Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Σεπτέμβριος 2007                               Τεύχος 335

NEA THΣ AΓOPAΣ


Νηρέας:
100.000 δωρεά σε τρεις δήμους


Ο Όμιλος ΝΗΡΕΑ συμπαρίσταται ενεργά στο δράμα των συνανθρώπων μας στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές των ημερών, προσφέροντας το ποσό των 100.000 ευρώ (και συγκεκριμένα 50.000 ευρώ στον Δήμο Αλιβερίου, 20.000 ευρώ στον Δήμο Αστακού και 30.000  ευρώ στον Δήμο Ζαχάρως) με την ελπίδα να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό το φυσικό περιβάλλον και να αποτραπούν περαιτέρω ολέθριες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.


 


Από την Ελληνική Τράπεζα για την Ελλάδα


Εισφορά 500.000 ευρώ από τον Όμιλο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των συνεπειών της τραγωδίας που έπληξε την  Ελλάδα, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου κ. Μάκης Κεραυνός. Εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη του προσωπικού, της διεύθυνσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ο κ. Κεραυνός ανακοίνωσε ότι σε συνεδρία του το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την έμπρακτη στήριξη του Ομίλου προς το δοκιμαζόμενο αδελφό ελληνικό λαό, μέσω της διάθεσης 500.000 ευρώ για ανακούφιση και αντιμετώπιση των συνεπειών της λαίλαπας που έπληξε και συνεχίζει να πλήττει την Ελλάδα. Πέραν τούτου, το τελευταίο διάστημα πραγματοποιείται, ανάμεσα στο προσωπικό της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, εκστρατεία για κατάθεση εθελοντικών εισφορών υπέρ των πυρόπληκτων σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας. Το σύνολο των εισφορών αυτών θα κατατεθεί στο Ταμείο Αρωγής. Τέλος, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ προχώρησε στο άνοιγμα λογαριασμού προκειμένου για τη διευκόλυνση του ευρέως κοινού για κατάθεση εισφορών μέσω οποιουδήποτε από τα 25 καταστήματά της ανά την Ελλάδα.


 


Το PANTHEON PLAZA ανοίγει στη Λάρισα, την ’νοιξη του 2008


H Sonae Sierra και ο Βρετανικός επενδυτικός οργανισμός Rockspring Property Investment Managers Ltd, ενεργώντας για λογαριασμό του πελάτη του, PanEuropean Property Limited Partnership, ένωσαν τις δυνάμεις τους το 2007, επενδύοντας 76,3 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του PANTHEON PLAZA, του μεγαλύτερου εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. To καινοτόμο και πρωτοποριακό εμπορικό κέντρο θα δημιουργηθεί στην Λάρισα και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στις αγοραστικές συνήθειες αλλά και την ψυχαγωγία όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ανεξαρτήτως ηλικίας, συμβάλλοντας έτσι στην κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη της πόλης. «Παρέχουμε στους καταστηματάρχες 22.000 τ.μ. μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας, ενώ στους επισκέπτες δίνουμε τη δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους, να διασκεδάσουν και να ξεκουραστούν σε ένα εμπορικό κέντρο έκτασης 42.000 τ.μ., που θα εξυπηρετείται από πάρκινγκ 1.500 θέσεων», δηλώνει ο Felipe Fulcher, Γενικός Διευθυντής της Sonae Sierra στην Ελλάδα και συνεχίζει: «Ευελπιστούμε να προσελκύσουμε 8 εκατ. επισκέπτες κατά τον πρώτο χρόνο πλήρους λειτουργίας». Το νέο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο θα αναπτυχθεί στην ανατολική πλευρά της παλαιάς Εθνικής Οδού, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης και θα εξυπηρετεί ένα συνολικό πληθυσμό 197.000 κατοίκων. Θα αποτελέσει μια μοναδική πρόταση για τους κατοίκους της Λάρισας, καθώς θα περιλαμβάνει 120 καταστήματα, μεταξύ των οποίων ένα supermarket,  έναν πολυκινηματογράφο και μία αίθουσα bowling. Η ανάπτυξη του νέου εμπορικού κέντρου θα βασιστεί στις πρωτοποριακές ιδέες, που πάντα εφαρμόζει η Sonae Sierra, στους τομείς της αρχιτεκτονικής, της προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος, και θα κάνει χρήση δημιουργικών μεθόδων marketing και διαφήμισης. Η έναρξη λειτουργίας του προγραμματίζεται για την ’νοιξη του 2008, καθώς οι εργασίες κατασκευής του προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η Sonae Sierra, η διεθνής εταιρία που ειδικεύεται στην επένδυση, ανάπτυξη και διαχείριση εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων, στη διεθνή και εγχώρια αγορά, συμβάλλει στην ανάπτυξη του νέου εμπορικού κέντρου με την τεχνογνωσία της, ενώ θα είναι, επίσης, υπεύθυνη για τη διαχείριση αυτού. Η Sonae Sierra και η PanEuropean, που είναι συνιδιοκτήτες και άλλων τριών μεγάλων εμπορικών κέντρων στην Πορτογαλία, θα κατέχουν το 50%, έκαστη, της υπό ανάπτυξη επένδυσης.


