Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Οκτώβριος 2014-τ.406                              

LEIGH OSTERGARD

MANAGING DIRECTOR ΤΗΣ RANDSTAD HELLAS


 


Συνέντευξη στον Γιώργο Καλούμενο 


Τίτλος: Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ
H Leigh Ostergard περιγράφει τις δραστηριότητες της Randstad στη χώρα μας, αναλύει τα πλεονεκτήματα των υπηρεσιών που η εταιρεία προσφέρει για την ανάπτυξη των πελατών της και εκφράζει –παραθέτοντας στοιχεία– την αισιοδοξία της για την πορεία της ελληνικής αγοράς εργασίας στο άμεσο μέλλον.
Χ_Μπορείτε να μας περιγράψτε συνοπτικά τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες της Randstad παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα;


Leigh Ostergard_Η Randstad είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού στον κόσμο, με περισσότερα από 50 χρόνια διεθνούς εμπειρίας. Αποστολή μας είναι να διαμορφώσουμε και να εξελίξουμε τον κόσμο της εργασίας, υλοποιώντας το όραμά μας, το οποίο συνοψίζεται στο να βρίσκουμε εργασία στους ανθρώπους, αλλά και τους κατάλληλους υποψήφιους για τους πελάτες μας. Παρέχουμε άριστες υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού, ξεπερνώντας τις βασικές απαιτήσεις της αγοράς, επιδιώκοντας συνεχώς να βελτιωνόμαστε και να καινοτομούμε.


Στην Ελλάδα, η Randstad έχει ηγετική παρουσία για περισσότερα από 14 χρόνια, συνδυάζοντας το ισχυρό τοπικό δίκτυο με την εκτεταμένη διεθνή εμπειρία. Προσφέρουμε τεχνογνωσία και υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού, ικανές να καλύψουν κάθε ανάγκη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αναπτυσσόμενη τοπική αγοράς εργασίας. Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε εξαιρετικού επιπέδου υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού, ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε πελάτη, ανεξάρτητα από το μέγεθος, τη φύση και το γεωγραφικό στίγμα της επιχείρησής του.


Το εύρος των υπηρεσιών μας καλύπτει για τις επιχειρήσεις την εύρεση και επιλογή προσωπικού για μόνιμη και προσωρινή απασχόληση, τις υπηρεσίες HR Solutions: υπηρεσίες επανατοποθέτησης στην αγορά εργασίας (Outplacement), συμβουλευτικές υπηρεσίες στελέχωσης (Recruitment Process Outsourcing), παροχή υπηρεσιών για λογαριασμό του πελάτη στις εγκαταστάσεις του (Inhouse), κέντρα αξιολόγησης και ψυχομετρικά εργαλεία.


Χ_Με ποιον τρόπο βοηθάτε τις επιχειρήσεις να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού;


L.O._Είμαστε η κορυφαία εταιρεία στην παροχή υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα. Παρέχουμε τεχνογνωσία σε εργοδότες και εργαζομένους. Υποστηρίζουμε την επιχειρηματική ανάπτυξη των πελατών μας και τη βελτιστοποίηση των ταλέντων των εργαζομένων τους. Είμαστε ειδικοί σε αυτό που κάνουμε και φροντίζουμε να βλέπουμε πάντα τη συνολική εικόνα. Γνωρίζουμε τους πελάτες μας, τις εταιρείες τους και τους υποψήφιους.


Υποστηρίζουμε στρατηγικά την εταιρεία-πελάτη, προσφέροντάς της ό,τι χρειάζεται στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, με άλλα λόγια ευελιξία, ποιότητα, ταχύτητα, αύξηση παραγωγικότητας, μείωση κόστους και βελτίωση εργασιακού περιβάλλοντος.

 Το “Best People” είναι ένα από τα στρατηγικά δομικά στοιχεία της εταιρείας μας, και κάτι που προσωπικά πιστεύω πάρα πολύ, και θεωρώ ότι αυτό είναι που πραγματικά κάνει τη Randstad στην Ελλάδα μοναδική. Σύμφωνα με την εταιρική μας κουλτούρα “good to know you”, οι σύμβουλοί μας επικεντρώνονται στο να γνωρίσουν πραγματικά τους πελάτες και τους υποψηφίους μας και να δημιουργήσουν μια ισχυρή σχέση. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποί μας είναι το πιο σημαντικό περιουσιακό μας στοιχείο. Η επιτυχία μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους ανθρώπους μας, και αποδεικνύει γιατί έχουμε ισχυρή και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων. Στη Randstad συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ανθρώπους, ακόμη και σε δύσκολους καιρούς, δημιουργούμε ένα περιβάλλον στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν και παρέχουμε εξαιρετική εμπειρία και αποτελέσματα τόσο στους πελάτες μας όσο και στους υποψήφιους. Όπως μετράμε τις οικονομικές και λειτουργικές επιδόσεις μας, έτσι μετράμε και τη δέσμευση των εργαζομένων μας.


Χ_Δώστε μας μια εικόνα των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας. Πώς έκλεισε το 2013, ποια είναι η πορεία σας μέσα στο 2014 και τι βλέπετε για το μέλλον;


L.O._Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε με σκληρή δουλειά και με την ποιότητα των υπηρεσιών μας να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας σε τοπικό επίπεδο, ειδικά εν μέσω ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου και ιδιαίτερα απαιτητικού περιβάλλοντος. Οι συνθήκες μάς επιτρέπουν να αισθανόμαστε συντηρητικά αισιόδοξοι για το μέλλον.


