Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Νοέμβριος 2007                               Τεύχος 337

Σοφοκλέους:
Αναζητούνται τονωτικές ενέσεις


Το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης διατηρείται σε υψηλά επίπεδα δεν σημαίνει ότι το μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό δεν έχει «διορθώσει» σημαντικά.
Τράπεζες και κρατικόχαρτα δεν μπορούν να στηρίζουν
επ' άπειρον το Δείκτη.

του Στέφανου ΚοτζαμάνηΜπορεί βέβαια ο Γενικός Δείκτης να κρατάει γερά και όλα τα δεινά των διεθνών οικονομικών εξελίξεων (subprime loans, εκτόξευση πετρελαίου στα ιστορικά υψηλά, κ.λπ.) να μην έχουν επιφέρει αξιοσημείωτες επιπτώσεις στους ελληνικούς δείκτες, ωστόσο η αντοχή αυτή δεν χαρακτηρίζει το σύνολο των ελληνικών τίτλων.
Οι μεγάλες τράπεζες τα πηγαίνουν περίφημα, ιδίως με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου και τις ανοδικές αναθεωρήσεις κερδών τους. Είχαμε την Eurobank, την Πειραιώς και την Alpha, αυτή την εβδομάδα θα έχουμε την Τράπεζα Κύπρου και προσεχώς θετικότατες εκπλήξεις αναμένουμε από Εθνική και Marfin Popular Bank.
Όμως, τόσο η ΑΤΕ Bank, όσο και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο φαίνεται να έχουν μείνει πίσω και να εμφανίζουν μια έντονη ταλαιπωρία στο ταμπλό. 
Ανάλογη ταλαιπωρία υπάρχει στις περισσότερες εταιρίες του κατασκευαστικού κλάδου (πλην ΓΕΚ και Μηχανικής), στις μεταλλουργίες (βλέπε Χαλκόρ, Σιδενόρ, κ.ά.), στις βιομηχανίες τσιμέντου (ιδίως στον Τιτάνα) σε αρκετές τηλεπικοινωνίες (π.χ. Forthnet), στα διυλιστήρια (Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια), κ.ά.
Αρα λοιπόν, η διατήρηση του Γενικού Δείκτη σε τόσο υψηλά επίπεδα, δεν σημαίνει ότι σε πολλές μετοχές του Χρηματιστηρίου της Αθήνας δεν έχει υπάρξει κάποια αξιοσημείωτη διόρθωση από το φετινό υψηλό, ή έστω  ότι η μέχρι τώρα άνοδος έχει περιοριστεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.


Αναζητώντας επενδυτές και ειδήσεις
Στη διατήρηση βέβαια του Γενικού Δείκτη στα «ψηλά», πέρα από τις τράπεζες, έχουν συμβάλλει καθοριστικά και τα «κρατικά χαρτιά», ενόψει των τομών που λέγεται ότι θα γίνουν. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι η αγορά έχει ήδη σε σημαντικό (ή σε ορισμένες περιπτώσεις και σε μεγάλο βαθμό) προεξοφλήσει τα οφέλη από τις τομές, ωστόσο απομένει να... δούμε τις τομές.
Τομές που φαίνεται να αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας (βλέπε ΔΕΗ) καθώς η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να ανοίξει πολλά μέτωπα μαζί. Κάτι οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές που βρίσκουν αφορμές για να «στέλνουν μηνύματα γκρινιάζοντας» και πολύ περισσότερο η «ανέλιξη» του Σκοπιανού στην πρώτη σειρά της πολιτικής ατζέντας, την αναγκάζουν να ακολουθήσει την οδό της υπομονής. Καμία εξέλιξη άλλωστε, δεν αναμένεται να έχουμε σύντομα, ούτε και στο ασφαλιστικό. Ολοένα και περισσότεροι στην αγορά, είναι πεπεισμένοι πλέον ότι και η υποτιθέμενη κυβερνητική τομή στο ασφαλιστικό, δεν θα είναι πολύ παραπάνω από μέτρα «παυσίπονα», ικανά να αναβάλλουν το πρόβλημα για λίγα μόλις χρόνια.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, πέρα από τα καλά εννεάμηνα που αναμένεται να συνεχιστούν, η χρηματιστηριακή αγορά έχει ανάγκη τόνωσης, άλλοτε με deals (την προηγούμενη εβδομάδα για παράδειγμα είχαμε την εξαγορά της ΑΕΓΕΚ) και άλλοτε με ισχυρές προθέσεις επενδύσεων, όπως η περίπτωση του Dubai Financial και του Ομίλου Marfin.


