Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Φεβρουάριος 2015-τ.409                              

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν για 12η συνεχόμενη χρονιά τα επιχειρηματικά βραβεία ΧΡΗΜΑ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΗΣ 2014 από την εκδοτική-συνεδριακή εταιρεία ETHOS MEDIA ΑΕ και το επενδυτικό και οικονομικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ. Αξιόλογοι ομιλητές και σημαντικά στελέχη του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να απονείμουν βραβεία και για να παραλάβουν τα δικά τους.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, απονέμοντας και βραβεία στους εκπροσώπους των βραβευμένων εταιρειών, οι κύριοι: Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO της Ethos Media SA, Νίκος Χριστοδουλάκης, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δημήτρης Καραϊσκάκης, επιτελικός διευθυντής Λειτουργιών του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Νίκος Πορφύρης, αναπληρωτής επιτελικός διευθυντής Λειτουργιών του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γιάννης Παπαδόπουλος, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures AE και πρόεδρος της Hellenic Venture Capital Association, Παναγιώτης Δράκος, πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝΕΙΣΕΤ), Σπύρος Κυρίτσης, πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), και Θεόδωρος Κρίντας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ) και διευθύνων σύμβουλος της Attica Wealth Management ΑΕΔΑΚ. Την παρουσίαση έκανε η Σοφία-Αφροδίτη Βουλγαράκη, Communication & PR Manager της Ethos Media SA.

O Νίκος Χριστοδουλάκης, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην υπουργός Οικονομικών, μεταξύ άλλων μίλησε για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και τόνισε ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερο κοινό έδαφος από ό,τι διαφορές μαζί τους. Ανάμεσα στα γενικότερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας τόνισε αυτά της μεγάλης ανεργίας και της αποεπένδυσης, η οποία όπως σημείωσε είναι ένα πρόβλημα που παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη. Για την ευρωζώνη επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «αποτελεί έναν μοναχικό διαβάτη σε ένα περιβάλλον που όλοι οι άλλοι (ΗΠΑ, Σκανδιναβοί, Βρετανοί κ.λπ.) προχωρούν, ενώ η ευρωζώνη μένει απελπιστικά πίσω». Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλάκης εστιάστηκε στη διπλή πρόκληση του σύγχρονου οικονομικού περιβάλλοντος, δηλαδή στην πτώση της ζήτησης, που μειώνει την επενδυτική δραστηριότητα, και στην προσπάθεια διατήρησης τoυ επιπέδου κατανάλωσης, που συμπιέζει την επενδυτική δαπάνη ακόμη περισσότερο. Επιπλέον παράγοντες που συντελούν στα παραπάνω είναι η έλλειψη τραπεζικής ρευστότητας καθώς και η αδύναμη εξωτερική ζήτηση. Σύμφωνα με τον γνωστό πολιτικό, στην Ελλάδα η ραγδαία αποεπένδυση είναι ο ακριβής αντικατοπτρισμός της ραγδαίας ανεργίας. Κλειδί για την ανάπτυξη είναι να αντιστραφεί η τάση των αποεπενδύσεων. Πιθανές πηγές επενδύσεων είναι οι ενεργειακές διασυνδέσεις, οι μεταφορικές υποδομές, οι τουριστικές υποδομές, οι μεγάλες τουριστικές μονάδες, η αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων καθώς και το νέο ΕΣΠΑ. Επιπλέον κρίσιμος παράγοντας για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων και η επιτυχής ολοκλήρωση του προηγούμενου ΕΣΠΑ. Σε επίπεδο οικονομικής πολιτικής από την πλευρά της κυβέρνησης σημαντικός παράγοντας αντιστροφής του κλίματος της ύφεσης είναι η κατοχύρωση πρωτογενούς πλεονάσματος ως άγκυρα της δημοσιονομικής πολιτικής, το συμπαγές και ενισχυμένο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, έργων υποδομής και αποκρατικοποιήσεων, η διευκόλυνση της χρηματοδότησης ελληνικών επιχειρήσεων με χαμηλότερα επιτόκια, μέσω ΕΤΕπ, η εθνική ατζέντα μεταρρυθμίσεων με φορολογική σταθερότητα και οι αλλαγές στο Δημόσιο. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (Ντράγκι) των 600 δισ. ευρώ θα φέρει στην Ελλάδα 14 δισ. ευρώ και το επενδυτικό σχέδιο (Γιούνκερ) των 300 δισ. ευρώ μπορεί να φέρει επίσης στην Ελλάδα 6 δισ. ευρώ.


ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ


Με τα επιχειρηματικά βραβεία, το περιοδικό ΧΡΗΜΑ βράβευσε τις καλύτερες εταιρείες, που για το έτος 2014 συνέβαλαν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.

