Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Δεκέμβριος 2014-τ.408                              

1Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2014


«Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ»


ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Η ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ


 


Παρατηρητήριο Τιμών, Προγράμματα ΕΣΠΑ, ορθή χρήση της ιατροτεχνολογίας και της καινοτομίας προς όφελος των ασθενών και του συστήματος υγείας, νέοι επερχόμενοι ευρωπαϊκοί κανονισμοί, χρηματοδότηση και προϋπολογισμοί στον χώρο της υγείας και στον κλάδο των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, εξοπλισμός των νοσοκομείων και δεοντολογία, ήταν τα κύρια θέματα που αναλύθηκαν, παρουσία και του υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας: «Η Αξία της Ιατρικής Τεχνολογίας στην Υγεία».


Ο υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης, εξήγγειλε μεταξύ άλλων τη μείωση του προϋπολογισμού από 1,6 σε 1,45 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του συνεδρίου, και τόνισε ότι «οι εξοικονομήσεις της Υγείας δεν επιστρέφουν στο λογιστήριο του κράτους αλλά επιστρέφουν σε ποιοτικές υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους». Σύμφωνα με τον υπουργό, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων στα δημόσια νοσοκομεία από ιδιώτες παρόχους. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως το αν θα πραγματοποιούνται εξετάσεις από ιδιώτες για λογαριασμό νοσοκομείων έχει να κάνει με την κοστολογική προσέγγιση του ζητήματος. Τα DRG's θα επιτρέψουν να αποκτήσουμε ορθολογική εικόνα για τη λειτουργία του συστήματος, καθώς «τον ασθενή τον ενδιαφέρει να κάνει την εξέτασή του καλά και φθηνά» υπογράμμισε. Αναφορικά με την αποπληρωμή των χρεών των νοσοκομείων, ο υπουργός είπε ότι «ο ρυθμός πληρωμών είναι καλύτερος από παλαιότερα. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν αντιμετωπιστεί από μια δεξαμενή χρημάτων 1,9 δισ. ενώ ήδη έχει απορροφηθεί το 1,3 δισ. Τα υπόλοιπα 600 εκατ. δεν θα χρησιμοποιηθούν όλα και έτσι 250 εκατ. θα περισσέψουν για να χρησιμοποιηθούν για τις οφειλές του 2012 έως 2014». Επίσης σημείωσε ότι «ο εξορθολογισμός και οι διαρθρωτικές αλλαγές τώρα αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς, οπότε πολύ σύντομα θα έχουμε συνολική και πραγματική εικόνα των αναγκαίων πόρων για την Υγεία, κάτι το οποίο θα καταργήσει την ανάγκη για οριζόντιες ανορθολογικές παρεμβάσεις».


Το συνέδριο χαιρέτισε ο κ. Παύλος Αρναούτης, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ), ο οποίος εστιάστηκε στην παρούσα στρεβλή λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τιμών, που ουσιαστικά είναι Διατιμητήριο, με μοναδικό κριτήριο τη φθηνότερη τιμή, αδιαφορώντας για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων, παρόλο που αποτελούν αγαθά υγείας, ενώ τόνισε: «Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι μόνο με την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας, μια μέθοδο αξιολόγησης της προσφερόμενης αξίας της ιατρικής παρέμβασης, με την οποία εκτιμούνται και τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, εξασφαλίζεται η απόδοση κάθε δαπάνης, όμως μέχρι να φτάσουμε σε αυτήν τη δυνατότητα αξιολόγησης έχουμε δυστυχώς πολύ δρόμο να διανύσουμε και άλλες προτεραιότητες να λύσουμε».


Ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, υπερασπίστηκε τις δημοσιονομικές προσαρμογές που έγιναν, καθώς ήταν αναγκαίες για να μην υπάρχουν στρεβλώσεις και τόνισε: «Το σύστημα Υγείας άντεξε. Όσο καλύτερο είναι το επίπεδο της υγείας του πληθυσμού τόσο πιο βελτιωμένοι είναι και οι οικονομικοί δείκτες ανάπτυξης. Η απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ και η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή οδηγία είναι βασική προτεραιότητα, όπως και το να είναι ο τομέας της ιατροτεχνολογίας ανταγωνιστικός, εξωστρεφής και καινοτομικός». Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Ανδρέας Ξανθός, διαφώνησε με τον κ. Κοντοζαμάνη, σημειώνοντας ότι «το Υπουργείο Υγείας έχει κάνει λάθος εκτίμηση, καθώς δεν υπάρχει κανένα success story και οι ασθενείς επιβαρύνονται, με αποτέλεσμα να είμαστε μπροστά σε μια εκτεταμένη ζώνη υγειονομικής φτώχιας. Χρειάζεται ανασυγκρότηση και αναδιοργάνωση αλλά πάνω απ’ όλα αξιοπιστία, την οποία στερείται η Πολιτεία».

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ, κ. Δημήτρης Λιντζέρης, απαντώντας στον κ. Ξανθό επεσήμανε τη σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει στον χώρο της υγείας κάτω από αντίξοες συνθήκες και ότι το σύστημα υγείας δεν είναι υπό κατάρρευση λέγοντας ότι «η μείωση της δαπάνης δεν ακολουθήθηκε από μείωση του προσδόκιμου ζωής», ενώ σημείωσε ότι «η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη να καταλήξει σε κοινό modus vivendi, όμως είναι σαφές ότι χρειάζεται ενίσχυση ο τομέας των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και ο ΕΟΦ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή, έχοντας κυρίως ως συγκριτικό πλεονέκτημα το επιστημονικό και το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας».


Ο κ. John Brennan, Director Regulations and Industrial Policy, Eucomed, ανέφερε ότι η κρίση έχει αλλάξει το τοπίο και τον τρόπο ζωής σε όλη την Ευρώπη και, όπως και στην Ελλάδα, επικρατούν οι ίδιοι προβληματισμοί αναφορικά με την κατάλληλη διαχείριση των συστημάτων τεχνολογίας, προσθέτοντας ότι ο κλάδος της ιατροτεχνολογίας αποδεικνύει τη σημαντική συνεισφορά της στην ιατρική, καθώς «πάνω από 500.000 ιατροτεχνολογικά προϊόντα χρησιμοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ κάθε 38 λεπτά στην Ευρώπη κατατίθεται ένας φάκελος ευρεσιτεχνίας ιατροτεχνολογικών προϊόντων». Επίσης σημείωσε ότι «το επιχειρηματικό μοντέλο έχει αλλάξει, καθώς όλοι προσπαθούν να αναπτύξουν νέες υπηρεσίες και λογισμικά γύρω από τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Είναι σαφές ότι το σύστημα Υγείας απαιτεί να εστιάσουμε στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας με κοινωνικοοικονομικά οφέλη αλλά και οφέλη για την ίδια την υγεία και τον ασθενή».


Ο κ. Βορίδης στη συζήτηση της 1ης Στρογγυλής Τράπεζας, με θέμα «Πώς μπορεί η σύγχρονη ιατρική τεχνολογία να συμβάλει στην εξασφάλιση ενός βιώσιμου συστήματος υγείας;», αναφορικά με την αποπληρωμή των χρεών των νοσοκομείων δήλωσε ότι «ο ρυθμός πληρωμών είναι καλύτερος από παλιότερα. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν αντιμετωπιστεί από μια δεξαμενή χρημάτων 1,9 δισ., ενώ ήδη έχει απορροφηθεί το 1,3 δισ. Τα υπόλοιπα 600 εκατ. δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν όλα και έτσι 250 εκατ. θα περισσέψουν για να χρησιμοποιηθούν για τις οφειλές του 2012 έως 2014». Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι «ο εξορθολογισμός και οι διαρθρωτικές αλλαγές τώρα αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς, οπότε πολύ σύντομα θα έχουμε συνολική και πραγματική εικόνα των αναγκαίων πόρων για την Υγεία, κάτι το οποίο θα καταργήσει την ανάγκη για οριζόντιες ανορθολογικές παρεμβάσεις».