Tα αντίδοτα στην διεθνή κρίση
Τελικά πόσο είναι το υπόλοιπο του λογαριασμού που πρέπει να πληρώσει η διεθνής οικονομία προκειμένου να «διορθωθεί» η ζημιά που έγινε από τα subprime loans των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής;
Αν και το ποσό ακόμη δεν είναι γνωστό σε κανέναν, οι πρώτες ενδείξεις λένε ότι είναι μεγάλο, αν συνυπολογίσει κάποιος ότι:
α) πολλές διεθνείς τράπεζες και επενδυτικοί οίκοι υποχρεώθηκαν σε μεγάλες απώλειες και δεν είναι τυχαίο που οι ελληνικοί χρηματοπιστωτικοί όμιλοι θεωρούνται ως «ασφαλείς λιμένες» στην Ευρώπη.
β) οι εταιρίες του home building στις ΗΠΑ περνούν μια απρόσμενα έντονη κρίση, με αρκετές από αυτές να απειλείται ακόμη και η βιωσιμότητά τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η νευρικότητα στην αγορά ακινήτων έχει αρχίσει σε κάποιο βαθμό να μεταφέρεται και στην Ευρώπη.
γ) η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αναγκάστηκε να περιορίσει το ύψος των επιτοκίων, οδηγώντας την ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος σε πρωτόγνωρα χαμηλά επίπεδα (κάποιοι στοχεύουν τώρα στο επίπεδο του 1,50 σε σύγκριση με το ευρώ).
Και αν όλα αυτά φαίνονται «μακρινά» για την Ελλάδα, στην πράξη δεν είναι καθόλου, παρά το γεγονός ότι ούτε επιπτώσεις θα έχουμε από τα subprime loans, ούτε κάποια έντονη παρενέργεια από το χαλαρότατο δολάριο. Το πρόβλημα για το ΧΑ έγκειται στο ότι θα πληγούν οι μεγαλύτεροι «πελάτες» του ελληνικού χρηματιστηρίου, που είναι ξένοι.
Απέναντι σ' αυτή τη σύνθετη πραγματικότητα, δύο είναι μόνο τα αμυντικά «όπλα» της Σοφοκλέους και αυτό στην περίπτωση που το γενικότερο πρόβλημα δεν λάβει έντονες διαστάσεις:
Πρώτον, η συνέχιση της ανοδικής πορείας των κερδών των εισηγμένων εταιριών. Όπως έχει φανεί από τα μέχρι τώρα ανακοινωθέντα αποτελέσματα εννεαμήνου (π.χ. μεγάλες τράπεζες, Νεοχημική, Alapis, Πετρόπουλος, ΑΒ Βασιλόπουλος, κ.ά.), όπου οι προβλέψεις κερδών ξεπέρασαν τις αρχικές εκτιμήσεις και ακολούθησε μια ικανοποιητική πορεία στο ταμπλό.
Και δεύτερον, η διαδικασία των deals, με την προσδοκία είτε ενός γρήγορου ράλι, είτε -καλύτερα- της εκμετάλλευσης συνεργιών και οικονομιών κλίμακας. Το θετικό στο συγκεκριμένο μέτωπο είναι ότι πέρα από τους κατά καιρούς «συνήθεις ύποπτους» (Marfin, εφοπλιστές Λασκαρίδης και Ρέστης), έχουμε μια «αναζωπύρωση» του ενδιαφέροντος για deal μεταξύ των μεγάλων τραπεζών. Παράγοντες μάλιστα του κλάδου, υποστηρίζουν ότι το 2008 θα είναι το έτος των εξελίξεων στο συγκεκριμένο κλάδο για αρκετές από τις εισηγμένες τράπεζες: ο τραπεζικός χάρτης είναι δυνατόν να αλλάξει, υποστηρίζουν.

