Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Οκτώβριος 2007                               Τεύχος 336

στα ενδότερα της οδού Σοφοκλέους


ΑΤΛΑΝΤΙΚ
Νέο κατάστημα 
στην Καλλονή Μυτιλήνης
Τον Οκτώβριο εγκαινιάστηκε το  νέο καταστήματος της εταιρίας στην Καλλονή της Μυτιλήνης.
Το νέο κατάστημα βρίσκεται σε οικόπεδο 2 στρεμμάτων, καταλαμβάνει ισόγεια έκταση 580 τ.μ. και διαθέτει περίπου 100 θέσεις πάρκινγκ.
Για την εξυπηρέτηση των πελατών,  διαθέτει 5 ταμεία και απασχολεί 22 εργαζόμενους από την τοπική κοινωνία της Καλλονής.
Στο νέο κατάστημα έχει επενδυθεί ό,τι πιο σύγχρονο τεχνολογικά υπάρχει για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων τόσο από πλευράς εξοπλισμού όσο και από πλευράς εγκαταστάσεων.
Οι χώροι πώλησης είναι ειδικά τμηματοποιημένοι ανά κατηγορία προϊόντων και με την άρτιά τους σήμανση εγγυώνται άνετες και ευχάριστες αγορές.
Το κατάστημα διαθέτει εξειδικευμένα τμήματα οπωροπωλείου, τυροκομικών, αλλαντικών delicatessen, κάβας και μη τροφίμων, εξασφαλίζοντας μεγάλη ποικιλία και πολλές προσφορές στους κατοίκους της Καλλονής αλλά και της γύρω περιοχής.


ΝΗΡΕΑΣ
Νέα deal για το Νηρέα
Η ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. υπέγραψε προσύμφωνο αγοράς του 100% των μετοχών της εταιρίας:  RED ANCHOR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΑΦΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ από τους μετόχους της κ.κ. Σταύρο Σπυρόπουλο, Αικατερίνη σύζυγο Σταύρου Σπυρόπουλου, Φράνκ Σπύρο και Τζέιμς Σπύρο.  Η εταιρία RED ANCHOR, η οποία δραστηριοποιείται στην ιχθυοκαλλιέργεια, πραγματοποίησε κατά το έτος 2006 κύκλο εργασιών 3.500.000  ευρώ και διαθέτει εγκαταστάσεις πάχυνσης δυναμικότητας 750 τόνων καθώς και συσκευαστήριο στην περιοχή Αλιβερίου.
Το τίμημα προσυμφωνήθηκε στο ποσό των 5.449.772 ευρώ, ενώ η οριστική μεταβίβαση τελεί υπό την αίρεση,  ικανοποιητικού για την αγοράστρια ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.,  οικονομικού και νομικού ελέγχου της ως άνω εταιρίας. H εξαγορά αυτή θα ενισχύσει την παραγωγική δυναμικότητα του Ομίλου και θα συμβάλει στην ολοκλήρωση ιχθυοκαλλιεργητικού κέντρου στη Νότια Εύβοια, με παράλληλη επίτευξη οικονομιών κλίμακας, δεδομένου ότι στην περιοχή αυτή  λειτουργούν ήδη μονάδες της ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. και της SEAFARM ΙΟΝΙΑΝ Α.Ε.


