Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Δεκέμβριος 2007                               Τεύχος 338

ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ
ΤΙΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 2008


Υπάρχουν στο ΧΑ αρκετές δεκάδες επιλογές που θα μπορούσαν ενδεχομένως να δώσουν μεσοπρόθεσμα καλές αποδόσεις, αρκεί να μην προκύψει κάτι το σημαντικά δυσάρεστο στο εξωτερικό


του Στέφανου Κοτζαμάνη


Τέσσερις μήνες μετά την εκδήλωσης της κρίσης των subprime loans, ελάχιστοι αναλυτές έχουν βγει να πουν «πουλήστε μετοχές». Αρκετοί προέβλεψαν «ταλαιπωρία», κάποιοι μίλησαν για επερχόμενη «αυξημένη μεταβλητότητα», κάποιοι τρίτοι για ανάγκη περισσότερων μετρητών και ποιοτικότερων τίτλων, κ.λπ. Παρόλα αυτά όμως, ελάχιστοι είπαν ότι η ανοδική πορεία των μετοχών έχει διακοπεί και ότι από εδώ και πέρα εισερχόμαστε σε μια πτωτική φάση που θα διαρκέσει επί μακρόν.
Το δεύτερο πράγμα που έχουμε να πούμε είναι ότι οι περσινές προβλέψεις είχαν μιλήσει για ένα περίπου +10-15% στο Γενικό Δείκτη της Σοφοκλέους και λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο του έτους, δεν φαίνεται να έπεσαν και πολύ έξω.
Γιατί τα λέμε όλα αυτά;  Για να πούμε ότι τίποτε το καταστροφικό δεν έγινε κατά τους τελευταίους μήνες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, παρά τα «μαύρα πανιά» που πολλοί έσπευσαν να βάψουν και παρά την «αναπαράσταση τους φούσκας του 1999» που κάποιοι άλλοι έσπευσαν να προβλέψουν.
Αντίθετα, δύο είναι τα στενόχωρα πράγματα των τελευταίων μηνών:
Πρώτον, ότι σε πολλές περιπτώσεις, οι μετοχές βρίσκονται σαφώς χαμηλότερα από το τοπικό μέγιστο του Ιουλίου του 2007, καθώς από τότε μια ευρεία σειρά από «χαρτιά» της περιφέρειας έχουν υποστεί από αξιοσημείωτη έως και μεγάλη πτώση (έως και 30%).
Και δεύτερον, ότι μετά από μια θετική «παρένθεση» του πρώτου εξαμήνου του 2007, οι μικροεπενδυτές ξαναγύρισαν «σπίτι τους» εγκαταλείποντας εκ νέου την οδό Σοφοκλέους, ή την Οδό Χρηματιστηρίου, αν προτιμάτε, μετά την μεταφορά της έδρας της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.


Το νέο «στοίχημα»
Αυτά όμως αποτελούν ιστορία και το «στοίχημα» είναι τώρα να δούμε το πώς θα εξελιχθεί το καινούριο έτος.
1. Οι τράπεζες δείχνουν ελκυστικότατες, σε περίπτωση που τα τριετή τους business plans επιτευχθούν στην πράξη.
2. Οι μεγάλες κατασκευαστικές έχουν χάσει πολύ σημαντικό έδαφος τελευταία και οι μεσαίες του κλάδου διαπραγματεύονται συνήθως κάτω από τη λογιστική τους αξία (Βιοτέρ, Αττικάτ, Έδραση, Betanet, κ.ά).
3. Δεν είναι λίγες οι εισηγμένες που προσφέρουν μερισματικές αποδόσεις ανώτερες του 3%, ή του4%, ή ακόμη του 5% και του 6%!
4. Οι ιχθυοκαλλιέργειες δείχνουν να έχουν προεξοφλήσει σε αρκετό βαθμό ένα ενδεχόμενο περαιτέρω πτώσης των τιμών των ψαριών.
5. Η μετοχή του Τιτάνα φαίνεται να έχει «πληρώσει» ήδη σε μεγάλο βαθμό τις νομικές και οικονομικές εξελίξεις στην αγορά των ΗΠΑ.
6. Η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, προτάθηκε από αναλυτές σε τιμές σαφώς ανώτερες από την τρέχουσα, χωρίς να ληφθεί υπόψη μεγάλης σημασίας προσύμφωνο με ξένη εταιρία για την προσφορά βωξίτη από το 2010 έως το 2020.
Ο παραπάνω κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί περαιτέρω. Ακόμη όμως και αν μείνουμε σ’ αυτά, διαπιστώνουμε ότι στη Σοφοκλέους υπάρχουν αρκετές δεκάδες επιλογές που θα μπορούσαν ενδεχομένως να δώσουν μεσοπρόθεσμα καλές αποδόσεις, αρκεί να μην προκύψει κάτι το σημαντικά δυσάρεστο στο εξωτερικό.
 
