Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Δεκέμβριος 2007                               Τεύχος 338

NEA THΣ AΓOPAΣ


Βιβλίο-συμβολή για τα Αμοιβαία Κεφάλαια


Tη σημαντική συμβολή ενός σημαντικού θεσμού που έκλεισε φέτος 34 χρόνια λειτουργίας του στη χώρα μας, του θεσμού των Αμοιβαίων Κεφαλαίων έτσι όπως καταγράφεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του έμπειρου και ειδικού σε θέματα διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Προέδρου του ΜΤΠΥ κ. Παύλου Περράτη υπό τον τίτλο «ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ», υπογράμμισαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης παρουσίασης του βιβλίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Δ/νων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ   κ. Σπύρος Καπράλος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών  και πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Νικήτας Νιάρχος, ο Πρόεδρος της Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης και ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνικής Εταιρίας Διαχειρίσεως Αμοιβαίων Κεφαλαίων και πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών κ. Γιώργος Παπουτσής.
To βιβλίο παρουσιάζει την ιστορική διαδρομή της ανάπτυξης και της πορείας του θεσμού στην Ελλάδα και στις διεθνείς αγορές, καταγράφοντας τα σημαντικά γεγονότα και θέματα που σημάδεψαν το θεσμό. Γίνεται αναφορά στο έργο της ΔΙΕΘΝΙΚΗΣ ΑΕΔΑΚ και στη συμβολή της Εθνικής Τράπεζας στην εισαγωγή, καθιέρωση και ανάπτυξη του θεσμού.
Έχουν περάσει πάνω από 34 χρόνια από τότε που έκαναν την εμφάνισή τους τα δύο πρώτα Αμοιβαία Κεφάλαια στην Ελλάδα, το ΔΗΛΟΣ της Εθνικής Τράπεζας και το ΕΡΜΗΣ της Εμπορικής Τράπεζας και σήμερα πλέον λειτουργούν 23 Εταιρίες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και 329 Αμοιβαία Κεφάλαια.
Η προσφορά του θεσμού στην οικονομική ζωή της χώρας και οι δυνατότητες που έχει να δίνει λύσεις για την αξιοποίηση των αποταμιεύσεων των επενδυτών αποτέλεσε έναυσμα για τη συγγραφή του βιβλίου ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο ασφαλιστικό πρόβλημα, με προτάσεις για την οργάνωση των ασφαλιστικών φορέων καθώς και λύσεις που παρέχουν τα Αμοιβαία Κεφάλαια στην αξιοποίηση της περιουσίας τους. Παράλληλα, προτείνεται η εισαγωγή και η καθιέρωση των επενδυτικών προγραμμάτων σύνταξης και στη χώρα μας, που αποτελούν και το μέλλον του θεσμού.Συνάντηση
ΣΕΛΠΕ-Παυλόπουλου


