράπεζες. Σχεδόν ταυτόχρονα, η BofA, με έκθεσή της, αναβάθμιζε τις μετοχές της Alpha και της Εθνικής σε “buy” και έβαζε νέα τιμή-στόχο τα 0,75 ευρώ και τα 2,90 ευρώ, αντίστοιχα. Για τις τράπεζες Πειραιώς και Eurobank διατηρούσε τη σύσταση “neutral”, με τιμή-στόχο το 1,52 ευρώ και 0,35 ευρώ, αντίστοιχα.

Τόνιζε επίσης ότι οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με discount 13-14% έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών. Αλλά και η Citi και η Goldman Sachs έδιναν σήμα «αγοράς» για τις ελληνικές τράπεζες.

H Goldman Sachs έδινε τιμή-στόχο για την Εθνική τα 3,15 ευρώ, με σύσταση “buy” και για την Alpha Bank τιμή-στόχο τα 0,82 ευρώ, με σύσταση επίσης “buy”. Η αγορά δεν την «άκουσε», οδηγώντας τη μετοχή της Εθνικής κοντά στα 2 ευρώ και της Alpha Bank κάτω από τα 0,60 ευρώ.

 Η Citi προχώρησε σε αναβάθμιση της Alpha σε “buy”, αυξάνοντας την τιμή-στόχο σε 0,75 ευρώ, από 0,70 πριν. Διατήρησε το “buy” στην Εθνική και την Πειραιώς, με τιμή-στόχο 3 ευρώ και 1,65 ευρώ αντίστοιχα, ενώ ξεκίνησε κάλυψη της Eurobank με στόχο το 0,31 του ευρώ.


Ο «ΕΡΩΤΑΣ» ΤΗΣ GOLDMAN SACHS ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΕΗ


Ο «έρωτας» της Goldman Sachs για τη μετοχή της ΔΕΗ, τα τελευταία χρόνια, δεν κρύβεται και αποδεικνύεται με τις κατά καιρούς ιδιαίτερα θετικές εκθέσεις για την επιχείρηση. Για τα «μάτια» της ΔΕΗ στελέχη της Goldman Sachs συναντήθηκαν με στελέχη της Τρόικας, της ΡΑΕ, της κυβέρνησης και της ΔEΗ.

 Μετά τη συνάντηση, η Goldman Sachs εξέδωσε έκθεση στην οποία προβλέπει

αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 53% ετησίως –κατά μέσο όρο– έως το 2018.

 Το αίτημα της Τρόικας για αύξηση του ανταγωνισμού στην Ελλάδα μέσω της δημιουργίας και πώλησης της «μικρής ΔΕΗ» θα οδηγήσει σε βελτίωση της κερδοφορίας του τομέα χονδρικής, όπως τονίζει ο οίκος. Εκτιμά μάλιστα ότι το συγκεκριμένο σκέλος θα έχει κέρδη 89 εκατ. ευρώ το 2017, έναντι ζημιών 316 εκατ. ευρώ το 2014.

 Παράλληλα, η GS επισημαίνει ότι παρά την αφαίρεση του φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, η επιχείρηση βλέπει αύξηση των προβλέψεων για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 450 εκατ. ευρώ το 2014, από 366 εκατ. ευρώ το 2013.

Η GS διατηρεί σύσταση “buy” για τη μετοχή της ΔΕΗ. Παρά τη σύσταση της GS –η οποία έγινε στις 8 Οκτωβρίου– η μετοχή της επιχείρησης έγραψε δύο συνεχόμενα «χαμηλά» και συνέχισε στα 7,94 (9/10) και 7,80 ευρώ (10/10).


ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟ Η ΔΟΥΡΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ;


Με επιστολή της προς τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια των δήμων της Αττικής, η περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρ. Δούρου παρουσίασε τις προτεραιότητες της νέας αρχής της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και έκανε αναφορά στην ακύρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών για τις 4 μονάδες επεξεργασίας σύμμικτων.

Επί της ουσίας, βάζει ένα στοπ στην κατασκευή των 4 μονάδων στη Φυλή, τα Άνω Λιόσια, το Γραμματικό και την Κερατέα, συνολικού ύψους 450 εκατ.

Τα τέσσερα αυτά έργα θα κατασκευάζονταν με ΣΔΙΤ και το μισό περίπου του εκτιμώμενου προϋπολογισμού τους θα προερχόταν από το ΕΣΠΑ.

Βέβαια, κάποιοι από τους διαγωνισμούς βρίσκονται ήδη σε πιο προχωρημένο στάδιο και, αν και δεν έχουν εγκριθεί ακόμη τα τελικά τεύχη δημοπράτησης, η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά να κλείσουν οι χώροι υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) και να αντικατασταθούν από σύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας.

Μεγάλοι όμιλοι όπως ο Ελλάκτωρ, η J&P ΑΒΑΞ, ο Λάτσης, ο Λασκαρίδης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Ιντρακάτ, ο Archirodon, ο Μυτιληναίος, που θέλουν να συμμετέχουν στην πίτα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική, κάθονται ήδη σε αναμμένα κάρβουνα.

Θα ανοίξει πόλεμο με τους μεγαλοκατασκευαστές η νέα περιφερειάρχης Αττικής κ. Δούρου;


ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Χ.Α.