Διεθνείς ανησυχίες
οι επενδυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι με την ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων και την οικονομία των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι περιορίζονται οι δυνατότητες για τη FED να προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων. Το βαρύ κλίμα επιβάρυναν περαιτέρω οι δηλώσεις του κ. Alan Greenspan ο οποίος επανέλαβε την πρόβλεψη ότι οι πιθανότητες ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας βρίσκονται στο 50%. Παράλληλα υποστήριξε ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο στασιμοπληθωρισμού.
Το κλίμα επιβαρύνεται και από τη στάση των ίδιων των επενδυτικών οίκων, με τον έναν να υποβαθμίζει τους υπόλοιπους... Πέραν όμως του κλίματος που δημιουργείται, υπάρχει και θέμα ουσίας: το πώς δηλαδή τόσοι πολλοί από τους ισχυρότερους οίκους του εξωτερικού υπέστησαν τόσο μεγάλες ζημιές από την έκθεσή τους σε subrime loans, όταν πάρα πολλά είχαν λεχθεί περί υπερδανεισμού του μέσου Αμερικανού πολίτη, ή για το πόσο πολύ είχαν ανεβεί οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς.


Μάλλον αισιόδοξη η Deutsche Bank
Ανοδικά εκτιμά ότι θα κινηθούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το 2008 η Deutsche Bank, σε έκθεσή της με τίτλο «Στηρίζοντας τους ταύρους σε ένα οριακό παιχνίδι», όπου προσδιορίζει την άνοδο μεταξύ του 10% και του 20% και επιλέγει την ελληνική αγορά. Ειδικότερα, ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι είναι "overweight" για την ελληνική αγορά, όπου προτιμά τις τράπεζες, προσθέτοντας ότι αποτελεί και την κορυφαία επιλογή της για το 2008 μεταξύ των περιφερειακών αγορών. Στην παρούσα φάση, σημειώνει η Deutsche Bank, οι ελληνικές μετοχές απολαμβάνουν ισχυρό momentum τόσο από τις προοπτικές κερδοφορίας όσο και από στοιχεία τεχνικής ανάλυσης.
 