Ο πρόεδρος κ. Θ. Βάρδας  και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) παρέθεσαν γεύμα-εργασίας στον Υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης κ. Προκόπη Παυλόπουλο στις 29/11 στο ξενοδοχείο Athens Hilton.
Μεταξύ των μελών του ΣΕΛΠΕ που παραβρέθηκαν ήταν και οι εξής: Β. Βερνίκου (NOTOS GALLERIES), Γ. Γεράρδος (Πλαίσιο), Α. Τσαντίλης, Σπ. Πινακουλάκης (ΗUGO BOSS), Δ. Γρηγοράκης (MARKS & SPENCER), Θ. Χαραγκιώνης, Α. Τσατσούλης (ΦΑΡΑΙ SHOPPING CITY), Γ. Σαχίνης (ELITE), Στ. Βασιλείου (Marc Aalen), Α. Τριανταφυλλίδης (Στρογγυλός), Β. Μπιθαράς (ΒSB), Δ. Καμινιώτης (LUSSILE), Ν. Σιουρούνης (BOURNAZOS), κ.ά.
Παρέστησαν επίσης ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Α. Μακρής και ο Γενικός Διευθυντής Α. Ζαΐρης.
Ο Πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του οργανωμένου ελληνικού Λιανεμπορίου και των επιχειρήσεων, οι οποίες συνεργάζονται με αυτό, και  δραστηριοποιούνται εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και συντελώντας έτσι στην αύξηση του ΑΕΠ. Είναι ανάγκη ως εκ τούτου ο ΣΕΛΠΕ, ως εκπρόσωπος των μεγάλων επιχειρήσεων  του μεγάλου και εξωστρεφούς εμπορίου ,να συμμετέχει ως κοινωνικός εταίρος στο διάλογο με τους πολιτειακούς φορείς . Ο διάλογος σήμερα εξαντλείται μόνο με τους τριτοβάθμιους φορείς των μικρομεσαίων εμπορικών  (ΕΣΕΕ) και βιοτεχνικών  (ΓΣΕΒΕΕ) επιχειρήσεων και μόνο με έναν από τους  πολυάριθμους πρωτοβάθμιους συνδέσμους της Ελληνικής βιομηχανίας ( ΣΕΒ ) .
Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις μεγάλες τομές που επιχειρεί το Υπουργείο Εσωτερικών του οποίου προΐσταται ,όπως:
-  Το ειδικό επιχειρησιακό των 613 εκατ. ευρώ του 4ου ΚΠΣ για τον εξορθολογισμό της Δ. Διοίκησης, την αντιμετώπιση της Γραφειοκρατίας και την αποκέντρωση.
-   Τη σημαντική αναβάθμιση των συναλλαγών μέσω των ΚΕΠ.
-  Την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
-   Την αναδιάρθρωση των σωμάτων ασφαλείας με ενίσχυση της πεζής περιπολίας.
-   Την καλλιέργεια πνεύματος συνεννόησης και συναίνεσης, ώστε να αρθεί η δυσπιστία με τις διάφορες κοινωνικές  οργανώσεις και ομάδες πίεσης.
Στη συζήτηση τέθηκαν επίσης από πλευράς μελών του ΣΕΛΠΕ φλέγοντα θέματα που απασχολούν το σύνολο των εμπορικών επιχειρήσεων αλλά και τους πολίτες της χώρας , όπως:
-  To δισεπίλυτο ζήτημα με τις πορείες διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις κατά κανόνα κάτω των 500 ατόμων  που δημιουργούν σε καθημερινή βάση πρόβλημα στην λειτουργία του εμπορικού κέντρου της Αθήνας.
-  Το θέμα του παραεμπορίου που πλήττει  τη λειτουργία του νόμιμου εμπορίου και ουσιαστικά δεν παρεμβαίνει κανείς.
-  Την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος με ενίσχυση της αστυνόμευσης.
-  Την προστασία της περιουσίας των καταστηματαρχών και των απλών πολιτών του κέντρου της Αθήνας που κατά καιρούς γίνονται απροστάτευτα θύματα σε διάφορα έκτροπα που προκαλούν οργανωμένες ομάδες μειοψηφίας.


 


