Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Φεβρουάριος 2015-τ.409                              

FAZ: Ο ΕΥ. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Ο ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ


Αφιέρωμα στον Ευάγγελο Μυτιληναίο και στον όμιλο Μυτιληναίου φιλοξένησε η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, χαρακτηρίζοντας τον όμιλο Μυτιληναίου μιαν άκρως επιτυχημένη ελληνική επιχείρηση, η διοίκηση της οποίας ωστόσο αποφεύγει τη δημοσιότητα, αφού επιλέγει τη σιωπή.

Στο άρθρο με τίτλο «Οι επιτυχημένοι μένουν σιωπηλοί» τονίζεται μεταξύ άλλων: «Κι όμως υπάρχουν κάποιοι επιτυχημένοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα.

Αποφεύγουν όμως τη δημοσιότητα, καθώς οι ολιγάρχες έβλαψαν συστηματικά τη φήμη του επιχειρηματικού κόσμου στην Ελλάδα».

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος είχε προβλέψει πως θα ερχόταν «η κρίση στην Ελλάδα, δεν περίμενε όμως τέτοια καταστροφή». «Η πτωτική τιμή του ευρώ μάς δίνει ακόμα καλύτερες προοπτικές για το 2015, αφού πληρωνόμαστε κυρίως σε δολάρια και έτσι είμαστε ανταγωνιστικότεροι» δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα ο ισχυρός άντρας του ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

 «Η έδρα μας μπορεί να είναι στην Ελλάδα, ο χαρακτήρας του ομίλου είναι όμως διεθνής» εξηγεί ο Ευ. Μυτιληναίος. Πάντως, εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία των μεγεθών του ομίλου, τόσο για την περσινή χρονιά όσο και για φέτος. Προβλέπει μάλιστα κέρδη-ρεκόρ το 2015. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε αναλυτές, το 2014 ήταν μια καλή χρονιά για τον όμιλο, εκτιμώντας ότι το 2015 θα αποτελέσει έτος-ρεκόρ για την κερδοφορία.

Λοκομοτίβα της ανάπτυξης για τον όμιλο θα είναι το μεταλλουργικό κομμάτι, καθώς η ενίσχυση του δολαρίου αλλά και η πτώση στις τιμές του φυσικού αερίου αντισταθμίζουν την υποχώρηση των τιμών του αλουμινίου.

 Η Euroxx κάνει λόγο για ένα ελκυστικό growth story σε ό,τι αφορά τα κέρδη ανά μετοχή του 2015, αναφέροντας πως η θετική της άποψη βασίζεται:


• Στο θετικό momentum των κερδών, με οδηγό τον κλάδο της μεταλλουργίας, παρά την αναμενόμενη επιβράδυνση στον τομέα EPC και την ενέργεια. Όπως επισημαίνει, η διοίκηση της εταιρείας «Μυτιληναίος» αξίζει εύσημα για την επιτυχή εκτέλεση του προγράμματος περικοπής κόστους.

• Στις αμυντικές ποιότητες της εταιρείας, καθώς η Ελλάδα αντιπροσωπεύει το 37% του συνόλου των πωλήσεων και το 35% του συνολικού EBITDA το 2015.

• Στον ισχυρό ισολογισμό και τις ελεύθερες ταμειακές ροές της, που οδηγούν σε σημαντική απομόχλευση.


Λ. 190


ΤΙΤΛΟΣ

ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ


Οι ξένοι επενδυτές ρίσκαραν πολύ περισσότερα από αυτά που προσδοκούσαν από τις ελληνικές τράπεζες. Έπαιξαν ένα στοίχημα και το έχασαν. Οι ζημίες είναι πολύ μεγάλες και για το ΤΧΣ και για τους ιδιώτες μετόχους.

Μεγάλες ζημιές καταγράφουν οι ιδιώτες επενδυτές που κάλυψαν πλήρως τις αυξήσεις κεφαλαίου στις οποίες προχώρησαν οι ελληνικές τράπεζες το 2014.