«Άπνοια» σε κατασκευές και ψάρια
Πώς εξηγείται άραγε η μετριότατη πορεία των τίτλων του κατασκευαστικού κλάδου στο ταμπλό της Σοφοκλέους και η σαφής υποαπόδοσή τους σε σχέση με το Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας;
Προφανώς στο ότι η αγορά έχει ήδη αρχίσει να προεξοφλεί σε μεγάλο βαθμό ότι στον κλάδο έρχονται μάλλον χειρότερες, παρά καλύτερες μέρες. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:
Α) Η αμιγώς κατασκευαστική δραστηριότητα σε πολύ μικρό βαθμό σήμερα εκτιμάται από τους αναλυτές. Ενδεικτικό το παράδειγμα της αποτίμησης της Ελληνικής Τεχνοδομικής από την Proton Bank, όπου η τιμή-στόχος που δίδεται είναι τα 11,5 ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 2,88 ευρώ δόθηκαν για την αποτίμηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας. Ανάλογη είναι η κατάσταση και όταν αποτιμώνται οι υπόλοιπες, μεγάλες εταιρίες του κλάδου, όπως, η J&P Άβαξ, η ΓΕΚ, κ.α.
Τη μέγιστη σημασία παίζουν τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, το real estate (Μηχανική), η ενέργεια (κυρίως ΓΕΚ-Τέρνα), οι λοιπές συμμετοχές. Επειδή ακριβώς μάλιστα, τον πρώτο λόγο τον έχουν όλα αυτά, δικαιολογείται το γιατί υπάρχουν μετοχές του κλάδου που διαπραγματεύονται με P/E γύρω στο 10 και άλλες με P/E γύρω στο 20.
Β) Αν λοιπόν αφαιρέσουμε το χαμηλά αποτιμώμενο κατασκευαστικό κομμάτι, έχουμε τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα που στο μεγαλύτερό τους ποσοστό έχουν ήδη ανατεθεί, τις αιτήσεις για αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, η έκβαση των οποίων εκκρεμεί εδώ και πολλούς μήνες, αλλά και το real estate, το οποίο μάλιστα τον τελευταίο καιρό σε Δυτική Ευρώπη και ΗΠΑ δεν αποτελεί την... «πρώτη λέξη της μόδας».
Γ) Όσο για τις μικρότερες εταιρίες που δεν έχουν λάβει καθόλου ή έστω σημαντικές θέσεις στα αυτοχρηματοδοτούμενα, οι πλείστες εξ αυτών διαπραγματεύονται κάτω -ή και πολύ κάτω- από την λογιστική τους αξία.
Το μακροπρόθεσμο λοιπόν στοίχημα για τους περισσότερους κατασκευαστικούς ομίλους είναι η ανάληψη κερδοφόρων έργων στο εξωτερικό. Όμως πόσες μπορούν να καταφέρουν κάτι τέτοιο;
Ανάλογα μετριότατη πορεία στη Σοφοκλέους έχουν και οι εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειες, παρά τα σαφώς θετικά P/E με τα οποία διαπραγματεύονται και παρά τα ιδιαίτερα φιλόδοξα business plans που έχουν εκπονήσει.
Το βασικό αίτιο μάλλον θα πρέπει να αναζητηθεί στην πτώση της τσιπούρας που έφτασε ακόμη και το 20% από το μέγιστο του καλοκαιριού και υπάρχει ο φόβος ότι είναι πιθανή μια συνέχιση της διόρθωσης των τιμών, μετά το μέγιστο του 2006. Παράγοντες πάντως του κλάδου δηλώνουν ότι πολύ δύσκολα θα δούμε περαιτέρω πτώση, καθώς η προσφορά είναι εστιασμένη πλέον σε λίγους Ομίλους και γιατί πέρα από την προσφορά, ανοδική τάση ακολουθεί και η ζήτηση.
 
Μετοχές κλωστοϋφαντουργικών εταιριών
Σε τι μπορούν τελικά να ελπίζουν οι εισηγμένες μετοχές του κλωστοϋφαντουργικού κλάδου; Υπάρχει περίπτωση να ανακάμψουν, ή τελικά ακόμη και οι καλύτερες εταιρίες του χώρου απλά αγωνίζονται για να «πέσουν» -ηρωικώς- τελευταίες;
Το 2005 και το 2006 ήταν ζημιογόνο, το 2007 ήταν ακόμη χειρότερο (συν όλα τ’ άλλα, επηρέασαν αρνητικά και οι ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που είχαν επικρατήσει το φθινόπωρο του 2006 κατά την τότε εκκοκκιστική περίοδο) και ενώ το 2008 κάτι έδειχνε ότι θα πήγαινε προς το καλύτερο, τελικά επικρατεί και πάλι σκεπτικισμός.
Και αυτό γιατί μπροστά στην ήδη τραγική κατάσταση που επικρατούσε, ήρθαν να προστεθούν:
- Η περαιτέρω επιδείνωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου σε σχέση με το ευρώ. Αποτέλεσμα αυτής της επιδείνωσης είναι τα ρούχα από την Τουρκία και τις χώρες της ΝΑ Ασίας να καθίστανται ανταγωνιστικότερα σε σύγκριση με τα ελληνικά προϊόντα. Παράγοντες του κλάδου θεωρούν ότι μια ισοτιμία ευρώ-δολαρίου υψηλότερη του 1,15 πολύ δύσκολα θα μπορούσε να οδηγήσει μια ελληνική νηματουργία σε κερδοφόρο πορεία.
- Η αναμενόμενη από το νέο έτος άρση των -μερικών έστω- ποσοστόσεων στις εισαγωγές από τρίτες χώρες, που ίσχυσαν περίπου επί μία διετία και που είχαν δώσει πρόσκαιρα, κάποιες «ανάσες» στις ελληνικές εταιρίες.
 
