Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιανουάριος 2007                               Τεύχος 328

Κλασική χειμερινή διασκέδαση ακόμη και για όσους αρχίζουν ήδη από τον Οκτώβριο να μετρούν αντίστροφα τους μήνες για την έλευση του καλοκαιριού, οι αποδράσεις – επισκέψεις στα χιονοδρομικά κέντρα γνωρίζουν ολοένα αυξανόμενη δημοτικότητα. Όχι μόνο ανάμεσα στους οπαδούς του κλασικού χειμερινού αθλήματος και σε όσους πραγματοποιούν την πρώτη τους επαφή με αυτό, αλλά και σε εκείνους που επισκέπτονται τις χιονισμένες βουνοκορφές της χώρας μόνο για την ατμόσφαιρα και τη φυσική ομορφιά του τοπίου.


Σε όποια κατηγορία και αν εμπίπτετε, το βέβαιο είναι ότι μία εκδρομή σε κάποιο από τα χιονοδρομικά της χώρας δε θα σας αφήσει αδιάφορους. Με τη βελτίωση των υποδομών και τη γενικότερη αναδιοργάνωση που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια, οι συνθήκες για τους εκδρομείς του χειμώνα συνεχώς καλυτερεύουν.


Λίγο πριν όλα τα χιονοδρομικά επί ελληνικού εδάφους ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες τους και οι δυσοίωνες προβλέψεις περί… οριστικής κατάργησης του χειμώνα ως εποχής διαψευστούν πανηγυρικά, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα καλύτερα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα, για να οργανώσετε την πρώτη σας χειμερινή απόδραση για το 2007.


3-5 Πηγάδια


Ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα, τα 3-5 Πηγάδια, στη δυτική πλευρά του όρους Βέρμιον, 17 χιλιόμετρα από τη Νάουσα, υπόσχονται συγκινήσεις τόσο σε αρχαρίους όσο και σε έμπειρους σκιέρ.


Με εννέα συνολικά πίστες, τρεις εκ των οποίων αντοχής, τριών, πέντε και δέκα χιλιομέτρων, έξι συρόμενους αναβατήρες, μία εναέρια διπλή καρέκλα και πληθώρα εγκαταστάσεων, μεταξύ των οποίων σαλέ, καφετέρια, εστιατόριο, snow bar, ξενοδοχείο και ξενώνας με θερμαινόμενη πισίνα και σάουνα, τα 3-5 Πηγάδια δε θεωρούνται άδικα, ένα από τα καλύτερα οργανωμένα χιονοδρομικά της χώρας.


Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η πίστα "Αριστοτέλης" είναι εγκεκριμένη από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS) για την τέλεση Αγώνων Πανευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ενώ η Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας τελεί εδώ, τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Αγώνων Κατάβασης σε όλες τις κατηγορίες την τελευταία δεκαετία.


Από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του χιονοδρομικού, το σύστημα τεχνητής χιόνωσης εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του καθόλη τη σαιζόν, ενώ η συνεργασία με το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους της ετήσιας κάρτας να επισκέπτονται ελεύθερα και τα δύο χιονοδρομικά.


Η ημερήσια κάρτα την υψηλή περίοδο κοστίζει 18 ευρώ για τα Σαββατοκύριακα και 12 ευρώ τις καθημερινές, ενώ η ετήσια διαμορφώνεται στα 180 ευρώ για τους ενήλικες και 120 ευρώ για μαθητές και φοιτητές.


Πληροφορίες: 23320 44981-5


Καϊμακτσαλάν


Με υψόμετρο 2.524 μέτρα και εγκαταστάσεις που ξεκινούν από τα 2.018 μέτρα, το Καϊμακτσαλάν, στην κορυφή του όρους Βόρας, κατέχει με διαφορά, τον τίτλο του υψηλότερου ελληνικού χιονοδρομικού κέντρου. Μαγευτική θέα, μοναδική ατμόσφαιρα και σύγχρονες εγκαταστάσεις, συνθέτουν το προφίλ ενός από τα αγαπημένα κέντρα χειμερινών sports για τους κατοίκους της Βορείου Ελλάδας.