Ως καλύτερη εταιρεία για το έτος 2014 βραβεύτηκε ο ΟΤΕ. Τα ισχυρά οικονομικά μεγέθη, η συγκράτηση του κόστους, οι δυναμικές επενδύσεις και η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε ένα περιβάλλον μάλιστα που εξακολουθεί να παραμένει αντίξοο, καθιστούν τον όμιλο έναν από τους ισχυρότερους και πιο υγιείς παρόχους σε όλη την Ευρώπη.


Οι κατηγορίες των βραβείων και οι αντίστοιχες εταιρείες που διακρίθηκαν φέτος ανά κατηγορία είναι:


1) Βραβείο καλύτερης εταιρείας-2014

Αξιολογήθηκαν μια σειρά από παράγοντες όπως η πορεία των οικονομικών επιδόσεων, η σταθερότητά τους, η διεύρυνση των μεριδίων αγοράς, η χρηματιστηριακή πορεία και η σχέση με τους επενδυτές, η προσπάθεια διεθνοποίησης, η καινοτομία, η έμφαση στις επενδύσεις.


1ο βραβείο: ΟΤΕ

Τα ισχυρά οικονομικά μεγέθη, η συγκράτηση του κόστους, οι δυναμικές επενδύσεις και η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε ένα περιβάλλον μάλιστα που εξακολουθεί να παραμένει αντίξοο, καθιστούν τον όμιλο έναν από τους ισχυρότερους και πιο υγιείς παρόχους σε όλη την Ευρώπη.


2ο βραβείο: Εθνική Τράπεζα

Η κεφαλαιακή ισχύς, η ισχυρή κερδοφορία, το κεφαλαιακό πλεόνασμα τουλάχιστον κατά 2 δισ., η συνεχιζόμενη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας με πραγματικές εκταμιεύσεις και η υψηλή ρευστότητα διατηρούν τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας στην κορυφή του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα και μεταξύ των ισχυρότερων ομίλων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.


3ο βραβείο: OΠΑΠ

Η συνεχιζόμενη αύξηση εσόδων, η ενίσχυση των καθαρών κερδών και περιθωρίων κερδοφορίας, οι προσπάθειες περιορισμού των λειτουργικών εξόδων, το λανσάρισμα καινούριων επιτυχημένων παιχνιδιών και η ισχυρή ταμειακή θέση της εταιρείας εξασφαλίζουν τη θετική της πορεία και στο άμεσο μέλλον.


2) Βραβείο καλύτερης εταιρείας Asset & Wealth Management-2014

Αξιολογήθηκαν στοιχεία όπως η ποιότητα των συμβουλευτικών υπηρεσιών, η ποικιλία των επενδυτικών επιλογών, οι αποδόσεις χαρτοφυλακίου, η ευελιξία των προσφερόμενων προϊόντων, η διαχείριση ρίσκου, οι πιστοποιήσεις λειτουργίας και το στελεχιακό δυναμικό.


1ο βραβείο: HSBC Retail Banking and Wealth Management (RBWM)

Οι πιστοποιημένοι και έμπειροι προσωπικοί συνεργάτες της HSBC, με την υποστήριξη ειδικών από ολόκληρο τον κόσμο, παρέχουν στους πελάτες εξειδικευμένη γνώση για επενδύσεις στις αγορές του κόσμου και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με παγκόσμια προνόμια.


2ο βραβείο: Eurocorp ΑΕΠΕΥ (Eurocorp Investment Services SA)

Ο όμιλος έχει τις απαραίτητες πηγές, τα κεφάλαια και την ικανότητα να φροντίζει τις ανάγκες των πελατών του, προτείνοντάς τους πάντα και σε κάθε συγκυρία τις κατάλληλες επενδυτικές στρατηγικές και προϊόντα.


3ο βραβείο: Attica Wealth Management

Με έμπειρους διαχειριστές και προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα με τη μεθοδολογία της ανοιχτής αρχιτεκτονικής είναι ικανή να καλύψει τις επενδυτικές ανάγκες κάθε πελάτη της ξεχωριστά.


3) Βραβείο καλύτερης ΑΕΕΑΠ-2014

Αξιολογήθηκαν στοιχεία όπως η ποιότητα του χαρτοφυλακίου ακινήτων, οι αποδόσεις των ακινήτων, το ύψος του μερίσματος, το ποσοστό των μισθωμάτων, η καθαρή αξία του ενεργητικού προ φόρων, το ύψος και η ποιότητα των συμμετοχών, η επενδυτική στρατηγική και η στρατηγική συνεργασιών.