Η σημερινή κατάσταση
Από χρηματιστηριακής πλευράς, όλες διαπραγματεύονται πολύ κάτω από τη λογιστική τους αξία και πολλές φορές μάλιστα ο σχετικός δείκτης P/BV υπολείπεται ακόμη και του 0,50. Συχνότατα, η κεφαλαιοποίηση δεν αντιπροσωπεύει τίποτε άλλο, πέρα από την αξία ενός «οχήματος», ή από την αξία ενός ακινήνου που μπορεί να πουληθεί ή να αξιοποιηθεί. Άρα λοιπόν, αν αλλάξουν τα πράγματα και ο κλάδος «βγάλει το κεφάλι του έξω από το νερό», τότε οι μετοχικές αποδόσεις ενδεχομένως να είναι πολύ μεγάλες. Θα γίνει όμως κάτι τέτοιο;
Βλέποντας τις λογιστικές καταστάσεις του εννεαμήνου του 2007, διαπιστώνει εύκολα ότι:
Σχεδόν όλες οι εισηγμένες του κλάδου είναι ζημιογόνες και στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται και εταιρίες με πολύ καλά θεμελιώδη δεδομένα, που θεωρούνται από τις πολύ ισχυρές, όπως ο Μουζάκης, η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου και η Ελληνική Υφαντουργία. Κερδοφόρο αποτέλεσμα είχε μόνο η Maxim-Περτσινίδης λόγω των μη λειτουργικών κερδών από την πώληση ακινήτου και η Fieratex, με σημαντικό τμήμα της επίδοσής της όμως, να προέρχεται από υπεραξίες μετοχικού χαρτοφυλακίου.
Επίσης, έχουμε τη μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου, την Επίλεκτο, να υποχρεώνεται για ένα ακόμη τρίμηνο, σημαντική ζημιά. Η εισηγμένη -σε αντίθεση με τις υπόλοιπες- έχει κατά τα τελευταία χρόνια αυξήσει την έκθεσή της στον κλάδο, διευρύνοντας την παραγωγική της δυναμικότητα και προχωρώντας σε νέες επενδύσεις, ποντάροντας στο ότι η πτωτική τάση, τελικά θα αναστραφεί. Στην πράξη τώρα, η τιμή της μετοχής της ελάχιστα επηρεάζεται από την πορεία της βασικής της δραστηριότητας, όσο από την πορεία της αίτησης που έχει υποβάλλει για μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο.
Η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου προσπαθεί και αυτή να ενισχύσει την γκάμα των δραστηριοτήτων της, μέσα από την ευρύτερη είσοδο στην εμπορία ρούχων. «Όπλο» της ο μηδενικός τραπεζικός της δανεισμός, σε συνδυασμό με το ταμείο των πολλών εκατ. ευρώ. Το ταμείο συν το κυκλοφορούν ενεργητικό μείο το βραχυπρόθεσμο παθητικό υπερβαίνει την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης.
Η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία συνεχίζει να δίνει τη μάχη του σχεδίου αναδιάρθρωσης υπό το management του κ. Χ. Βατίστα και όλα δείχνουν ότι και κατά τη φετινή χρονιά, το EBITDA θα είναι αρνητικό. Οι αισιόδοξοι μιλούν για θετικό EBITDA από το 2008 και μετά. Ωστόσο, η τιμή της μετοχής έχει πλέον υποχωρήσει κάτω από τα 20 λεπτά του ευρώ...
Ο Βαρβαρέσος προχώρησε κι αυτός σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, χωρίς όμως ουσιαστικά να έχει καταφέρει να περάσει στην κερδοφορία.
Η Τεξαπρέτ ήταν αρχικά συγκρατημένα αισιόδοξη για τη χρήση που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2007, ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τελικά θα καταφέρει φέτος να σημειώσει κάποια –οριακά έστω-κέρδη.


