Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Φεβρουάριος 2005                               Τεύχος 307

Το νέο στοίχημα των κερδοσκόπων


Ο φετινός Ιανουάριος επιβεβαίωσε με ακρίβεια τις αρχικές ενδείξεις για την καμπή της ορμητικής ανόδου των μετοχικών αγορών και την «παράκαμψη» του θετικού εποχικού χρηματιστηριακού φαινομένου (January Effect). Στις Η.Π.Α., ειδικότερα, οι μετοχικοί δείκτες ακολούθησαν μια έντονη τροχιά πτωτικού κύκλου «διόρθωσης», ενώ στην Ευρωζώνη το φαινόμενο έλαβε μια πολύ ήπια μορφή, χωρίς «παράπλευρες απώλειες», με τους περισσότερους χρηματιστηριακούς δείκτες να ακολουθούν μια πλευρική κατεύθυνση διακύμανσης πλησίον των περυσινών τους υψηλών. Η βραχυπρόθεσμη στροφή των ισορροπιστών διαχειριστών σε μια πιο συντηρητική επενδυτική πολιτική, με μειώσεις μετοχικών θέσεων, φαίνεται πως απέδωσε σε αυτό το περιβάλλον, αποφεύγοντας τους έντονους «κραδασμούς», τουλάχιστον στα δολαριακά μετοχικά χρεόγραφα.
Στο μέτωπο των επιτοκίων, είχαμε την έκτη κατά σειρά αύξηση από τη FED, οδηγώντας το επίπεδο του βασικού της επιτοκίου στο 2,5% (θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο το επιτόκιο βρισκόταν στο χαμηλό του 1%), όπως άλλωστε αναμενόταν από τους περισσότερους παράγοντες των αγορών. Ποιο είναι όμως το αποτέλεσμα της συντηρητικής στρατηγικής πολλών funds, αλλά και μεγάλης μερίδας του επενδυτικού κοινού διεθνώς, το οποίο δεν εμπιστεύεται ακόμα τις διεθνείς μετοχικές αγορές; Μα φυσικά η υπερβολική διόγκωση της ρευστότητας και η αναπόδραστη πλέον ανάγκη για επαναδιοχέτευση των λιμναζόντων κεφαλαίων μέσα στο σύστημα των κεφαλαιαγορών.
Η υπερβάλλουσα, κατά τα φαινόμενα, ρευστότητα του διεθνούς συστήματος οδηγεί λοιπόν σε ένα νέο παράδοξο φαινόμενο, το οποίο είναι η παράλληλη ανάκαμψη μετοχών και ομολόγων, χωρίς ενδεχομένως αυτή να δικαιολογείται πλήρως από τα δεδομένα. Μετά τη «διόρθωση» του Ιανουαρίου, οι μετοχικοί δείκτες δείχνουν να ανακτούν το ισχυρό μεσοπρόθεσμο momentum τους (άλλωστε είχαμε τονίσει πως η μακροπρόθεσμη θετική τάση των αγορών δεν αναμενόταν να αντιστραφεί), αλλά ταυτόχρονα οι τιμές των μακροπρόθεσμων τουλάχιστον ομολόγων ανεβαίνουν σε νέα υψηλά, λόγω της πτώσης των κρατικών yields, ιδίως στους χρονικούς ορίζοντες άνω της δεκαετίας. Το νέο «στοίχημα» λοιπόν του έξυπνου χρήματος δεν είναι άλλο από την εξασφάλιση ενός ακόμα νέου κύκλου υπεραξιών από τις διεθνείς αγορές, απρόσιτου μάλιστα για πολλούς επενδυτές και αναλυτές, καθώς οι τελευταίοι αδυνατούν να ερμηνεύσουν τα φαινόμενα. Όμως επειδή το momentum είναι αυτό που πολλές φορές «παρασέρνει» τις αγορές και διαμορφώνει τάσεις, ακόμα και εάν τα θεμελιώδη δεδομένα δεν το δικαιολογούν, ίσως αυτή η προσπάθεια μετεξελιχθεί σε κάτι «χειροπιαστό» για τους επιθετικούς εκείνους παίκτες των αγορών που τολμούν να αναλάβουν αυξημένο κίνδυνο. Από την άλλη πλευρά, όμως, το αινιγματικό ράλι των μακροπρόθεσμων ομολόγων οδηγεί σε αμφισβητήσεις. Ίσως η επιλογή μιας μέσης λύσης, δηλαδή μιας μερικής χρήσης της υπερβάλλουσας ρευστότητας των χαρτοφυλακίων, να αποδειχτεί η καταλληλότερη στρατηγική.