 


S&B Βιομηχανικά Ορυκτά:
500.000 για τους πυροπαθείς


Οι άνθρωποι της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά παρακολουθούν συγκλονισμένοι, για τις ζωές που έχουν χαθεί, για την οδύνη των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί και για την τεράστια καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών. Σαν ελάχιστη συνεισφορά στην ανακούφιση από τις τραγικές συνέπειες της καταστροφής που συμβαίνει στη χώρα, η Εταιρία αποφάσισε να συνεισφέρει το ποσό των 500.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό αρωγής πυροπαθών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για τον κοινό σκοπό βοήθειας των πληγέντων. Παράλληλα, και σε συνεργασία με συλλογικά όργανα στα οποία συμμετέχει, επεξεργάζεται ένα σχέδιο συνεισφοράς μέσα από την παροχή εξειδικευμένης τεχνογνωσίας και υποδομής, τα οποία διαθέτει η Εταιρία λόγω της δραστηριότητάς της, για τη μελλοντική αναδάσωση των περιοχών που έχουν πληγεί.


 


Η Σέλοντα αποκτά το 41,38% της Περσεύς ΑΒΕΕ


Ανακοινώνεται ότι στις 21 Σεπτεμβρίου 2007,  ολοκληρώθηκε η αγορά από την ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕ των 7.134.253 μετοχών της ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΒΕΕ ποσοστό 41,38% του μετοχικού κεφαλαίου. Η αγορά έγινε υλοποιώντας το από 18/07/2007 προσύμφωνο που είχε υπογραφεί μεταξύ ΣΕΛΟΝΤΑ και των ΕΥΡΩΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, μετόχων της πλειοψηφίας της εταιρίας ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΒΕΕ. Η αγορά των 7.134.253 μετοχών της ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΒΕΕ έγινε στην τιμή των 0,70 ευρώ ανά μετοχή και το συνολικό τίμημα ποσού 4.993.977 ευρώ θα καλυφθεί  από την Σελόντα ΑΕ με μακροπρόθεσμο τραπεζικό. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς αυτής υλοποιείται ή στρατηγική επιλογή της συμμετοχής της ΣΕΛΟΝΤΑ στην ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΒΕΕ με ποσοστό 41,38%, είναι μία κορυφαία κίνηση για να μπορέσει ο Όμιλος ΣΕΛΟΝΤΑ να υλοποιήσει απρόσκοπτα τους  στόχους του για την επόμενη πενταετία. Επίσης οι ιχθυοτροφές αποτελούν το 50% του κόστους παραγωγής και ο Όμιλος πλέον με την στρατηγική αυτή κίνηση θα πετύχει σημαντική μείωση του κόστους παραγωγής, βελτίωση και άμεσο έλεγχο της ποιότητας και άρα, βελτίωση τόσο των παραγωγικών της αποτελεσμάτων όσο και της τελικής κερδοφορίας του Ομίλου. Η εταιρία  ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΒΕΕ είναι η μεγαλύτερη παραγωγός ιχθυοτροφών στην Ελλάδα με εργοστάσιο 9.000 τ.μ. στο  Ζευγολατιό Κορινθίας σε ιδιόκτητη έκταση 22.000 τ.μ. Το 2006 παρήγαγε 53.000 τόνους ιχθυοτροφές με κύκλο εργασιών 44 εκ. ευρώ, ενώ το 2007 η ετήσια παραγωγή θα είναι 57.300 τόνοι. Η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου είναι 70.000 τόνοι. Ταυτόχρονα, η εταιρία διαθέτει τρεις  μονάδες παραγωγής ψαριών δυναμικότητας 1.500 τόνων και ιχθυογεννητικό σταθμό δυναμικότητας 8.000.000 ιχθυδίων, την διαχείριση των οποίων θα αναλάβει άμεσα ο Όμιλος ΣΕΛΟΝΤΑ.


 


Ευρωπαϊκή Πίστη:
Βοήθεια προς πυρόπληκτους


ΗΕυρωπαϊκή Πίστη ως ασφαλιστική εταιρία, αποτελεί εκ της φύσεως του αντικειμένου της, φορέα που λειτουργεί για να απαλύνει τον ανθρώπινο οικονομικό πόνο σε κάθε περίπτωση που άνθρωποι, οικογένειες, περιουσίες και επιχειρήσεις πλήττονται από κινδύνους όπως, η φωτιά, ο σεισμός, οι πλημμύρες, κ.ά.  Ως ελάχιστο πρακτικό δείγμα ευαισθησίας και συμπαράστασης στους πληγέντες κατοίκους των Νομών Ηλείας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Ευβοίας η Διοίκηση της εταιρίας «Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α.» θα παράσχει δωρεάν για ένα χρόνο την ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων, όχι μόνο των ασφαλισμένων της, αλλά και όλων των κατοίκων αυτών των περιοχών που επλήγησαν από την φωτιά και υπέστησαν ζημιές στο σπίτι τους ή/και την οικοσκευή τους. Επιπλέον στους πελάτες της του Κλάδου Ζωής, η Ευρωπαϊκή Πίστη αναστέλλει επί (6) μήνες την εξόφληση των ασφαλίστρων τους.  Παράλληλα, ολόκληρο το προσωπικό της εταιρίας και οι συνεργάτες του Δικτύου Πωλήσεων του Ομίλου Εταιριών Ευρωπαϊκή Πίστη προσφέρουν το ποσό των 30.000 ευρώ ως συμπαράσταση στους πληγέντες.