Αθηναϊκή Ζυθοποία
Στήριξη για τους πυροπαθείς


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Α.Ε. στο Ζάππειο Μέγαρο για την ανακοίνωση της δωρεάς 15 πυροσβεστικών οχημάτων σε 15 δήμους της χώρας.
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, συνεπής στη δέσμευσή της να βοηθήσει τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας, μελέτησε σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν και υλοποίησε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης σε επίπεδο βοήθειας, πρόληψης και προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος.
Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επένδυσε στην αγορά 15 πυροσβεστικών οχημάτων, τα οποία αποτελούν αυτόνομες πυροσβεστικές μονάδες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από περιπόλους αποτροπής και πρόληψης δασικών πυρκαγιών καθώς και από ταχυκίνητες μονάδες άμεσης επέμβασης. Τα ευέλικτα οχήματα επιτρέπουν, επίσης, γρήγορο και αποτελεσματικό πυροσβεστικό έργο στο αρχικό στάδιο εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Η εταιρία πρόκειται να παραδώσει τα πυροσβεστικά οχήματα στο τέλος Ιανουαρίου σε 15 δήμους των Νομών Αττικής, Αρκαδίας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Λακωνίας, Σερρών, Φθιώτιδας και Χαλκιδικής, ευελπιστώντας ότι θα συνεισφέρουν και αυτά στην αποφυγή μελλοντικών καταστροφών.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας κ. Jac v. Herpen και ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος    κ. Φώτης Παππάς. Ο κ. v. Herpen δήλωσε χαρακτηριστικά: «Από τη πρώτη στιγμή όλοι οι εργαζόμενοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στάθηκαν στο πλευρό των πληγέντων» ενώ πρόσθεσε ότι: «Χρειάζεται να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες ώστε να αποτραπούν παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον και να προστατέψουμε το φυσικό μας περιβάλλον». Παράλληλα, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Φώτης Παππάς συμπλήρωσε: «Για εμάς τους πυροσβέστες, ιδιαίτερα οι δωρεές αυτές, πέρα από τη χρηστικότητά τους μας προσφέρουν μία ηθική και ψυχική ενδυνάμωση, απαραίτητο εφόδιο για να συνεχίζουμε να επιτελούμε με αποτελεσματικότητα το έργο μας».Public
Εγκαίνια στο κέντρο της Αθήνας


Το πολυαναμενόμενο κατάστημα ψυχαγωγίας Public άνοιξε τις πύλες του για το αθηναϊκό κοινό, σε ένα μοναδικό χώρο για τα ελληνικά δεδομένα. Το νέο Public, συνολικού εμβαδού 5.000 τ.μ., βρίσκεται σε δεσπόζουσα θέση στην Πλατεία Συντάγματος προσφέροντας στους επισκέπτες του μεγάλη ποικιλία προϊόντων Εικόνας & Ήχου, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Internet & Επικοινωνίας, Μουσικής, Βιβλίου και Ταινιών.


Το νέο κατάστημα Public στεγάζεται στο καλύτερο εμπορικά σημείο στην καρδιά της αθηναϊκής αγοράς και σκοπεύει να προσφέρει μία πρωτοποριακή εμπειρία ψυχαγωγίας. Για πρώτη φορά οι επισκέπτες του καταστήματος θα μπορούν να  περιηγηθούν στα προϊόντα, απολαμβάνοντας τη θέα στη Βουλή των Ελλήνων. Παράλληλα η εμπειρία τους θα πλαισιώνεται από πολλές καινοτομίες, καθώς θα προσφέρονται πλήρεις ταξιδιωτικές υπηρεσίες και προϊόντα, ενώ μπορεί να προμηθεύεται εισιτήρια για κινηματογράφο, θέατρο και συναυλίες.


Η εμπειρία Public είναι μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα. Το Public αποτελεί ένα κόσμο εξερεύνησης και ανακάλυψης όπου κανείς μπορεί να απολαμβάνει προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας, μουσικής και βιβλίου, απολαμβάνοντας την έγκυρη και φιλική ενημέρωση του έμπειρου προσωπικού μέσα σε ένα φιλόξενο, όμορφο και ευχάριστο περιβάλλον. Στα πλαίσια της ολοκληρωμένης αγοραστικής εμπειρίας που φιλοδοξούν να προσφέρουν τα Public, όλα τα προϊόντα θα είναι ‘live,’ διαθέσιμα προς δοκιμή.Για μια ζωή γεμάτη χρώματα