Μακροοικονομικές εξελίξεις
Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των μακροοικονομιών ανακοινώσεων των τελευταίων δυο μηνών, αλλά και η τεχνική κατεύθυνση των κεφαλαιαγορών, παρέπεμπαν σε ευθεία ισχυροποίηση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας μέσα στο δ’ τρίμηνο του 2004, τελικά η αντίστοιχη ανακοίνωση προκάλεσε μια «ψυχρολουσία». Ο ρυθμός ανάπτυξης του Α.Ε.Π. κυμάνθηκε στο 3,1%, βάσει των αρχικών εκτιμήσεων της αμερικανικής κυβέρνησης. Αρκετοί επενδυτικοί οίκοι είχαν διατυπώσει προβλέψεις για αύξηση ακόμα και στο 3,7% και φυσικά είναι εμφανές πόσο αρνητικά λειτούργησε η εξέλιξη αυτή σε σχέση με την προδιάθεση των επενδυτών. Όμως, νεότερα στοιχεία δείχνουν πως οι αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες υποεκτίμησαν αρκετά την ανάπτυξη της οικονομίας στο δ’ τρίμηνο, στηριζόμενες σε κάποια επιμέρους λανθασμένα στοιχεία, με τις νέες εκτιμήσεις να μιλούν για ενδεχόμενη αναθεώρηση ακόμα και στο 3,8%! Άρα το σενάριο υψηλού ρυθμού ανάπτυξης παραμένει ανοικτό. Αναλυτικότερα, τώρα, στο βιομηχανικό κλάδο, ο δείκτης αποτύπωσης του βαθμού δραστηριοποίησης και ευμάρειας των βιομηχανικών επιχειρήσεων (δείκτης ISM) μειώθηκε απροσδόκητα τον Ιανουάριο στο 56,4% από το πτωτικά αναθεωρημένο 57,3% του Δεκεμβρίου του 2004. Το ποσοστό χρήσης της παραγωγικής δυναμικότητας των βιομηχανικών εταιριών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας αυξήθηκε στο 79,2% το Δεκέμβριο από το 78,7% του Νοεμβρίου, επιβεβαιώνοντας την υγιή κατάσταση της οικονομίας κατά το δ’ τρίμηνο, ενώ αύξηση κατά 0,8% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή του αντιστοίχου χρονικού διαστήματος. Ο δείκτης δραστηριοποίησης των πάσης φύσεως επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής του Σικάγο (Chicago PMI) πέτυχε άνοδο στο 62,4% τον Ιανουάριο από το 61,9% του Δεκεμβρίου. Από την άλλη πλευρά, στη βιομηχανική περιοχή της Φιλαδέλφεια, ο αντίστοιχος δείκτης οικονομικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων Phily FED σημείωσε υποχώρηση στο 13,2% τον Ιανουάριο από το 25,4% του Δεκεμβρίου. Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο κατά 0,6%, λόγω κυρίως της αύξησης των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού και των μέσων μεταφοράς.