Οι ξένοι επενδυτές και ιδιώτες επένδυσαν στις ΑΜΚ των τραπεζών 8,4 δισ. ευρώ, ελέγχοντας το 45% των μετοχών των τραπεζών και, μετά την υποχώρηση της κεφαλαιοποίησης του τραπεζικού κλάδου έως και τα επίπεδα των 10 δισ. ευρώ, παρουσιάζουν λογιστικές ζημίες 3,5 με 4 ευρώ.

Στην Εθνική, στην οποία ιδιώτες μέτοχοι επένδυσαν την περασμένη άνοιξη 2,5 δισ., σήμερα η αξία των μετοχών τους βρίσκεται στο 1 δισεκατομμύριο.

Αντίστοιχα, στη Eurobank τα 2,86 δισ. που επενδύθηκαν έχουν πλέον υποχωρήσει στο 1 δισ., ενώ στην Πειραιώς οι μετοχές που απέκτησαν οι ιδιώτες μέτοχοι έναντι 1,75 δισ. έχουν σήμερα αξία λίγο πάνω από 0,55 δισ.

Στην Alpha Bank οι επενδυτές που εισήλθαν στο μετοχικό της κεφάλαιο την περασμένη άνοιξη, τοποθετώντας 1,2 δισ. ευρώ, έχουν στα χέρια τους σήμερα μετοχές αξίας 0,56 δισ. ευρώ.


Λ. 110


ΤΙΤΛΟΣ

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ «ΠΟΛΕΜΟ»


Στην αγορά μιλούν για «πόλεμο» μεταξύ της Πειραιώς και της MIG. Η Πειραιώς αύξησε μονομερώς στο 28,49% το ποσοστό στη MIG και η MIG αυτό το θεωρεί εχθρική πράξη. H τελευταία προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 300 εκατ. ευρώ, ενώ η Πειραιώς που απέκτησε επιθετικά μέρος του ποσοστού του IRF της Αγγελικής Φράγκου, ερήμην του fund, και πλέον ελέγχει το 28,49% της MIG, δεν μπορεί να συμμετάσχει στην ΑΜΚ.

 Το IRF δεν διέθεσε τις μετοχές στην Πειραιώς οικειοθελώς. Η Πειραιώς από 17,8% βρέθηκε στο 28,49% εν αγνοία του IRF, που κινείται νομικά κατά της Πειραιώς.

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών εξεδόθη προσωρινή διαταγή που απαγορεύει στην Πειραιώς κάθε πραγματική ή νομική μεταβολή των επίδικων μετοχών της MIG (περίπου το 10%), οι οποίες αποκτήθηκαν μονομερώς από την IRF, με τρόπο που η εταιρεία χαρακτηρίζει παράνομο.


Λ. 110


ΤΙΤΛΟΣ

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ATTICA BANK


Η υπουργοποίηση του πρόεδρου του ΤΕΕ, κ. Σπίρτζη –ο οποίος έχει παίξει ενεργό ρόλο και στην υπόθεση της Attica Bank με την ιδιότητα του προέδρου του ΤΕΕ– και η τοποθέτησή του στο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχει φουντώσει τα σενάρια για την τράπεζα. Σύμφωνα με αυτά τα σενάρια, στους σχεδιασμούς της νέας κυβέρνησης, η τράπεζα –μαζί πιθανόν με το Ταμείο Παρακαταθηκών και συνεταιριστικές– θα αποτελέσει τον πυρήνα για τη νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Ο κ. Σπίρτζης έχει εκφραστεί υπέρ της αξιοποίησης της τράπεζας ως ανεξάρτητης τράπεζας των Ταμείων με στήριξη από το ΤΣΜΕΔΕ, με έμφαση στη χρηματοδότηση επενδύσεων και με στόχο την απορρόφηση και της Τράπεζας Παρακαταθηκών και Δανείων.


Λ. 140


ΤΙΤΛΟΣ

ΑΝΟΔΙΚΑ «ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ AEGEAN AIRLINES


Ανοδικά «στοιχήματα» βάζουν οι χρηματιστηριακές για τη μετοχή της Aegean Airlines, καθώς παρά το ρευστό επιχειρηματικό περιβάλλον, η πρόσφατη υποχώρηση στις πετρελαϊκές τιμές αναμένεται να αποτελέσει οδηγό για την αύξηση της κερδοφορίας της. Η ισχυρή πτώση κατά 46% στα καύσιμα των αεροσκαφών περιορίζει σημαντικά το κόστος βάσης της εταιρείας, αν και τη νέα χρονιά αναμένεται να παραμείνουν οι προκλήσεις, με τον ανταγωνισμό να ενισχύει αεροσκάφη και δρομολόγια τόσο εντός της χώρας όσο και στις διεθνείς αγορές.