1ο βραβείο: Εθνική Πανγαία

Έχει συνολικό χαρτοφυλάκιο της τάξεως του 1,3 δισ. ευρώ, αποτελούμενο από 305 ακίνητα σε Ελλάδα, Ρουμανία και Ιταλία, με απώτερο στόχο τη δημιουργία χαρτοφυλακίου ακινήτων αξίας 3-4 δισ. ευρώ, ώστε να συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτίου Ευρώπης.


2ο βραβείο: Grivalia

Διαχειρίζεται ένα από τα σημαντικότερα χαρτοφυλάκια εμπορικών ακινήτων στην Ελλάδα και στην Ανατολική Ευρώπη, ενώ διοικείται από ικανά και έμπειρα στελέχη, με γνώση της ελληνικής και της διεθνούς αγοράς ακινήτων.


3ο βραβείο: Intercontinental International REIC-ICI

Στόχος της είναι να επενδύει και να διαχειρίζεται εμπορικά ακίνητα υψηλών προδιαγραφών και αποδοτικότητας, μέσω της εξειδικευμένης ομάδας διοίκησης, που αποτελείται από επαγγελματίες με σημαντική εμπειρία στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων.


4) Βραβείο καλύτερης εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων-2014


1ο βραβείο: Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ

Η εμπειρία, η τεχνογνωσία, οι διεθνείς συνεργασίες, οι υψηλής εξατομίκευσης υπηρεσίες ανταποκρίνονται µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ένα ευρύτατο φάσμα αναγκών και προσδοκιών κάθε είδους επενδυτή.


2ο βραβείο: Alpha Trust ΑΕΔΑΚ

Ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος διαχειριστής κεφαλαίων στην Ελλάδα, με ιστορία άνω των 25 ετών, διακρίνεται μεταξύ άλλων για την ακεραιότητα, το ήθος, την εχεμύθεια, τη συνέπεια και το υψηλό αίσθημα ευθύνης, στοιχεία με τα οποία δημιουργεί μακροπρόθεσμες και επιτυχημένες σχέσεις συνεργασίας με τους πελάτες του.


3ο βραβείο: Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ

Προσφέρει ολοκληρωμένες προϊοντικές λύσεις και υπηρεσίες, με αποτελεσματική και εξειδικευμένη διαχειριστική ικανότητα, σημειώνοντας σημαντικές αποδόσεις διαχρονικά, ενώ κατατάσσεται πρώτη σε όλους τους διαγωνισμούς επιλογής εξωτερικού διαχειριστή επενδύσεων θεσμικών χαρτοφυλακίων που έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα και την Κύπρο.


5) Βραβείο καλύτερης Χρηματιστηριακής-2014

Αξιολογήθηκαν στοιχεία όπως η φιλοσοφία και η υποδομή λειτουργίας της εταιρείας, η ενημέρωση και η εξυπηρέτηση των πελατών, η σωστή διεκπεραίωση των εντολών αγοράς και πώλησης, η παροχή επιπρόσθετων υπηρεσιών εκτός της διεκπεραίωσης πράξεων, όπως φύλαξη τίτλων, αναλύσεις και ενημερωτικά φυλλάδια, το επίπεδο συνεργασίας και επικοινωνίας με τους επενδυτές.


1ο βραβείο: NBG Securities

Τα εξειδικευμένα στελέχη, η ισχυρή κεφαλαιακή βάση, τα καινοτόμα προϊόντα & υπηρεσίες, το δίκτυο καταστημάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τα state of the art συστήματα, δίνουν τη δυνατότητα για παροχή επενδυτικών υπηρεσιών με εξειδίκευση, ποιότητα και ασφάλεια, προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των πελατών.


2ο βραβείο: Eurobank Equities

Η εταιρεία είναι η κορυφαία σε μερίδιο αγοράς στο ΧΑ χρηματιστηριακή στην Ελλάδα και προσφέρει στους πελάτες της ολοκληρωμένες υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν χρηματιστηριακές συναλλαγές σε μετοχές και παράγωγα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, χρηματιστηριακή ανάλυση και επενδυτική τραπεζική.


3ο βραβείο: Axia Ventures Group

Με παρουσία στη Λευκωσία, την Αθήνα, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, είναι σε θέση να παρέχει εξειδικευμένες συμβουλές, καινοτόμες λύσεις και υποδειγματική διεκπεραίωση, προσφέροντας μιαν άκρως αποτελεσματική και προσαρμοσμένη προσέγγιση σε κάθε πελάτη ξεχωριστά.