Στην αμερικανική αγορά ακινήτων, ο Δεκέμβριος επεφύλασσε μια μικτή εικόνα. Οι ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών Δεκεμβρίου αυξήθηκαν μεν στις 2 εκατ. ετησιοποιημένες μονάδες, αλλά τα μεγέθη των πωλήσεων δεν ήταν ικανοποιητικά. Συγκεκριμένα, αμετάβλητες στις 1,098 εκατ. ετησιοποιημένες μονάδες, προέκυψαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών Δεκεμβρίου στις Η.Π.Α. απογοητεύοντας τους αναλυτές, που περίμεναν άνοδο στο επίπεδο των 1,180 εκατ. κατοικιών, με έντονα αρνητικό όμως το στοιχείο της αύξησης των αποθεμάτων αδιάθετων κατοικιών σε υψηλά επίπεδα 31 ετών! Οι πωλήσεις των μεταχειρισμένων κατοικιών Δεκεμβρίου υποχώρησαν κατά 3,3% στις 6,69 εκατ. ετησιοποιημένες μονάδες. Ο δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Michigan υποχώρησε στο 95,8 τον Ιανουάριο από το 97,1 του περασμένου Δεκεμβρίου. Θετική όμως αντίθετα ήταν η έκπληξη που επεφύλασσε ο δείκτης εμπιστοσύνης του Conference Board, που αυξήθηκε απροσδόκητα στο 103,4 από το 102,7 του Δεκεμβρίου, παρά τη «διορθωτική» μάλιστα πορεία των αμερικανικών χρηματιστηριακών αγορών κατά τον ίδιο μήνα. Πολύ καλή πορεία σημείωσαν οι συνολικές λιανικές πωλήσεις του Δεκεμβρίου, καθώς αυξήθηκαν κατά 1,2%, αν και χωρίς τη συμβολή του ευμετάβλητου κλάδου των αυτοκινήτων, αυξήθηκαν μόνο κατά 0,3%.
Στον τομέα της αγοράς εργασίας, είδαμε μια ελπιδοφόρα αποκλιμάκωση του αριθμού των νέων αιτήσεων για λήψη επιδομάτων ανεργίας, μετά την προσωρινή άνοδο των αρχών του Ιανουαρίου.
Οι νέες αιτήσεις έχουν υποχωρήσει τώρα στο επίπεδο των 235.000, ενώ και ο μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων παρουσιάζεται σταθεροποιημένος σε αντίστοιχα χαμηλά επίπεδα.
Στο χώρο των επιτοκίων, η FED έχει ήδη υψώσει τον «πήχη» στο 2,5% με έξι συνεχείς αυξήσεις κατά 25 μονάδες βάσεις εκάστη και το ερώτημα είναι με ποιο ρυθμό θα συνεχίσει να «σφίγγει» τον νομισματικό «κλοιό» στους επόμενους μήνες. Είναι δικαιολογημένη η άποψη ότι στις υπόλοιπες επτά προγραμματισμένες συνεδριάσεις της για φέτος θα ανακοινώσει ισάριθμες αυξήσεις και εάν όχι, από ποια πλευρά υπάρχει μια τέτοια αντίθετη ένδειξη; Όπως θα αναλύσουμε, στη συνέχεια, μπορεί μεν να διατυπώνεται ευρέως η άποψη περί πολλαπλών αυξήσεων μέσα στο 2005 (οχτώ συνολικά στον αριθμό), αλλά η αγορά των αμερικανικών ομολόγων τηρεί μια διαφορετική και πιο απαισιόδοξη άποψη.


Διεθνείς αγορές
Στις Η.Π.Α. οι μετοχικοί δείκτες υπέκυψαν τον Ιανουάριο σε μια κατάσταση κυκλικής «διόρθωσης», μετά την κορύφωση του μεσοπρόθεσμου ανοδικού τους κύματος κατά τα τέλη του 2004.