Νέο χρηματιστηριακό τοπίο
Αναμφίβολα, βιώνουμε μια νέα χρηματιστηριακή πραγματικότητα. Σειρά εξελίξεων που συμβαίνουν σήμερα στη Σοφοκλέους δεν θα μπορούσε να τις προβλέψει κανείς πριν από λίγους μήνες!
Βλέπουμε σε μετοχές υψηλές κεφαλαιοποίησης, ράλι τιμών που παλαιότερα τα είχαμε συνδέσει με τους τίτλους της λεγόμενης περιφέρειας.
Βλέπουμε επίσης συρροή επενδυτικών κεφαλαίων από το εξωτερικό για την αγορά ελληνικών τίτλων, έναντι αποτιμήσεων σαφώς υψηλότερων από αυτές που επικρατούν στην αγορά.
Βλέπουμε τέλος συχνά, τις τιμές-στόχους να διασπώνται ανοδικά στο ταμπλό και αντί να ακολουθούν κύματα ρευστοποιήσεων, στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι αναλυτές ανεβάζουν για μια ακόμη φορά το ύψος των τιμών-στόχων.
Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η τιμή του πετρελαίου έχει ξεπεράσει τα 90 δολάρια και επικρατεί διεθνής προβληματισμός για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο «λογαριασμός» που θα κληθούν να πληρώσουν οι διεθνείς κεφαλαιαγορές από την υπόθεση των subprime loans.
Κάποιοι θα σπεύσουν να πουν ότι όλα αυτά αποτελούν φαινόμενα «φούσκας», ή έστω μια σημαντική υπερτίμηση.
Η βασική διαφορά με το 1999, είναι ότι σημερινοί πρωταγωνιστές των εξελίξεων δεν είναι οι αμαθείς μικροεπενδυτές, αλλά το εγχώριο και το διεθνές «έξυπνο χρήμα», συνοδευόμενο από τους αναλυτές των μεγαλύτερων διεθνών επενδυτικών οίκων...
«Χάζεψε» λοιπόν το έξυπνο χρήμα, ή ισχύει το ότι κάθε ανοδική φάση του χρηματιστηρίου είναι διαφορετική από τις προηγούμενες και δεν πρέπει να αξιολογείται με τα δεδομένα του «χθες»;
Μήπως λοιπόν το «έξυπνο χρήμα» γνωρίζει πράγματα που αγνοούμε εμείς οι υπόλοιποι; 


Διαρκής αύξηση της συμμετοχής
των ξένων στο ΧΑ
Στο 52,71% από 51,8% ανήλθε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο σύνολο των εισηγμένων μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το μηνιαίο στατιστικό δελτίο του Χ.Α.
Η συμμετοχή τους στις μετοχές που συνθέτουν τον FTSE/Athex 20 ανήλθε στο 58,73% (από 57,60%), στις μετοχές του FTSE/Athex Mid 401 στο 47,58% (από 42,99%) και για τις μετοχές του FTSE/Athex Small Cap 80 στο 24,36% (από 22,58%).
Τον Οκτώβριο του 2007, οι εισροές ξένων επενδυτικών κεφαλαίων στο Χ.Α. έφτασαν τα 287,48 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των εισροών ξένων επενδυτικών κεφαλαίων από την αρχή του έτους ανέρχεται στα 5.463,3 εκατ. ευρώ.
Στον αντίποδα, οι Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται πωλητές τον Οκτώβριο, με εκροές 157,88 εκατ. ευρώ, οι οποίες αναλύονται ως εξής: 558,84 εκατ. ευρώ από Έλληνες ιδιώτες, 132,65 εκατ. ευρώ από Α/Κ, 107,77 εκατ. ευρώ από εταιρίες του δημόσιου τομέα. Αντίθετα, οι μη χρηματοοικονομικές εταιρίες εμφανίζουν εισροές 760,56 εκατ. ευρώ.
Η αξία των συναλλαγών τον Οκτώβριο έφτασε τα 11.836,36 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 24,8% από τον Σεπτέμβριο του 2007 (9.487,26 εκατ. ευρώ) και 65,7% από τον Οκτώβριο του 2006 (7.142,6 εκατ. ευρώ). Η μέση ημερήσια αξία των συναλλαγών έφτασε τα 514,62 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση και τα 467,86 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Οι ενεργές μερίδες έφτασαν τις 105.394 παρουσιάζοντας αύξηση 9,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (96.471).
Στις 31/10/2007 η κεφαλαιοποίηση στο Χ.Α. ήταν 201.996,51 εκατ. ευρώ, η υψηλότερη που έχει καταγραφεί τα τελευταία 8 χρόνια, σημειώνοντας αύξηση 3,3% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο (195.474,24 εκατ. ευρώ) και 35,7% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2006 (148.808,88 εκατ. ευρώ).
Η κεφαλαιοποίηση για τις μετοχές που συνθέτουν τον FTSE/Athex 20 έφτασε τα 141.680,75 εκατ. ευρώ (αύξηση 4,3%), για τον FTSE/Athex Mid 40 τα 27.770,04 εκατ. ευρώ (μείωση 3,5%) και για τον FTSE/Athex Small Cap 80 τα 9.803,30 εκατ. ευρώ (αύξηση 2,9%).