Με 10 πίστες εύκολης έως μέτριας δυσκολίας, τρεις συρόμενους και έναν εναέριο αναβατήρα και σύστημα τεχνητής χιόνωσης, το Καϊμακτσαλάν είναι εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των αρχαρίων σκιέρ αλλά και όσων θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους. Τα μαθήματα δύο ατόμων για μία ώρα θα σας κοστίσουν περί τα 50 ευρώ.


Το κέντρο διαθέτει, επίσης, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού, δύο σχολές ski και snowboard, ενοικιάσεις snowmobile, ενοικιαζόμενα δωμάτια πολυτελείας, εστιατόριο, καφέ, bar, snowbar σε υψόμετρο 2.069 μέτρων καθώς και πολλές δυνατότητες υπαίθριων δραστηριοτήτων.


Η ημερήσια κάρτα κοστίζει 15 ευρώ την υψηλή περίοδο, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και 12 ευρώ τη χαμηλή περίοδο και τις καθημερινές.


Πληροφορίες: 23810 32000


Βασιλίτσα


Από τις ιδανικότερες επιλογές αν θέλετε να συνδυάσετε την επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο με άλλες δραστηριότητες, η Βασιλίτσα, στην καρδιά της Πίνδου, σε απόσταση αναπνοής από τα Ζαγοροχώρια, το Βίκο και τη Βάλια Κάλντα, προσφέρεται τόσο για σύντομες όσο και για πολυήμερες αποδράσεις.


Με 16 πίστες συνολικού μήκους 22 χιλιομέτρων, δύο εκ των οποίων έχουν χαρακτηριστεί Ολυμπιακών Προδιαγραφών από τη Διεθνή Ομοσπονδία και πλήθος εγκαταστάσεων, μεταξύ των οποίων τρία σαλέ, σχολή σκι, καταστήματα ενοικίασης και πώλησης εξοπλισμού και επτά αναβατήρες, η Βασιλίτσα διεκδικεί επάξια τον τίτλο του μεγαλύτερου χιονοδρομικού κέντρου στην Ελλάδα.


Εδώ, θα έχετε επίσης, τη δυνατότητα να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία του νυχτερινού σκι, που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στο συρόμενο αναβατήρα Ελιμεία.
Η τιμή του εισιτηρίου διαμορφώνεται στα 13 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και 10 ευρώ τις καθημερινές, ενώ η ετήσια κάρτα κοστίζει 150 ευρώ.


Πληροφορίες: 24620 28001


Παρνασσός


Ίσως το δημοφιλέστερο κέντρο χειμερινών σπορ –τουλάχιστον για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, δεδομένης της εγγύτητάς του–, τριάντα περίπου χιλιόμετρα από την κοσμοπολίτικη Αράχοβα, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού είναι, στην πραγματικότητα, δύο διαφορετικά κέντρα, η Φτερόλακκα και τα Κελάρια, που συνδέονται μεταξύ τους με ένα lift που κατασκευάστηκε το 1988.


Το κέντρο διαθέτει 18 συνολικά πίστες διαφόρων δυσκολιών και 13 αναβατήρες, ενώ για τους λάτρεις της περιπέτειας υπάρχουν 12 εκτός πίστας "μαύρες" διαδρομές με πραγματικά βαθύ χιόνι και πολλή αδρεναλίνη. Όλοι οι χιονοδρόμοι και οι επισκέπτες έχουν εξασφαλισμένη ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη.


Λόγω της εξαιρετικά μεγάλης δημοτικότητας που απολαμβάνει, είναι πολύ καλύτερα να επισκεφθείτε το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού μια καθημερινή, για να απολαύσετε τις καταβάσεις σας ανενόχλητοι από τα πλήθη κόσμου που το κατακλύζουν τα Σαββατοκύριακα, ή να δοκιμάσετε την εμπειρία του νυχτερινού σκι.


Στο κέντρο λειτουργούν καφετέριες και εστιατόριο, σχολές εκμάθησης σκι και snowboard, καταστήματα ενοικίασης χιονοδρομικού εξοπλισμού, καθώς και υπηρεσία φύλαξης με παιδική χαρά για τους μικρούς επισκέπτες. Από φέτος λειτουργεί για πρώτη φορά στη θέση Κελάρια 1750 κατάστημα συντήρησης για σκι και snowboard.


Η ημερήσια κάρτα κοστίζει 27 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και 12 ευρώ τις καθημερινές, ενώ η ετήσια διαμορφώνεται στα 450 ευρώ (350 ευρώ για έκδοση μετά τις 7 Ιανουαρίου 2007).


