Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούλιος-Αύγουστος 2005                               Τεύχος 312

ΑΠΟΔΙΔΕΙ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
Με ποιες ενέργειες σε επίπεδο προϊόντων και marketing
«απαντά» η θυγατρική της Coca Cola 3E


Με κύριο στόχο τη διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση της ισχυρής της θέσης στην αγορά, η εταιρία ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΒΕΕ έχει εισέλθει σε μια νέα τροχιά συνεχούς ανάπτυξης και εξυγίανσης.
Μέλος, από τον Ιανουάριο του 2004, ενός μεγάλου και δυναμικά αναπτυσσόμενου Ομίλου, η ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΒΕΕ πραγματοποιεί τον τελευταίο χρόνο κινήσεις πλήρους αναδιάρθρωσης των δομών και λειτουργιών της, ανανέωσης και αναβάθμισης των προϊόντων της που αποτυπώνονται ξεκάθαρα και στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα δημοσιευθέντα στοιχεία το 2004 ο Κύκλος Εργασιών της εταιρίας αυξήθηκε κατά 24% σε σχέση με το 2003. Αντίστοιχη βελτίωση παρατηρείται και στα καθαρά αποτελέσματα της εταιρίας, η οποία μείωσε τις ζημιές τις κατά 15% σε σχέση με το 2003. Η βελτίωση αυτή οφείλεται μετά την ευρύτερη αναδιάρθρωση της εταιρίας στη σημαντική αύξηση των πωλήσεων και την βελτίωση των μικτών περιθωρίων κέρδους.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κατά το έτος 2004 η ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΒΕΕ αύξησε σημαντικά τα έξοδα διάθεσης και προβολής όπως προκύπτει και απ’ τα δημοσιευθέντα στοιχεία της εταιρίας, έναντι του 2003, επενδύοντας στην αναβάθμιση και ανανέωση των προϊόντων της και στην ενίσχυση της παρουσίας τους στην αγορά.
Συγκεκριμένα, μέσα στο 2004 τα TSAKIRIS Chips ανανεώθηκαν σε όλα τα επίπεδα, με το λανσάρισμα νέων συσκευασιών, νέας επικοινωνίας και νέας προβολής στα σημεία πώλησης. Η ίδια πολιτική marketing και πωλήσεων συνεχίσθηκε και κατά τους πρώτους μήνες του 2005 με το επαναλανσάρισμα των κυματιστών Chips με την επωνυμία waves και το λανσάρισμα των ΤSAKIRIS Chips Of The World, των πρώτων προϊόντων chips με ελαφρά καυτερές γεύσεις και των προϊόντων TSAK’s, με τα οποία εισέρχεται η ΤΣΑΚΙΡΗΣ στην αγορά των σνακς – γαριδάκια.
Οι κινήσεις αυτές της εταιρίας αποτυπώνονται και στα μερίδια αγοράς που κατέχει η ΤΣΑΚΙΡΗΣ στην αγορά των σνακς. Συγκεκριμένα, η ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΒΕΕ αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία snacks πατάτας στην ελληνική αγορά και κατέχει σήμερα μερίδιο 18,9% (πηγή: IRI).
Αναφερόμενος στην πορεία της ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΒΕΕ από τη στιγμή της εξαγοράς της από την Coca-Cola Τρία Έψιλον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Μιχάλης Οικονομάκης επεσήμανε «είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί οι συστηματικές μας προσπάθειες και η στρατηγική της αναδιάρθρωσης από τη μια, αλλά και της ανάπτυξης σε προϊόντικό επίπεδο από την άλλη, έχουν αρχίσει να αποδίδουν γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στην αύξηση των πωλήσεων μας όσο και στην ανάπτυξη της διανομής και της παρουσίας των προϊόντων μας στην αγορά. Η εξαγορά της ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΒΕΕ από την Coca-Cola Τρία Έψιλον πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αξιοποίησης μιας ευκαιρίας της Ελληνικής αγοράς σε έναν τομέα που είναι συμπληρωματικός με αυτόν των προϊόντων της Coca-Cola Τρία Έψιλον και παρουσιάζει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης. Και πράγματι, ενάμιση χρόνο μετά, βλέπουμε ότι καταγράφονται σημαντικές συνέργιες και για τις δύο εταιρίες, ιδιαίτερα σε θέματα δικτύου και καναλιών διανομής, καθότι τα προϊόντα των δύο εταιριών απευθύνονται στα ίδια καταστήματα και στις ίδιες κατηγορίες σημείων πώλησης».


Με ιστορία μισού αιώνα
Η εταιρία ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΒΕΕ, η πρώτη ελληνική εταιρία παραγωγής chips, ξεκίνησε τη δραστηριότητά της πριν από μισό περίπου αιώνα. Η αρχική εγκατάσταση της παραγωγής μέσα σε ένα δωμάτιο, με απλά και καθημερινά «εργαλεία» μαγειρικής, εξελίχθηκε σήμερα σε μία υπερσύγχρονη βιομηχανική μονάδα με έδρα την Αταλάντη.
Η παραγωγή των TSAKIRIS Chips & Sticks πραγματοποιείται κάτω από αυστηρές συνθήκες  υγιεινής και ασφάλειας, μέσω υπερσύγχρονου και αυτοματοποιημένου εξοπλισμού. Επιπλέον, η ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων διασφαλίζεται σύμφωνα με τις διαδικασίες του συστήματος HACCP.
Από τον Ιανουάριο του 2004, η ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΒΕΕ αποτελεί μια 100% θυγατρική εταιρία της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

  Περιεχόμενα
Editorial: Βρήκαμε παπά... να θάψουμε και τους ζωντανούς!
¶ρθρο: Η Αγορά ΄Εργων Τέχνης
RoadShow: ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
¶ρθρο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
Αφιέρωμα: Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΗΜΑΣΊΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Αφιέρωμα: Κυπριακή οικονομία: Κάτω το έλλειμμα, «τρέχει» το Α.Ε.Π.
Αφιέρωμα: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Αφιέρωμα: Η αγορά των τυχερών παιχνιδιών
Editorial: 17 χρόνια επιτυχίας & αγώνα για την ελληνική κεφαλαιαγορά
Αγορά Εμπρευμάτων: Διεθνείς Αγορές Εμπορευμάτων - Ανασκόπηση για το Μήνα Ιούνιο 2005
Προτάσεις Αγοράς: Σοφοκλέους: Με τις μετοχές που τρέχουν ή με αυτές που πρέπει;
Προτάσεις Αγοράς: Η ανοδική τάση των μετοχών βρίσκει «αντίκρισμα»
Επενδύσεις: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Παρουσιάσεις: ΤΣΑΚΙΡΗΣ
Συνέντευξη: ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΞΕΝΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

 Όροι και προϋποθέσεις του site