Επισφραγίζοντας τη δημιουργική συνεργασία τους, το MDA Ελλάς, σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις, με τη στήριξη της Amita παρουσίασαν, για τρίτη συνεχή χρονιά, την Έκθεση του «Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ζωγραφικής». Στην έκθεση «για μία ζωή γεμάτη χρώματα» παρουσιάστηκαν 110 μοναδικές δημιουργίες των 12 σπουδαστών – μελών του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ζωγραφικής.
Στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας του MDA Ελλάς και της Amita, η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2007, στον Πολυχώρο Αθηναϊδα, εμπνέοντας και ενθουσιάζοντας όσους παρευρέθηκαν. Στην εκδήλωση των εγκαινίων έδωσαν το «παρών» φίλοι της Τέχνης, ενισχύοντας την προσπάθεια των μελών του MDA Ελλάς. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν στο σωματείο για τον εξοπλισμό του εργαστηρίου, επιβραβεύοντας και ενθαρρύνοντας τους νεαρούς καλλιτέχνες να εξασκήσουν το ταλέντο τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γνωστός ζωγράφος Μιχάλης Μακρουλάκης διέθεσε δύο έργα από τη συλλογή του για να εκτεθούν και να πουληθούν μαζί με τις δημιουργίες των σπουδαστών, με στόχο την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση του εργαστηρίου.
Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του MDA Ελλάς αποτελεί διέξοδο για τους σπουδαστές και βασικό τρόπο έκφρασής τους. Η κ. Β. Λαβίδα, Πρόεδρος του MDA Ελλάς δήλωσε ότι: «Καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, το MDA Ελλάς προσφέρει τη δυνατότητα, στους σπουδαστές που παρακολουθούν τα μαθήματα στο Εργαστήριο Ζωγραφικής, να επισκέπτονται εκθέσεις ζωγραφικής, θεατρικές παραστάσεις και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, οι οποίες συμβάλλουν τόσο στην περαιτέρω ανάπτυξη της φαντασίας τους όσο και στον καλλιτεχνικό τους προβληματισμό». Επιπλέον εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες στην Amita που για τρίτη συνεχή χρονιά υποστηρίζει το Εργαστήρι Ζωγραφικής.


 


Διεθνής διάκριση για το νερό ΑΥΡΑ


Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και το ΑΥΡΑ Bloom διακρίθηκαν στο Διεθνές Συνέδριο Εμφιαλωμένου Νερού 2007 (Global Bottled Water Congress 2007), που πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχή χρονιά στο Μεξικό. Τα δύο προϊόντα της «οικογένειας» ΑΥΡΑ ξεχώρισαν στα Παγκόσμια Βραβεία Εμφιαλωμένου Νερού (BottledWaterWorldAwards), ανάμεσα σε 169 υποψηφιότητες από 32 χώρες.


Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ διακρίθηκε στην κατηγορία «Καλύτερη Γυάλινη Φιάλη» (Best Bottle in Glass) για τις καλοκαιρινές συλλεκτικές συσκευασίες του, με πηγή έμπνευσης τη νέα τηλεοπτική καμπάνια «Η ΑΥΡΑ της ζωής σου». Μέσα από ένα πρωτότυπο και καλαίσθητο μπουκάλι, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ κατάφερε να αποτυπώσει και να δώσει αξία στις απλές στιγμές της ζωής μας, μεταφέροντας μηνύματα Αρμονίας, Ευεξίας και Απόδρασης.


Το ΑΥΡΑ Bloom, το πρώτο Φυσικό Μεταλλικό Νερό που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά, διακρίθηκε στην κατηγορία «Καλύτερη Παιδική Ιδέα» (Best Children’s Concept). Το 2007, το ΑΥΡΑ Bloom ανανεώθηκε κάνοντας πιο ελκυστική την εικόνα του και διατίθεται πλέον σε πέντε διαφανείς χρωματιστές συσκευασίες, με έξυπνους και αστείους ήρωες που πρωταγωνιστούν σε διαφορετικές ιστορίες σε κάθε ετικέτα, γιατί… «Έχει πλάκα να κοιτάς μέσα στο μπουκάλι»!Citi: Παγκόσμια Ημέρα
Κοινωνικής Προσφοράς


Περισσότεροι από 55.000 εργαζόμενοι της Citi στις 100 χώρες όπου δραστηριοποιείται υποστήριξαν με κέφι την δύναμη του εθελοντισμού, λαμβάνοντας μέρος στη δεύτερη διοργάνωση της «Παγκόσμιας Ημέρας Κοινωνικής Προσφοράς»! Στην Ελλάδα, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, 350 εργαζόμενοι στη Citi συμμετείχαν εθελοντικά μαζί με φίλους και συγγενείς σε 5 διαφορετικές δραστηριότητες για το περιβάλλον και τα παιδιά. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι εξής ενέργειες εθελοντισμού:


Για το περιβάλλον:


Αναδάσωση στην Πεντέλη: Οι εθελοντές φύτεψαν 500 δέντρα σε μια έκταση 4 περίπου στρεμμάτων σε καμμένη περιοχή της Πεντέλης. Σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασία και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ», η Citi έχει αναλάβει τη φροντίδα των δέντρων για τα επόμενα 2 χρόνια, ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν.
Καθαρισμός δασικής περιοχής: Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αχαρνών συγκεντρώθηκαν πάνω από 50 σακούλες σκουπιδιών από μία δασική περιοχή στη Βαρυμπόμπη, μειώνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς και συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ευχάριστου χώρου περιπάτου. 
Αναδάσωση και καθαρισμός στο Δέλτα Αξιού: Οι εθελοντές από τη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, φύτεψαν 100 δέντρα και καθάρισαν μία έκταση στο Δέλτα Αξιού, μαθαίνοντας παράλληλα την αξία του σημαντικού αυτού βιοτόπου.


Για τα παιδιά:


Βάψιμο στην Παμμακάριστο: Μια ομάδα εθελοντών σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Friends of Habitat for Humanity-Greater Athens, ανέλαβε το βάψιμο των παραθύρων στο Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» στη Ν. Μάκρη. 
Χειροτεχνίες και Οργάνωση Βιβλιοθήκης στο Χατζηκυριάκειο: Οι εθελοντές μαζί με τα κορίτσια του «Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας» έφτιαξαν χειροτεχνίες, οι οποίες θα πουληθούν στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Χατζηκυριάκειου και ταξινόμησαν τα βιβλία, έτσι ώστε η βιβλιοθήκη να είναι πιο εύχρηστη.ECUMENICA:
Κατασκευή 16θέσιου σχολείου στη ΜολδαβίαΌσον αφορά στο συγκεκριμένο έργο, πρόκειται για κατασκευή ενός δεκαεξαθέσιου λυκείου, με δυνατότητα φιλοξενίας στους χώρους του, αριθμού των  360 μαθητών, σε μία βάρδια ή 720 σε 2 βάρδιες (πρωί-απόγευμα), γεγονός που καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών της ευρύτερης περιοχής.
Το σχολικό συγκρότημα εκτός από τις αίθουσες διδασκαλίας, περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, εργαστήρια φυσικής, χημείας, βιολογίας, γραφεία καθηγητών, οδοντιατρείο, γραφείο ψυχολογικής υποστήριξης, αίθουσα χειροτεχνίας, χώρο συσκέψεων του τοπικού περιφερειακού συμβουλίου, εκθεσιακό χώρο, κυλικείο, WC μαθητών, WC καθηγητών, διαδρόμους και κλιμακοστάσια, καθώς και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους. Ακόμα, το σχολείο θα παραδοθεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως επίσης και με Η/Υ, δορυφορικά συστήματα και προγράμματα διαδικτυακής επικοινωνίας.
Το συγκεκριμένο κτίριο εκτείνεται σε 2 ορόφους, έχει το σχήμα σταυρού και η συνολική του επιφάνεια είναι 3.600 τ.μ.
Ιστορική αναδρομή: Κατόπιν της προκήρυξης του Υπουργείου Εξωτερικών για τη χώρα της Μολδαβίας και υποβολής του σχετικού αιτήματος από την ECUMENICA, το πρόγραμμα εγκρίθηκε και έλαβαν έναρξη οι σχετικές  διαδικασίες και εργασίες για την κατασκευή του σχολείου.
Η Μολδαβική Κυβέρνηση αρχικά παραχωρούσε ένα οικόπεδο στην πόλη Μακαρέστι της περιοχής Ουνγκένι. Μετά την επιτόπια επίσκεψη τεχνικών συμβούλων στο οικόπεδο διαπιστώθηκε η ακαταλληλότητα του χώρου για ανέγερση οποιουδήποτε κτιρίου. Γι’αυτό λοιπόν, ζητήθηκε από τη Μολδαβική Κυβέρνηση να παραχωρήσει νέο οικόπεδο που θα πληροί τις προϋποθέσεις ανοικοδόμησης. Θεωρήθηκε όμως απαραίτητη η διεξαγωγή γεωτεχνικών μελετών, διότι η Μολδαβία εκτός από σεισμογενής χώρα δε διαθέτει  καλά εδαφοτεχνικά χαρακτηριστικά (κακής ποιότητας στοιχεία εδάφους, κίνδυνος κατολισθήσεων κ.λπ.).      
Κατόπιν των ερευνών που προηγήθηκαν της μελέτης, διαπιστώθηκε ότι το νέο οικόπεδο ήταν κατάλληλο για ανέγερση κτιρίου κάτω από προϋποθέσεις.
Συγκεκριμένα, έγιναν εκσκαφές για να θεμελιωθεί το κτίριο σε μεγαλύτερο βάθος (περίπου 5  - 6 μ), καθώς και εξυγίανση εδάφους έως το επίπεδο θεμελίωσης. Επίσης, εφόσον η εκσκαφή θα γινόταν σε τόσο μεγάλο βάθος, θα έπρεπε να κατασκευαστεί υπόγειο για καλύτερη αντισεισμική θωράκιση του κτιρίου (ο συντελεστής σεισμικής επικινδυνότητας είναι από τους υψηλότερους στη Μολδαβία).
