Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2005                               Τεύχος 308

H τεχνική εικόνα των αγορών
Τεχνική ανάλυση DAX
Πριν από ένα μήνα είχαμε τονίσει πως τα τεχνικά σημεία εκδήλωσης ενός «διορθωτικού» κύματος στο γερμανικό δείκτη DAX ήταν ήπιας μορφής, με απολύτως «ελεγχόμενη» μεταβλητότητα, δείγμα ίσως μιας κυρίαρχης μακροπρόθεσμης ανοδικής κατεύθυνσης της αγοράς, η οποία υπέβοσκε στο «παρασκήνιο» των τιμών. Σήμερα, αυτή η άποψη επιβεβαιώνεται πλήρως, με το δείκτη DAX να πετυχαίνει διαδοχικά νέα φετινά υψηλά και να κυμαίνεται στο επίπεδο των 4.420 μονάδων, έχοντας πραγματοποιήσει μια δυναμική επιστροφή στην bull market. Τόσο οι βραχυπρόθεσμοι όσο και οι μεσοπρόθεσμοι τεχνικοί δείκτες τάσης και κυκλικής ορμής του DAX δείχνουν να επιβεβαιώνουν πλήρως την εικόνα της ανοδικής τάσης και τη δυνατότητα «κατάκτησης» νέων φετινών υψηλών, χωρίς να υπάρχουν, προς το παρόν, σημεία κόπωσης ή κάποιες ευανάγνωστες αρνητικές αποκλίσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένδειξη αντιστροφής. Συνολικά επιβεβαιώνεται λοιπόν η αισιόδοξη εικόνα της γερμανικής αγοράς.


Τεχνική ανάλυση S&P 500
Η εκκίνηση ενός νέου σημαντικού μεσοπρόθεσμου ανοδικού κύκλου διακύμανσης του βασικού αμερικανικού δείκτη S&P 500, μετά την οριστική διαμόρφωση βάσης στα τέλη Ιανουαρίου, για τον οποίο είχαμε κάνει εκτεταμένο λόγο στο προηγούμενο τεύχος μας, καθοδήγησε άψογα την αγορά σε νέα υψηλά έτους και μάλιστα ιστορικά υψηλά τριετίας! Οι βραχυπρόθεσμοι και οι μεσοπρόθεσμοι τεχνικοί δείκτες επιβεβαιώνουν με το ισχυρό τους momentum την υγιή, σε γενικές γραμμές, τεχνική εικόνα της θετικής τάσης της αμερικανικής αγοράς. Τα πλαίσια μεταβλητότητας του S&P 500, σε ορίζοντα μήνα, συρρικνώνονται σταθερά, μην αφήνοντας, προς το παρόν, περιθώριο για αγοραστικές ακρότητες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν γρήγορα στην κλιμάκωση και κορύφωση της ανοδικής τάσης των τιμών. Το σημερινό επίπεδο των 1.220 μονάδων ίσως να μην είναι επομένως η «οροφή» έτους για τον S&P 500 και να υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου στους επόμενους μήνες.


Ευρώ/δολάριο
Έχοντας διασπάσει ανοδικά τη σύντομη πλευρική ζώνη συναλλαγών της, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου επιβεβαίωσε τα πρώιμα τεχνικά σήματα συσσώρευσης αγοραστών και επίσης την κυριαρχία της ευρύτερης ανοδικής τάσης του ευρώ. Η προσέγγιση του επιπέδου των 1,33 δολ., σε σχέση με το φετινό χαμηλό των 1,2740 δολ., αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη. Ας δούμε όμως ποια είναι τα τεχνικά δεδομένα, μετά την εξέλιξη αυτή, και τι περιθώρια προέκτασής της υπάρχουν: α) οι ημερήσιοι τεχνικοί δείκτες τάσης και κυκλικής ορμής της ισοτιμίας κινούνται σε υπερωπλημένες ζώνες με ενεργοποιημένα αγοραστικά σήματα και ανοδική κλίση στις λωρίδες μεταβλητότητας και β) οι εβδομαδιαίοι αντίστοιχοι δείκτες αποκαλύπτουν τη συνέχιση του μεσοπρόθεσμου αγοραστικού κύκλου του ευρώ, που ξεκίνησε από τα τέλη Ιανουαρίου. Ο συγχρονισμός αυτών των δύο χρονικών πλαισίων ανάλυσης της ισοτιμίας προς την ανοδική κατεύθυνση προσδίδει επομένως περισσότερες πιθανότητες στο ενδεχόμενο δοκιμασίας του ιστορικού υψηλού των 1,3670 δολ., παρά σε πτωτική κατάρρευση της ισοτιμίας.

  Περιεχόμενα
Άρθρο: Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα
Άρθρο: Η παντοδυναμία των χορηγών
Αφιέρωμα: Αμοιβαία Κεφάλαια
Αφιέρωμα: Ασφαλιστικός κλάδος: Τα δυσκολότερα ανήκουν στο παρελθόν
Αφιέρωμα: Φαρμακοβιομηχανίες: Θετική πορεία σε μια δύσκολη αγορά
Editorial: Να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος
Επενδύσεις: Η αγορά της ζάχαρης
Επενδύσεις: Σοφοκλέους:΄Oλοι οι «Μεγάλοι» θέλουν την άνοδο. Θα την έχουν όμως;
Επενδύσεις: Αγοραστικό κύμα υπεράνω... υποψίας!
Επενδύσεις: H τεχνική εικόνα των αγορών
Επενδύσεις: Ποιoς φοβάται τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα;
Επενδύσεις: Πώς «διαλέγουμε» και διαχειριζόμαστε Ομόλογα
Συνέντευξη: Αναστάσιος Λάππας
Παρουσιάσεις: Customer Care 2005 Conference + Expo

 Όροι και προϋποθέσεις του site