Ηλεκτρονική Αθηνών
Ικανοποίησαν τα αποτελέσματα

Σε επίπεδα μεγαλύτερα των εκτιμήσεων της Διοίκησης της Ηλεκτρονικής Αθηνών κινήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας για τη χρήση 1/7/2006 έως  30/6/2007. Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών 2006 του Ομίλου ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ διαμορφώθηκε σε 181,24 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας  αύξηση κατά 24,53% σε σχέση με το 2005 που ήταν 145,54 εκατ. ευρώ. Η αναθεωρημένη εκτίμηση ήταν της τάξης των 176 εκατ. ευρώ.
Τα Κέρδη Προ φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ανήλθαν σε 16,77 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 50,70% σε σχέση με την περσινή περίοδο που ήταν 11,13 εκατ. ευρώ. Η αναθεωρημένη εκτίμηση ήταν της τάξης των 14,6 εκατ. ευρώ. Σημαντική ήταν και η αύξηση των Κερδών Προ Φόρων και Τόκων (EBIT) κατά 60,56% στα 14,63 εκατ. ευρώ, έναντι 9,11 εκατ. ευρώ που ήταν το 2005/2006.
Αντίστοιχα, τα Κέρδη Προ Φόρων του Ομίλου ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ανήλθαν σε 11,49 εκατ. ευρώ, έναντι 7,59 εκατ. ευρώ το 2005/2006, αυξημένα κατά 51,43%. Τέλος, τα Κέρδη Μετά Φόρων αυξήθηκαν κατά 20,93% και ανέρχονται στα 7,38 εκατ. ευρώ, έναντι 6,11 εκατ. ευρώ που ήταν την περσινή περίοδο. Η αναθεωρημένη εκτίμηση ήταν της τάξης των 7 εκατ. ευρώ.
Η αύξηση του κύκλου εργασιών προέρχεται κυρίως από τα έσοδα των Συσκευών Εικόνας & Ήχου καθώς επίσης και τον διπλασιασμό, από πέρσι, των πωλήσεων κλιματιστικών. Συνδέεται, επίσης, και με τη στρατηγική επιθετικού marketing που συνίστατο στην αλλαγή σύνθεσης των πωλήσεων υπέρ των μαύρων συσκευών. Σημειώνουμε τέλος, ότι στην ανωτέρω ενοποίηση δεν συμπεριλαμβάνεται η εταιρία ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ Α.Ε.
Στόχος της Διοίκησης είναι να παραμείνει η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, η Νο 1 Ελληνική Αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, αυξάνοντας το μερίδιο στην εγχώρια αγορά σε 19 % τα επόμενα 2 χρόνια και αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την αυξανόμενη διείσδυση του Broadband και εν γένει των ψηφιακών προϊόντων στην Ελλάδα.  Επίσης, η Διοίκηση, στοχεύει στην περαιτέρω εξάπλωση του δικτύου καταστημάτων. Στα πλαίσια αυτά, μεγάλης σημασίας είναι η εγκαινίαση του Megastores στο Χολαργό, που αναμένεται να έχει θετική επίδραση τόσο στον κύκλο εργασιών όσο και στην κερδοφορία. Μέρος της ίδιας στρατηγικής αποτελεί και η προοπτική περαιτέρω εξάπλωσης σε Ελλάδα και Κύπρο. Επίσης, όπως η εταιρία έχει ανακοινώσει ο στόχος της είναι αφενός, η περαιτέρω ανάπτυξη στα Βαλκάνια και αφετέρου, η δημιουργία νέων καταστημάτων στις ήδη υπάρχουσες αγορές που δραστηριοποιείται. Σημειώνεται, ότι η ανάπτυξη θα χρηματοδοτηθεί από υπάρχοντα Κεφάλαια χωρίς να επηρεαστεί η μερισματική πολιτική. Μέρος της ενοποίησης της εταιρίας ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ Α.Ε θα γίνει στην τρέχουσα περίοδο όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα της εξαγοράς .