Είναι αξιοσημείωτο ότι η σύμβαση του έργου υπεγράφη τον Οκτώβριο του 2006 και το σχολείο ολοκληρώθηκε μόλις εντός 11 μηνών.  Η «ECUMENICA», κατόπιν των  προαναφερόμενων εκσκαφών και  γεωτεχνικών μελετών, πραγματοποίησε στο χωριό Macaresti, της περιφέρειας του Ungheni  στις 11 Νοεμβρίου 2006, την τελετή έναρξης των εργασιών του σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος για την ολοκλήρωση της Α’Φάσης του προγράμματος.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο υπουργός Παιδείας Νεότητας και Αθλητισμού της Μολδαβίας, κ.Victor Tvircun, ο Περιφερειάρχης του Ungheni, ο Δήμαρχος του Macaresti, πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, καθώς και πλήθος πολιτών κάθε ηλικίας. Το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε να ονομάσει το Λύκειο  «ΕΛΛΑΔΑ».
Η τελευταία επίσκεψη στο  σχολείο, πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου. Έγινε ο απαραίτητος έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες εκκρεμότητες  και το σχολείο είναι έτοιμο προς παράδοση. Τα εγκαίνια πρόκειται να οριστούν στις 9 Δεκεμβρίου 2007 ενώ από την ελληνική πλευρά εξέφρασαν την επιθυμία τους να παρίστανται και οι αρμόδιοι Υπουργοί.
Αξίζει να αναφερθεί ότι, ένα τόσο μεγάλο έργο προβάλλει πραγματικά το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης ανά τον κόσμο και βέβαια κατοχυρώνει τη θέση της εταιρίας στις Ελληνικές Μ.Κ.Ο., που έχουν τα εχέγγυα να υλοποιούν μεγάλα έργα και που αδιαμφισβήτητα αναγνωρίζεται το έργο τους.Όμιλος Λούη: Υπέγραψε τον «Ευρωπαϊκό Χάρτη Οδικής Ασφάλειας»Ο Όμιλος Louis ανακοινώνει ότι κατά την διάρκεια ειδικής τελετής που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Αντιπρόεδρος της κ.κ. Jacques Barrot την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007 στις Βρυξέλλες, υπέγραψε τον «Ευρωπαϊκό Χάρτη Οδικής Ασφάλειας» (European Road Safety Charter). 
Ο «Ευρωπαϊκός Χάρτης Οδικής Ασφάλειας» αποτελεί πρωτοβουλία του ιδίου του Αντιπροέδρου της Κομισιόν και υπογράφεται κάθε χρόνο από 15 πολυεθνικές εταιρίες που έχουν την βάση τους σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως, η  Shell, η Nokia, η IKEA και πολλές άλλες, οι οποίες προσεγγίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και καλούνται να συμβάλουν ενεργά στην προβολή και εμπέδωση συνείδησης για την Οδική Ασφάλεια. Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα επιλέχθηκε για συμμετοχή Κυπριακή πολυεθνική, γεγονός που τιμά ιδιαίτερα τόσο τον Όμιλο Louis όσο και την Κύπρο γενικότερα. 
Εκ μέρους της Διοίκησης του Ομίλου, τον χάρτη υπέγραψε ο κ. Βάκης Λοΐζου, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Louis. Μιλώντας ενώπιον διακοσίων αξιωματούχων της Ε.Ε., καθώς και προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, διπλωματικό και επιχειρηματικό χώρο της Ευρώπης, ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επιλογή και την δυνατότητα που έδωσε στον Όμιλο Louis να συνδράμει ενεργά για ένα τόσο εξαιρετικής σημασίας σκοπό. Συνεχάρηκε επίσης τον κ. Barrot για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία που έχει αποδώσει ουσιαστικούς καρπούς και συνέβαλε τα μέγιστα στην μείωση των θανάτων από οδικά ατυχήματα τα τελευταία τρία χρόνια στην Ευρώπη.
Ο Όμιλος Louis έχει αποφασίσει την ανάδειξη του 2008 σε έτος προώθησης της Οδικής Ασφάλειας μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Χάρτη. Έχει ήδη υποβληθεί πλήρες πλάνο ενεργειών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το οποίο έχει εγκριθεί και καλύπτει τόσο το τοπικό κοινό όσο και τους 1.200.000 τουρίστες που φιλοξενεί ετησίως ο Όμιλος Louis. Το εν λόγω πρόγραμμα ενεργειών θα παρουσιαστεί κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους.
Χαιρετίζοντας την υπογραφή του Ευρωπαϊκού Χάρτη Οδικής Ασφάλειας, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Louis κ. Κωστάκης Λοΐζου δήλωσε: «Είναι για μας ιδιαίτερη τιμή και χαρά να εκπροσωπούμε την Κύπρο για πρώτη φορά σε αυτό τον σημαντικό θεσμό που αποσκοπεί να σώσει 25.000 ζωές κάθε χρόνο στην Ευρώπη και ιδιαίτερα σε ένα πρόγραμμα που αγγίζει τον κάθε Ευρωπαίο πολίτη. Όλοι γνωρίζουμε ότι δυστυχώς χάνονται κάθε χρόνο πολλές ζωές τόσο άδικα. Ευχή όλων μας είναι το μήνυμα για Οδική Ασφάλεια να εμπεδωθεί από όλους και ιδιαίτερα τους νέους».

