Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Οκτώβριος 2014-τ.406                              

GIJS NAGEL

Συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της DEGIRO


Συνέντευξη στον Γιώργο Καλούμενο
ΤΙΤΛΟΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ


Η ολλανδική εταιρεία on-line χρηματιστηριακών συναλλαγών και υπηρεσιών DEGIRO ξεκίνησε από αυτόν τον Οκτώβριο τη διάθεση των υπηρεσιών της στους έλληνες επενδυτές. Η νέα πλατφόρμα χρηματοοικονομικών συναλλαγών προσφέρει προμήθειες έως και 80% χαμηλότερες σε σχέση με αντίστοιχες ανταγωνιστικές πλατφόρμες, καθώς αξιοποιεί προηγμένα συστήματα αυτοματοποιημένων συναλλαγών και οικονομίες κλίμακας. Επιπλέον, εκτός από τις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, η νέα πλατφόρμα της DEGIRO επιτρέπει στους χρήστες την πρόσβαση και στα χρηματιστήρια της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, του Χονγκ Κονγκ και πολλών άλλων χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντας στους επενδυτές την ευκαιρία να επωφεληθούν και μέσα από τη διεύρυνση του επενδυτικού τους ορίζοντα.

Ο κ. Gijs Nagel, ένας από τους πέντε συνιδρυτές και εκτελεστικός διευθυντής της DEGIRO, μας εξηγεί τα πλεονεκτήματα της νέας επενδυτικής πλατφόρμας και μας μιλάει για τα σχέδια σχετικά με τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας.


 


X_Δώστε μας, παρακαλώ, ένα σύντομο ιστορικό και μια εικόνα της εταιρείας DEGIRO σήμερα.


Gijs Nagel_Η DEGIRO ιδρύθηκε το 2008 από πέντε συνέταιρους, προερχόμενους από μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ευρώπη, την Binck Bank, που δραστηριοποιείται στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ιταλία. Το 2008 ιδρύσαμε την DEGIRO, με βασικό στόχο να προσφέρουμε στους επαγγελματίες επενδυτές τη δυνατότητα να επενδύουν σε προϊόντα σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας ένα πρωτόκολλο. Έτσι δημιουργήσαμε ένα portal (Webtrader), όπου οι θεσμικοί επενδυτές μπορούσαν με ένα πρωτόκολλο να επενδύσουν σε οποιοδήποτε σχεδόν προϊόν στον κόσμο. Το 2013 είχαμε ήδη μια εταιρεία με όγκο συναλλαγών ύψους 10 δισ. ευρώ, πριν απευθυνθούμε στους ιδιώτες επενδυτές.


X_Ποιες είναι οι βασικές υπηρεσίες και τα εργαλεία που προσφέρετε στους πελάτες σας;


G.N._Ουσιαστικά, διαθέτουμε ένα on-line σύστημα στο οποίο ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί και να πραγματοποιεί συναλλαγές. Δεν παρέχουμε πολλά εργαλεία και συμβουλές. Οι πελάτες έρχονται σε μας επειδή κάνουν πολλές συναλλαγές, ίσως δύο την εβδομάδα, την ημέρα ή ακόμα και μερικές χιλιάδες την ημέρα και έχουν χαμηλές χρεώσεις. Διαθέτουμε δηλαδή ένα απλό και κατανοητό πρόγραμμα, στο οποίο μπορεί ο χρήστης να δει την αγορά, να δει ανοίγματα και κλεισίματα, γραφήματα κ.λπ., όσα δηλαδή χρειάζεται ένας trader για να μπορεί να κάνει συναλλαγές σε διαφορετικά χρηματιστήρια.


X_Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του συστήματος της DEGIRO σε σύγκριση με παρόμοια συστήματα άλλων εταιρειών διαδικτυακών συναλλαγών που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα;


G.N._Το πιο σημαντικό μας πλεονέκτημα είναι οι χρεώσεις. Στις άλλες αντίστοιχες εταιρείες ο επενδυτής μπορεί να βρει παρόμοιο περιβάλλον, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά σε αυτό. Η μεγάλη διαφορά όμως βρίσκεται στις τιμές χρέωσης. Στην αμερικανική αγορά, για παράδειγμα, η έκπτωση μπορεί να φτάνει ακόμα και στο 99%. Δηλαδή αν πάρει κανείς μετοχές της Google αξίας 10.000 δολαρίων, θα πληρώσει λιγότερα από 60 λεπτά του ευρώ σε εμάς.

