Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Φεβρουάριος 2005                               Τεύχος 307

Αναζητούνται νέα επίπεδα στήριξης


Τεχνική ανάλυση DAX
Τα τεχνικά σημεία εκδήλωσης ενός «διορθωτικού» κύματος στο γερμανικό δείκτη DAX, τα οποία εμφανίστηκαν στο προσκήνιο πριν από έναν μήνα, επιβεβαιώθηκαν με την πλαγιοπτωτική συμπεριφορά του Ιανουαρίου, αν και η πτώση ήταν σε γενικές γραμμές συγκρατημένη και «ελεγχόμενη», δείγμα ίσως μιας κυρίαρχης μακροπρόθεσμης ανοδικής κατεύθυνσης. Ο δείκτης τελικά έφθασε μέχρι το επίπεδο στήριξης των 4.173 μονάδων, ξεκινώντας από το προηγούμενο υψηλό των 4.346 μονάδων, ολοκληρώνοντας εκεί τη «διόρθωσή» του. Μετά από αυτή την εξέλιξη, εμφανίζονται σημαντικές τροποποιήσεις στην τεχνική εικόνα της αγοράς: α) Οι βραχυπρόθεσμοι τεχνικοί δείκτες τάσης και κυκλικής ορμής του DAX ενεργοποιούν ξανά ανοδικά σήματα, β) οι μεσοπρόθεσμοι τεχνικοί δείκτες κυμαίνονται σε σαφή υποτιμημένη ζώνη, με νέα περιθώρια σχηματοποίησης ανοδικών σημάτων και γ) τα πλαίσια μεταβλητότητας-τάσης διατηρούν ένα σταθερό και φυσιολογικό εύρος. Συνεπώς, συνολικά, μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η αγορά διαθέτει τη δυναμική για να κλιμακώσει την ανοδική της κίνηση.


S&P 500
Το πτωτικό κύμα του Ιανουαρίου επί του βασικού αμερικανικού χρηματιστηριακού δείκτη S&P 500 επιβεβαίωσε τα τεχνικά σήματα, που μιλούσαν για «πιθανή βραχυπρόθεσμη επέκταση των πιέσεων τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους». Όμως, οι πωλητές εκτονώθηκαν και ο κύκλος των τελευταίων είκοσι μηνών έκλεισε την πορεία του, με μια διαμόρφωση βάσης στις 1.163 μονάδες. Από το σημείο αυτό ξεκινά η ανάπτυξη ενός νέου μεσοπρόθεσμου ανοδικού κύκλου, με δυνατότητα προέκτασής του πάνω από τα επίπεδα του περυσινού υψηλού της αγοράς. Οι βραχυπρόθεσμοι και οι μεσοπρόθεσμοι τεχνικοί δείκτες αποκτούν ξανά την αγοραστική τους εικόνα, ενώ η μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς είναι αναντίρρητα θετική σε ορίζοντα διετίας. Συνεπώς, η τεχνική εικόνα της αμερικανικής αγοράς εμφανίζεται σαφώς βελτιωμένη στα σημεία σε σχέση με τις πτωτικές διαθέσεις προ μηνός και διαθέτει τις περισσότερες προϋποθέσεις για να προσελκύσει περισσότερους επιθετικούς αγοραστές.


Ευρώ/δολάριο
Πριν από ένα μήνα είχε τονιστεί η βραχυπρόθεσμη διάρκεια του κύκλου «διόρθωσης» του ευρώ και η αναγκαιότητα να εντοπιστούν νέα σημεία εισόδου των traders, καθώς η μακροπρόθεσμη αγοραστική τάση της ισοτιμίας θα απορροφούσε σχετικά γρήγορα τις όποιες πιέσεις. Σήμερα, βλέπουμε πράγματι τον τελευταίο πτωτικό κύκλο του ευρώ να έχει ολοκληρώσει την κίνησή του μέχρι το φετινό χαμηλό των 1,2925 δολ. και να δίνει τη θέση του σε μια βραχυπρόθεσμη πλευρική στενή ζώνη συναλλαγών, χωρίς την παρουσία τάσης φυσικά. Μέσα στη ζώνη συναλλαγών, η αγορά συναλλάγματος βρίσκεται σε μια φαινομενική ισορροπία δυνάμεων, με πιο πιθανή, σύμφωνα με τους τεχνικούς δείκτες, τη συσσώρευση αγοραστών για την ανοδική ανατροπή της. ’λλωστε, το πτωτικό κύμα του Ιανουαρίου έχει οδηγήσει πιθανότατα στην ολοκλήρωση του κύκλου των τελευταίων είκοσι εβδομάδων και στην εκκίνηση μιας νέας φάσης της αγοράς συναλλάγματος.

  Περιεχόμενα
Άποψη: Ο συντελεστής «beta» μιας μετοχής. Η ερμηνεία του συντελεστή
Άρθρο: ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Η ώρα των μονοσήμαντων τοποθετήσεων
Άρθρο: ΟFFSHORING: Η νέα τάση στους μεγαλύτερους παγκόσμιους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς
Άρθρο: Επενδύσεις σε θέματα τέχνης
Αφιέρωμα: Επιχειρήσεις Δημοσίου: Στόχος η μεγιστοποίηση της αξίας τους
Αφιέρωμα: Call Centers Ένας θεσμός που κερδίζει συνεχώς μερίδια
Editorial: Λείπει το όνειρο, το φως και το δοξάρι...
Επενδύσεις: Συνεχίζεται η συσσώρευση
Επενδύσεις: Η Σοφοκλέους μετά το front running
Ευρωπαΐκή Πίστη: Κερδίζει δίκτυα και μερίδια αγοράς
Επενδύσεις: Το νέο στοίχημα των κερδοσκόπων
Επενδύσεις: Αναζητούνται νέα επίπεδα στήριξης
Επενδύσεις: Η θεωρητική καμπύλη των spot επιτοκίων

 Όροι και προϋποθέσεις του site