Σε κομβικό σημείο οι αποκρατικοποιήσεις
Το θέμα της κυβερνητικής τροπολογίας για το 20% σε εταιρίες «στρατηγικής σημασίας» -βλέπε φωτογραφική διάταξη με στόχο την MIG- με κάποιο τρόπο, αναμένεται να φτάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε δεν είναι βέβαιο ότι τελικά θα «περάσει».
Ας περιοριστούμε όμως στην κατάσταση όπως είναι σήμερα. Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Πρώτον, η MIG δεν μπορεί να ξεπεράσει το 20%, ή καλύτερα -μετά από τη νέα κυβερνητική παρέμβαση- δεν μπορεί καν να φτάσει έστω και για μία μετοχή, στο 20%, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ενοποιήσει τα αποτελέσματα του ΟΤΕ.
Δεύτερον, η κυβέρνηση φαίνεται να απαντά αποτελεσματικά στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία θα εκμεταλλεύονταν μια «διείσδυση» της MIG στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ.
Τρίτον, η στάση του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου έδειξε να μην είναι «κάθετη» απέναντι στην κυβέρνηση.
Φαίνεται δηλαδή τον πρώτο γύρο της «αναμέτρησης» την κέρδισε ο κ. Αλογοσκούφης. Όμως, η νίκη αυτή μάλλον θα πρέπει να θεωρείται ως «Πύρρειος».
Πρώτα απ’ όλα, δημιουργήθηκε ένα ακόμη «αγκάθι» μέσα στον Οργανισμό, από τις κακές πλέον σχέσεις μεταξύ του management του ΟΤΕ και του δεύτερου σε μέγεθος μετόχου. Το «αγκάθι» αυτό, ενδεχομένως να «ενοχλεί» ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον Οργανισμό, μέσα από δημοσιεύματα, γενικές συνελεύσεις, κ.λπ.


Επίσης, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αν δεν συναινέσει η MIG, θα μπορούσε να προχωρήσει ενδεχομένως να ναυαγήσει το πρόγραμμα προσέλκυσης στρατηγικού εταίρου στον Οργανισμό, που θα ενίσχυε τον κρατικό προϋπολογισμό και που - κυρίως - θα προσέδιδε άλλη αναπτυξιακή προοπτική στον ΟΤΕ.
Και τέλος, η εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικός προορισμός φαίνεται να αμαυρώθηκε μέσα από την «φωτογραφική τροπολογία» της κυβέρνησης.
Αυτό που ελπίζουμε είναι ότι η γενικότερη προσπάθεια αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης δεν θα πληγεί εξαιτίας του συγκεκριμένου γεγονότος.
Είναι θετικό για παράδειγμα το διαφαινόμενο «πέρασμα» των Ελληνικών Πετρελαίων σε μια φάση «στενότερης επαφής» με τον Όμιλο Λάτση.
Μακάρι στις περιπτώσεις των νερών και των λιμανιών, τα πράγματα να προωθηθούν με ανάλογους ρυθμούς. Άλλωστε, σε μια τέτοια προοπτική, ανταποκρίνεται θετικά και η χρηματιστηριακή αγορά.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στη ΔΕΗ, ελπίζουμε ότι οι δραστικές αλλαγές τώρα θα ξεκινήσουν και ότι οι ρυθμοί δεν θα «χαλαρώσουν» τώρα που οι τόσο μεγάλες αυξήσεις άρχισαν ήδη να «τρέχουν»...Στιγμές από τη Σοφοκλέους


Marfin Popular Bank:
Σαφής η υποαπόδοση της μετοχής κατά τους τελευταίους μήνες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τώρα αποτιμάται χαμηλότερα σε σύγκριση με την Τράπεζα Κύπρου. Με βάση πάντως το τριετές της Business Plan που προβλέπει κέρδη άνω του ενός δισ. ευρώ το 2010, το P/E γίνεται μονοψήφιο και μάλιστα ελκυστικότατο.