Πληροφορίες: 22340 22693-5 (για τα Κελλάρια) και 22340 22373 (για Φτερόλακα).
Πήλιο


Ένα από τα πρώτα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, αυτό του Πηλίου, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1967. Η κορυφή που το φιλοξενεί είναι οι Αγριόλευκες, με υψόμετρο 1471 μ..


Παρά το σχετικά μικρό του μέγεθος, το χιονοδρομικό του Πηλίου προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών, κυρίως λόγω της θέσης του σε μία από τις ομορφότερες περιοχές και της μαγευτικής θέας που προσφέρει στα χωριά του Πηλίου και στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.


Το κέντρο διαθέτει πέντε αναβατήρες, τρεις κύριες πίστες, μία πίστα αρχαρίων και μία πίστα αντοχής. Εδώ θα βρείτε επίσης, σχολή σκι με δάσκαλους γνώστες τόσο του σκι όσο και του snowboard, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού, καφετέρια, σαλέ και πίστα για νυχτερινό σκι.


Για μία ώρα εκμάθησης σκι, θα πληρώσετε 40 ευρώ ανά δύο άτομα, ενώ η ημερήσια κάρτα δε θα σας στοιχίσει περισσότερο από 16 ευρώ. Ιδανική επιλογή αποτελεί και η εβδομαδιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών, στην τιμή των 60 ευρώ.


Καλάβρυτα


Στη βορειοδυτική πλευρά του Χελμού και σε υψόμετρο που ξεκινά από τα 1700 (Ξερόκαμπος) για να αγγίξει τα 2.340 μέτρα (Νεραϊδόραχη), το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων διαθέτει 7 αναβατήρες, 12 πίστες, άνετους χώρους στάθμευσης, καφετέριες, εστιατόρια, κατάστημα πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού σκι, σχολή σκι και σταθμό Α’ Βοηθειών.


Από το 1988, οπότε και εγκαινιάστηκε, το κέντρο γνωρίζει μεγάλη δημοτικότητα, τόσο για τις άρτιες εγκαταστάσεις του, όσο και για τις ειδικές παροχές, που περιλαμβάνουν ειδική πίστα για moguls ski, πάρκο για snowboard, διαδρομές cross country ski, πάρκο snow tubes, πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς και διαδρομές με snowmobiles.


Για τη σεζόν 2006-2007, το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων προσφέρει στους κατόχους ατομικών εισιτηρίων χειμερινής περιόδου και οικογενειακών εισιτηρίων χειμερινής περιόδου, έξι ημέρες δωρεάν σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Val d’ Isere, στη Γαλλία.


Στην ευρύτερη περιοχή του χιονοδρομικού, πέρα από τα χειμερινά sports, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν δραστηριότητες όπως η επίσκεψη στο τηλεσκόπιο Αρίσταρχος, η διαμονή στο ορεινό καταφύγιο, οι χειμερινές διαδρομές με ορειβατικά σκι και χιονορακέτες, οι διαδρομές σε μονοπάτια πεζοπορίας και ορειβασίας, οι αναρριχητικές διαδρομές και οι διαδρομές με αυτοκίνητα 4Χ4.


Το κόστος για την ημερήσια κάρτα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες διαμορφώνεται στα 22 ευρώ.


Πληροφορίες: 26920 24451-2
Μαίναλο


Το πλέον κοντινό στην Αθήνα χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται στην καρδιά της Πελοποννήσου, 30 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, στο ομώνυμο βουνό.


Το κέντρο διαθέτει 4 αναβατήρες και 8 πίστες διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας, ένα σαλέ "κρυμμένο" μέσα στο καταπράσινο δάσος και ένα πάρκο για μηχανάκια ATV’s (γουρούνες - snowmobiles) που σίγουρα δε θα αφήσει ασυγκίνητους τους λάτρεις των μηχανοκίνητων sports.


Επίσης στο χιονοδρομικό κέντρο υπάρχει Snowboard park, πίστα ειδικά διαμορφωμένη για Snow tubes, Snow bar στην πίστα Ερατώ σε ύψος 1600 μέτρων, ανάμεσα σε συστάδες ελάτων και με πανοραμική θέα. Στη σχολή σκι Κλαουδάτος λειτουργούν προγράμματα για όλα τα επίπεδα εκμάθησης σκι.