6) Βραβείο καλύτερης εταιρείας εναλλακτικής αγοράς-2014

Αξιολογήθηκαν μια σειρά από παράγοντες όπως η πορεία των οικονομικών επιδόσεων, οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, η καινοτομία, η προσπάθεια διεθνοποίησης, η έμφαση στις επενδύσεις, η διεύρυνση των μεριδίων αγοράς, η χρηματιστηριακή πορεία και η σχέση με τους επενδυτές, η σταθερότητά τους.


1ο βραβείο: Euroxx Χρηματιστηριακή

Η εταιρεία, χάρη στον δυναμισμό της, την προσήλωση στους στόχους της και την ανθρωποκεντρική της στρατηγική, έχει καταφέρει από την αρχή της λειτουργίας της να βρίσκεται σταθερά μεταξύ των μεγαλύτερων ελληνικών χρηματιστηριακών εταιρειών, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών στο επενδυτικό κοινό.


2ο βραβείο: Epsilon Net AE

Η συνεχής ανοδική πορεία των μεγεθών, η πιστή τήρηση της επενδυτικής πολιτικής και η σημαντική αύξηση του προσωπικού επιβεβαιώνουν την αναπτυξιακή τροχιά τόσο του ομίλου εταιρειών της Εpsilon Net όσο και της μητρικής εταιρείας.


3ο βραβείο: Mediterra AE

Οι εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξης, η παρουσία των Mastiha Shops σε όλο και περισσότερες αγορές της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και της Ασίας, αλλά και τα πλάνα για ανοίγματα σε νέες αγορές, δημιουργούν ακόμη πιο αισιόδοξες προοπτικές για το 2015.


7) Βραβείο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης-2014

Αξιολογήθηκαν η έμφαση των εταιρειών στον γενικότερο κοινωνικό τους ρόλο (εργαζόμενοι, καινοτομία, προστασία περιβάλλοντος, ενίσχυση τοπικών κοινωνιών, χορηγικό έργο, αθλητισμός, κοινωνική μέριμνα, πολιτισμός).


1ο βραβείο: Εθνική Τράπεζα

Η κεφαλαιακή ισχύς, η ισχυρή κερδοφορία, το κεφαλαιακό πλεόνασμα τουλάχιστον κατά 2 δισ., η συνεχιζόμενη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας με πραγματικές εκταμιεύσεις και η υψηλή ρευστότητα, διατηρούν τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας στην κορυφή του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα και μεταξύ των ισχυρότερων ομίλων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.


2ο βραβείο: OTE

Τα ισχυρά οικονομικά μεγέθη, η συγκράτηση του κόστους, οι δυναμικές επενδύσεις και η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε ένα περιβάλλον μάλιστα που εξακολουθεί να παραμένει αντίξοο, καθιστούν τον όμιλο έναν από τους ισχυρότερους και πιο υγιείς παρόχους σε όλη την Ευρώπη.


3ο βραβείο: ΙΑΣΩ

Οι συνεχείς επενδύσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η επιτυχημένη αξιολόγηση επιχειρηματικών ευκαιριών, η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και πρωτοπόρων ιατρικών τεχνικών, η προσφορά κοινωνικού έργου στο πλαίσιο δράσεων ΕΚΕ, εξασφαλίζουν την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης του ομίλου στην αγορά και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας προς τους μετόχους της και το κοινωνικό σύνολο.


8) Βραβείο εταιρικής διακυβέρνησης-2014

Αξιολογήθηκαν η τυπική προσαρμογή των εταιρειών στο θεσμικό πλαίσιο περί εταιρικής διακυβέρνησης, αλλά και η πρόθεση των εταιρειών για την ουσιαστική εταιρική διακυβέρνηση, σε ανταπόκριση των αυξημένων απαιτήσεων του ανταγωνισμού και των κεφαλαιαγορών.


1ο βραβείο: ΑΕ Τσιμέντων Τιτάν

Η αύξηση του κύκλου εργασιών, η εντυπωσιακή μεταστροφή από ζημιές σε κέρδη, η δραστηριοποίηση σε πολλές διαφορετικές αγορές που διατηρούν τις εξαγωγικές δυνατότητες και οι επενδύσεις, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των εργοστασίων, είναι μερικά μόνο από τα αισιόδοξα μηνύματα που εκπέμπει ο όμιλος για το 2015.


2ο βραβείο: Μυτιληναίος

Τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη, η ενίσχυση της καθαρής και λειτουργικής κερδοφορίας, η βελτίωση της κατάστασης δανεισμού, καθώς επίσης οι σημαντικές επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και τεχνολογία, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την επιτυχημένη πορεία του Ομίλου Μυτιληναίος.