Στο ίδιο πάνελ, ο κ. Δημήτρης Κοντός, πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, επεσήμανε ότι «η σύγχρονη ιατρική τεχνολογία μπορεί να είναι ευλογία αλλά μπορεί να μετατραπεί σε κατάρα από την υπερχρήση» και τόνισε ότι «πρέπει να υποστηρίξουμε τους κλειστούς προϋπολογισμούς, καθώς μέσα στον προϋπολογισμό υπάρχουν δυνατότητες ανακατανομής και αναδιανομής που αποκαθιστούν τις ανισορροπίες». Αναφέρθηκε επίσης στο απαρχαιωμένο σύστημα χορήγησης με χειρόγραφες συνταγές, εξουσιοδοτήσεις από εταιρείες χωρίς έλεγχο τιμών και τρόπο αποζημίωσης.

 Ο Δρ Αθανάσιος Χαλαζωνίτης, διευθυντής Ακτινολογικού Εργαστηρίου & Ιατρικής Υπηρεσίας ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», τόνισε ότι «απαιτούνται λειτουργικές προδιαγραφές, όχι τεχνικές» και επεσήμανε ότι «η σύγχρονη τεχνολογία με σωστή χρήση μπορεί να εξοικονομήσει πολλές χιλιάδες ευρώ στο Σύστημα Υγείας, όπως η διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε πολύ πρώιμο στάδιο μπορεί να εξοικονομήσει ακόμα και 40.000 ευρώ κόστος νοσηλείας ανά ασθενή, καθώς η ασθενής δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε πολυδάπανη νοσηλεία».

Η Δρ Χρυσούλα-Ηλιάννα Νικολάου, γιατρός βιοπαθολόγος-νευροανοσολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κοινωνικής Ιατρικής, Ψυχιατρικής & Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθύντρια του βιοπαθολογικού-μικροβιολογικού εργαστηρίου στο «Αιγινήτειο», τόνισε ότι «το Παρατηρητήριο Τιμών δυσκολεύει τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς τα νοσοκομεία αναγκάζονται να προμηθεύονται με βάση τη χαμηλότερη τιμή και όχι την ποιότητα του υλικού. Η τεχνολογία είναι ζωτικής σημασίας στο βιοπαθολογικό εργαστήριο, καθώς προσφέρει ταχύτερα και πιο σύγχρονα αποτελέσματα. Ο ασθενής χρειάζεται τέλεια παροχή υπηρεσιών από το νοσοκομείο και το βιοπαθολογικό εργαστήριο, όμως δυστυχώς η Πολιτεία δεν λειτουργεί ως σύμβουλος στην παρούσα φάση».

Ο κ. Νίκος Παλληκαράκης, καθηγητής Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, επεσήμανε ότι στην Ελλάδα χωλαίνει η σύνδεση έρευνας-παραγωγής και συνέχισε ότι «παρά τις μέχρι σήμερα αποτυχημένες προσπάθειες εισαγωγής ιατρικής πληροφορικής στην Ελλάδα, χρειαζόμαστε αξιόπιστα οικονομικά δεδομένα, αξιολόγηση δεδομένων και επενδύσεων και η ιατρική πληροφορική μπορεί να προσφέρει τεκμηριωμένα δεδομένα».

Ο Δρ Νίκος Μανιαδάκης, αναπληρωτής κοσμήτορας και διευθυντής του Τομέα Οργάνωσης & Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας της ΕΣΔΥ, επεσήμανε ότι «είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις διαφορετικές ανάγκες που κάθε χώρα έχει για τη χρήση της τεχνολογίας» τονίζοντας ότι «αλλάζει σταδιακά η σχέση νοσοκομείων-προμηθευτών, οι οποίοι προσφέρουν εκτός από εξοπλισμό και υπηρεσίες πλέον».