Αυτές οι χρεώσεις θεωρούνται απολύτως φυσιολογικές για τους θεσμικούς επενδυτές, αλλά εμείς τις παρέχουμε σήμερα και στους ιδιώτες. Είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό τώρα, καθώς οι χρήστες του ίντερνετ είναι σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό εκπαιδευμένοι σε σχέση με το παρελθόν και έχουν πολύ λιγότερες απορίες σε σχέση με πέντε ή δέκα χρόνια πριν, αλλά επιπλέον και λόγω της MiFID (της κοινοτικής οδηγίας για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων), η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούμε σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την εποπτεία της Ολλανδικής Επιβλέπουσας Αρχής Χρηματοοικονομικών Αγορών (AFM) και της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας (DNB).

Έτσι, όταν ξεκινάει η λειτουργία μας σε μια χώρα, δεν έχουμε παρά να καταχωρίσουμε την εταιρεία εκεί, χωρίς να χρειάζεται να συναντηθούμε και να συνεννοηθούμε με όλες τις τοπικές αρχές.


X_Γιατί πιστεύετε ότι η ελληνική αγορά παρουσιάζει ενδιαφέρον ώστε να θέλετε να δραστηριοποιηθείτε σε αυτήν;


G.N._Θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε υπηρεσίες σε όλη την Ευρώπη. Ο κόσμος σίγουρα θέλει να ακούσει ότι υπάρχει ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, αλλά μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους έλληνες πελάτες μας είναι ότι η DEGIRO προσφέρει με διαφορά τις χαμηλότερες χρεώσεις σε όλη την Ευρώπη. Θέλουμε να βλέπουμε την Ευρώπη σαν μια ενιαία αγορά, με μόνη διαφοροποίηση τη γλώσσα, επειδή και η MiFID μας επιτρέπει να τη βλέπουμε έτσι. Αντί λοιπόν να διαθέτουμε τα προϊόντα μας μόνο σε 50-60 εκατ. Ολλανδούς, μπορούμε να τα διαθέτουμε σε 100-200 εκατ. ευρωπαίους δυνητικούς πελάτες.


X_Η πλατφόρμα σας θα δίνει τη δυνατότητα σε ξένους αλλά και σε έλληνες επενδυτές να επενδύουν στην ελληνική αγορά;


G.N._Ναι, θα μπορούν να αγοράζουν μετοχές στο τοπικό χρηματιστήριο. Οι τιμές αυτές θα ισχύουν και για την ελληνική αγορά, οπότε οι έλληνες επενδυτές ή οποιοσδήποτε θέλει θα μπορεί να κάνει live αγορές στο Χ.Α., αλλά και σε οποιοδήποτε χρηματιστήριο του κόσμου, όπως π.χ. στο Μεξικό, τη Σιγκαπούρη, την Κίνα, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ κ.λπ.


X_Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τους on-line traders είναι σίγουρα η ασφάλεια των συναλλαγών. Κατά πόσο η πλατφόρμα της DEGIRO είναι ασφαλής για τους επενδυτές;


G.N._Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους ιδιώτες επενδυτές είναι ότι δεν έχουμε τις αγκυλώσεις του τραπεζικού μοντέλου, επειδή δεν είμαστε τράπεζα. Δηλαδή έχουμε δημιουργήσει ένα μοντέλο όπου όλοι οι πελάτες και οι επενδύσεις τους είναι πλήρως διαχωρισμένες από την εταιρεία. Όταν τοποθετεί κάποιος τα χρήματά του σε εμάς, αυτά είναι εντελώς ασφαλή, όσο και οι επενδύσεις του στα χρηματοοικονομικά προϊόντα ή χρεόγραφα. Δηλαδή ακόμα και αν συμβεί κάτι στην DEGIRO, τα χρήματα των πελατών είναι 100% εξασφαλισμένα. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα ασφαλή δομή της ηλεκτρονικής μας πλατφόρμας, εξασφαλίζουν την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας μας. Ήδη, ξεκινήσαμε πριν ένα χρόνο την παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες επενδυτές στην Ολλανδία και έχουμε αποσπάσει το 25% της αγοράς, κατακτώντας τη δεύτερη θέση σε μερίδιο, ενώ σε κάθε χώρα που έχουμε δραστηριοποιηθεί αναπτυσσόμαστε με μεγάλη ταχύτητα.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΔΟΛΑΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΑ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΝΑΣ ΜΑΥΡΙΚΑΚΗΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LEIGH OSTERGARD
RANDSTAND WORKMONITOR
ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ GIJS NAGEL
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ...METAXA
GREEK GAMING CONFERENCE 2014
ΚΛΑΔΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site