3ο βραβείο: Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ

Η μεγάλη βελτίωση των αποτελεσμάτων, το restart που φαίνεται να συντελείται στην ελληνικά αγορά οχημάτων, ο υψηλός δείκτης φερεγγυότητας και η συνετή διαχείριση από τη διοίκηση, από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, αποτελούν εχέγγυα για την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας και στο άμεσο μέλλον.


9) Βραβείο επενδυτικών σχέσεων-2014

Αξιολογήθηκαν η στάση της εταιρείας απέναντι στο επενδυτικό κοινό (ποιότητα και επάρκεια παρεχόμενων πληροφοριών, προθυμία εξυπηρέτησης μετόχων, στάση των βασικών μετόχων και της διοίκησης απέναντι στη μετοχή και τους μικρομετόχους).


1ο βραβείο: Alpha Bank

Οι σημαντικές επιδόσεις όσον αφορά τη βελτίωση της οργανικής κερδοφορίας και τη μείωση του λειτουργικού κόστους, σε συνδυασμό με την επιτυχή αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της δίνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.


2ο βραβείο: Μυτιληναίος

Τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη, η ενίσχυση της καθαρής και λειτουργικής κερδοφορίας, η βελτίωση της κατάστασης δανεισμού, καθώς επίσης και οι σημαντικές επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και τεχνολογία, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την επιτυχημένη πορεία του Ομίλου Μυτιληναίος.


3ο βραβείο: Τράπεζα Πειραιώς

Η ενίσχυση του ισολογισμού, με αυξημένες προβλέψεις ύψους 2,2 δισ. ευρώ, σε συνδυασμό με τα μέτρα βελτίωσης των λειτουργικών εσόδων και μείωσης των δαπανών, δημιουργούν βάσιμες προσδοκίες ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα επανέλθει σε κερδοφορία από το 2015.


10) Βραβείο επιχειρηματικής καινοτομίας-2014

Αξιολογήθηκε η επίδοση της εταιρείας ως προς την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών και καινοτομιών, τόσο στη διαδικασία παραγωγής όσο και στην προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών.


1ο βραβείο: Fourlis Συμμετοχών

Με επτά καταστήματα ΙΚΕΑ και 98 Intersport σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία και Κύπρο, αλλά και με την πρόσφατη συμφωνία για την ανάπτυξη καταστημάτων The Athlete’s Foot σε Ελλάδα και Τουρκία, η Fourlis αποτελεί μία από τις ηγέτιδες δυνάμεις του λιανεμπορίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.


2ο βραβείο: ΔΘΚΑ Υγεία

Ο Όμιλος Υγεία συνεχίζει τη θετική του πορεία, παρουσιάζοντας αντοχή και ανθεκτικότητα, ενώ προγραμματίζει τον στρατηγικό σχεδιασμό του, επενδύοντας σε τεχνολογία αιχμής, διαβλέποντας εγκαίρως τις εξελίξεις ενώ παράλληλα εξετάζει κάθε επενδυτική ευκαιρία που προκύπτει και μπορεί να ταυτιστεί με το όραμά του.


3ο βραβείο: Ευρωσύμβουλοι ΑΕ

Με πάνω από 100 έμπειρα στελέχη και γραφεία στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, και θυγατρικές στο Λουξεμβούργο, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Τουρκία, τη Σερβία, την Τσεχία και το Μπαχρέιν, είναι μία από τις ισχυρότερες παρουσίες στον κλάδο των συμβουλευτικών υπηρεσιών.


11) Βραβείο υψηλών επενδύσεων-2014

Αξιολογήθηκε η επίδοση της εταιρείας ως προς την υλοποίηση φιλόδοξων επενδυτικών προγραμμάτων, ικανών να ενισχύσουν τη μακροπρόθεσμη παρουσία της στην αγορά.


1ο βραβείο: Μότορ Όιλ (Ελλάς) ΑΕ

Με ισχυρές πωλήσεις και κερδοφορία το 2014, η εταιρεία συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην παγκόσμια αγορά πετρελαιοειδών, καθώς μπορεί να σταθεί επάξια και ευθέως ανταγωνιστικά απέναντι σε όλα τα μεγάλα διυλιστήρια της Ευρώπης και όχι μόνο.


2ο βραβείο: Ελληνικά Πετρέλαια

Ο όμιλος παραμένει προσηλωμένος στη διατήρηση της εξωστρέφειας και τη συνεχή λειτουργική βελτίωση σε όλες τις δραστηριότητές του, ενώ προσαρμόζει τη στρατηγική του λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τις σημαντικές μεταβολές στο εγχώριο και διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.


3ο βραβείο: Forthnet

Η ανθεκτικότητα που επιδεικνύει στις δυσκολίες της ελληνικής αγοράς, η στρατηγική διαφοροποίησής της από τον ανταγωνισμό και η σταθεροποίηση των οικονομικών της, συμβάλλουν μεταξύ άλλων στη συνεχή αύξηση της συνδρομητικής της βάσης.