Πιο συγκεκριμένα, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500 υποχώρησε από το υψηλό των 1.218 μονάδων στο επίπεδο των 1.164 μονάδων, πριν ανακόψει τους επιθετικούς πωλητές, ο Dow Jones από το υψηλό των 10.868 μονάδων στην περιοχή στήριξης των 10.370 μονάδων και ο NASDAQ από την κορυφή των 2.191 μονάδων στην περιοχή των 2.009 μονάδων. Μάλιστα, κάποιοι επιμέρους κλαδικοί δείκτες με ιδιαίτερη βαρύτητα, όπως ο δείκτης SOX των ημιαγωγών σημείωσαν έντονη «διόρθωση». Αυτή η διορθωτική όμως κίνηση των αμερικανικών δεικτών έδωσε την ευκαιρία στις μετοχικές αγορές να προσεγγίσουν σημαντικές περιοχές μεσοπρόθεσμης στήριξης και απόσβεσης των πιέσεών τους, ώστε να επιχειρήσουν να ανατρέψουν στη συνέχεια το αρνητικό επενδυτικό κλίμα. Πράγματι, τα νεότερα τεχνικά στοιχεία δείχνουν ότι οι αμερικανικοί μετοχικοί δείκτες εμφανίζουν ξανά σημάδια «ζωής», με ενεργοποίηση νέων αγοραστικών ενδείξεων προς την κατεύθυνση της κυρίαρχης μακροπρόθεσμης ανοδικής τους τάσης. Μια προσεκτική κυκλική ανάλυση των αμερικανικών αγορών δείχνει ότι ο μετοχικός κύκλος των τελευταίων είκοσι μηνών κλείνει πιθανότατα με τη διαμόρφωση μιας νέας βάσης στα τέλη του Ιανουαρίου και επαναφέρει τους μεσοπρόθεσμους τεχνικούς δείκτες κυκλικής ορμής σε σημαντικά «υπερπωλημένες» ζώνες τιμών με περιθώρια νέας δυναμικής ανόδου.
Στην Ευρωζώνη, οι μετοχικοί δείκτες ελάχιστα απομακρύνθηκαν από τα περυσινά υψηλά τους και φυσικά, με την ευκαιρία επανεμφάνισης αγοραστών στις Η.Π.Α., κατάφεραν να διασπάσουν τις προηγούμενές τους κορυφές και να προεκτείνουν τη μεσοπρόθεσμη ανοδική τους τάση σε υψηλότερα επίπεδα. Τόσο ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Eurostoxx 50 όσο και ο γαλλικός CAC-40 αποδεικνύουν ότι βρίσκονται σε άριστη τεχνική κατάσταση ανάπτυξης μεσο-μακροπρόθεσμης ανοδικής τάσης μεγάλης εμβέλειας. Ο γερμανικός DAX υπολείπεται ελαφρώς σε απόδοση έναντι των προηγουμένων δύο, αλλά έχει ενεργοποιήσει σαφή μεσοπρόθεσμα ανοδικά τεχνικά σήματα προέκτασης της μακροπρόθεσμης ανοδικής του τάσης μέσα στο 2005. Συνολικά, λοιπόν, η τεχνική μεσοπρόθεσμη εικόνα των μετοχικών αγορών μπορεί να χαρακτηριστεί ως άκρως αισιόδοξη και με αρκετά γερές βάσεις οικοδόμησης ενός ακόμα ανοδικού κύκλου μεγάλης χρονικής εμβέλειας. Οι πιθανότητες διατήρησης μιας ανοδικής τάσης μέσα στο 2005 κατισχύουν των πιθανοτήτων ανατροπής της, δεδομένης μάλιστα της λιμνάζουσας ρευστότητας των κερδοσκόπων σε παγκόσμια βάση. Εάν λοιπόν λειτουργήσει ομαλά και ο ανατροφοδοτικός μηχανισμός οικονομίας-αγορών, μπορεί να έχουμε και μια διόγκωση της πραγματικής οικονομικής δραστηριότητας, στηριγμένης βεβαίως πάνω στην αύξηση του «εικονικού» πλούτου των χρηματιστηριακών αγορών. Κοιτώντας, από την άλλη πλευρά, την αγορά ομολόγων, θα περίμενε κανείς να δει τις τιμές να καταρρέουν, τους κερδοσκόπους να ξεπουλούν οτιδήποτε φέρει το όνομα «τίτλος σταθερού εισοδήματος» και τους traders να ποντάρουν short στην αγορά παραγώγων επί των τιμών των κρατικών ομολόγων, στοχεύοντας σε ανάπτυξη καθοδικής τάσης (λόγω της ανόδου των κρατικών yields).