  Περιεχόμενα
Editorial: Ένα νέο «χρηματιστηριακό έτος αρχίζει!
Επενδύσεις - Προτάσεις αγοράς: Σοφοκλέους - Αντιμετοπίζοντας τις αβεβαιότητες του 2008
Αφιέρωμα Επιχειρηματικά Βραβεία Χρήμα «Γεώργιος Ουζούνης»
Αφιέρωμα: Αλυσιδες Λιανικης
Αφιέρωμα: Κλάδος Υγείας
Αφιέρωμα: Τυχερά Παιχνίδια
Αφιέρωμα: Πιστωτικές Κάρτες
¶ρθρο: Εξαγορές και Συγχωνεύσες Ελληνικών Τραπεζών
Συνέντευξη
¶ρθρο: Κυπριακά growth stories:Η περίπτωση της Ocean Tankers
¶ρθρο: Κυπριακές Τράπεζες:Το Ελντοράντο του International Banking
¶ρθρο: Δυναμικές Αλληλεξαρτήσεις μεταξύ Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων
Επενδύσεις - Διεθνείς Αγορές Εμπορευμάτων
Νέα της Αγοράς
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ...
Εμπορεύματα: Η αγορά του βαμβακιού
Στα ενδότερα τησ οδού Σοφοκλέους

 Όροι και προϋποθέσεις του site