Η ημερήσια κάρτα κοστίζει 15 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και 8 ευρώ τις καθημερινές.


Πληροφορίες: 210 5781880


Βίγλα (Πισοδέρι)


Στη συμβολή των οροσειρών του Βαρνούντα και του Βέρνου, 19 χιλιόμετρα από την πόλη της Φλώρινας και σε υψόμετρο 1600- 1900 μέτρων, η διάβαση Βίγλας – Πισοδερίου φιλοξενεί, μέσα σε ένα κατάφυτο δάσος από οξιές, ένα από τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας.


Οι 10 πιστές ολυμπιακών προδιαγραφών θα ικανοποιήσουν όλες τις κατηγόριες των skier αλλά και των snowboarder. Στο χιονοδρομικό κέντρο υπάρχουν 5 αναβατήρες, 3 συρόμενοι και 2 εναέριοι, ώστε να εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Η πανοραμική θεά της Πρέσπας από τις κορυφές των πιστών, σε συνδυασμό με αυτή των γύρω βουνοκορφών, είναι πραγματικά μαγευτική.


Για πρώτη φορά φέτος, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, οι επισκέπτες του κέντρου έχουν τη δυνατότητα να κάνουν νυχτερινό σκι, από τις 21:00 έως και τη 01:00, στην κεντρική πίστα. Για την εορταστική περίοδο έως και τις 7 Ιανουαρίου θα γίνεται νυχτερινό σκι καθημερινά.


Στο κέντρο θα βρείτε, επίσης, σαλέ, ξενώνα, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού σκι και snowboard και σχολή εκμάθησης σκι.


Η τιμή της ημερήσιας κάρτας διαμορφώνεται στα 15 ευρώ για την υψηλή περίοδο και 13 ευρώ για τη χαμηλή, ενώ η ετήσια κάρτα δε θα σας κοστίσει περισσότερο από 82 ευρώ.


Πληροφορίες: 23850 45800 – 1
Χρυσό Ελάφι


Το μοναδικό ιδιωτικό χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα, το Χρυσό Ελάφι λειτουργεί από το 1980 στην περιοχή Βολάδα Σελίου, 1,5 χιλιόμετρο από το ορεινό χωριό Σέλι, σε υψόμετρο 1540 – 1660 μέτρων.


Εδώ θα βρείτε Πάρκινγκ ακριβώς δίπλα στην ξενοδοχειακή μονάδα που διαθέτει 13 δωμάτια δυναμικότητας, καφετέρια, εστιατόριο-ταβέρνα με πολύ καλό φαγητό, γυμναστήριο πλήρως οργανωμένο, σάουνα tylo 11 ατόμων και ένα μικρό πάρκο για τους μικρούς επισκέπτες.


Σε απόσταση μόλις 10 μέτρων από την ξενοδοχειακή μονάδα βρίσκεται η αφετηρία των αναβατήρων και παραπλεύρως λειτουργεί κατάστημα ενοικιάσεων εξοπλισμού και σχολή σκι, επανδρωμένη από πτυχιούχους προπονητές δασκάλους χιονοδρομίας.


Το κέντρο διαθέτει 4 πίστες συνολικού μήκους 3,5 χιλιομέτρων, για αρχάριους και έμπειρους σκιέρ.


Πληροφορίες: 23310 49220


* Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ανοιχτά για σκι ήταν μόνο τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν, 3-5 Πηγάδια, Πηλίου και Βίγλα. Επικοινωνήστε με το κέντρο που σχεδιάζετε να επισκεφθείτε ή συμβουλευτείτε το Snowreport για τα τελευταία νέα σχετικά με τη λειτουργία και τις καιρικές συνθήκες.Κονιάκ και πούρο: Αναζητώντας το σωστό συνδυασμό


Ένα ελαφρύ πουράκι ίσως είναι ακατάλληλο για να συνοδεύσει ένα κονιάκ 30 ετών, ενώ σίγουρα δεν θα πρέπει να συνδυάσετε το "βαρύ" Cohiba με ένα κονιάκ της κατηγορίας VSOP. (very superior old pale), το οποίο, παρά την ονομασία του, αφήνεται να ωριμάσει μόλις 5-10 χρόνια.