Όμως, για την ώρα, τίποτα από όλα αυτά δε συμβαίνει και η αγορά ομολόγων φέρεται σα να μην πιστεύει στην ευρωστία της αμερικανικής οικονομίας. Μάλιστα παρατηρούνται ορισμένα αξιοπερίεργα φαινόμενα, που αντιβαίνουν στη γενική πεποίθηση των επενδυτικών παραγόντων ανά τον κόσμο, ότι η FED θα εξαντλήσει φέτος κάθε προγραμματισμένη συνεδρίασή της, για να οδηγήσει τα αμερικανικά επιτόκια αρκετά υψηλότερα από το τρέχον επίπεδο του 2,5%.
Συγκεκριμένα, η αμερικανική καμπύλη επιτοκίων (yield curve) οριζοντιώνεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς μειώνεται διαρκώς η διαφορά ανάμεσα στα μακροπρόθεσμα και τα βραχυπρόθεσμα επιτόκιά της. Ένα τέτοιο φαινόμενο δε συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την πεποίθηση μιας πιο επιθετικής ανόδου των επιτοκίων, όπως φέρεται να ετοιμάζεται να εφαρμόσει η FED.
Αντιθέτως, οι παράγοντες της αγοράς ομολόγων δείχνουν να πιστεύουν ότι ο ανοδικός κύκλος των επιτοκίων θα ακολουθήσει μια χρονική περίοδο «παύσης» φέτος και έτσι ότι δεν θα έχουμε τόσες αυξήσεις όσες είναι οι προγραμματισμένες νομισματικές συνεδριάσεις. Άλλωστε, σημάδια αυξανόμενου πληθωρισμού δεν υπάρχουν στις Η.Π.Α. και ήδη οι αξιωματούχοι της κεντρικής της τράπεζας, με τις τελευταίες κινήσεις τους, έχουν εξασφαλίσει ένα σταθερό περιβάλλον τιμών, αλλά και μια αμφισβητούμενη ανάπτυξη. Στην αγορά συναλλάγματος, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου έχει εγκλωβιστεί σε μια στενή πλευρική ζώνη διακύμανσης, μετά τον πτωτικό κύκλο του Ιανουαρίου και τη διαμόρφωση του πρώτου φετινού χαμηλού στα 1,2923 δολ.
Παρά το γεγονός της απουσίας κάθε ένδειξης τάσης σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, εξαιτίας της πολύ στενής εκδήλωσης των πλαισίων μεταβλητότητας, η μακροπρόθεσμη εικόνα του ευρώ εξακολουθεί να αποτυπώνει το σχηματισμό μιας σταθερής ανοδικής τάσης και επομένως να ωθεί πολλούς επενδυτικούς οίκους του εξωτερικού να μιλούν στα report τους για επίπεδα ισοτιμίας 12μήνου στην περιοχή των 1,40 - 1,50 δολ. Η φετινή ενίσχυση του δολαρίου, πάντως, έδωσε την ευκαιρία στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων να επεκτείνει τον πτωτικό της κύκλο, με την τιμή spot του χρυσού να κυμαίνεται τώρα στην περιοχή των 420 δολ. ανά ουγκιά (από το πρόσφατο υψηλό των 456 δολ. ανά ουγκιά).
Το ενδιαφέρον μάλιστα στοιχείο είναι η διαφαινόμενη κορύφωση του μακροπρόθεσμου ανοδικού κύκλου των τελευταίων οκτώ μηνών, που ίσως παρατείνει λίγο την πλαγιοπτωτική συμπεριφορά της τιμής του χρυσού, σύμφωνα με διάφορους επενδυτικούς κύκλους.


Επενδυτική στρατηγική
Η μείωση του ποσοστού των μετοχικών επενδύσεων του ισορροπημένου επενδυτικού χαρτοφυλακίου από το 73% στο 60% κατάφερε να εξομαλύνει τις αρνητικές διακυμάνσεις των αμερικανικών κυρίως μετοχικών αγορών κατά τον Ιανουάριο, ενώ η νέα άνοδος της αγοράς ομολόγων, τόσο στο δολάριο όσο και στο ευρώ, ευνόησε το μικρό ομολογιακό τμήμα του χαρτοφυλακίου (5%).