Αναφορικά με το δεύτερο πάνελ, «Σύστημα Προμηθειών: Προβλήματα, ελλείψεις, προκλήσεις», με συντονιστή τον Αιμίλιο Νεγκή, ο πρόεδρος της ΕΠΥ, κ. Χρήστος Γ. Γιάνναρης, σημείωσε ότι η διαγωνιστική διαδικασία αποτελεί την πεμπτουσία του συστήματος, καθώς θέτει το ζήτημα της προσφοράς και της ζήτησης, και τόνισε ότι «η τεκμηρίωση των προδιαγραφών, η γνώση ως προς την εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας και η ύπαρξη στρατηγικού σχεδιασμού αποτελούν ζητήματα κεφαλαιώδους σημασίας για το σύστημα προμηθειών, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη γνώση προς τη σωστή κατεύθυνση. Στόχοι του συστήματος για το 2015 είναι το 60% των Ι/Π να προμηθεύεται με κεντρικούς διαγωνισμούς. Για το 2014 στόχος είναι η προμήθεια του 45% των Ι/Π με αυτόν τον τρόπο».

Ο κ. Χρύσανθος (Σάκης) Μητρόπουλος, γενικός γραμματέας του ΣΕΙΒ, έδωσε έμφαση στην ανάγκη ύπαρξης Παρατηρητηρίου και όχι Διατιμητηρίου, όπως και λειτουργεί στην παρούσα φάση, επισημαίνοντας ότι «ένα σωστό παρατηρητήριο πρέπει να λειτουργεί ως εργαλείο παρακολούθησης τιμών και ως εργαλείο κατάρτισης των προϋπολογισμών των νοσοκομείων».

Ο κ. Σταύρος Χρ. Πεντέας, διοικητής της Α' ΥΠΕ, τόνισε τη δυσκολία που υφίσταται στις διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, λόγω της έλλειψης διαφάνειας, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, διαφωνώντας με τον κ. Σαριβουγιούκα, «η χώρα δεν είναι σε κατάσταση εμφράγματος αλλά σε κατάσταση μετεγχειρητικής ανάρρωσης, δεδομένου ότι οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν».

Ο κ. Γιάννης Σαριβουγιούκας, πρώην υποδιοικητής του ΙΚΑ, διευθυντής ΙΤ στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», είπε ότι «χρειαζόμαστε ένα ζωντανό μηχανισμό να διαχειριστεί το σύνολο των δεδομένων που έχουμε».

Η κ. Gloria Rodriguez Aguado, Manager of Regions Relationships, Spanish Federation of Healthcare Technology Companies, μίλησε για τις ομοιότητες και τις διαφορές των συστημάτων προμηθειών Ισπανίας και Ελλάδας, τονίζοντας ότι «στην Ισπανία έχουμε τα ίδια προβλήματα με την Ελλάδα. Χρησιμοποιούμε δημόσιες προσφορές πάρα πολύ, ωστόσο το σύστημα είναι κεντρικό, αλλά σε επίπεδο περιφέρειας που οργανώνει την κεντρική προμήθεια που αφορά τα περισσότερα υλικά. Όλα τα νοσοκομεία χρησιμοποιούν κοινό κατάλογο και αυτή η συνεργασία μάς βοηθά να ξέρουμε τις εταιρείες, ώστε να ξέρουμε τι προσφέρει η κάθε μια. Στους διαγωνισμούς αυτούς, η τιμή του προϊόντος έχει βαρύτητα 60% ως κριτήριο κατακύρωσης, ενώ 40% βαρύτητα έχουν τα κριτήρια που αφορούν στην ποιότητα. Επίσης, η τιμολόγηση ανά εξέταση που επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί στην Ισπανία αποσύρθηκε με δικαστική παρέμβαση».


Στο τρίτο πάνελ αναφορικά με το ΕΣΠΑ και την αδυναμία απορρόφησης των κονδυλίων, ο κ. Α. Ζερβός από το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός για το ΕΣΠΑ ήταν 1,22 δισ., όμως τελικά απορροφήθηκαν 720,276 εκατ. ευρώ, δηλαδή υπήρξε υστέρηση κατά 41%, λόγω καθυστέρησης στην έναρξη υλοποίησης και στη διαδικασία συμβασιοποίησης αλλά και στη μη εκχώρηση του συνόλου του διαθέσιμου προϋπολογισμού στην Ειδική Υπηρεσία του Τομέα Υγείας.