Ωστόσο, ένα κονιάκ από την περιοχή Grande Champagne μπορεί να ταιριάξει με όλα τα πούρα, λένε οι ειδικοί, ενώ ο master blender Jean Marie Olivier συνιστά το Courvoisier Napoleon ως εξαιρετική επιλογή για να συνοδεύσει όλα τα βαριά κουβανέζικα πούρα.


Επ’ ευκαιρία πρόσφατου συνεδρίου της Union de la Sommellerie Francaise, πραγματοποιήθηκε δοκιμή ορισμένων από τα κορυφαία πούρα, σε συνδυασμό με τα καλύτερα κονιάκ. Ακολουθούν οι σημειώσεις των εμπειρογνωμόνων για τους καλύτερους συνδυασμούς.Cohiba Lanceras


Το θρυλικό πούρο του Φιντέλ. Εντυπωσιακό πούρο με σταθερό περιτύλιγμα που "περνάει" μια ελαφρώς πικάντικη νότα. Ο καπνός έχει έντονα πικάντικα αρώματα κανέλας και λευκού πιπεριού. Το Hine Antique είναι το κονιάκ που εναρμονίζεται περισσότερο με το πούρο. Από τα μέσα του πούρου και μετά, το άρωμα δέρματος που προκύπτει απαιτεί ένα φίνο κονιάκ όπως το Quintessence της Gourmel.


Siglo I


Μικρό πούρο με υπέροχο άρωμα, όπου αναμειγνύονται αρμονικά νότες μέντας και ελαίων. Κορυφαία επιλογή για έναν αμύητο στον κόσμο των πούρων. Στο τελείωμα αναδύει πιο φρουτώδη αρώματα. Για τη συνοδεία, προτείνεται ένα κονιάκ A.E. Dor No 7, το οποίο περιέχει τα αρώματα του πούρου.


Esplendidos


Εξαίρετο πούρο με λεπτό και ζωηρόχρωμο περιτύλιγμα. Αν και το πούρο εμφανίζει δυσκολίες στο άναμμα, το τράβηγμα του καπνού είναι ιδιαίτερα απαλό ενώ από τα αρώματα ξεχωρίζουν τα καρυκεύματα (μοσχοκάρυδο και βανίλια). Οι Γάλλοι γευσιγνώστες προτείνουν ως συνοδεία ένα X.O. (παλαιωμένο κονιάκ με μέση ωρίμανση άνω των 20 ετών) της Courvoisier.


Από το μέσο του πούρου και μετά, ξεχωρίζουν πιο γλυκές και όξινες γεύσεις και ως πιο αρμονική συνοδεία επιλέγεται το Petit Gourmel, ένα φρουτώδες κονιάκ.
El Eey Del Mundo Gran Coronas


Εξαίρετο, ελαφρώς ελαιώδες πούρο. Η γεύση του είναι σταθερή έως το τέλος με αρώματα μελιού, ανθών και πρόσφατα ψημένου καφέ που συνδυάζονται αρμονικά, χωρίς να αλληλοκαλύπτονται. Το καλύτερο κονιάκ για να ταιριάξει με αυτό το λεπτό πούρο θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτή την αρμονική γευστική πανδαισία. Το Dynastie της Polignac πληροί αυτά τα κριτήρια.


Partagas


Μην σας ξεγελάσει το ανομοιογενές περιτύλιγμα. Το Partagas είναι ένα εξαίσιο ελαιώδες πούρο, με έντονα αρωματικό χαρακτήρα. Στο άναμμα αποκαλύπτεται μια σειρά αρωμάτων από καρυκεύματα (κανέλα, βανίλια) με έναν τόνο από πιπέρι. Το καλύτερο κονιάκ για να συνοδεύσει το πούρο είναι το Quintessence της Gourmel, με έντονη γεύση παλαιού ξύλου καρυδιάς και βερίκοκου.


Παράλληλα, στο πλαίσιο του συνεδρίου, παρουσιάστηκαν και τρεις νέες δημιουργίες από τους γαλλικούς οίκους, το Cigar Club του διάσημου οίκου Fillioux που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να συνοδεύει πούρα, όπως προδίδει και το όνομά του, το Club Blend από την Guerbi, αλλά και το Hine Rare and Delicate του ομώνυμου οίκου.