Αναλύοντας στη συνέχεια τη διαδικασία αναδιάρθρωσης του ενδεικτικού διεθνοποιημένου επενδυτικού χαρτοφυλακίου, έχουμε τα ακόλουθα στοιχεία: α) μερική επανατοποθέτηση της ρευστότητας στις μετοχικές αγορές και τα hedge funds με αύξηση του ποσοστού από το 60% στο 65%, καθώς απαιτούνται περισσότερα τεχνικά μακροοικονομικά στοιχεία, που θα εδραιώσουν το ισχυρό φετινό αναπτυξιακό σενάριο, β) το ποσοστό των ομολόγων παραμένει σταθεροποιημένο στο χαμηλό ποσοστό του 5% και γ) αμετάβλητο παραμένει και το ποσοστό των πολύτιμων μετάλλων στο 6% του χαρτοφυλακίου. Κατά συνέπεια, το ενδεικτικό μικτό διεθνοποιημένο χαρτοφυλάκιο λαμβάνει μια ελαφρώς πιο επιθετική μορφή σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, διατηρώντας όμως σημαντικό επίπεδο ρευστότητας (24% του συνολικού χαρτοφυλακίου). Από πλευράς νομισματικής κατανομής των επενδυτικών προϊόντων, διατηρείται το μεγαλύτερο ειδικό βάρος του ευρώ απέναντι στο δολάριο, καθώς σε μακροπρόθεσμη βάση ανάλυσης η τάση της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου παραμένει ανοδική.
Στο καθαρά ομολογιακό τμήμα του συνολικού διεθνοποιημένου επενδυτικού χαρτοφυλακίου, διατηρείται ουσιαστικά η ίδια βαρύτητα που δόθηκε στα ομόλογα των υψηλότερων πιστοληπτικών βαθμίδων, χωρίς να γίνουν νέες μεταβολές, παρά το γεγονός ότι η έμφαση σε βραχυπρόθεσμους, ως επί το πλείστον, τίτλους απώλεσε την ευκαιρία κεφαλαιακών υπεραξιών των μακροπρόθεσμων ομολόγων. Το ποσοστό των junk bonds παραμένει χαμηλό στο 5%, καθώς δεν υπάρχει σημαντικό περιθώριο υπεραπόδοσης έναντι των υπολοίπων τίτλων σταθερού εισοδήματος.
 Όλοι οι ομολογιακοί τίτλοι του χαρτοφυλακίου δεν ξεπερνούν την πενταετία, καθώς παρά το γεγονός της ισχύουσας βραχυπρόθεσμης ανοδικής τάσης των τιμών των μακροπρόθεσμων τίτλων (από τη δεκαετία και άνω), η αγορά δείχνει να οδεύει σε μια χρονική ζώνη κορύφωσης αυτής της τάσης και πιθανής ανατροπής της.

  Περιεχόμενα
¶ποψη: Ο συντελεστής «beta» μιας μετοχής. Η ερμηνεία του συντελεστή
¶ρθρο: ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Η ώρα των μονοσήμαντων τοποθετήσεων
¶ρθρο: ΟFFSHORING: Η νέα τάση στους μεγαλύτερους παγκόσμιους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς
¶ρθρο: Επενδύσεις σε θέματα τέχνης
Αφιέρωμα: Επιχειρήσεις Δημοσίου: Στόχος η μεγιστοποίηση της αξίας τους
Αφιέρωμα: Call Centers Ένας θεσμός που κερδίζει συνεχώς μερίδια
Editorial: Λείπει το όνειρο, το φως και το δοξάρι...
Επενδύσεις: Συνεχίζεται η συσσώρευση
Επενδύσεις: Η Σοφοκλέους μετά το front running
Ευρωπαΐκή Πίστη: Κερδίζει δίκτυα και μερίδια αγοράς
Επενδύσεις: Το νέο στοίχημα των κερδοσκόπων
Επενδύσεις: Αναζητούνται νέα επίπεδα στήριξης
Επενδύσεις: Η θεωρητική καμπύλη των spot επιτοκίων

 Όροι και προϋποθέσεις του site