S&B Βιομηχανικά Ορυκτά
«Τετραπλή» εξαγορά
 
Ο Όμιλος S&B υπέγραψε οριστική συμφωνία για την εξαγορά δραστηριότητας επεξεργασίας μπεντονίτη από την εταιρία “Τhe Hill & Griffith Company” στις Η.Π.Α. H δραστηριότητα αυτή αφορά στο σχεδιασμό και την παραγωγή σε τέσσερις μονάδες επεξεργασίας εξειδικευμένων προϊόντων βασισμένων σε μπεντονίτη και άλλα πρόσθετα υλικά για χρήση, ως συνδετικό υλικό της άμμου καλουπιών, σε χυτήρια των Η.Π.Α. Δύο από τις εν λόγω μονάδες βρίσκονται στην πολιτεία του Οhio και συγκεκριμένα στο Cincinnati και στο Βurbank, μία μονάδα στο Cicero της πολιτείας Illinois και άλλη μία στο Birmingham της πολιτείας Alabama.
Η τιμή εξαγοράς ανέρχεται σε 13,4 εκατ. δολάρια, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και 1,7 εκατ. δολάρια αποθεμάτων έτοιμων προϊόντων. Ο συνολικός κύκλος εργασιών της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας είναι της τάξης των 20 εκατ. δολαρίων, ενώ η συνολική παραγωγική δυναμικότητα των τεσσάρων μονάδων ανέρχεται σε 150.000 τόνους ετησίως.
Οι τέσσερις νέες μονάδες, σε συνδυασμό με την ήδη λειτουργούσα μονάδα επεξεργασίας μπεντονίτη του Ομίλου S&B στις Η.Π.Α. -στο Βrunswick της πολιτείας Georgia- δυναμικότητας 50.000 τόνων ετησίως, παρέχουν τη δυνατότητα στην S&B να προσφέρει στην αμερικανική αγορά χυτηρίων μία νέα ολοκληρωμένη λύση, βασισμένη στην προηγμένη τεχνογνωσία που ήδη διαθέτει η Εταιρία στον τομέα προϊόντων μπεντονίτη.
Ο Γενικός Διευθυντής του Κλάδου Μπεντονίτη της S&B Bιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. κ. Κρίτων Αναβλαβής δήλωσε σχετικά: «Η εξαγορά αυτής της δραστηριότητας αποτελεί ένα ακόμη βήμα στη στρατηγική μας για γεωγραφική επέκταση των προϊόντων μπεντονίτη του Ομίλου S&B. H ένταξη των δεξιοτήτων της Hill & Griffith στη δική μας αλυσίδα
 -από την Αγορά στο Ορυχείο- μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουμε διευρυμένες βιομηχανικές λύσεις στους νέους μας πελάτες στις Η.Π.Α.»


Σελόντα:
Αναθεωρημένες προβλέψεις

Οι προβλέψεις του Ομίλου Σελόντα, ο μεγαλύτερος παραγωγός  μεσογειακών ψαριών στη Ευρώπη, για το 2007 θα διαμορφωθούν στα 11,1 εκατ. ευρώ (κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας) και 96 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιών.
Το πρότυπο πρόβλεψης που χρησιμοποιεί η Σελόντα  βασίζεται στις τιμές του τελικού προϊόντος έτσι όπως  έχουν προκύψει από ιστορικά στοιχεία επτά ετών και εκφράζει την εποχικότητα των τιμών, (άνοδο το πρώτο εξάμηνο, ύφεση στο δεύτερο) και έχει δώσει στο παρελθόν ασφαλείς αν και συντηρητικές προβλέψεις μέσα σε προσδιορισμένα όρια εμπιστοσύνης.
Σύμφωνα λοιπόν με το επιχειρησιακό πλάνο του Ομίλου Σελόντα και του πλάνου λειτουργίας της αγοράς των μεσογειακών ειδών και ειδών διατροφής και την πρόβλεψη τιμής για το 2008, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (ΕΑΤΑΜ) θα διαμορφωθούν στα 13,4 εκατ. ευρώ και ο κύκλος εργασιών στα 159 εκατ. ευρώ.


Αλουμύλ:
Υπέγραψε το ομολογιακό δάνειο

Η διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ ΜΥΛΩΝΑΣ Α.Ε. υπέγραψε κοινό ομολογιακό δάνειο, συνολικού ύψους 80 εκατ.
Το ομολογιακό δάνειο δεν έχει δικαίωμα διαπραγμάτευσης σε αγορές, ούτε και δικαίωμα μετατροπής σε μετοχές από τους ομολογιούχους δανειστές. Εκδότες και εκπρόσωποι τυχόν λοιπών ομολογιούχων αναλαμβάνουν η ALPHA BANK και η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ως συνδιοργανωτές, ενώ συμμετέχουν και οι τράπεζες BLACK SEA TRADE AND DEVELOPMENT BANK (ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ), η EFG EUROBANK ERGASIAS A.E. και η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. Με το ομολογιακό δάνειο, η διάρκεια του οποίου ορίζεται επταετής, ελαφρύνεται η χρηματοοικονομική δαπάνη και προγραμματίζεται ορθότερα η διακίνηση διαθεσίμων κεφαλαίων της Εταιρίας. Αναφέρεται ότι σκοπός του δανείου είναι η αναχρηματοδότηση δανεισμού της Εταιρίας.