Τιτάν (κ): Η εταιρία είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους και η μεγάλη υποχώρηση της μετοχής θεωρείται υπερβολική από αρκετούς αναλυτές. Δεν έχουν συνυπολογιστεί ενδεχομένως και τα οφέλη από την δρομολογούμενη αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εισηγμένου Ομίλου.
Πετρόπουλος: Πάρα πολύ καλά αποτελέσματα εννεαμήνου, οδηγούν σε μεγάλη ανοδική αναθεώρηση της φετινής κερδοφορίας. Και στην επίδοση αυτή, ελάχιστα συμβάλλει ο κλάδος της μπαταρίας, που ουσιαστικά θα αρχίσει να αποδίδει από την επόμενη οικονομική χρήση. Λογικότατοι χρηματιστηριακοί δείκτες.
ΔΕΗ: Αρχικά, δυναμικό ράλι που ξεκίνησε πριν από τις εκλογές, λόγω των προσδοκιών για επικείμενες βαθιές τομές στον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης. Ωστόσο, η αρχική αισιοδοξία μετριάστηκε και τώρα οι αναλυτές θα πρέπει να στοιχηματίσουν στο κατά πόσο οι κυβερνητικές προθέσεις θα μετουσιωθούν σε πράξη.
Eurobank Properties: Σημαντικότατη ταλαιπωρία στο ταμπλό της Σοφοκλέους με την μετοχή να υποχωρεί και το discount της μετοχής σε σχέση με την Καθαρή Αξία του Ενεργητικού της να έχει υπερβεί το 10%. Μπορεί πράγματι στο εξωτερικό να υπάρχει ένας σκεπτικισμός σε ό,τι αφορά στο real estate, αλλά αυτό πόσο θα πρέπει να συνδέεται με τα ακίνητα της ελληνικής εισηγμένης;
Yalco: Παρά τη μεγάλη άνοδο που έχει σημειώσει η μετοχή κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο, όλα δείχνουν ότι το φετινό P/E θα διαμορφωθεί σε μονοψήφιο αριθμό. Κάτι η άνοδος των παραδοσιακών χονδρεμπορικών δραστηριοτήτων, κάτι οι καλύτερες επιδόσεις στο εξωτερικό και στη λιανική, κάτι το φετινό μπουμ των ηλεκτρικών συσκευών, οδήγησαν στον ελκυστικό δείκτη της εισηγμένης.
ΑΒ Βασιλόπουλος: Οι αναλυτές δεν περίμεναν ότι ο «τρελός» ρυθμός ανόδου των κερδών του α’ τριμήνου θα συνεχιζόταν και κατά το υπόλοιπο του έτους. Και όμως, τα αποτελέσματα εννεαμήνου αποδεικνύουν ότι συνεχίζεται, γι’ αυτό και το μεγάλο ράλι στο ταμπλό της Σοφοκλέους.