Ο κ. Νικόλαος Λ. Κελέκης, καθηγητής Ακτινολογίας, διευθυντής στο 2ο Εργαστήριο Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ανέφερε ότι «πολλές εταιρείες δεν γνωρίζουν σε ποια προγράμματα χρηματοδότησης μπορούν να συμμετέχουν. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα μητρώο στο υπουργείο, μέσω του οποίου θα ενημερώνονται οι επιχειρήσεις σε ποιες δράσεις έχουν δικαίωμα συμμετοχής». Για τον εξοπλισμό των νοσοκομείων τόνισε τα πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα που έχει το leasing τόσο στην αποπληρωμή όσο και τη συντήρηση των μηχανημάτων ενώ ανέφερε ότι μηχανήματα που έχουν αγοραστεί με παλαιότερους διαγωνισμούς είναι ασυντήρητα και παρουσιάζουν βλάβες, καθώς πολλές εταιρείες παραμένουν απλήρωτες.

Ο κ. Γεώργιος Μπέζος, διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, τόνισε ότι είναι χρέος των διοικητών να προσπαθούν να απορροφήσουν και το τελευταίο ευρώ που δικαιούνται από το ΕΣΠΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «κάθε μέρα μία ομάδα εργασίας του νοσοκομείου Καλαμάτας ασχολείται με τα θέματα του ΕΣΠΑ ενώ κανένας διαγωνισμός του νοσοκομείου δεν ξεπερνά τους εννιά μήνες. Αν οι διαγωνισμοί δεν προχωρούν, είναι γιατί κάποιοι δεν ενδιαφέρονται ή δεν θέλουν να προχωρήσουν».

Ο κ. Κωνσταντίνος Τσιακατάρας, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Διαδικασία ΑΕ, ζήτησε από τις εταιρείες του κλάδου να ζητάνε από το Υπουργείο Ανάπτυξης να εντάσσονται στα προγράμματα του ΕΣΠΑ και είπε ότι υπάρχουν νέα μοντέλα χρηματοδότησης, όπως το leasing ή η χρέωση κατά πράξη, που μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ στην περιστολή των δαπανών στον κλάδο της υγείας.

Ο κ. Γιώργος Παππούς, διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Ποιότητας & Τεχνολογίας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ), στην ομιλία του και στη συζήτηση που ακολούθησε αναφορικά με τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τα Ι/Π, σημείωσε ότι «στόχος είναι η αυστηρότερη εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας και η αποσαφήνιση των απαιτήσεων για την αρμοδιότητα, τα καθήκοντα των Κοινοποιημένων Οργανισμών και η υποχρέωση για αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις εγκαταστάσεις των κατασκευαστών και των υπεργολάβων τους». Για το ΕΚΑΠΤΥ σημείωσε ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει έρευνα-σκούπα για γάντια, σύριγγες, προφυλακτικά και είπε ότι «η πλειοψηφία των αναφορών σχετικά με τα προϊόντα που κυκλοφορούν ή την ελαττωματικότητά τους προκύπτει από τους κατασκευαστές και όχι από τους χρήστες».


Κατά τη διάρκεια της Στρογγυλής Τράπεζας IV, με θέμα «Νέοι Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί για τα Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα», με συντονίστρια τη Δήμητρα Ευθυμιάδου, ο κ. Brennan σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να έχουμε αποτέλεσμα, αλλιώς θα περιμένουμε άλλα δέκα χρόνια, όμως τόνισε ότι «η ευρωπαϊκή επιτροπή είναι αρκετά ευχαριστημένη με την υλοποίηση των κανονισμών. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν δείξει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα σε έλεγχους που τους έχουν γίνει. Οι βάσεις δεδομένων είναι πραγματικά σημαντικός παράγοντας, καθώς δίνεται η δυνατότητα για ενοποιημένη χρήση πληροφοριών».