Ρεκόρ στην απενεργοποίηση μερίδων σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο, καθώς αυτές ανήλθαν στις 115.265, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2011.

Πάντως, ο Σεπτέμβριος ήταν ο 23ος συνεχόμενος μήνας κατά τον οποίο οι εισροές κεφαλαίων από ξένους επενδυτές στην ελληνική αγορά υπερέβησαν τις εκροές: οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους παρουσίασαν εισροές της τάξης των 104,82 εκατ. και οι έλληνες επενδυτές εμφανίστηκαν πωλητές, με εκροές κεφαλαίων ύψους 104,06 εκατ.

 Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο τέλος του μήνα –συνυπολογίζοντας τη συμμετοχή του ΤΧΣ– ανήλθε στο 44,0%, από 43,9% που είχε διαμορφωθεί στο τέλος του Αυγούστου, ενώ χωρίς τη συμμετοχή του ΤΧΣ το ποσοστό αυτό διαμορφώθηκε στο 60,9%, έναντι 61,0%.


ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ


Δικαιώθηκε τελικά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Αλουμίνιον της Ελλάδος, προσβάλλοντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί κρατικής ενίσχυσης, στη βάση των τιμολογίων που είχαν συμφωνηθεί με τη ΔΕΗ.

Η απόφαση του ΕΔ καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία είχε υποστηρίξει ότι υπήρξε κρατική ενίσχυση με τη μορφή των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ προς την Αλουμίνιον της Ελλάδος.

 Με δεδομένο το ότι ο Όμιλος Μυτιληναίου είχε προκαταβάλει 21,3 εκατ. ευρώ (17,4 εκατ. κεφάλαιο και τόκοι), το ποσό αυτό θα επιστραφεί στην Αλουμίνιον της Ελλάδος ως έκτακτο έσοδο από αντιστροφή πρόβλεψης.

 Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επηρεάσει θετικά την κερδοφορία, αλλά και την αποτίμηση συνολικά του Ομίλου Μυτιληναίου. Τα 21,3 εκατ. που θα ανακτήσει ο όμιλος Μυτιληναίου θα προστεθούν στις υψηλές αποδόσεις της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Η δε αξία του αλουμινίου φθάνει τα 1.940-1.980 δολ. ανά τόνο, ενισχύοντας την κερδοφορία της Αλουμίνιον της Ελλάδος, θυγατρικής του ομίλου Μυτιληναίου. Η άνοδος της τιμής του αλουμινίου διαπραγματεύεται πάνω από τα 2.050 δολ. ανά τόνο. Η άνοδος των τιμών αλουμινίου ενισχύει την κερδοφορία και του Μυτιληναίου. Η πτώση μάλιστα του ευρώ έναντι του δολαρίου ευνοεί την Αλουμίνιον της Ελλάδος, καθώς ως γνωστόν στις διεθνείς αγορές η αξία του μετάλλου αποτιμάται σε δολάρια.

Επιπλέον, η Alpha Finance αναβαθμίζει κατά 70% τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) του ομίλου.


ΕΛΛΑΚΤΩΡ: ΜΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η S&P βαθμολόγησε την πιστοληπτική αξιολόγηση της «Ελλάκτωρ» κατά μία βαθμίδα μεγαλύτερη (B+) συγκριτικά με αυτή της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, το χαρτοφυλάκιο έργων παραχώρησης του ομίλου βρίσκεται, κατά βάση, στην Ελλάδα, στην οποία το οικονομικό και το ρυθμιστικό περιβάλλον δεν είναι τόσο ευνοϊκά συγκριτικά με τις εταιρείες με αντίστοιχη δραστηριότητα εκτός Ελλάδας.

 Η S&P αναφέρει ότι ο κυκλοφοριακός όγκος στην Αττική Οδό, έργο παραχώρησης-κλειδί για τον όμιλο, έχει υποχωρήσει κατά 37% από το peak μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα, ο οίκος επισημαίνει ότι η «Ελλάκτωρ» έχει επιτύχει να διαφοροποιήσει γεωγραφικά τη δραστηριότητά της, διαθέτοντας έργα στη Μέση Ανατολή και τις βαλκανικές χώρες, ενώ εκτιμά ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων από το εξωτερικό θα ενισχυθεί περαιτέρω.

 Ωστόσο, κατά την S&P, η κερδοφορία της «Ελλάκτωρ» παρουσιάζει υψηλή μεταβλητότητα: το περιθώριο ebitda μειώθηκε κατά 44,5% από το peak έως σήμερα κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους, εξαιτίας της «ευαισθησίας» των εσόδων από παραχωρήσεις και κατασκευές.

Ο οίκος προβλέπει επίσης διψήφια άνοδο των εσόδων από κατασκευές, λόγω της επανεκκίνησης των μεγάλων έργων, και σταθεροποίηση των περιθωρίων λειτουργικής κερδοφορίας.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΔΟΛΑΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΑ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΝΑΣ ΜΑΥΡΙΚΑΚΗΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LEIGH OSTERGARD
RANDSTAND WORKMONITOR
ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ GIJS NAGEL
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ...METAXA
GREEK GAMING CONFERENCE 2014
ΚΛΑΔΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site