Cigar Club (Fillioux)


O οίκος κονιάκ Jean Fillioux, διάσημος για την ποιότητα των ποτών που παράγει από την περιοχή Grande Champagne στη Γαλλία, παρουσιάζει ένα κονιάκ που δημιουργήθηκε για να "δένει" με αρμονία με το κάπνισμα πούρων. Λέγεται Cigar Club και παρουσιάζεται σε ένα χαραγμένο μπουκάλι, που διακοσμείται με ετικέτα και ένα δέσιμο στο λαιμό του μπουκαλιού, που παραπέμπει στις συσκευασίες των πούρων.


Το κονιάκ αποκαλύπτει ένα εξαιρετικά πολύπλοκο άρωμα, όπου συνδυάζεται ομαλά το αμύγδαλο, η βανίλια και ο καπνός. Στη γεύση είναι φρουτώδες και μεταφέρει αρώματα σοκολάτας, κανέλας και δαμάσκηνο, με ιδανική επίγευση για συνδυασμό με ένα καλό πούρο.


Club Blend (Guerbi)


Ειδικά σχεδιασμένο για κατανάλωση ως απεριτίφ, το Club Blend της Guerbi επιτίθεται ουσιαστικά στα μερίδια αγοράς tου ουίσκι. Η συσκευασία του είναι σε ορθογώνια καράφα με βιδωτό καπάκι, η οποία περιέχει φίνο "ξανθό" κονιάκ που, σύμφωνα τουλάχιστον με την εταιρία, θα επιτρέψει στις νέες γενιές να ανακαλύψουν την αφθονία των αρωμάτων και γεύσεων στο ποτό των αγγέλων.


Πολλά άρθρα που δημοσιεύονται στο Charente Libre, το Revue des Comptoirs και το Sud-Ouest, διάσημες εκδόσεις του κλάδου, χαιρετίζουν αυτό το καινοτόμο βήμα προς την κατάκτηση των σύγχρονων καταναλωτών.


Hine Rare and Delicate


Εξαιρετικό αλλά δυσεύρετο είναι το νέο κονιάκ της Hine, το Hine Rare and Delicate, το οποίο διατίθεται σε συλλεκτική καράφα του 1 λίτρου. Ωστόσο, για να απολαύσουμε και στην Ελλάδα το νέο σκουρόχρωμο κονιάκ της Hine, θα πρέπει να ελπίζουμε σε επέκταση του δικτύου διανομής της εταιρίας…
Άσκηση:


Τηρήστε την υπόσχεση σε 5 top γυμναστήρια


Όσοι από εμάς φτιάχνουμε στην αρχή κάθε νέας χρονιάς τη λίστα με τις υποσχέσεις για το νέο έτος που οι Αμερικανοί αποκαλούν "new year’s resolutions" –είτε με σκοπό να την τηρήσουμε ευλαβικά, είτε να την ξεχάσουμε την πρώτη εβδομάδα– έχουμε τις τακτικές επισκέψεις στο γυμναστήριο ψηλά στην κατάταξη των προτεραιοτήτων.


Λίγο οι διατροφικές παρεκτροπές της εορταστικής περιόδου, που μας άφησαν… σουβενίρ ένα – δύο κιλά παραπάνω, λίγο ο ήλιος που δε λέει να σταματήσει να λάμπει, θυμίζοντάς μας, στις αρχές Ιανουαρίου, ότι το καλοκαίρι πλησιάζει, λίγο η καθιστική ζωή που επανυιοθετήσαμε με το που κατεβάσαμε τα χειμωνιάτικα από το πατάρι, η κατάσταση αρχίζει, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, να απαιτεί δραστικά μέτρα.


Δε θα σας επαναλάβουμε τα κλισέ περί ανεκτίμητης αξίας της γυμναστικής, συμβολής της στην υιοθέτηση ενός υγιεινότερου τρόπου ζωής και στην ευεξία σώματος και πνεύματος. Θα σας παρουσιάσουμε πέντε από τα καλύτερα γυμναστήρια της Αθήνας και τα προγράμματά τους, για να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε την προαναφερθείσα υπόσχεση, απαλλαγμένοι από το πρόβλημα – δικαιολογία της δυσκολίας στην εύρεση του "σωστού" χώρου άθλησης.
Holmes Place Health Clubs


Ιδιαίτερα δημοφιλή τόσο για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους, που περιλαμβάνουν εξειδικευμένα προγράμματα ομαδικής και ατομικής εκγύμνασης, πισίνες, γήπεδα squash, spa, jacuzzi και solarium, όσο και για τους πολυτελείς χώρους και τις exclusive παροχές που έχουν συνδεθεί με το όνομά τους, τα δύο Holmes Place, στο κέντρο της Αθήνας και το Μαρούσι, δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.