FG Europe:
Στα ύψη η κερδοφορία

Για το σύνολο του 2007 η Διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι:
Το EBITDA, με βάσει τη νέα σύνθεση των πωλήσεων, αναμένεται να ανέλθει σε 21,00 εκατ. ευρώ έναντι 6,27 εκατ. ευρώ του 2006 σημειώνοντας αύξηση 235%. Ο δείκτης EBITDA από 4% που ήταν το 2006 θα ανέλθει σε 13%.
Τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να ανέλθουν σε 0,25 ευρώ έναντι 0,05 ευρώ του 2006, αυξημένα κατά 400%. Λόγω της αυξημένης κερδοφορίας αναμένεται σημαντική αύξηση του μερίσματος που θα διανεμηθεί στους μετόχους το 2007.
Οι πωλήσεις των κλιματιστικών αναμένεται να ανέλθουν σε 92,5 εκατ. ευρώ έναντι 51,28 εκατ. ευρώ του 2006, αυξημένες κατά 80%, οι πωλήσεις των consumer electronics σε 9,5 εκατ. ευρώ έναντι 4,8 εκατ. ευρώ του 2006, αυξημένες κατά 98% και οι πωλήσεις των Λευκών ηλεκτρικών συσκευών σε 12,0 εκατ. ευρώ έναντι 10,45 εκατ. ευρώ του 2006, αυξημένες κατά 15%, επί συνόλου πωλήσεων  156,50 εκατ. ευρώ.
Βάσει της ακολουθούμενης τα τελευταία έτη πολιτικής του Ομίλου να εστιάσει σε τομείς με ικανοποιητικές αποδόσεις και να βελτιώσει τη σύνθεση των πωλήσεων, τα Διαρκή καταναλωτικά αγαθά, αναμένεται να συμμετέχουν στο σύνολο των πωλήσεων σε ποσοστό 75% έναντι ποσοστού 45% το 2006. Αντιθέτως οι πωλήσεις προϊόντων της καρτοκινητής τηλεφωνίας θα συμμετέχουν με ποσοστό 25% έναντι ποσοστού  55% το 2006.


Σε ό,τι αφορά στη δραστηριότητα του Ομίλου  στον τομέα της ενέργειας μέσω της R.F. ENERGY A.E. έχουμε τα παρακάτω:
 Την έναρξη των εργασιών κατασκευής Αιολικού Πάρκου, ισχύος 15 MW στη θέση Τσούκα του Ν. Αρκαδίας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2008.
 Τις εργασίες κατασκευής του δεύτερου Υδροηλεκτρικού της εταιρίας ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΧΑΪΑΣ Α.Ε. ισχύος 1,015 MW στην περιοχή της Αιγιάλειας, έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2008.
 Εντός του 2007 θα ξεκινήσουν επίσης οι εργασίες κατασκευής του δεύτερου Αιολικού πάρκου στην Κυλινδρία του Ν. Κιλκίς ισχύος 10 MW.
 Οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την επόμενη τριετία, ύψους 250 εκατ. ευρώ.