Η βασική πρόκληση ωστόσο είναι η ενδεχόμενη αρνητική επίδραση από τις πρόσφατες πολιτικές αναταράξεις στην εισερχόμενη κίνηση.

Η Alpha Finance εκτιμά πως το 2015 η μετοχή μπορεί να φτάσει σε νέα υψηλά, καθώς αναμένεται να λάβει ώθηση από τη μείωση στην τιμή του πετρελαίου και την αυξημένη επιβατική κίνηση. Όπως τονίζει η χρηματιστηριακή, η μετοχή συναλλάσσεται ήδη με discount 43% έναντι των ευρωπαϊκών ανταγωνιστών της.


Λ. 290


ΤΙΤΛΟΣ

FOLLI FOLLIE: ΨΗΛΑ Ο ΠΗΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 2015


Θετικό αναμένεται και το 2015 για τη Folli Follie, με τους αναλυτές να τονίζουν την επιθετική επέκταση της εταιρείας και να εκτιμούν πως η υψηλή έκθεση στην Ασία μπορεί να «αντισταθμίσει» τον αντίκτυπο από τη βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα στην Ελλάδα.

Η Bank of America/Merrill Lynch θέτει την τιμή-στόχο τα 37,5 ευρώ και τη σύσταση “buy”. Προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας θα καταγράψουν μέση ετήσια αύξηση 13% την περίοδο 2014-2016.

Η αβεβαιότητα στην Ελλάδα δεν επιτρέπει να εξαχθεί μια ασφαλής πρόβλεψη για το πώς θα κινηθεί η εγχώρια αγορά, ωστόσο «η πορεία στο εξωτερικό για τον όμιλο Folli Follie θα είναι σίγουρα θετική και το 2015», σύμφωνα με τον επικεφαλής της Folli Follie, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. Ο τελευταίος ανέφερε ότι το 2014 θα κλείσει με αύξηση στα μεγέθη του ομίλου αντίστοιχη του εννεαμήνου, όταν ο όμιλος είχε εμφανίσει ρυθμούς αύξησης των πωλήσεων κατά 13,5% (στα 724 εκατ.) και ισχυρή κερδοφορία, στα 97,6 εκατ. Για την επόμενη χρήση του 2015, ο όμιλος θα συνεχίσει την ανάπτυξη στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα θα δοθεί έμφαση στο νέο λιανικό concept με την επωνυμία Collective.

 Σύμφωνα με τη Eurobank Equities, η Folli Follie Group είναι ένα από τα μεγαλύτερα growth stories στον κλάδο πολυτελείας, χάρη στη μεγάλη έκθεσή της στην Ασία. Παράλληλα, θεωρεί ότι «κλειδί» για την επενδυτική επιλογή στη μετοχή της Folli Follie θα αποτελέσει το συνεχιζόμενο turnaround στις ταμειακές ροές της εταιρείας, κάτι που θα σηματοδοτούσε και την αύξηση της επιστροφής ρευστού στους μετόχους. Η Folli Follie έχει αρχίσει να εφαρμόζει το σχέδιό της για επέκταση μέσω της συμμαχίας της με την Dufry, ενώ η Juicy Couture έχει και αυτή αρχίσει να δίνει ώθηση στην ανάπτυξη, τόσο το δ’ τρίμηνο του 2014 όσο και στη χρήση του 2015, όπως σχολιάζει η HSBC.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
ΣΧΟΛΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΣΤΑ 100 ΔΙΣ. ΤΑ ΔΑΝΕΙΑΚΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ
ΔΕΙΚΤΗΣ GMCCI
ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ SAXO BANK
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΙΡΠΙΝΙΑΣ
VENTURE CAPITAL & PRIVATE EQUITY
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 Όροι και προϋποθέσεις του site