12) Βραβείο υψηλών ρυθμών ανάπτυξης-2014

Αξιολογήθηκε η επίδοση της εταιρείας ως προς την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, που εκτιμάται ότι είναι διατηρήσιμοι και στο μέλλον.


1ο βραβείο: FHL H. Κυριακίδης Μάρμαρα

Η αύξηση κερδών και πωλήσεων το 2014 αλλά και η εντατικοποίηση της δραστηριοποίησης στη Νοτιοανατολική Ασία και τη Ρωσία προοιωνίζονται ακόμη θετικότερες εξελίξεις για την εταιρεία στο άμεσο μέλλον.


2ο βραβείο: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Με σημαντικότατη αύξηση τζίρου και δραστικό περιορισμό ζημιών μέσα στο 2014, αναμένει ακόμα καλύτερες επιδόσεις το 2015, καθώς σημαντικές επενδύσεις –όπως στον τομέα της αιολικής ενέργειας αλλά και σε εκείνον των κατασκευών– θα αρχίσουν να αποδίδουν τους πρώτους καρπούς τους.


3ο βραβείο: Centric

Η βελτίωση σχεδόν σε όλα τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη το 2014, η συνέχιση των προσπαθειών ενίσχυσης της πελατειακής της βάσης, αλλά και η δημιουργία αξίας μέσω της διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου των συμμετοχών της, δείχνουν τον δρόμο για την περαιτέρω ανάπτυξή της το 2015.


13) Βραβείο ανάκαμψης αποτελεσμάτων-2014

Αξιολογήθηκε η εταιρεία που φαίνεται ότι θα καταφέρει το 2014 να ανακάμψει σε μεγάλο βαθμό, διακόπτοντας ζημιές ή την πτωτική πορεία του παρελθόντος ή τέλος παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση επιδόσεων.


1ο βραβείο: Τράπεζα Αττικής

Τα αποτελέσματα και τα µεγέθη της Attica Bank του 2014 αποτυπώνουν τη θετική έκβαση των κινήσεων εσωτερικής αναδιοργάνωσης, πιστοποιούν την ορθότητα των εκτιµήσεων που είχαν διατυπωθεί βάσει του επιχειρηµατικού σχεδιασµού της και επιβεβαιώνουν τη δυνατότητά της να διατηρήσει την αυτόνοµη πορεία της.


2ο βραβείο: Profile SA

Η αισθητή βελτίωση της οικονομικής εικόνας του ομίλου Profile το 2014 ήταν αποτέλεσμα της επιτυχημένης εξωστρεφούς πολιτικής καθώς και των συστηματικών επενδύσεων σε νέα προϊόντα, συνεργασίες και πελάτες εντός και εκτός συνόρων.


3ο βραβείο: Μύλοι Λούλη

Η επιστροφή στην κερδοφορία, τα ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα, οι σημαντικές επενδύσεις και συμμετοχές σε εταιρείες στα Βαλκάνια και τα σχέδια επέκτασης στην Ινδία αναδεικνύουν το δυναμικό προφίλ της εταιρείας και αφήνουν υποσχέσεις για ακόμη καλύτερη πορεία το 2015.


14) Βραβείο καλύτερης τράπεζας-2014

Αξιολογήθηκαν παράγοντες όπως η πορεία των οικονομικών επιδόσεων, η σταθερότητά τους, η διεύρυνση των μεριδίων αγοράς, η χρηματιστηριακή πορεία και η σχέση με τους επενδυτές, η προσπάθεια διεθνοποίησης, η καινοτομία, η έμφαση στις επενδύσεις.


1ο βραβείο: Eurobank

Μετά την επιτυχή έκβαση του stress test και διαθέτοντας επαρκή ρευστότητα και δείκτη δανείων προς καταθέσεις, η τράπεζα έχει ως προτεραιότητα τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας μέσω της υλοποίησης υγιών επιχειρηματικών σχεδίων, με καινοτόμο και εξωστρεφή προσανατολισμό.


2ο βραβείο: Εθνική Τράπεζα

Η κεφαλαιακή ισχύς, η ισχυρή κερδοφορία, το κεφαλαιακό πλεόνασμα τουλάχιστον κατά 2 δισ., η συνεχιζόμενη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας με πραγματικές εκταμιεύσεις και η υψηλή ρευστότητα διατηρούν τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας στην κορυφή του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα και μεταξύ των ισχυρότερων ομίλων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.