Ιασώ:
Άλλοι μέτοχοι-γιατροί αντιδρούν στην ιδέα συγχώνευσης με την Euromedica του Θωμά Λιακουνάκου, άλλοι το βλέπουν με θετικό μάτι και κάποιοι τρίτοι διεμήνυσαν στην απέναντι πλευρά ότι θα πουλούσαν, αλλά σε... αρκετά ψηλότερα επίπεδα.

Καρδασιλάρης:
Η μετοχή έχει υποχρεωθεί σε σημαντικότατες απώλειες κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο. Ωστόσο το εννεάμηνο ήταν σαφώς καλύτερο από το αντίστοιχο περσινό και κάποιοι ισχυρίζονται ότι ακόμη καλύτερα πήγαν τα πράγματα στο τελευταίο τέταρτο της χρήσης. Αν συνεχιστεί η ανοδική τάση και το 2008...


Πετρόπουλος:
Εκπληκτικά τα αποτελέσματα του εννεαμήνου και τώρα το guidance μιλά για άνοδο κερδών τουλάχιστον 50% το 2007. Η μετοχή αντέδρασε θετικά, ξεπερνώντας τα 8 ευρώ, ωστόσο στη συνέχεια έχασε μεγάλο ποσοστό των «κεκτημένων» και τώρα προσφέρεται χαμηλότερα στους οπαδούς της θεμελιώδους ανάλυσης.

Inform Λύκος:
Η εξαγορά της Austrian Cards αλλάζει τις προοπτικές του εισηγμένου Ομίλου. Οι προβλέψεις για το 2008 ανεβάζουν τα κέρδη πάνω από τα 8 εκατ. ευρώ και αναφέρονται σε ακόμη καλύτερες επιδόσεις από το 2009 και μετά. Η τιμή της μετοχής πάντως δεν έχει ανταποκριθεί αναλόγως.


Kleeman:
Αν στα 10 ευρώ, οι αναλυτές την θεωρούσαν ως μια καλή επιλογή, τι πρέπει να πουν τώρα που ο τίτλος διαπραγματεύεται πολύ χαμηλότερα; Πρόκειται για σοβαρότατη εταιρία με ελκυστικούς δείκτες και ικανοποιητικές προοπτικές ανάπτυξης. Μετοχή για όσους τοποθετούνται με μεσομακροπρόθεσμη προοπτική.

  Περιεχόμενα
Editorial: Ένα νέο «χρηματιστηριακό έτος αρχίζει!
Επενδύσεις - Προτάσεις αγοράς: Σοφοκλέους - Αντιμετοπίζοντας τις αβεβαιότητες του 2008
Αφιέρωμα Επιχειρηματικά Βραβεία Χρήμα «Γεώργιος Ουζούνης»
Αφιέρωμα: Αλυσιδες Λιανικης
Αφιέρωμα: Κλάδος Υγείας
Αφιέρωμα: Τυχερά Παιχνίδια
Αφιέρωμα: Πιστωτικές Κάρτες
¶ρθρο: Εξαγορές και Συγχωνεύσες Ελληνικών Τραπεζών
Συνέντευξη
¶ρθρο: Κυπριακά growth stories:Η περίπτωση της Ocean Tankers
¶ρθρο: Κυπριακές Τράπεζες:Το Ελντοράντο του International Banking
¶ρθρο: Δυναμικές Αλληλεξαρτήσεις μεταξύ Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων
Επενδύσεις - Διεθνείς Αγορές Εμπορευμάτων
Νέα της Αγοράς
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ...
Εμπορεύματα: Η αγορά του βαμβακιού
Στα ενδότερα τησ οδού Σοφοκλέους

 Όροι και προϋποθέσεις του site