 


Στην ίδρυση Εταιρίας Κλάδου Γενικών
Ασφαλίσεων, προχωρά
η Εμπορική Τράπεζα


Στόχος η ολοκλήρωση της παρουσίας του Ομίλου στις τραπεζοασφάλειες με την παροχή ολοκληρωμένων και καινοτόμων προϊόντων.Στην ίδρυση Ασφαλιστικής Εταιρίας Κλάδου Γενικών Ασφαλίσεων προχωρά η Εμπορική Τράπεζα, με στόχο την ολοκλήρωση της παρουσίας του Ομίλου  στον κλάδο των τραπεζοασφαλειών  και την πλήρη εκμετάλλευση των οφελών που προκύπτουν από την παραγωγή ασφαλιστικών καλύψεων συνδεδεμένων με τα τραπεζικά της προϊόντα.
Η νέα εταιρία, στην οποία θα συμμετέχει κατά 50% η Credit Agricole, θα ξεκινήσει με μετοχικό κεφάλαιο ύψους 9 εκατ. ευρώ.
Σχετικά με τη σύσταση της Ασφαλιστικής Εταιρίας, ο κ. Αντώνης Κροντηράς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας, δήλωσε:
«Η νέα εταιρία θα ολοκληρώσει την ήδη ισχυρή παρουσία μας στον κλάδο των Τραπεζοασφαλειών μέσω της Emporiki Life, δίνοντας τη δυνατότητα στον Όμιλο να εκμεταλλευθεί εργασίες που συμπληρώνουν τις τραπεζικές και να προσφέρει στην αγορά  ολοκληρωμένα, ανταγωνιστικά και καινοτόμα προϊόντα γενικών ασφαλίσεων, πάντα με γνώμονα την κορυφαία εξυπηρέτηση των πελατών μας.
Η νέα εταιρία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της με εξασφαλισμένη μία σημαντική ως προς το ύψος παραγωγή ασφαλίστρων, που απορρέει κατά κύριο λόγο από τις αυξημένες εργασίες της τράπεζας στη στεγαστική πίστη, επιτρέποντας την ταχεία αξιολόγηση των προοπτικών επέκτασης των δραστηριοτήτων της».


 Συμπαράσταση από hellas onlineΗ hellas online  με μεγάλη θλίψη παρακολουθεί τα γεγονότα που πλήττουν τη χώρα από την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007 και με ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης συμπαραστέκεται στους πληγέντες με κατάθεση 80.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό αρωγής για τους πυροπαθείς που άνοιξε το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Με αυτή την κίνηση, η εταιρία αποσκοπεί στην ανακούφιση των παθόντων, και ελπίζει στην περαιτέρω κινητοποίηση για την αποκατάσταση της τεράστιας οικολογικής καταστροφής.

  Περιεχόμενα
EDITORIAL - Aποφύγαμε τα χειρότερα, αλλά...
EΠENΔYΣEIΣ ΠPOTAΣEIΣ AΓOPAΣ - ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ!
Αφιέρωμα : Αγορά Ακινήτων - Στεγαστική Πίστη
Αφιέρωμα: 72η ΔΕΘ - Μια ακόμη επιτυχημένη Έκθεση
Αφιέρωμα: Leasing
Αφιέρωμα:Iδιωτική Eκπαίδευση
Άρθρο: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι
Άρθρο: CEO & CSR 2007
Άρθρο: ΧΑΚ - Ο κλάδος των επενδυτικών εταιριών
Άρθρο: EULER HERMES - Mε προβλήματα η αμερικανική οικονομία
Άρθρο: Δείκτες αποδοτικότητας: Ακτινογραφία επιχείρησης & κλάδου
Άρθρο: Τα προκλητικά discounts της Κοινής Πλατφόρμας
Άρθρο: Μανία για τουλίπες, με αέρα Σαγκάης
Άρθρο: ICAP - Ελαφρά ανοδική η εγχώρια αγορά ξηρών καρπών
Άρθρο: KANTOR - Η υψηλή συγκέντρωση παραμένει κύρια τάση στην αγορά εξωτραπεζικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών
ΒΙΒΛΙΑ
Επενδύσεις: Διεθνείς αγορές εμπορευμάτων
Άρθρο: Η αγορά αλουμινίου
Άρθρο: Ο Ρόλος της Ηγεσίας, στην Εφαρμογή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
Στα ενδότερα της οδού Σοφοκλέους
Νέα της αγοράς
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου

 Όροι και προϋποθέσεις του site