3ο βραβείο: Τράπεζα Πειραιώς

Η ενίσχυση του ισολογισμού, με αυξημένες προβλέψεις ύψους 2,2 δισ. ευρώ, σε συνδυασμό με τα μέτρα βελτίωσης των λειτουργικών εσόδων και μείωσης των δαπανών, δημιουργούν βάσιμες προσδοκίες ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα επανέλθει σε κερδοφορία από το 2015.


15) Βραβείο καλύτερης εταιρείας του Δημοσίου-2014

Αξιολογήθηκαν παράγοντες όπως η πορεία των οικονομικών επιδόσεων, η σταθερότητά τους, η διεύρυνση των μεριδίων αγοράς, η ευελιξία της εταιρείας στις αλλαγές του εξωτερικού περιβάλλοντος, η χρηματιστηριακή πορεία και η σχέση με τους επενδυτές, ο βαθμός εξυπηρέτησης των πελατών.


1ο βραβείο: ΔΕΗ

Έχοντας ήδη υλοποιήσει μεγάλη μείωση των ελεγχόμενων λειτουργικών δαπανών, προχωρά σε επενδύσεις μεγάλης στρατηγικής σημασίας και συνεχίζει να εστιάζεται στην περαιτέρω βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητάς της.


2ο βραβείο: ΕΥΔΑΠ

Με ενοποιημένο κύκλο εργασιών στα 246,4 εκατ. ευρώ, κέρδη EBITDA στα 73,7 εκατ. ευρώ και χαμηλότερα τιμολόγια για τους πολίτες, συνεχίζει να επιτελεί με επιτυχία και συνέπεια τον επιχειρηματικό και κοινωνικό της ρόλο.


3ο βραβείο: ΟΛΠ

Μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον, ο ΟΛΠ παρουσίασε το 2014 σημαντική αύξηση σε βασικούς οικονομικούς δείκτες, όπως στα καθαρά κέρδη αλλά και στα χρηματικά του διαθέσιμα, ενώ κατόρθωσε να περιορίσει περαιτέρω τα λειτουργικά του έξοδα.


16) Βραβείο καλύτερης εταιρείας μεσαίας/μικρής κεφαλαιοποίησης-2014

Αξιολογήθηκαν παράγοντες όπως η πορεία των οικονομικών επιδόσεων, η σταθερότητά τους, η διεύρυνση των μεριδίων αγοράς, η χρηματιστηριακή πορεία και η σχέση με τους επενδυτές, η προσπάθεια διεθνοποίησης, η καινοτομία, η έμφαση στις επενδύσεις.


1ο βραβείο: Έλτον

Η εταιρεία σημείωσε αύξηση πωληθέντων ποσοτήτων στους διάφορους τομείς δραστηριότητάς της και παρουσίασε ενίσχυση του τζίρου των θυγατρικών της, ενώ η άμεση ρευστότητα διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την επιμέλεια στη φροντίδα της διαχείρισης από τη Διοίκηση.


2ο βραβείο: Στέλιος Κανάκης

Με βελτιωμένα μεγέθη, ενισχυμένα καθαρά κέρδη, μειωμένες υποχρεώσεις και αυξημένα ίδια κεφάλαια, η «Στέλιος Κανάκης» αποδεικνύει ότι διαγράφει μια μακρά και σταθερή πορεία ανάπτυξης, βασιζόμενη σε θεμελιώδεις αξίες, όπως η ποιότητα και η πρωτοπορία σε ιδέες, προϊόντα και υπηρεσίες, πάντα με σεβασμό και συνέπεια στις ανάγκες των επαγγελματιών του κλάδου.


3ο βραβείο: Space Hellas SA

O σχεδόν διπλασιασμός των κερδών, με τις πωλήσεις να μένουν σταθερές, η ενίσχυση των EBITDA, η αύξηση των ιδίων κεφαλαίων και η μείωση των υποχρεώσεων, αναδεικνύουν τις επιτυχημένες προσπάθειες της διοίκησης σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον.


17) Βραβείο διεθνοποίησης-2014

Αξιολογήθηκε η επίδοση της εταιρείας ως προς την επέκταση των δραστηριοτήτων της κατά το 2014 στο εξωτερικό, είτε μέσω εξαγωγών είτε μέσω παραγωγικής επέκτασης.


1ο βραβείο: Creta Farms

Η θετική εξέλιξη των μεγεθών της εταιρείας, η οργανική της ανάπτυξη, η μείωση της κοστολογικής της βάσης και ο επαναπροσδιορισμός της στρατηγικής της με το νέο μοντέλο διεθνούς ανάπτυξης Licensing agreement, δίνουν αισιόδοξες προοπτικές στην πάντα φιλόδοξη και έτοιμη για νέες προκλήσεις κρητική εταιρεία.