Η INTRACOM TELECOM:
Ολοκληρώνει έργο 10,2 εκατ. δολαρίων
Η INTRACOM TELECOM, μέρος του επιχειρησιακού τομέα τηλεπικοινωνιακών λύσεων της SITRONICS, μέσω της θυγατρικής της INTRACOM MIDDLE EAST έχει αναλάβει τη δημιουργία του WiMAX δικτύου της ΖΑΙΝ στο Μπαχρέιν, έργο ύψους 10,2 εκατ. δολαρίων Η.Π.Α., το οποίο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντος μήνα.
Η INTRACOM MIDDLE EAST, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο εργασιών, έχει αναλάβει την ολοκληρωμένη προμήθεια και εγκατάσταση του WiMAX δικτύου της ΖΑΙΝ, το οποίο θα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να χρησιμοποιούν ασύρματες, σταθερές και νομαδικές υπηρεσίες φωνής και δεδομένων. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αιχμής παρέχει υπηρεσίες ασύρματου internet υψηλών ταχυτήτων και υπηρεσίες φωνής συμπληρώνοντας έτσι, την υπάρχουσα ενσύρματη υποδομή του Μπαχρέιν.
«Η προσφορά νέων ασύρματων ευρυζωνικών υπηρεσιών internet υψηλών ταχυτήτων από την ΖΑΙΝ είναι το επόμενο λογικό μας βήμα στην αγορά του Μπαχρέιν η οποία είναι πρωτοπόρος στο χώρο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο Dr. Ahmed Al Shatti, COO της ΖΑΙΝ. «Προχωρήσαμε με την INTRACOM MIDDLE EAST, ως προτιμούμενο τεχνολογικό συνεργάτη, στη δημιουργία του WiMAX δικτύου μας, βασιζόμενοι στην αποδεδειγμένη εμπειρία της εταιρίας σε μεγάλα παρόμοια τηλεπικοινωνιακά έργα στην περιοχή» πρόσθεσε ο Dr. Ahmed Al Shatti.
Σχολιάζοντας την πρόοδο εργασιών, ο κ. Σ. Βουγάς, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM MIDDLE EAST, δήλωσε: «Η ΖΑΙΝ αποτελεί έναν παγκοσμίου φήμης πάροχο ο οποίος προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες αιχμής στο Βασίλειο του Μπαχρέιν. Είμαστε περήφανοι που υλοποιούμε αυτό το μεγάλο έργο αξιοποιώντας παράλληλα την τεχνογνωσία μας».
Ο κ. Α. Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM TELECOM, δήλωσε: «Η INTRACOM TELECOM από πολύ νωρίς δραστηριοποιήθηκε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας WiMAX αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες εφαρμογής της, καθώς και την προοπτική που παρουσιάζει η αγορά της ΕΕΜΕΑ (Ν.Α. Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) για την παροχή τεχνολογικά προηγμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει στην ανάπτυξη της τεχνογνωσίας μας αλλά και στην ικανότητά μας να παραδίδουμε υψηλού επιπέδου επαγγελματικές υπηρεσίες στην περιοχή, προκειμένου να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη και ανάπτυξη τεχνολογιών WiMAX, καθώς και στην πλήρη ενσωμάτωσή τους με τα υπάρχοντα αλλά και επόμενης γενιάς δίκτυα των πελατών μας».


Byte
Τιμητική διάκριση

Στο 13ο Συνέδριο Εφαρμογών Πληροφορικής με τίτλο «Η Μετάβαση από την Κοινωνία της Πληροφορίας στην Κοινωνία και στην Οικονομία της Γνώσης» που έλαβε χώρα μεταξύ 4 και 6 Οκτωβρίου 2007 στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της 21ης Διεθνούς Έκθεσης Πληροφορικής Infosystem 2007, ο Πρόεδρος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. ανέπτυξε την θεματική ενότητα «Υλοποίηση έργων πληροφορικής και επιτυχημένα αποτελέσματα για τη Δημόσια Διοίκηση, τον Πολίτη και την Επιχείρηση». Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ότι κατόπιν ελέγχου παραλαβής και λειτουργίας του έργου «Police On Line της Ελληνικής Αστυνομίας» από κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ Α.Ε.), η BYTE Computer ABEE κατατάσσεται στις καλές πρακτικές (Best Practices) των έργων πληροφορικής του Γ’ ΚΠΣ για την υποδειγματική καινοτομία και τον σύντομο χρόνο ολοκλήρωσης της υλοποίησης του έργου.
Η διάκριση αυτή είναι μείζονος σημασίας, καθότι πιστοποιεί την ικανότητα της BYTE να αναλαμβάνει και να υλοποιεί οπουδήποτε στην Ευρώπη παρόμοια έργα, επιδεικνύοντας καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις με γνώμονα την ποιότητα.
Το συγκεκριμένο έργο εξυπηρετεί τον εκσυγχρονισμό της πληροφοριακής και τηλεπικοινωνιακής υποδομής που χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την επιχειρησιακή της ετοιμότητα και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Ένα πρόσθετο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η αναβάθμιση της υποδομής προσφέρει στο ψηφιακό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ. το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας.
Παράλληλα, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το σύστημα πιστοποίησης ταυτότητας, κρυπτογράφησης πληροφοριών και ελέγχου πρόσβασης που υλοποιήθηκε από τη ΒΥΤΕ για λογαριασμό της ΕΛ.ΑΣ. αποτελεί υπόδειγμα τόσο για τα ελληνικά, όσο και τα ευρωπαϊκά δεδομένα, καθώς συνδυάζει το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας στη χρήση με την ευκολία διαχείρισης. Επιπλέον, το σύστημα βασίζεται σε ανοικτή αρχιτεκτονική, εύκολα προσαρμόσιμη και επεκτάσιμη σε μελλοντικές ανάγκες, αλλά και συμβατή με τον εξοπλισμό διαφορετικών κατασκευαστών.