Η βελτίωση των συνθηκών στην αγορά σηματοδοτείται, μεταξύ των άλλων, και από την αύξηση των αναγκών των επιχειρήσεων σε προσωπικό, εξαιτίας της ανάληψης νέων έργων. Βλέπουμε ήδη, μέσα στην εξέλιξη του τρέχοντος έτους, μια σαφή τάση ανάπτυξης στον τομέα τόσο της μόνιμης όσο και της προσωρινής απασχόλησης.


Στο πλαίσιο αυτό, ως Randstad Hellas, απασχολήσαμε περίπου 1.600 εργαζομένους προσωρινής απασχόλησης και, την ίδια στιγμή, καταφέραμε, από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, να βοηθήσουμε το 73% των συμμετεχόντων στα προγράμματα outplacement της εταιρείας μας να βρουν εργασία.


Το όραμά μας παραμένει το ίδιο: η περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής μας θέσης στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα, μέσω της παροχής τεχνογνωσίας στους πελάτες μας, ικανής να στηρίξει την ανάπτυξή τους, να βελτιστοποιήσει το ανθρωπινό δυναμικό και τα αποτελέσματά τους.


Χ_Πώς βλέπετε τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά εργασίας; Θεωρείτε ότι έχει τις δυνατότητες να βελτιωθεί το επόμενο διάστημα;


L.O._Πρόσφατα, διαβάσαμε την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ικανοποιηθήκαμε εξαιρετικά, καθώς και αυτή η πλευρά επιβεβαιώνει τις παρατηρήσεις μας αναφορικά με τη σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, την προοπτική επανόδου στην ανάπτυξη και τις πιθανότητες μείωση της ανεργίας. Στη Randstad, εκτός από τα συμπεράσματα που εξάγουμε από την καθημερινή μας επαφή με την αγορά, μέσα από την οποία παρατηρούμε ολοένα αυξανόμενη κινητικότητα τον τελευταίο χρόνο, έχουμε το πλεονέκτημα της αποτύπωσης των τάσεων της αγοράς εργασίας και με μετρήσιμα αποτελέσματα. Εκπονούμε συστηματικά τομεακές έρευνες, οι οποίες μας επιτρέπουν συγκεκριμένες αναλύσεις και εκτιμήσεις.


Πιο συγκεκριμένα, στην πρόσφατη ετήσια έρευνά μας «HR & Workplace Trends Survey» οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία είναι πιο αισιόδοξες. Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα επηρεάζεται ήδη θετικά από τη μεταβαλλόμενη οικονομική κατάσταση. Είναι αξιοσημείωτο επίσης το ότι το 46% των ερωτηθέντων προβλέπουν ανάπτυξη για τις εταιρείες τους μέσα στο 2014 και το 36% αναμένουν σταθερότητα. Σε αντίθεση λοιπόν με τα συμπεράσματα αντίστοιχων ερευνών, τα τελευταία τρία χρόνια, φαίνεται ότι η αισιοδοξία αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό των προβλέψεων για την ελληνική οικονομία στο άμεσο μέλλον.


Σχετικά με τις προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν το 2013, η έρευνα αποτυπώνει την τάση των επιχειρήσεων να στρέφονται στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (73%) έναντι προσωρινών εργαζομένων (52%). Συγκρίνοντας τα παραπάνω ποσοστά με αυτά των απολύσεων, είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι προσλήψεις τον περασμένο χρόνο δείχνουν να ξεπερνούν τις απολύσεις σε όλα τα τμήματα των εταιρειών. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σχεδόν οι μισές από τις επιχειρήσεις (46%) δήλωσαν ότι δεν προχώρησαν σε απολύσεις μέσα στο 2013. Όταν λοιπόν πρόκειται για την πρόθεση μελλοντικών προσλήψεων, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι θα ακολουθείται η ίδια τάση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.


Αυτό που είναι ακόμη πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι το γεγονός ότι η αισιοδοξία αυτή διαχέεται πλέον και στους εργαζομένους. Σύμφωνα με τα ευρήματα του Workmonitor της Randstad για το 3ο τρίμηνο του 2014, υπήρξε μια αξιοσημείωτη μείωση, της τάξης του 6%, στον φόβο απώλειας της εργασίας συγκριτικά με το 2ο τρίμηνο του 2014, ενώ ταυτόχρονα η εμπιστοσύνη των εργαζομένων για την εξεύρεση ανάλογης εργασίας μέσα στους επόμενους 6 μήνες αυξήθηκε κατά 6% την ίδια περίοδο. Αντίστοιχα, και η προσδοκία να απασχοληθούν μέσα στους επόμενους 6 μήνες σε μια διαφορετική θέση από αυτήν που έχουν σήμερα αυξήθηκε κατά 9%. Όλα τα παραπάνω σηματοδοτούν για εμάς μια νέα και ελπιδοφόρα προοπτική για την ελληνική αγορά εργασίας.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΔΟΛΑΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΑ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΝΑΣ ΜΑΥΡΙΚΑΚΗΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LEIGH OSTERGARD
RANDSTAND WORKMONITOR
ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ GIJS NAGEL
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ...METAXA
GREEK GAMING CONFERENCE 2014
ΚΛΑΔΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site