2ο βραβείο: Inform Π. Λύκος ΑΕ

Η επιτυχημένη πορεία των θυγατρικών στη δυτική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, τα νέα έργα στον τραπεζικό και στον δημόσιο τομέα και η δραστηριοποίηση στην ανάπτυξη, κατασκευή και προσωποποίηση έξυπνων καρτών για τηλεπικοινωνίες, δημόσιους οργανισμούς και αλυσίδες λιανικού εμπορίου, εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας.


3ο βραβείο: Ελλάκτωρ

Με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της κατασκευαστικής δραστηριότητας του ομίλου να ανέρχεται σε 3,8 δισ. ευρώ και πρόσθετες συμβάσεις προς υπογραφή ύψους 565 εκατ. ευρώ, η «Ελλάκτωρ» κοιτάζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.


18) Βραβείο καλύτερης εταιρείας Διεθνούς Αγοράς-2014

Αξιολογήθηκαν μια σειρά από παράγοντες όπως η πορεία των οικονομικών επιδόσεων, η σταθερότητά τους, η διεύρυνση των μεριδίων αγοράς, η χρηματιστηριακή πορεία και η σχέση με τους επενδυτές, η προσπάθεια διεθνοποίησης, η καινοτομία, η έμφαση στις επενδύσεις.


1ο βραβείο: Καράτζη

Τα θετικά αποτελέσματα, σε συνδυασμό με τις στρατηγικές κινήσεις της διοίκησης της εταιρείας, οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης των αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται και η συνεχής υλοποίηση επιλεκτικών επενδύσεων οδηγούν στην εκτίμηση ότι και το 2015 τα μεγέθη του Ομίλου Καράτζη θα κινηθούν ανοδικά.


2ο βραβείο: Χαλκόρ

Ο όμιλος, μετά την επιτυχημένη πορεία του 2014, θα συνεχίσει και το 2015 να έχει ως κύριο στρατηγικό του στόχο την αύξηση των μεριδίων αγοράς σε βιομηχανικά προϊόντα και την ενίσχυση της δραστηριότητάς του σε νέες αγορές που δεν έχουν επηρεαστεί από την οικονομική ύφεση.


3ο βραβείο: Κορρές

Είχε το 2014 σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης στις πωλήσεις και στη λειτουργική κερδοφορία, καθώς και σταθερά θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές, ενώ συνέχισε να πρωταγωνιστεί στις ξένες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται, σημειώνοντας αύξηση πωλήσεων εξωτερικού έως και 95%.


19) Βραβείο καλύτερης εταιρείας FTSE Large Cap

Αξιολογήθηκαν μια σειρά από παράγοντες όπως η πορεία των οικονομικών επιδόσεων, η σταθερότητά τους, η διεύρυνση των μεριδίων αγοράς, η χρηματιστηριακή πορεία και η σχέση με τους επενδυτές, η προσπάθεια διεθνοποίησης, η καινοτομία, η έμφαση στις επενδύσεις.


1ο βραβείο: Εθνική Τράπεζα

Η κεφαλαιακή ισχύς, η ισχυρή κερδοφορία, το κεφαλαιακό πλεόνασμα τουλάχιστον κατά 2 δισ., η συνεχιζόμενη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας με πραγματικές εκταμιεύσεις και η υψηλή ρευστότητα διατηρούν τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας στην κορυφή του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα και μεταξύ των ισχυρότερων ομίλων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.


2ο βραβείο: ΜΕΤΚΑ

Οι θετικές επιδόσεις του 2014 προϊδεάζουν για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα το 2015 και δείχνουν ότι ο όμιλος βγαίνει από την κρίση χωρίς καμία μείωση προσωπικού, με υποδειγματική συμπεριφορά έναντι τραπεζών και πιστωτών και με μια βάση κόστους, know-how και χρηματοοικονομικής διάρθρωσης ως ισχυρά εφόδια για το μέλλον.


3ο βραβείο: Ελληνικά Πετρέλαια

Ο όμιλος παραμένει προσηλωμένος στη διατήρηση της εξωστρέφειας και τη συνεχή λειτουργική βελτίωση σε όλες τις δραστηριότητές του, ενώ προσαρμόζει τη στρατηγική του λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τις σημαντικές μεταβολές στο εγχώριο και στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
ΣΧΟΛΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΣΤΑ 100 ΔΙΣ. ΤΑ ΔΑΝΕΙΑΚΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ
ΔΕΙΚΤΗΣ GMCCI
ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ SAXO BANK
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΙΡΠΙΝΙΑΣ
VENTURE CAPITAL & PRIVATE EQUITY
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 Όροι και προϋποθέσεις του site