Ο κ. Ιωάννης Καραφύλλης, Β’ αντιπρόεδρος του ΕΟΦ, ανακοίνωσε την εισαγωγή εφαρμογής «κίτρινης κάρτας» για smartphones, στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΕΟΦ για ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του μέχρι το τέλος του χρόνου και συνέχισε ότι «όποιος ενημερώνεται πρώτος για ένα ακατάλληλο προϊόν πρέπει να ειδοποιεί ώστε να αποσύρεται το υλικό. Τα προϊόντα που αποσύρονται στην Ευρώπη αποσύρονται ταυτόχρονα και στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής, λευκή κάρτα ήρθε μόνο για τα φίλτρα νεφρού στην αιμοκάθαρση που είχαν πρόβλημα».

Η κ. Χριστιάνα Στανέλλου, μέλος του ΔΣ του ΣΕΙΒ, εξέφρασε την άποψη ότι «οι διαδικασίες ελέγχου των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, πριν και καθ’ όλη τη διάρκεια της κυκλοφορίας τους στην αγορά, πρέπει να εγγυώνται την ασφάλεια των ασθενών και ταυτόχρονα να διευκολύνουν την ανάπτυξη της καινοτομίας και την αξιοποίησή της από τα συστήματα υγείας. Χρειάζεται να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες, π.χ. των in vitro διαγνωστικών, τα οποία δεν έρχονται σε επαφή με τον ασθενή αλλά χρησιμοποιούνται για την εξέταση δειγμάτων αίματος ή ούρων, και ελέγχονται πάντα τόσο κατά την παραγωγή όσο και κατά τη χρήση τους, και να επιλεγούν κατάλληλες διαδικασίες ελέγχου, που θα αποφεύγουν την περιττή καθυστέρηση και αύξηση του κόστους εισαγωγής νέων προϊόντων στην αγορά».


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ


Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ) είναι ο μεγαλύτερος και παλαιότερος πανελλαδικός σύνδεσμος των εταιρειών που διακινούν επιστημονικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα (δηλαδή κάθε είδους υγειονομικό υλικό πλην φαρμάκων) στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ιδρύθηκε το 1986 και περιλαμβάνει σήμερα 148 μέλη, τα οποία απασχολούν πάνω από 5.000 εργαζομένους. Περισσότερα στοιχεία διατίθενται στον δικτυακό τόπο του συνδέσμου: http://www.seiv.gr.


ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ 1ΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΣΕΙΒ):


LEAD SPONSORS:

CEGEDIM


PREMIERE SPONSORS:

DROMEAS, ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΕΕ


SPONSORS:

ABBOTT DIAGNOSTICS, DRAEGER HELLAS, Μ.Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, CONFERIENCE, INNEWS


ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:

ΑΝΤΙΣΕΛ ΑΦΟΙ Α. ΣΕΛΙΔΗ ΑΕ, ΠΑΥΛΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΑΕ, ΒΑΡΕΛΑΣ ΑΕ, ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΕ, ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Π. ΑΕ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ-COLOPLAST ΑΕ, ΦΟΥΤΖΙ ΦΙΛΜ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, AGFA HEALTHCARE, BOSTON SCIENTIFIC HELLAS ΑΕ, COSMO ONE, EDWARDS LΙFESCIENCES ΕΠΕ, JOHNSON & JOHNSON ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ, LERIVA ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΕ, MEDICARE HELLAS ΑΕ, MEDICAL SUPPLIES Α. & L. LTD, MEDTRONIC HELLAS ΑΕΕ, PHARMA SWISS (VALEANT), PHILIPS HELLAS ΑΕΒΕ, ROCHE DIAGNOSTICS HELLAS ΑΕ, SAINT JUDE MEDICAL ΕΛΛΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΕ, SAFEBLOOD BIOANALYTICA AE, SOL HELLAS, SIEMENS ΑΕ


PRINT SPONSOR:

PRESSIOUS ARVANITIDIS

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡ. ΓΥΠΑΡΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ YELLOWDAY
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΧΡΗΜΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ METAXA
1Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2014
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2015
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site