Ελκυστικότεροι δείκτες για το ΧΑΚ
στο δεκάμηνο του έτους
Παρά το γεγονός ότι τα κέρδη του Γενικού Δείκτη κατά το πρώτο δεκάμηνο του έτους κυμάνθηκαν γύρω στο 37% και του Δείκτη Κύριας Αγοράς γύρω στο 35%, οι μετοχές του ΧΑΚ εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με ελκυστικότερους δείκτες σε σύγκριση με το Χρηματιστήριο της Αθήνας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Sharelink, με βάση τα κέρδη του 2006 και το κλείσιμο της 26ης/10/2007, ο δείκτης P/E της Κύριας Αγοράς ήταν 22 φορές, ενώ με βάση τις προβλέψεις κερδών για το 2007, ο ίδιος δείκτης υποχωρεί δραστικά και περιορίζεται στις 13,9 φορές  (17,13 φορές στη Σοφοκλέους, σύμφωνα με τα στοιχεία της FACTSET).
Ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση σημειώνει ο δείκτης της μερισματικής απόδοσης, καθώς ενώ με βάση τα μερίσματα της χρήσης 2006 υπολογίζεται στο 1,4%, με βάση την αναμενόμενη επίδοση της τρέχουσας χρήσης, ο ίδιος δείκτης εκτινάσσεται στο 4% (2,92% στη Σοφοκλέους σύμφωνα με τα στοιχεία της FACTSET).
Για το μέσο όρο της Ευρώπης, το P/E (2007) υπολογίζεται στις 14,35 φορές και η μερισματική απόδοση στο 3,03%, δείκτες χειρότεροι από τους μέσης της Κύριας Αγοράς του ΧΑΚ.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στις μετοχές της Κύριας Αγοράς του ΧΑΚ, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου με βάση τα περσινά κέρδη οι δείκτες P/E είτε προσεγγίζουν το 10 (πχ Vision 10,1, Τσιμεντοποιία Βασιλικού 9,2, SFS Group 9,2, Ζορπάς 10,5, Tsokkos Hotels 10,0, Louis 9,8) είτε δεν απέχουν πολύ από το επίπεδο αυτό (Mushita 12,0, Options Cassulides 13,3, Υπεραγορά Ορφανίδη 13,6, κ.ά.). Από τις παραπάνω εταιρίες, αρκετές αναμένουν βελτίωση στις φετινές τους επιδόσεις.
Με βάση τα μερίσματα της χρήσης 2006 και τις τιμές των μετοχών στη λήξη της συνεδρίασης της 26ης/10/2007, δείκτης μερισματικής απόδοσης στην Κύρια Αγορά ξεκινούσε για κάποιες μετοχές από το 1,1% (Τσιμεντοποιία Βασιλικού) και σε ορισμένες περιπτώσεις έφτανε ή και υπερέβαινε το 3% (Marfin Popular Bank 3%, SFS Group 3,9%, Options-Cassulides 4,4%, Ζορπάς 4,9%, Muskita 6,2%, Vision 7,2%).
Σε ό,τι αφορά στις τρεις μεγάλες τράπεζες, από την αρχή του έτους έως και την 26η Οκτωβρίου, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Ελληνική με +65%, ακολουθεί η Marfin Popular Bank με 42% και η Τράπεζα Κύπρου με +26%. Με βάση τα κέρδη του 2006, το P/E της Τράπεζας Κύπρου ανέρχεται σε 23,7, της MPB σε 24,4 και της Ελληνικής σε 25,2. Αντίθετα, με βάση τις μέσες προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη του 2007, το P/E της Τράπεζας Κύπρου μειώνεται στο 16,39 και της MPB στο 16,11.