Εδώ θα έχετε, μεταξύ άλλων, την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μαθήματα Viniyoga, μιας θεραπευτικής μορφής Γιόγκα που παρέχει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε περισσότερα για το σώμα, την ψυχή και την υγεία σας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, το εμπνευσμένο από τον Josef Pilates πρόγραμμα Pilates Matwork, με ασκήσεις δύναμης και ευλυγισίας που βελτιώνει άμεσα τη σωστή στάση του σώματος, την ελαστικότητα και την ισορροπία του.


Holmes Place Athens, Εμπορικό Κέντρο "City Link", Βουκουρεστίου και Σταδίου 4, τηλ.: 210 3259400
Holmes Place Maroussi, Εμπορικό κέντρο "Αίθριο", Αγ. Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι, τηλ.: 210 6196791-2
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 7.00 - 00.00, Σάββατο 9.00 – 21.00, Κυριακή 10.00 – 19.00
Ετήσια συνδρομή: Ενδεικτική τιμή 1200 ευρώ, μαζί με την εγγραφή. Η τιμή διαμορφώνεται με βάση το ατομικό σας πρόγραμμα κατά την πρώτη σας επίσκεψη στα Holmes Place, που θα κανονίσετε κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως.


Hilton Sport Academy


Πολύ περισσότερο από ένα ακόμη γυμναστήριο, το Sport Academy στο ξενοδοχείο Hilton είναι ένας "πολυχώρος" άσκησης, ευεξίας και περιποίησης. Με υπηρεσίες που ποικίλλουν από ομαδικά προγράμματα, όπως σουηδική γυμναστική, pilates και stretching, έως ατομική εκγύμναση με personal trainer, aqua fitness και μασάζ, το Sport Academy αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές σε ό,τι αφορά την ποικιλία των προγραμμάτων.


Από τα πολυάριθμα προγράμματά του, ξεχωρίσαμε το lymphasizer, ένα μικρό τραμπολίνο που χρησιμοποιείται για ήπιες αερόβιες ασκήσεις, η χρήση του οποίου
ισορροπεί και δυναμώνει κάθε κύτταρο του σώματος, ενισχύοντας παράλληλα τη λειτουργία των λεμφατικών αδένων, καθώς και τις Ελβετικές Μπάλες, που συμβάλλουν αποτελεσματικά στη βελτίωση της αντοχής, την ευκαμψία, το συντονισμό και την ισορροπία και επιτρέπουν στον ασκούμενο να εστιάζει την προσοχή του σε κάθε κύρια ομάδα μυών στο σώμα.


Hilton Sport Academy, Βασιλίσσης Σοφίας 46, τηλ.: 210 7257070-2
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 6.00 - 23.00, Σάββατο, Κυριακή: 9.00 - 21.00
Ετήσια συνδρομή: από 1440 ευρώ, all inclusive


Gym Tonic


Οι κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων, αλλά και όσοι θα ήθελαν να συνδυάζουν την επίσκεψη στο γυμναστήριο με μία βόλτα στην παραλία, σίγουρα θα ενθουσιαστούν με το "νέο club των fitness maniacs" όπως αυτοχαρακτηρίζεται το Gym Tonic. Με 1.800 τ.μ. σύγχρονων εγκαταστάσεων, εξειδικευμένα προγράμματα, έμπειρους trainers και πολυτελείς χώρους, προσφέρει όλες τις επιλογές που θα χρειαστείτε για να αναθερμάνετε και να διατηρήσετε το ενδιαφέρον σας για τη γυμναστική ως τρόπο ζωής.


Προγράμματα όπως τα body bike και Kinesis by Technogym αποτελούν καινοτομίες που εντυπωσιάζουν, παρέχοντας εναλλακτικές λύσεις σε όσους αναζητούν κάτι πέρα από τα όργανα fitness και το aerobic. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο γνωστός χορογράφος Karoly Vamos παραδίδει εδώ μαθήματα Funky Jazz , Hip Hop , Tango και Samba, για να ασκηθείτε με τον πλέον ευχάριστο τρόπο. Επίσης περιλαμβάνονται, το Cardio Theatre με την ατομική σας τηλεόραση, οι εγκαταστάσεις steam bath, sauna και Spa και οι παροχές solarium και αισθητικής.