SingularLogic:
Ανέλαβε έργο της ΚΕΔΚΕ

Η ένωση των εταιριών SingularLogic και SingularLogic Integrator υπέγραψε σύμβαση με την ΚΕΔΚΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων), για την υλοποίηση του έργου «Ενιαίο Διαδικτυακό Περιβάλλον ΟΤΑ για παροχή υπηρεσιών στον Πολίτη και στις Επιχειρήσεις» συνολικού προϋπολογισμού 1.577.463,72 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
Το έργο, το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2008, αφορά στην αναβάθμιση της εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, μέσω της αυτοματοποίησης των διαδικασιών επικοινωνίας και εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων, από τους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).
Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει την υλοποίηση ηλεκτρονικών και τηλεφωνικών υπηρεσιών για την διοικητική εξυπηρέτηση του πολίτη (22 επιπέδου 1, 14 επιπέδου 2, 21 επιπέδου 3 και 6 επιπέδου 4) και των επιχειρήσεων σε δεκαέξι (16) φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης με την αξιοποίηση ενός Ενιαίου Διαδικτυακού Περιβάλλοντος.
Στη συνέχεια το έργο αυτό θα είναι διαθέσιμο από όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών επικοινωνίας με τον πολίτη, δεδομένου ότι όλες οι εφαρμογές θα αναπτυχθούν κεντρικά και θα είναι ελεύθερες και χωρίς κόστος διαθέσιμες από την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. Όλοι οι Δήμοι θα μπορούν να τις εγκαταστήσουν, αξιοποιώντας την εμπειρία των 16 φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης του έργου, με μόνο πρόσθετο κόστος τις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης για την παραγωγική χρήση των εφαρμογών.
To νέο αυτό έργο έρχεται να επιβεβαιώσει την ηγετική θέση της εταιρίας στο νευραλγικό χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής της δέσμευσης για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών που συμβάλλουν ουσιαστικά στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης της χώρας.

  Περιεχόμενα
Editorial
Επενδύσεις - Προτάσεις Αγοράς: Σοφοκλέους - ¶νοδος που ξαφνιάζει!
Αφιέρωμα: Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ-Γεώργιος Ουζούνης
CEO&CSR2007: Coca-Cola Τρία Έψιλον
CEO&CSR2007: Xρηματιστήριο περιβάλλοντος & Eταιρική Kοινωνική Eυθύνη
CEO&CSR2007: Ο δρόμος προς τις κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις
CEO&CSR2007: Η σημασία της αλλαγής του κλίματος και η συμβολή των επιχειρήσεων στo πλαίσιo της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
CEO&CSR2007: Η αγορά των δικαιωμάτων εκπομπής άνθρακα
CEO&CSR2007: Plant for the planet - The Billion Tree Campaign
CEO&CSR2007: ΒΙΒΕΧΡΩΜ - Mια κοινωνικά υπεύθυνη εταιρία
CSO&CSR2007: Η αναγκαιότητα της έρευνας και των εξειδικευμένων εργαλείων στην ανάπτυξη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
CEO&CSR2007: EUROCHARITY - Aποστολή & όραμα
¶ρθρο: Έκθεση Marfin Analysis - Γιατί "ψηφίζουν" θετικά οι αναλυτές
Αφιέρωμα: Tράπεζες
Αφιέρωμα: Γαλακτοβιομηχανία
¶ρθρο: ΚΡΙ-ΚΡΙ, Ανοδική πορεία σε δύσκολο κλάδο
¶ρθρο: ΠΛΑΙΣΙΟ - Η "επιστροφή" ενός ισχυρού growth story
¶ρθρο: Η αγορά της πλατίνας
Επενδύσεις - Διεθνείς αγορές εμπορευμάτων: Ανασκόπηση για το Μήνα Σεπτέμβριο του 2007
¶ρθρο: Συμπεράσματα και διδάγματα από την πρόσφατη διεθνή χρηματοοικονομική αναταραχή
Φάκελοι
Στα ενδότερα της οδού Σοφοκλέους
Νέα της αγοράς
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου...

 Όροι και προϋποθέσεις του site