Το «βλέμμα» τώρα στα εννεάμηνα
Τα αποτελέσματα του πρώτου φετινού εξαμήνου κινήθηκαν εξαιρετικά για τις τράπεζες και αρκετά ικανοποιητικά για τις περισσότερες από τις υπόλοιπες εταιρίες του ΧΑΚ. Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο μισό του 2007, όπου οι εταιρίες της Κύριας Αγοράς βελτίωσαν τα κέρδη τους κατά 109% και από τις δεκαπέντε, οι δέκα βελτίωσαν τις επιδόσεις τους και οι πέντε τις επιδείνωσαν. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από τις προαναφερόμενες εταιρίες της προηγούμενης παραγράφου (με τα σαφώς χαμηλά P/E) είχαμε βελτίωση κερδοφορίας στις περισσότερες (πχ Βασιλικό, Tsokkos Hotels, Muskita, Louis, Sharelink FS).
Το «βλέμμα» τώρα είναι στραμμένο στα αποτελέσματα εννεαμήνου, κυρίως για τους παρακάτω λόγους:
Πρώτον, για να διαπιστωθεί το κατά πόσο οι θετικές ενδείξεις από τα αποτελέσματα του α' εξαμήνου συνεχίστηκαν και κατά το επόμενο τρίμηνο του έτους.
Δεύτερον, γιατί στις 8 Νοεμβρίου η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε την προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων των κερδών της για τη φετινή χρήση, ενώ για το Φεβρουάριο του 2008 αναμένεται η αναθεώρηση του τριετούς business plan 2008-2010.
Και τρίτον, πολλές εισηγμένες εταιρίες του ΧΑΚ επηρεάζονται σημαντικά (είτε άμεσα λόγω της δραστηριοποίησής τους στον τουριστικό και στον ξενοδοχειακό κλάδο, είτε έμμεσα λόγω της επίδρασης της ζήτησης των τουριστών στις πωλήσεις τους) από την εκάστοτε πορεία της τουριστικής δραστηριότητας στην Κύπρο. Το γ' τρίμηνο λοιπόν που χαρακτηρίζεται από έντονη θετική εποχικότητα για τον τουρισμό, έχει φέτος μεγάλη σημασία για έναν ακόμη λόγο: Από τον Ιούνιο έως και το Σεπτέμβριο παρατηρήθηκε μια αναστροφή της πτώσης των τουριστικών αφίξεων και συγκεκριμένα μέσα στο γ' τρίμηνο της χρονιάς είδαμε σημαντική άνοδο αφίξεων και παράλληλα αυξημένη τουριστική δαπάνη ανά μέσο επισκέπτη. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε πόσο επηρέασε η συγκεκριμένη εξέλιξη τα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιριών του ΧΑΚ, με δεδομένο ότι οι ενδείξεις μιλούν για συνέχιση της τουριστικής ανάκαμψης και για τους επόμενους μήνες.

  Περιεχόμενα
Editorial: Μια Σοφοκλεους ωριμότερη, όσο ποτέ...
Επενδύσεις - Προτάσεις Αγοράς: Σοφοκλέους:Αναζητούνται τονωτικές ενέσεις
Αφιέρωμα: Επιχειρηματικά Βραβεία
Αφιέρωμα: ΣΥΝΕΔΡΙΟ CEO & CSR 2007
Αφιέρωμα: Αλυσίδες Λιανικής
Μελέτη: KANTOR
Αφιέρωμα: Τηλεπικοινωνίες
Αφιέρωμα: Αυτοκίνητο - Η οικολογία αποκτά τη σημασία της
¶ρθρο: Τα επόμενα «στοιχήματα» του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου
¶ρθρο: Η λήψη χρηματοοικονομικών αποφάσεων μέσω της ανάλυσης του ισολογισμού
¶ρθρο: ALUMIL - Εμπειρίες από τη Βαλκανική με ηγέτιδα τη Ρουμανία
Ανάλυση: Το μετοχικό «στοίχημα» της Jumbo
Επενδύσεις - Διεθνείς Αγορές Εμπορευμάτων: Ανασκόπηση για το μήνα Οκτώβριο 2007
¶ρθρο: Η αγορά του ψευδάργυρου
Στα ενδότερα της οδού Σοφοκλέους
Νέα της αγοράς
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου...

 Όροι και προϋποθέσεις του site