Gym Tonic, Λεωφ. Βουλιαγμένης 96, Γλυφάδα, τηλ.: 210 9699470-1
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 7.00 - 01.00, Σάββατο 10.00 – 22.00, Κυριακή 10.00 – 20.00
Ετήσια συνδρομή: 780 ευρώ
Plus Gym


Ένα από τα πρώτα μεγάλα γυμναστήρια που λειτούργησαν στην Αθήνα, το Plus Gym άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1980. Από τότε μέχρι σήμερα, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του, σε ένα χώρο 1.500 τ.μ. σε τρεις ορόφους, το εξειδικευμένο προσωπικό του και ο τεχνολογικός εξοπλισμός του, το έχουν καθιερώσει ως ένα από τα δημοφιλέστερα γυμναστήρια της πρωτεύουσας.


Η μεγάλη ποικιλία ομαδικών και ατομικών προγραμμάτων περιλαμβάνει κάποια ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, όπως το Tae Bo, που συνδυάζει αερόβια άσκηση με κινήσεις πολεμικών τεχνών, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής και το Spinning, αερόβιο πρόγραμμα με τη χρήση ειδικών ποδηλάτων. Στις υπηρεσίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, jacuzzi, personal training studio, μαθήματα χορού, massage, sauna, λιπομέτρηση, αισθητική σώματος, κομμωτήριο και nail studio.


Plus Gym, Μεσογείων & Φαραντάτων 4, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 7773620, 210 7773810
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 7.00 - 01.00, Σάββατο 09.00 – 22.00, Κυριακή 10.00 – 20.00
Ετήσια συνδρομή: 348 ευρώ


Physis


Από τα πρώτα στις προτιμήσεις των κατοίκων των Βορείων Προαστίων, το γυμναστήριο Physis στη Δροσιά, παρέχει προγράμματα απόλυτα προσαρμοσμένα στις εκάστοτε ατομικές ανάγκες, που ποικίλλουν, από τα "κλασικά" aerobic, fitness και pilates μέχρι το απολύτως εξειδικευμένο scientific personal training, που περιλαμβάνει τον προσωπικό σας γυμναστή και τη δυνατότητα άσκησης στο δικό σας χώρο.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα προγράμματα Men’s Class, διαλειμματική προπόνηση ειδικά για άνδρες, και Total Body, με βαράκια, λάστιχα, step και στρώματα, για αποτελεσματική μυϊκή σύσφιξη σε 55 μόλις λεπτά. Προτεινόμενο, επίσης, ιδιαίτερα για τους λάτρεις της χορογραφίας, το πρόγραμμα Mix & Match Hi – Low: μοναδικοί συνδυασμοί κατά μήκος και πλάτος της αίθουσας, έντονος ρυθμός και ατελείωτο κέφι θα σας ανεβάσουν τους σφυγμούς και την διάθεση στα ύψη.


Physis, Σολωμού & Ρόδων, Δροσιά, τηλ.: 210 6229904
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 07:00 - 24:00, Σάββατο, Κυριακή: 10:00 - 22:00
Ετήσια συνδρομή: 300 ευρώ


της Ηρώς Κουνάδη

  Περιεχόμενα
EDITORIAL
EΠENΔYΣEIΣ ΠPOTAΣEIΣ AΓOPAΣ
EΠENΔYΣEIΣ ΠPOTAΣEIΣ AΓOPAΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Λιανικό Εμπόριο 2007
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Συνταξιοδοτικά Προγράμματα
ΑΡΘΡΟ: H εφαρμογή του e-Learning στην ανάπτυξη & προώθηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Προτάσεις για το χειμώνα
ΑΡΘΡΟ: ΚΙΝΗΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΑΡΘΡΟ: Οι μέθοδοι της Θεμελιώδους και της Τεχνικής Ανάλυσης
ΟΜΟΛΟΓΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
EΠENΔYΣEIΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ : Ανασκόπηση για το Μήνα Δεκέμβριο του 2006
ΑΡΘΡΟ: Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ BUSINESS PLAN

 Όροι και προϋποθέσεις του site